Keresés

Megjelenések

2016. január 14., csütörtök 14:53
Lenne miről beszélnünk, de sajnos nyilvánosan ilyen vitába nem mehetek bele :)
0
2016. január 14., csütörtök 14:51
Lehet, de ez a helyi adottságok miatt van így. Az utóbbi húsz év legsikeresebb magyar filmje, A miniszter félrelép is alig hozott hasznot (ha egyáltalán hozott), de az se lenne jó megoldás, ha a csökkenő moziba járási tendencia miatt egyáltalán nem készülnének magyar filmek. A Saul fia vagy épp a Liza, a rókatündér külföldi sikerei  bizonyítják, hogy érdemes csinálni, van létjogosultsága a magyar filmeknek.
most posts by TM
0
2016. január 14., csütörtök 14:32
Pedig a tömeggel átélt katarzis is tud jó lenni. Ilyen volt például annak idején a Lorenzo olaja, vagy a Schindler listája, vagy hogy újabbat is írjak, az Életrevalók. Nekem ez még most is filmszínház, és ugye a színházban sem egyedül vagyok, ott is a többi nézővel élem át az eseményeket, de ez nem rossz, csak megszokás kérdése.:) A jó film mindenhol jó, ám moziban meg még jobb, egyszerűen a méretek, a fények, a sötétség, a hang, az atmoszféra miatt minden jobban hat. Még egy szimpla vígjátéknál is. De persze szeretek tévézni is, az is tud jó lenni, és a sorozatok nézése is magával ragad, csak máshogyan.
most posts by TM
0
2016. január 14., csütörtök 14:16
Látod a magyar filmgyártó itt is kivétel, sokat nem rizikózik...
0
2016. január 14., csütörtök 14:11
Persze. Más a hozzáállás. Nekem az első házimozi élmény is jelentős és élvezetes, sokszor jobb nekem, mint a mozi, de ez a természetemből fakad. Magányosan elmerülni valamiben nagyon, ez az én világom (ez persze filmtől függ, de sok kedvencemet kifejezetten csak egyedűl vagyok képes megnézni). A mozi nagyszerű, de a többi ember sokszor kizökkent. Ez persze csak azt jelenti, hogy nekem mindegy, hogy moziban vagy a tévémben látom, ha jó a film mindenhol megkapom és átélem a varázslatot.
0
2016. január 14., csütörtök 13:58
Számomra szinte most is csak az az egyetlen platform. Szoktam letölteni, de 99,9 százalékban ismerőseimnek, akik vagy lusták moziba járni, vagy máskülönben tőlem kérnének kölcsön filmeket. Ezek között olyanok is vannak, amiket még nem vettem meg, nem láttam, de gyakorlatilag soha nem nézek ezek közül meg semmit. Nekem a filmnézés a mozihoz kapcsolódó szórakozás, az otthoni tévézés meg leginkább csak a sorozatokra, vagy pár, korábban (nagyon régen) moziban látott film megtekintésére szakosodott. Aminek nincs plakátja, borítója, korongja, tokja, illata, azaz semmi nem tárgyiasul hozzá, az a szememben szinte nem is létezik. Korábban kaptam vinyószámra ilyen-olyan filmeket, ott porosodnak a szekrényben, amíg el nem tüntetem őket.
Az "anyagi biztonság" az én olvasatomban nem létezik a filmművészetben. Nem töltök le, azért, hogy nehogy PÉNZÉRT csalódjak valamiben. A filmkészítő se úgy csinálja meg a filmet, hogy előre garantálják neki a százmilliókat, ő is rizikózik, hogy vajon tetszeni fog-e a nézőknek a műve, ezért úgy gondolom, hogy hasonló "kockázatot" vállalok én is, és ha félúton (a moziteremben) találkozik a két szándék, akkor kölcsönösen boldogok lehetünk. Ha nem így lenne, akkor a bizalmatlanság számomra megölné a filmekbe vetett hitet, az irántuk érzett szeretet.
Persze mindenki más és más.
most posts by TM
0
2016. január 14., csütörtök 12:57
Engem érdekelnek a magyar filmek, csak nem bízom bennük. Ez alatt azt értem, hogy magyar filmnél magam akarok meggyőződni róla, hogy megéri-e nekem megvenni. Az utóbbi időben is csalódtam nem egy magyar filmben.
Valószínűleg benned sokkal nagyobb mozizási elhivatottság munkál / munkált (bár azért ugye a lehetőségeid is anno korlátozottabbak voltak, így maga a mozi volt sokáig az egyetlen platformja sok filmnek), de én sokallom a 3000-3500 Ft útiköltséget + mozijegyet egy darab mozis vetítésre (ami még mindig nem garancia, hogy jó film lesz). Nekem ez az összeg a mostani hangyafasznyi vidéki fizetésemhez sok. Akkor inkább könyvet veszek, mert az legalább megmarad (vagy olyan DVD-t mint ez az orosz gyűjtemény volt).
Van nálunk mozgómozi, járok is, de az nagyon limitált lehetőséget biztosít a választékot tekintve. Egy Kígyó ölelése vagy A föld sója esélytelen.
0
2016. január 14., csütörtök 11:58
USA-ban az Életrevalók az ottani bemutató után egy évvel jelent meg lemezen, úgyhogy máshol is vannak ilyen hosszabb időintervallumok.
Szopásról azért túlzás beszélni, pláne, hogy a másik hozzászólásodban a magyar filmekkel szembeni fenntartásodat említed. Egyébként én három évig ingáztam a lakhelyem és Budapest között amiatt, hogy nem volt nálunk normális mozi. Azt kell mondjam, hogy az volt az egyik legjobb időszak, mert akkor sokkal nagyobb élményszámba ment látnom egy filmet, mint amikor csak kilépek itthonról és tíz perc múlva már a moziteremben ülök. Ja, és nem volt torrent sem, ami egyébként szerintem első látásra alkalmatlan bármilyen film esetében, mivel - lehetőséghez képest - minden mozgóképet nagyvásznon kell látni, ahhoz, hogy tökéletes legyen az élmény.
most posts by TM
0
2016. január 14., csütörtök 10:29
Ebben igazad van, és értem is a szándékot, csak nem örülök, hogy időnként egy-másfél év eltelik, mire láthatok egy érdekesebb magyar filmet :)
A torrent vagy TV nekem meg sok esetben nagy segítség abban, hogy felkeltse egy DVD kiadvány iránt a figyelmem. Látatlanban én magyar filmet hót ziher, hogy nem veszek.
0
2016. január 14., csütörtök 10:07
Egy konkurens helyen szerepel előrendelhető DVD-n március 14.-i dátummal.
0
2016. január 14., csütörtök 9:22
Nézd, kisajtolják vagy sem, egy biztos, egy díjnyertes filmnek a magyar piac a legutolsó szempont, ebben biztos vagyok... Ráadásul mivel "torrent nagyhatalom" vagyunk ezért simán mehet arra is a játék, hogy ne kerüljön fel sehová se idő előtt... Amúgy annyira nem kell rá várni, nem egy nagy szám a film...
0
2016. január 14., csütörtök 8:55
Bocs a sok elírásért, telon nehezen boldogulok időnként :)
0
2016. január 14., csütörtök 8:54
Ennek nem örülök. Mondjuk megszokhattam már, hogy az új magyar filmeket addig túráztatják DVD és TV megjelenés nélkűl, hogy addig ledorgatnak és megjelentetnek sok más filmet. Értem én, hogy ezzel kisajtolhatnak minden mégtöbb péntt a jegyeladásokból külföldön, de ezzel én meg a hozzám hasonlóak szopnak, akik olyan helyen laknak, ahol nincs állandó mozi.
0
2016. január 13., szerda 23:50
A Saul fia azt hiszem áprilistól megy a brit mozikban, szerintem addig biztos nem adják ki..
0
2016. január 13., szerda 23:48
Ha a Saul fia egy ilyen kör után nem jelenne meg itthon, az azért erősen az "Az beb*szna!"-kategória lenne :) !
0
2016. január 13., szerda 20:32
+ A föld sója (Wim Wenders)
0
2016. január 13., szerda 20:29
Ezekről a filmekről van bárkinak valamilyen infoja, hogy kiadják-e nálunk DVD-n őket és ha igen mikor?

Ifjúság (Paolo Sorrentino)
A kígyó ölelése (Ciro Guerra)
Halhatatlan szeretők (Jim Jarmusch)
Saul fia (Nemes Jeles László)

Köszi.

0
2016. január 13., szerda 15:05
Na ne! Nélküle nem lett volna igazi az egész. Ez a film és a térhatás úgy tartoznak össze, mint a borsó meg a héja. :)
most posts by TM
0
2016. január 13., szerda 13:12
Bízzunk benne, bár számomra a 3D újfent nem sokat tett hozzá az élményhez.

Izzadt a tenyerem nélküle is :)
0
2016. január 13., szerda 12:52
Na meg reménykedjünk abban, hogy a SeIect ez a 3D-s referencia mozit nem fogja legusztustalanítani 2D-re, ahogyan azt a James Cameron-Cirque Du Soleil filmmel tette.
most posts by TM
0
2016. január 13., szerda 10:54
Köszi, az király lenne!
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. január 12., kedd 23:42
Úgy tudjuk, hogy lesz fémdoboz, lesz 3D is. A fémdobozban pedig reméljük, 2D+3D lesz.
0
2016. január 12., kedd 19:28
És 3D steelbook?:)
Na és 2D steelbook, ha már itt tartunk?:D
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. január 12., kedd 19:26
:)))

Szoval lesz vagy sem? :)
0
2016. január 12., kedd 19:24
És 3D lesz belőle?