Ha meg már moziban láttam magyarul, utána annyira nem vagyok fanatikus, hogy csak azért, hogy meglegyen, angolul nézzem újra. Ez tinédzserként menő volt pl. Star Wars, Alien, meg Jones-filmeknél, ma már kényelmesebb vagyok. De alapvetően a hordozók gyűjtésére fáradtam bele, úgyhogy nem biztos, hogy én vagyok a legjobb jelölt az ellenvélemény kikiáltójának. :)
most posts by TM
0
2014. november 5., szerda 22:22
52685
Számítottam rá, hogy ezzel jössz, de nem kívánok vitázni. A magam részéről jól elvagyok a konyha-angolommal, amivel még nem adtak el külföldön, de nem is nézek vele filmeket, arra nem alkalmas. Amíg bármilyen módszerrel az anyanyelvemen is megoldható, vagy pedig magyar felirattal, addig jó így nekem. Emiatt már nem leszek perfekt, annyira nem zsongat be a dolog.
Hogy otthon mit nem adtak ki, az meg azért nem jó példa, mert most a hazai hiány miatti külföldi rendelésekről van szó, onnan meg ugyebár nem csak angol nyelvűeket lehet behozatni.
most posts by TM
0
2014. november 5., szerda 22:09
2966
elég baj hogy valaki csak létszükséglet miatt tanul nyelvet, főleg a mai világban ahol az angol szinte elengedhetetlen valamilyen szinten, de egy kicsit rágyúrva már filmeket lehet végignézni...
és persze rengeteg nem angol nyelvű film van ami nagyon jó, de azokat eddig sem adták ki otthon BD-n, tehát a ki nem adásuk miatt nem kellene nekiállni olaszul, spanyolul, franciául stb tanulni, míg az angol eddig is "elengedhetetlen" volt a mindennapi életben is, csak rá kell erősíteni.
0
2014. november 5., szerda 21:57
6697
Az azért igen ritkán fordult elő az elmúlt években, hogy ekkora, nyári sikerfilmet ne jelentessenek meg BD-n. Szívtam már sokszor a fogam, hogy ezt vagy azt nem voltak képes megjelentetni, de egy olyan "szériánál", mint a Marvel Cinematic Universe, ahol 2008 óta összefüggnek a filmek, nem képesek kiadni az egyik részt, ami nem mellesleg a széria 3. legsikeresebb filmje, az már több, mint vérlázító. Valóban ideje lenne egy kiadó váltásnak. Vagy nekünk kell jelezni a Marvel/Disney felé, hogy valami nagyon nem okés a "hazai" partnerükkel.
0
2014. november 5., szerda 21:36
8260
Azt amúgy még valahol is értem, hogy több évtizedes filmeket nem adnak ki, hoznak be,vélhetően pár 100??? gyűjtőn kívül senki nem venné meg őket, viszont az számomra nehezen feldolgozható, hogy a Galaxis őrzőiben - amiről ódákat zengtek, mekkora mozisiker volt - a KARÁCSONYI piacon nem látnak akkora üzleti lehetőséget, hogy érdemes legyen kiadni BD-n...
Egy újabb cím a korábbi listámra. Fuck.
Tényleg: Nebraska lesz valamikor? Lassan a következő Oscar jön...
0
2014. november 5., szerda 21:30
19957
az biztos
0
2014. november 5., szerda 21:19
52685
Egy biztos, a hazai Warner Home-ot (de még a Gammát is) már sokan visszasírjuk. "Csillag" volt a hazai filmkiadásban! :)
most posts by TM
0
2014. november 5., szerda 21:15
19957
Kérédés:
"Tisztelt Kiadó!
Ezek közül a filmek közül valamelyik várható idehaza is Blu-rayen? Egy országgal feljebb most fognak megjelenni:
Nincs bocsánat (1992) Szemtől szemben Robin Hood: A tolvajok fejedelme (rendezői változat) Amadeus (rendezői változat) A halott menyasszony Jersey Boys Ünneprontók ünnepe
Köszönöm!"
VÁLASZ PV-TŐL: "Köszönjük az érdeklődést! Az Ünneprontók ünnepén kívül az összes film nálunk november elején érkezik Blu-rayen! Üdv, PVF"
0
2014. november 5., szerda 21:13
7076
Ez nem egy ígéret a ProVideotól.
0
2014. november 5., szerda 21:04
52685
Ha eddig nem volt létszüksége valakinek rá, akkor csak emiatt biztos nem. Na meg vannak nagyon jó francia filmek is, németek, olaszok, spanyolok, dánok, lengyelek, japánok, kínaiak, stb. Ennyi nyelvet míg megtanul az ember, addigra pont meghal. :)
egy linket mutatnál, mert én nem emlékszem semmi olyanra ahol a ProVideo azt írta volna, hogy "igen, a Robin Hood a tolvajok fejedelme megjelenik Magyarországon Blu-ray lemezen"...
valaki belinkelt egy cseh oldalon lévő terméklapot, ahol az szerepelt hogy a kiadvány tartalmaz magyar szinkront és feliratot, aztán futótűzként terjedt a hír és mindenki készpénznek vette az infót...
0
2014. november 5., szerda 20:26
52685
Nálunk elvileg hamarabb mehetne végbe az átállás a "távközléssel" érkező filmekre, mivel legálisan egyre korcsosabb a hordozókon érkező kínálat, de mire "nyugaton" is kihal a tárgyi fetisizmus, a csomagolásmizéria, az még eltart egy darabig, úgyhogy addig egyre több ilyen "provideós" esetet kell tudni benyelni. Sajnos azzal továbbra is kalkulálni kell majd, hogy mivel a jogtulajdonosok ugyanazok maradnak, ezért az árakat továbbra sem a hazai pénztárcához fogják igazítani, így én azért annyira nem várnék kánaánt a szélessáv üzleti kiaknázásától. Ott is ugyanúgy kereslet szerint lesz differenciálva, hogy hová, mit juttatnak el, mi lesz szinkronnal, mi lesz felirattal, extrával, stb. A Blu-ray is csak a tárhelyet bővítette, ami - ma már világosan látszik - nem a magyar tartalmakat juttatta be oda, ahol az a DVD-nél nem fért be. A neten való terjesztés is csak az üzleti modellt alakítja majd át, a prioritások megmaradnak. Ha nem lesz elég magyar felhasználó a magyar vonatkozások kicsengetésére - márpedig letöltési kedvezményt nem adnak hozzá "csóró felhasználóknak" - akkor marad ugyanez a felállás.
most posts by TM
0
2014. november 5., szerda 18:28
3535
A dolog legalis resze csak bizonyos magyar filmeket erint, igen.
Olvasd el a cikket! :-)
A helyesirasi hibakert bocs mobilrol vagyok.
0
2014. november 5., szerda 17:58
1698
De ez csak magyar filmekre vonatkozik nem?
SuperHeRo
0
2014. november 5., szerda 17:51
1534
Hibás bejegyzés
0
2014. november 5., szerda 17:44
3535
Akkor vagy megveszed DVD-n, vagy megrendeled külföldről a BD-t, amin se szinkron, se felirat.
Számomra ez sem megoldás. Na de akkor mit tegyünk?
0
2014. november 5., szerda 17:40
19957
Hát nekem inkább fizikai formában kellenènek a filmek. Ez számomra nem megoldás. De azérz köszi.
0
2014. november 5., szerda 17:33
3535
Mondjuk nekem se tetszik, de rákényszerítenek.
0
2014. november 5., szerda 17:15
3535
Ja, nem szó szerint kell érteni, meg neked amúgy se tetszene:
Csak az Aeonflux Facebook oldalán így hirdették :)
0
2014. november 5., szerda 17:09
19957
Tudnál adni linket? köszi
0
2014. november 5., szerda 17:08
8260
Ezt szépen összefoglaltad.
Tudod: JP digi. Én azóta vagyok "nemidealista"...
0
2014. november 5., szerda 17:01
2288
Igen, lehet idealista vagyok. De egyszerűen az emberi természet nem tanul. Pedig rengeteg jó példa van arra mit el lehet érni. Együtt. És mindenféle hadakozás nélkül. A legkiválóbb ilyen példa szerintem éppen a Gandhi féle történet. A birkákat önmagukban lehet terelni, a vadakat is meg lehet törni. De ha egy egész közösség egyszerre tétlenül tevékeny azzal eredményt lehet elérni. Értsd jelen esetre: ha senki nem venne ezentúl pl. Provideo termékeket az országban, kénytelenek lesznek változtatni az üzleti stratégiájukon mert csődbe mennek. De igazad van, egy: a magyar birka már bocs. Kettő: a birkák között is nagyobb összetartó erő van mint jelen pillanatban az országban. Három: önző birkák mert mindenki csak a saját kakasdombját félti, a közösségi szellem smafu - ezt sikerült már elérni a háttérhatalomnak, így minden lenyomható a torkunkon.
0
2014. november 5., szerda 16:51
8260
"A vásárlók közössége előbb vagy utóbb a "nem vásárlásaival" remélhetően az ő számukra is érzékelhetővé fogja tenni, hogy a hibás és selejtes minőségű vagy éppen meg nem jelentetett termékeik hatására lehúzhassák a rolót.2