Keresés

Megjelenések

2021. június 25., péntek 14:32
Frank Horrigan írta:
A Gamma Home Entertainment tájékoztatása szerint júliusban jelenik meg 4K UHD + Blu-ray kombóban a Dr. Strangelove avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni. A Blu-ray lemezen magyar szinkron is, a 4K UHD- lemezen csak magyar felirat lesz.

Engem speciel ez a kiadás nem érint, de attól még jöjjön csak. Így akkor tényleg szép lassan sorra kerül a többi film is a gyűjteményből, amire került magyar vonatkozás.

Az Arábiai Lawrence és a Micsoda csapat még nincs bejelentve, de valószínűleg ősszel azok is megjelenhetnek külön is. Ha így lesz,  akkor minden bizonnyal nálunk is jönnek majd.
0
2021. június 25., péntek 12:59
kobretti írta:
A Gamma Home Entertainment tájékoztatása szerint júliusban jelenik meg 4K UHD + Blu-ray kombóban a Dr. Strangelove avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni. A Blu-ray lemezen magyar szinkron is, a 4K UHD- lemezen csak magyar felirat lesz.

Engem speciel ez a kiadás nem érint, de attól még jöjjön csak. Így akkor tényleg szép lassan sorra kerül a többi film is a gyűjteményből, amire került magyar vonatkozás.
0
2021. június 24., csütörtök 13:31
Frank Horrigan írta:
A forgalmazó tájékoztatása szerint hamarosan a boltokba kerül a Jerry Maguire - A nagy hátraarc 4K UHD-n.

Szuper, akkor a Columbia Classics első eresztését lassan elkezdik adagolni külön-külön is. Ebből update lesz, mert csak az első BD-kiadás van meg, aminek a képe nem annyira acélos, a remaszterről meg lemaradtam.

0
2021. június 19., szombat 13:16
Frank Horrigan írta:
A forgalmazó tájékoztatása szerint hamarosan a boltokba kerül a Jerry Maguire - A nagy hátraarc 4K UHD-n.

Szuper, akkor a Columbia Classics első eresztését lassan elkezdik adagolni külön-külön is. Ebből update lesz, mert csak az első BD-kiadás van meg, aminek a képe nem annyira acélos, a remaszterről meg lemaradtam.

A Jerry Maguire-t remélem hamarosan követi az Arábiai Lawrence is hamarosan.
0
2021. június 19., szombat 12:28
kobretti írta:

0
2021. június 19., szombat 11:27
0
2021. június 16., szerda 9:16
Frank Horrigan írta:
A Taxisofőrnél DVD-n még maradhatott a régi MTV-s szinkron, de a BD-kiadáshoz egy új 5.1-es változat készült. Furcsa, hogy később az Arábiai Lawrence BD-re már felengedték a mono szinkront és nem készült újabb. Az UHD-ra is ez a szinkron került fel.

Akkor ez leginkább hasraütés-effekt.

Valóban érdekes az Arábiai Lawrence esete, arra ráadásul az első VHS-re készült magyar változat ficcent fel, nem a második MTV-s (plusz pikantéria, hogy mindkét szinkron hiányos, na meg az eredeti hang esetében is alkalmaztak utólagos betoldásokat).

Amazon már előrendelhető a gyűjtemény. Írnak magyar feliratot és szinkront is a specifikációknál, de azt még nem tudni, hogy pontosan melyik filmre kerül magyar vonatkozás.
0
2021. június 15., kedd 21:42
kobretti írta:
A Taxisofőrnél DVD-n még maradhatott a régi MTV-s szinkron, de a BD-kiadáshoz egy új 5.1-es változat készült. Furcsa, hogy később az Arábiai Lawrence BD-re már felengedték a mono szinkront és nem készült újabb. Az UHD-ra is ez a szinkron került fel.

Akkor ez leginkább hasraütés-effekt.

Valóban érdekes az Arábiai Lawrence esete, arra ráadásul az első VHS-re készült magyar változat ficcent fel, nem a második MTV-s (plusz pikantéria, hogy mindkét szinkron hiányos, na meg az eredeti hang esetében is alkalmaztak utólagos betoldásokat).
0
2021. június 15., kedd 21:32
Frank Horrigan írta:
AZ UHD-megjelenéskor a Micsoda Csapat BD-n új mastert kapott, így arra is fel tudtunk kerülni magyar szinkronnal is. Az előző BD-kiadáson csak magyar felirat volt. Az viszotn furcsa, hogy bár a Strangelove BD-n volt szinkron is, az UHD-ra csak felirat került.

Akkor így minden lehetséges és annak az ellenkezője is. Na meg a régebbi alkotásoknál a szinkronok a neuralgikus pontok, a Taxisofőr és a néhány éves Social Network kapott ebből a hatból egyedül technikailag kifogástalant, a többinél esélytelen a dolog szerintem.

Némi adalék, az első garnitúrából a Mr. Smith is volt DVD-n felirattal, aztán nagyfelbontásban már lemaradt a magyar. Így marad a remény, hogy ezekről nem felejtik le.

0
2021. június 15., kedd 21:26
kobretti írta:
AZ UHD-megjelenéskor a Micsoda Csapat BD-n új mastert kapott, így arra is fel tudtunk kerülni magyar szinkronnal is. Az előző BD-kiadáson csak magyar felirat volt. Az viszotn furcsa, hogy bár a Strangelove BD-n volt szinkron is, az UHD-ra csak felirat került.

Akkor így minden lehetséges és annak az ellenkezője is. Na meg a régebbi alkotásoknál a szinkronok a neuralgikus pontok, a Taxisofőr és a néhány éves Social Network kapott ebből a hatból egyedül technikailag kifogástalant, a többinél esélytelen a dolog szerintem.

Némi adalék, az első garnitúrából a Mr. Smith is volt DVD-n felirattal, aztán nagyfelbontásban már lemaradt a magyar. Így marad a remény, hogy ezekről nem felejtik le.
0
2021. június 15., kedd 21:10
Frank Horrigan írta:
A legkisebb eséllyel a Bombázók a seregnek fut, arra nem raktak rá minket BD-n.

Némi kiegészítés.

Gyakorlatilag a Stripes-on kívül a másik öt filmre korábban rajta voltunk, tételesen:

Anatomy: DVD-n Sony (magyar felirat), BD-n Criterion (csak angol)

Taxisofőr: Sony DVD és BD (szinkron és felirat egyaránt)

Stripes: Sony DVD és BD (nem kapott magyart soha, Extended Cut jött ki csak belőle)

Oliver!: Sony DVD és BD (felirat mindkettőn, de utóbbi formátumon hanyagolták nálunk)

Értelem és érzelem: Sony DVD és BD (szintén csak felirat mindkettőn)

Social Network: hozzávetőleg friss alkotás, így élből megkaptuk anno.

Hatból öt nem rossz arány az első kollekció két hiányzójához (Gandhi - ennél jogi akadályok lehettek, nálunk nem a Sony a jogtulaja valamiért / Becsületből elégtelen) képest.

0
2021. június 15., kedd 20:58
Frank Horrigan írta:
Stripes: Sony DVD és BD (nem kapott magyart soha, Extended Cut jött ki csak belőle)

Téves infó, a DVD-n volt magyar felirat, csak a dvdcompare oldalon elfelejtették, a hátsó borító írja. Viszont az új UHD és BD-verzión a mozis verzió is rajta lesz, így talán kapunk rá magyart.
0
2021. június 15., kedd 20:35
Frank Horrigan írta:
A legkisebb eséllyel a Bombázók a seregnek fut, arra nem raktak rá minket BD-n.

Némi kiegészítés.

Gyakorlatilag a Stripes-on kívül a másik öt filmre korábban rajta voltunk, tételesen:

Anatomy: DVD-n Sony (magyar felirat), BD-n Criterion (csak angol)

Taxisofőr: Sony DVD és BD (szinkron és felirat egyaránt)

Oliver!: Sony DVD és BD (felirat mindkettőn, de utóbbi formátumon hanyagolták nálunk)

Értelem és érzelem: Sony DVD és BD (szintén csak felirat mindkettőn)

Social Network: hozzávetőleg friss alkotás, így élből megkaptuk anno.

Hatból öt nem rossz arány az első kollekció két hiányzójához (Gandhi - ennél jogi akadályok lehettek, nálunk nem a Sony a jogtulaja valamiért / Becsületből elégtelen) képest.
0
2021. június 15., kedd 15:19
kobretti írta:
Az Oliverből, A közösségi hálóból és az Értelem és érzelemből volt magyar vonatkozású BD ha jól emlékszem, így szerintem ott is van esély magyar vonatkozásra.

Igen, azokon is várható legalább egy felirat.

Az Egy gyilkosság anatómiája korábban a Criterion alatt jelent meg, ha a Sony saját lemezt csinál belőle, akkor talán felpakolnak minket is. A legkisebb eséllyel a Bombázók a seregnek fut, arra nem raktak rá minket BD-n.
0
2021. június 15., kedd 12:59
Frank Horrigan írta:
A Sony bejelentette, hogy Szeptember 14-én jelenik meg a Columbia klasszikusok UHD-gyűjtemény második kötete.

A gyűjtemény az alábbi filmeket fogja tartalmazni:

Egy gyilkosság anatómiája
Oliver!
Taxisofőr
Bombázók a seregnek
Értelem és érzelem
The Social Network - A közösségi háló

Kíváncsian várom ezek közül melyik film UHD-kiadására tesz majd magyar vonatkozást a Sony.

Szerintem a Taxisofőrt biztosra vehetjük. Ahány kiadást megélt, mindegyiken volt magyar vonatkozás.

Ha már megjelenések, az Ördög a részletekben nem akar jönni? Most látom, hogy került rá szinkron is, eddig csak feliratról volt tudomásom.

Az Oliverből, A közösségi hálóból és az Értelem és érzelemből volt magyar vonatkozású BD ha jól emlékszem, így szerintem ott is van esély magyar vonatkozásra.

Ördög a részletekbent illetően a PV-t kellene megkérdezni, hogy behozzák-e a filmet.
0
2021. június 15., kedd 12:21
kobretti írta:
A Sony bejelentette, hogy Szeptember 14-én jelenik meg a Columbia klasszikusok UHD-gyűjtemény második kötete.

Oliver!
Taxisofőr
Bombázók a seregnek
Értelem és érzelem

Kíváncsian várom ezek közül melyik film UHD-kiadására tesz majd magyar vonatkozást a Sony.

Szerintem a Taxisofőrt biztosra vehetjük. Ahány kiadást megélt, mindegyiken volt magyar vonatkozás.

Ha már megjelenések, az Ördög a részletekben nem akar jönni? Most látom, hogy került rá szinkron is, eddig csak feliratról volt tudomásom.
0
2021. június 14., hétfő 20:30

Oliver!
Taxisofőr
Bombázók a seregnek
Értelem és érzelem

0
2021. június 9., szerda 13:53
Filmprofi írta:
Hamarosan megjelenik itthon 4K UHD-n a Majdnem híres.

Nem tudom ki választja ezeket a címeket, de nekem ez is kimarad, mint a Nagy hal, Nagy balhé.
A B-web-nél is Borg/Mcenroe, most meg Machete....

Mi a baj a Majdnem híressel? Kultfilm, iszonyat menő darab és a rendező legjobbja. Nem egy újabb B-akció legalább. Nekem meg attól van már csömöröm.

Egyetértek, nekem is csömöröm van a sok marvel meg superhero butaságoktól 6 féle kiadásban... Majdnem hírest tuti megveszem, pedig megvan a dvd és a bd is már.

Korábban írta itt valaki, hogy jön a Gravitáció és a Mechanikus narancs meg pár másik Warner film UHD, azokról tudni valamit?
0
2021. június 8., kedd 16:37
[quote]Annyi bajom van csak, hogy méltán híres filmekre, amiből fogyna is rendesen nem kerülünk fel még felirat formájában sem, nemhogy szinkronnal. [/quote]

A méltán híres filmeket nem adják ki, csak a majdnem híreseket.
0
2021. június 8., kedd 14:47
Filmprofi írta:

Nem tudom ki választja ezeket a címeket, de nekem ez is kimarad, mint a Nagy hal, Nagy balhé.

Mi a baj a Majdnem híressel? Kultfilm, iszonyat menő darab és a rendező legjobbja. Nem egy újabb B-akció legalább. Nekem meg attól van már csömöröm.

Nálam nem maradt meg ez a film, őszintén szólva, rá kellett keressek az előzetesre, hogy miről is van szó. Annyi bajom van csak, hogy méltán híres filmekre, amiből fogyna is rendesen nem kerülünk fel még felirat formájában sem, nemhogy szinkronnal. Ami meg évek óta nem kapható azt se nyomják újra. Jóval több fogyna egy Air force one, Flatliners, Hollow man-ből.  Nagyon régóta nézegetem a használt cuccosokat különféle oldalakon, de még ott se tűnnek fel bizonyos filmek már évek óta. Ott az utolsó akcióhős, ami ismét kapható BD-n, és vezeti az eladási listát, többször láttam, hogy lett belőle, aztán ismét elfogyott.
0
2021. június 7., hétfő 14:59
P1eTr0 írta:
A Machete filmek jönnek majd az Xpress-re is BD formátumban? Mert akkor nem rendelem meg máshonnan :)

Úgy vettem észre, hogy a B-web filmjei kicsit később kerülnek fel az adatbázisba, mint a többi webshopnál, de mindegyik rendelhető volt itt is.
0
2021. június 7., hétfő 13:15
A Machete filmek jönnek majd az Xpress-re is BD formátumban? Mert akkor nem rendelem meg máshonnan :)
0
2021. június 6., vasárnap 12:43
Filmprofi írta:

Volt anno BD-n a Majdnem híres (kb. 10 éve), csak szinkron híján nem ért meg utángyártást, így mára ritkasággá vált. A Nagy balhé is jöhet UHD-n, alapdarab nálam, főleg hogy a BD-hez képest sokat javítottak a képén.

Az meg nem baj, ha minél több film jön BD-n, legalább mindenki megtalálja a neki tetszőt.
0
2021. június 6., vasárnap 12:08
Filmprofi írta:

Egyetértek. Arról nem is beszélve, hogy idehaza eddig még BD-n se volt kapható a film.
0
2021. június 6., vasárnap 9:58
Mozigépész írta:

0