Keresés

Megjelenések

2014. október 6., hétfő 13:59
Ez k.... Jó, csak a BD gyűjtők megint nem kapnak ebből semmit....
0
2014. október 6., hétfő 13:59
De említhetném ugyanott Lars von Trier Melankóliáját is, amit szintén várnak/vártak itt egy páran...
0
2014. október 6., hétfő 13:54
Ezért szar, hogy a Kiadók fóruma rovatot már rég leírta mindenki, kivéve az egy szem Fantasy Filmet és pár kitartó rajongóját! Aztán ilyen hírek sikkadnak el!

Mert gondolom, akad itt még olyan, aki hozzám hasonlóan nem tudott eddig ezekről:
http://despot.hu/news/38/Az-oroszl%C3%A1n-ugrani-k%C3%A9sz%C3%BCl-%E2%80%93-MGM-filmek-novembert%C5%91l.html
0
2014. október 3., péntek 22:15
Elküldtem megint.
0
2014. október 3., péntek 21:47
Biztos a másik Dömi-nek küldte.
0
2014. október 3., péntek 21:21
nekem nem :O
0
2014. október 3., péntek 21:18
Dömi ment mail.
0
2014. október 3., péntek 21:15
az első 2 kizárt, a Stigmata meg már egyszer be volt hirdetve, de nem lett belőle semmi sajnos.
0
2014. október 3., péntek 20:40
Biztos már valamikor volt róla szó,de szerintetek A  82-es The Thing, az Ítéletnap és a Stigmata BD kiadásokra esetleg van valami esély itthon?
0
2014. szeptember 30., kedd 15:21
Magam részéről eddig is mindent megtettem, ezután is meg fogok. :)
(leszámítva a TR4 BD-t ezen az áron).

De ettől még nem lesz Gengszerkorzó, Spartacus, stb.
0
2014. szeptember 30., kedd 14:36
Nem, természetesen nem elég. Az Xpressnek és a DVDExtrának is jól jönne, ha több megjelenés lenne, és a kiadók is örülnének, ha több megjelenésük lenne, de mivel a piac akkora és olyan, amilyen, ezzel túl sok mindent már nem lehet kezdeni. Illetve csak annyit, hogy amit lehet, itthonról kell beszerezni, hogy legalább az a kicsi megmaradjon, ami még van. :)
0
2014. szeptember 30., kedd 13:45
Oké, értem, ezt a magyarázatot már milliószor hallottam (ez nem a Te hibád). A felvetett problémára ugyanakkor mégsem megoldás. 22-es csapdája...

Vagy szerinted rendben van a felsorolt lista? Elég itthon annyi lemez, ami mostanában kijön??

És ezek után milyen jogon "von felelősségre" bármilyen kiadó, bolt bárkit azért, ha tud külföldiül és nem itthon vásárol????
0
2014. szeptember 30., kedd 12:40

akkor elnézést a "beszólásért"! :)
0
2014. szeptember 30., kedd 11:45
Európát lefedné két különböző specifikációjú lemez, pl. egy az északi, egy a déli régiónak, de a mostani állapot a 3-4 lemezzel sem költség alapon problémás. A nagy országokban nincs valódi jogdíj, mivel a forgalmazó stúdió tulajdonolja a helyi kiadót, a kisebb piacokon viszont ezzel (meg a felszámolt gyártási költségekkel) keresik meg a pénzüket, ami kényelmes, mert nem kell azzal foglalkozniuk, hogy a nép a Kern-szinkront követeli, miközben az MGM olcsóbb lenne (a németek ugyanilyen válogatósak, de ők sokan vannak, a pénzük meg pláne), hogy mennyit tud/akar fizetni a forintban számoló tévé a filmcsomagért, vagy hogy országosan 10 vagy 12 moziban vetítsék azt, ami csak Berlinben 20 helyen megy. Ezen örömöket, cserébe a sápért, átengedik a helyi partnernek, aki a költségeit könnyedén átterheli a nézőre/vevőre, hiszen ők biztosan jönni fognak. Persze ilyen árak mellett nem mindegyik filmre. Hogy mennyire nem mindegyikre, az a DVD/BD-választékon látható leginkább.
Az amerikaiak láthatóan nem vesznek plusz munkát a nyakukba, amit forinttal meg cseh koronával fizetnének meg, a helyi cégeknek pedig eszük ágában sincs regionális tömörüléssé szerveződniük, mert a kicsi, de fix szemétdombot senki nem adja fel a bizonytalanért. És a lefölözés akkor is megmaradna, azaz az árak nem csökkennének, "csak" a választék nőne a nagyobb rendelés miatt.
0
2014. szeptember 30., kedd 11:37
Nos, nem így van az. Rátettek minket egy tervezett kiadványra, aztán megkeresték a hazai forgalmazót, hogy "itt van ez a termék, mennyit szeretnél rendelni belőle?" És ha a forgalmazó olyan alacsony számot adott meg, hogy nem volt érdemes legyártatni és leszállítani hozzánk ezt a mennyiséget, akkor az a kiadvány itthon nem jelent meg, és a költségeket benyelte a stúdió. Mivel a rendelési számok egyre alacsonyabbak, ezért sok kiadványra már fel sem tesznek minket, vagy előzetesen kérnek egy számot, és aztán nem tesznek fel minket, és ha már nem lesz hazai forgalmazó, akinek feltehetnék a fenti kérdéseket, akkor már egyáltalán nem tesznek fel minket sehová. Elnézést a szóismétlésért. :)
0
2014. szeptember 30., kedd 11:30
Én is így szoktam tenni, egyetértünk.
0
2014. szeptember 30., kedd 11:24
R2-D2 listájáról is megvettem ezeket külföldről, mert szerintem itthon nincs rájuk esély, de kellenek:

Upside Down
Sinister
Köpök a sírodra 1-2
Triangle

Pedig inkább megvettem volna itthon, ha lehetne.
0
2014. szeptember 30., kedd 11:21
Persze, nekem is vannak olyan filmjeim a kívánságlistámon, amiket nagyon hiányolok, hogy nem jelentek meg itthon. Aztán általában várok egy darabig, hátha kiadják, majd ha nem, akkor inkább megveszem külföldről és nézem angolul. Bár sokkal szívesebben venném meg itthonról magyarul ezeket a filmeket is.
0
2014. szeptember 30., kedd 10:57
Ha van szókincsed az adott nyelvhez szerintem vállald be a külföldi beszerzéseket, amiért nagyon fáj a szíved.

Nekem a CSI volt ilyen, és  12évad ott is hever az egyik polcon, és messze a megértésem a legjobb angolból. Most nézem 3. alkalommal végigig az évadokat DVD-n, és most  fejeztem be a 8.évadot :)

Zseniálisak tudunk lenni mi magyarok, ha szinkronról van szó, de ugyanakkor a piac meg olyan zseniálisan szűk, hogy nem kapjuk ezt vissza. Így marad az eredeti, legalábbis nekem még mindig többet ér magyar vonatkozás nélkül a kedvenc sorozatom, mint sehogy, habár hiuságból az első két évados magyar megjelenésen se adtam túl.
0
2014. szeptember 30., kedd 10:50
Nyilván nem az ízlésedet kívánom degradálni, hisz nekem is vannak olyan direct-to-video kategóriás, vagy kritikailag nem túl elismert darabjaim, melyek valahogy betaláltak, de gondolom, abban egyetértünk, hogy Te is szívesebben néztél volna, illetve vennél helyettük olyan, hazai mozikban is vetített címeket, amelyek több hozzászóló "ki-nem-adott" listáján szerepelnek.
0
2014. szeptember 30., kedd 10:38
MrHat nem arra a hozzászólásra reagált, amelyikre gondolod. :)
0
2014. szeptember 30., kedd 10:37
Természetesen ironizáltam - arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy miközben egyre nő a nagyobb keresletre számot tartó, vagy épp "csak" minőségi, ki nem adott filmek száma, helyettük ilyen tökéletesen semmitmondó, gagyi címek kerülnek a boltok polcaira kínálat gyanánt.
0
2014. szeptember 30., kedd 9:22
Én pedig ezekből megvettem az Anyabulit. A következő csomagban meg majd a Kalandort. Mert ez a kettő tetszett.
0
2014. szeptember 30., kedd 0:24

nem az a ciki hogy nem ismered őket, hanem hogy a cím alapján már be is kategorizáltad a "nem érdekelnek" ládikába ;)

pedig ha mást nem, a Mud-ot és a Világvége... címűeket szívesen ajánlom akárkinek, egyáltalán nem a Bőrnyakúak II vonalán mozognak minőségben.
0
2014. szeptember 29., hétfő 21:24
Miért volna ciki.

Én pl. a Bőrnyakúak második részéről nem hallottam egészen addig, amíg itt fel nem tűnt a címlistában :)
0