De igazából tudod mi bosszant fel igazán, hogy ez friss film és így is 2 évet kell várni rá. Az általad említett Jancsó/Szabó-filmek bár utánnyomások lennének, de mivel Mo.-on semmi sem ilyen egyszerű, így ez sem, lehetnek a jogok máshol, másnál, elévülhet 1-1 film megvételi ideje stb. Szóval kibogozni, hogy most ki adhatja ki, hogyan, mikor, milyen formában, nem olyan egyszerű.
Az Utóélet meg ugye friss megjelenés, elvileg le van papírozva, hogy ki forgalmazta, reklámozhatja, adathordozón kiadja majd és mégis ennyi a várakozási idő? Ráadásul ugye hazai termékről beszélünk, nincs az, mint a külföldi címeknél, hogy a stúdió ezt meg azt nem engedi. Talán mivel itthon-otthon van a magyar film(?), egyszerűbben kéne kezelni a kiadását is jó pár Vajnás filmnek, de ezek szerint ez sem ilyen egyszerű.
0
2015. május 28., csütörtök 13:18
52685
Végfelhasználói szempontból abszolút nem sántít, mivel ugyanúgy nem hazavihetők, mint az Utóélet, ami azért mégiscsak kisebb jelentőségű, bár a Filmalap érájának megbecsülendő tagja, akárcsak az általad felsoroltak. Abban viszont nem értek egyet, hogy ami már régóta hiányzik, azt könyveljük el úgy, hogy eddig se volt, ezután se lesz - hiába volt például az utolsó(előtti) nagy nemzetközi siker (Redl ezredes-Cannes) - a relatíve ismeretlen frissnek meg pusztán a kora miatt járna a zöld lámpa. Ez piac-, pénz-, kiadófüggő és sajnos idehaza egyikből se állunk túl jól. A VAN is hiába az utóbbi évek egyik legjobbja, ha összevetjük azzal, hogy hány moziban vetítették, hányan tudnak róla, hányan látták és ezek közül még hányan hajlandóak fizikai hordozón filmet vásárolni, talán máris nem olyan egyértelmű a megjelenése. Hozzáteszem, hogy én örülnék neki legjobban, merthogy nagyon csipázom! :)
most posts by TM
0
2015. május 28., csütörtök 12:59
4596
A hasonlat azért sántít, mert a kortárs magyar filmek normál termékéletciklusának részének kéne lennie, más mozikban vetített filmekhez hasonlóan, hogy idővel hozzáférhetőek az aktuális adathordozókon, míg Szabó és Jancsó filmjeinél ez inkább kb. "utánnyomás" lenne, bármilyen fontos helyet is foglalnak el a magyar filmművészetben. Inkább áll az összevetés a Délibábbal, a Viharsarokkal vagy a Parkolóval, amik tudomásom szerint összesen nem hoztak annyi nézőt, mint a VAN egyedül. De mindegy is, a lényegnek nem annak kéne lennie, hogy mi helyett ki szerint minek kéne (előbb) megjelennie, hanem hogy ami nem jelenik meg bármilyen okból, az miért nem teszi ezt.
0
2015. május 28., csütörtök 12:40
52685
Nem kívánom bántani a hölgyet (már csak azért se, mert ugyebár az rosszember, aki nem szereti), de amíg Szabó és Jancsó filmekre hosszú ideje hiába várunk, s azokat is max. külföldről lehet beszerezni, addig az Utóélet két éves időintervalluma szinte ajándék.
most posts by TM
0
2015. május 28., csütörtök 11:42
1849
Jó, hogy említetted, szerintem a VAN-t is sokan várják, hogy hazavihessék. Lehet, hogy hülyeséget mondok, de ha már a Filmalap ennyi pénz felett rendelkezik, a filmek utógondozására is fordíthatnának időt és energiát. Lehetne egy olyan szervezetük, ami a hazai filmek kiadása felett kardoskodik, megfelelő szakértők bevonásával.
0
2015. május 28., csütörtök 11:16
4596
Én mondjuk egy Couch Surf-öt vagy egy VAN-t tudnék elképzelni a polcomon, de ezek sem akaróznak jönni... De legalább lesz Parkoló DVD.
Ekkora méretekben biztos van valami gátja a jogok környékén, de azért ciki, hogy ezek a filmek később lesznek elérhetők, mint egy olyan, magánkezdeményezésből és lelkesedésből megvalósult film, mint a Zártosztály. Vagy talán éppen azért lehet belőle DVD...
Ilyenkor még egy fokkal hidegebbnek és szürkébbnek látom a világot (habár az mostani jó időtől nem nehéz), hogy még egy hazai alkotás megjelenése esetén is nyugatabbra kell fordulni. :(
Tényleg nem egy széles célközönséget céloz meg a film, de az emberben mindig felmerül, hogy legalább a hazai alkotásainkat tartanánk megfelelő köntösben és megbecsülésben.
Bár ha belegondolok, még Zomborácz Virág is megírta, hogy az Utóélet (ugye tavalyi premier, első filmje a rendezőnek) dvd kiadásáról is csomóan érdeklődtek, olyan 1,5-2 év múlva kijöhet lemezen. Oké...
0
2015. május 28., csütörtök 0:12
4596
Üres BD-t bárhol vehetsz :) .
0
2015. május 27., szerda 23:25
8260
Jaj, de jó!
Vágott verzió nem lesz? Az érdekelne... :P
0
2015. május 27., szerda 23:19
2288
Tarr Béla: A torinói ló
Bár jómagam nem lelkesedem túlságosan ezen alkotásért, de tudom vannak akik kedvelik. Nekik jó hír lehet, hogy megjelenik BD-n. Néha kiemelnek egy-egy francia vagy más nemzetű alkotást most ránk esett a választás. Gondolom esélye nincs hazai megjelenésnek - ezért szerintem xpress csak nem veszi ki ezt a hozzászólást - egyelőre annyi infót tudok, full slipcases verzió lesz, scanavo BD tokban és 24 oldalas booklettel. Ha majd tudok pontos linket leírom, még nincs pontos megjelenési dátum. Specifikációk: - Video : 1.67:1 / 1080P FullHD - Run Time:155 - Audio : Hungarian DTS-HD Master Audio 5.1 Commentary with Jonathan Rosenbaum - Subtitles : Korean, English - Region : All - Layer : BD50 Dual Layer - Special Features : "Hotel Magnezit" Press Conference Regis Dialogue with Bela Tarr Theatrical Trailer
0
2015. május 25., hétfő 20:12
536
Hát ma nincs jó napja a Provideonak.:)
0
2015. május 25., hétfő 19:35
372
El tudom képzelni milyen kemény lehetett a tárgylás a Disney és Provideo között. Pedig nem szégyen tolmácsot kérni :)
0
2015. május 25., hétfő 19:02
536
Igen azt nekem is cserélik:),annyira hogy még mindig nem kaptam arra a 5 emailre választ amit irtam nekik. Arra meg kiváncsi leszek az Èhezők viadala3 extra lemezét mikor cserélik ki,ha meg jön arra is az email.
0
2015. május 25., hétfő 18:48
653
Ja és mit csinálok azóta? Megveszem az angoloktól steelbookban, majd megnézem angolul, és mellette kiírom lemezre is ha fáradt lennék vagy mert szeretném megnézni magyarul is meglegyen Ez van, Hogy is énekelték ezt a Smokie ? - Who The "F..." Is Alice! https://youtu.be/CsrfovOPcjk
0
2015. május 25., hétfő 18:41
653
viszább vett / bocsi javítottam :)
0
2015. május 25., hétfő 18:36
653
Na akkor elmondom a saját tapasztalatomat. Mikor ez az ügy kiszivárgott, persze q.rva nagy kus közepette, felhívtam a kiadót, egy szobalány vette fel a telefont aki olyan marhaságokat beszélt, mint pl ők tájékoztatták a partnereket, erre mondtam neki én pl egy igen nagy partner lennék, ment én vagyok a vásárló akiből te megélsz. Erre visszább vett a szobalány stílusából és többszöri kérésemre kapcsolta az ügyvezetőt, ( szerintem áll 3 emberből az egész cég) aki elmondta, hogy nálánál jobban senki nem ment le kutyába , hogy a nagy Disney itt maradjon. Másnap újra felhívtam őket mert eszembe jutott valami. Megint szobalány, aztán valami történt mert nem kapcsolta többet az ügyvezetőt, hiába erősködtem, bekeményített a nő, viszont azt tanácsolta írjak levelet a Disneynek és akkor talán Mary Poppins is meg az összes tündér megsuhint a csoda pálcájával és lesz nagy miracle. Erre megkérdeztem, hogy ok hova írjak, erre jött a válasz a disney.hu-ra. Értitek!? Akkor fogtam fel, ez egy kiba..ott nagy átverés, és ezek totál hülyének néznek bennünket. Hát ez a sztorim.
0
2015. május 25., hétfő 18:12
8851
Meg kell védenem a ProVideót.
Ez egy abszolút korrekt, teljes mértékben a vásárlók érdekeit szem előtt tartva munkálkodó kiadó. Itt van példának mindjárt az elcseszett képpel kiadott Szabotázs DVD. Lám, jeleztem a hibát, és milyen szépen orvosolták azt is.
Ja, mégsem... tényleg szartak a fejemre. Akkor visszaszívtam mindent.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. május 25., hétfő 17:42
536
Azért kiváncsi lennék hogy amit a Provideo anno irt"hogy hosszas tárgyalás után"vajon mit jelenthet. 1-2telefont/emailt,aztán hagyták is az egészet. Azért érdekes hogy csak a Disney nem add ki bdt ,mert állitolag kevés fogy belőle,miközben a többi kiadó igen. Szerintem itt a Pv[is]ludas a dologban.
0
2015. május 25., hétfő 17:26
19957
Pontosan errol van szo
0
2015. május 25., hétfő 17:18
653
Mindenben van igazság, de a legnagyobb felelős számomra mégiscsak a magyar forgalmazó. A Disney is régióban gondolkodik és nem országban, a hangsáv és feliratsáv rététele az nem ügy egy párszáz forintos lemezre, mert ha így lenne akkor DVD-n sem jelenne meg. Azért az mégiscsak érdekes, hogy senki nem mondott igazából semmit, az üres hablatyon kívűl. Miután én nem ismerem sem a cseh sem a román piacot nehéz nyilatkoznom, de valahogy a józan paraszti eszem azt súgja náluk sem adnak el tízszer többet mint itt. Egy biztos, nem a torrentezőkkel szúrt ki a Disney, és másik tény, hogy a hazai forgalmazó úgy sz..t a fejünkre ahogy az illik. Ezek nem bennünket képviselnek. Ez van.
0
2015. május 25., hétfő 16:02
8260
Márpedig épeszű cég nem hoz önnön gazdasági érdekeivel szembemenő döntést, hidd el. Pláne nem a Disney.
0
2015. május 25., hétfő 16:02
372
Szerintem anyagilag semmilyen érvágást nem jelentünk a Disneynek (BD fronton) :(
Ezzel a büntivel inkább példát statuál más "kis" közép-európai országoknak.
0
2015. május 25., hétfő 15:59
19957
Azert nem hinnem h veszteseges lenne/lett volna. Itt szerintem teljesen masrol van szo. Mar csak azert sem mert akkor nem lennenek utangyartasok a regi cimekbol a mai napig is, hanem akkor teljesen megszuntettek volna a forgalmazast.
0
2015. május 25., hétfő 15:55
8260
"...anyagilag nem nagy kár nekik, belefér"
Ez a lényeg. Lehet, az egész csak ürügy, hogy a veszteséges piacról kivonulhassanak.
0
2015. május 25., hétfő 15:34
19957
Mas orszagrol idaig meg nem tudni. Csak a mi kis orszagunkrol.