Azért azt se felejtsd el, hogy azokat a filmeket, amit te kultúrának hívsz, valószínűleg a kövér, ápolatlan, totál csóró bölcsész meg filmszakos homokbúvárok vennék, akik lehet előbb vesznek egy 1,5 literes flakonos Kőbányait mint egy dvd-t... Letöltik, megnézik gépen (mert állítom, sokuknál még tv sincs...), elmélkednek róla a falnak, aztán megy az élet tovább...
Szóval a célközönség anyagi helyzetét is számba kell venni.. Arról ne is beszéljünk, hogy ha az állam támogat egy ilyet, akkor azt ki árulná, forgalmazná? Mert ez így elég mókás a többi termékkel szemben... Mint a Kultúrbarlangos Tolmácsi úr körlevele, hogy támogassa az állam vagy a Filmalap a magyar filmeket. Ez oké, csak az a baj, hogy az állam kifizeti mondjuk a jogdíjat a jogtulajdonosnak, ez a pénz meg a kereskedő zsebében marad, aki ugyanúgy tolja 1.990ért a filmeket, csak kevesebb költsége van rajta... Azért valljuk be ez nem túl fair... Szerintem meg a bébiételeket meg a gyerekruhákat támogassa az állam, mert nekem most jön a gyerekem úgy néz ki... Azért egy gyerek fontosabb mint a filmek nem? :) Persze fasz példa volt, de direkt... Felőlem támogassa az állam, de akkor az állam is kapjon cserébe pénzt azért, hogy felújítja, megvásárolja a jogokat vagy akármi.
Az, hogy a Márai program befuccsolt, személy szerint úgy érzem nem az én hibám. Azt se tudom mi az, most hallok róla életemben először. Azt se tartom egészségesnek, hogy rám erőltessenek szépirodalmi könyveket, mert megmondja a társadalom, hogy attól leszek intelligens meg olvasott. Én sokkal többet olvasok mint az átlagember szerintem, de ponyvákat meg fantasy baromságokat és mégse érzem magam unintelligensnek. Van bennem empátia, emberismeret, szociális érzékenység, valamennyire intuitív is vagyok a sok alkoholista, vérbajos buzeráns magyar író ismerete nélkül is...
Na ez már kábé nem is reflektált a mondandódra, de ha leírtam nem húzom le a szarral a budin... :)