Keresés

Megjelenések

2015. április 2., csütörtök 23:11
Jéééé... Én örülök.

Már önmagának annak is, hogy van valami pozitív hír. Ár?
0
2015. április 2., csütörtök 23:00
Nagyon klassz, de az oldal még mindig ugrál.
0
2015. április 2., csütörtök 21:48
A SeIectes kollégák szerint "úton van". Hogy honnan hová, azt ugyan nem mondták. Lehet, hogy pontosítani kellett volna a válaszukat...
most posts by TM
0
2015. április 2., csütörtök 21:28
Se1ect-rol esetleg vmi hir?
0
2015. április 2., csütörtök 16:07
Szemezgessetek! :)

http://www.dvdextra.hu/news.asp?KOD=50744755642304702220505335
0
2015. április 2., csütörtök 15:57
Ha a Se1ect becsodolt (meg ezt sem tudni biztosan), miert nem veszi at toluk a forgalmazast valaki?
0
2015. április 2., csütörtök 15:56
Sracok, nem tudja valaki, h a TNMT steelbook meg fog-e jelenni valaha Mo-n? Eddig azt olvastam valamelyik topic-ban, hogy igen, de lehet tudni kb mikor????
0
2015. április 1., szerda 18:57
Én az Alcsúti Arborétumban jártam csak. Amellett egy stadion labdába se rúghat :D
0
2015. április 1., szerda 18:45
Ha láttad volna már élőben a Felcsúti Szentélyt nem ezt mondanád!!! :PPPPP
0
2015. április 1., szerda 18:44
El ne felejtsem,ez egy filmes fórum,így logikus,hogy a filmkiadás mellett lobbizunk.:)
0
2015. április 1., szerda 18:43
Persze a gyerek a legfontosabb,utána jön még 1000 dolog,közte a film,majd a legvége felé a stadionok.Arra van pénz.
0
2015. április 1., szerda 14:36
Mondhatnám, hogy április 1-ei tréfa volt, de csak figyelmetlenség :) .
0
2015. április 1., szerda 14:26
??? Az nem lehet, mikor megírta, akkor még nem tudhatta, hogy az lesz a hozzászólásának sorszáma, ergo nem tudhatta, hogy esetleg magára kellene hogy reagáljon.

Hacsak nem volt egy fényképezőgépe, amivel 24 órával korábban készített egy fényképet a fórumról... hmmm...
0
2015. április 1., szerda 14:21
Szerintem a 14641-re:).
Mástól egyéb tipp:)?
0
2015. április 1., szerda 14:10
Na basszus, feladtad a leckét, mennyit gondolkodtam, míg rájöttem, hogy a 14614-re reagáltál... :)

Egyébként egyetértek.
0
2015. április 1., szerda 12:13
Azért azt se felejtsd el, hogy azokat a filmeket, amit te kultúrának hívsz, valószínűleg a kövér, ápolatlan, totál csóró bölcsész meg filmszakos homokbúvárok vennék, akik lehet előbb vesznek egy 1,5 literes flakonos Kőbányait mint egy dvd-t... Letöltik, megnézik gépen (mert állítom, sokuknál még tv sincs...), elmélkednek róla a falnak, aztán megy az élet tovább...

Szóval a célközönség anyagi helyzetét is számba kell venni.. Arról ne is beszéljünk, hogy ha az állam támogat egy ilyet, akkor azt ki árulná, forgalmazná? Mert ez így elég mókás a többi termékkel szemben... Mint a Kultúrbarlangos Tolmácsi úr körlevele, hogy támogassa az állam vagy a Filmalap a magyar filmeket. Ez oké, csak az a baj, hogy az állam kifizeti mondjuk a jogdíjat a jogtulajdonosnak, ez a pénz meg a kereskedő zsebében marad, aki ugyanúgy tolja 1.990ért a filmeket, csak kevesebb költsége van rajta... Azért valljuk be ez nem túl fair... Szerintem meg a bébiételeket meg a gyerekruhákat támogassa az állam, mert nekem most jön a gyerekem úgy néz ki... Azért egy gyerek fontosabb mint a filmek nem? :) Persze fasz példa volt, de direkt... Felőlem támogassa az állam, de akkor az állam is kapjon cserébe pénzt azért, hogy felújítja, megvásárolja a jogokat vagy akármi.

Az, hogy a Márai program befuccsolt, személy szerint úgy érzem nem az én hibám. Azt se tudom mi az, most hallok róla életemben először. Azt se tartom egészségesnek, hogy rám erőltessenek szépirodalmi könyveket, mert megmondja a társadalom, hogy attól leszek intelligens meg olvasott. Én sokkal többet olvasok mint az átlagember szerintem, de ponyvákat meg fantasy baromságokat és mégse érzem magam unintelligensnek. Van bennem empátia, emberismeret, szociális érzékenység, valamennyire intuitív is vagyok a sok alkoholista, vérbajos buzeráns magyar író ismerete nélkül is...

Na ez már kábé nem is reflektált a mondandódra, de ha leírtam nem húzom le a szarral a budin... :)
0
2015. április 1., szerda 9:00
Az új Sony BD-k fiaskóiról megint ne beszéljünk, mert semmi értelme. A kiadók számára a lemezek már csak egyfajta nyűggel érnek fel. 2 000 példányban megjelenő filmek egy 320 milliós piacon?
0
2015. április 1., szerda 8:57
Artoo-Deetoo,

szarkazmustól csöpögő hozzászólásaid közelebb járnak a valósághoz mintsem gondolnád.

Bár már a tűrhetően összeválogatott Márai-program is bizonyította, hogy a magyarok irtóznak a kultúrától. Hiába, az olvasás nehéz tevékenység. Ettől eltekintve, az államnak (vagy akár az EU-nak) kötelessége kellene hogy legyen a "filmművészet remekeinek" mindenki számára megfizethető áron történő elérhetősége. Tetszik vagy sem, a vizuális kultúra mindennapjaink egyre nagyobb része.

És igen, az államnak kellene közbelépnie, ha senki más nem fektet pénzt a magyar filmek rendes felújításába, megmentésébe. Nem a nagy magyar rendezők nézhetetlen (átlagos nézőszám 5,9 fő) filmjeibe kell önteni a pénzt, hanem először újítsuk fel a régieket.

Mondjuk Ámeríkában (Twilight Time és tsai) is csodálkoznak, hogy nem fogynak a 3000-es példányszámban kiadott 55-60 dolláros filmek. Vajon miért? Egész egyszerűen van egy árszint. ami felett a többség nem vesz filmet. (Több ismerősömnél ez 10 dollár. De gyakran megvárják, hogy "lemenjen" 8-ra. Vagy lásd konzolok: 350-400 dollárt csak akkor adnak ki, ha kapnak mellé 3-4 játékot is.) Csoda, hogy zuhan a BD részesedése (plusz az árbevétele)?

A VOD-ot ne is hozzuk szóba, mindenki tudja, hogy mi a helyzet (nálunk persze más a leányzó fekvése).

Amikor egy lemez legyártása, csomagolása, szállítása, jogok megvásárlása stb. 300-400 Ft-ra jön ki, akkor kicsit nehéz elfogadtatni a nagyközönséggel a 7 000 Ft-os árat néhány órás szórakoztatásért. (Az Apple az Apple.)

A magyar szinkronról/feliratról már ne is beszéljünk, 99,99% nem néz filmet nélkülük. Ennyit a hazai nyelvoktatás elmúlt 26 évéről.
0
2015. március 31., kedd 15:23
Ja, csak erre a BD-re DTS 5.1 szinkront is dobtak. :)

Holnap jelenik meg.
0
2015. március 31., kedd 15:01
Ez ilyen bújtatott régiósítás, nem? Nekem úgy tűnik, annyit megér a dolog, hogy rádobjanak egy feliratot a kinti lemezekre, de annyit már nem, hogy a magyar jog"rendszer"-rel és kiadással vesződjenek. És bármennyire is sajnálatos vagy kényelmetlen is ez, van benne valami, mert szerintem akik manapság fizikai adathordozón filmet vesznek nem turiskosár-árban(!) Magyarországon, azok többségének nem jelent újdonságot vagy akadályt a külföldi vásárlás.
0
2015. március 31., kedd 13:55
Jaja, tök rendesek ezek a stúdiók. Egyszer össze kéne számolni, hány kiadáson vagyunk rajt jószándékból, amit a büdös életbe nem hoznak be...

Csak ilyenkor mindig fáj a hülye duma a jogokról meg a szándékról...
0
2015. március 31., kedd 10:12
Akkor erre is csak jószándékból kerültünk rá :D
0
2015. március 31., kedd 10:05
Szerintem senki mivel Universalos.
0
2015. március 31., kedd 9:20
Az Ouija című filmet itthon ki adja ki azt lehet tudni?
0
2015. március 30., hétfő 7:52
Az Asterix - Az istenek otthona megjelenésről tud valaki valamit? Mikorra várható, esetleg BD megjelenésben lehet reménykedni?
0