Persze, miért is lenne kiadva:(? Végülis a Smaug pusztaságát is ki lehetne adni a Váratlan utazás nélkül... oh, wait :(! Nem vagyok hülye, fel tudom mérni a két film üzleti potenciálja között a különbséget (bár ha a befektetett pénz arányában nézzük, mindjárt meglepőbb az eredmény!), de az elv ugyanaz. Amúgy biztos nagy anyagi kockázat lenne megjelentetni, hiszen a két éves filmeket nyilván aranyárban mérik a nemzetközi piacon!
És még mielőtt előkerülne, hogy hány film meg sorozat maradt folytatás, befejezés nélkül, csak jelezném, hogy itt nem arról van szó, hogy egy hajdan népszerű, de egyre fogyatkozó érdeklődésű (film)sorozat további részeinek kiadásában nem látott fantáziát egy kiadó, hanem hogy egy népszerű, és egyre növekvő rajongótáború filmnek az előzménye hiányzik! Nincs is annál jobb, mint olyan könyveket olvasni, meg filmeket nézni, amiknek csak a második felét olvashatja el / nézheti meg az ember.
Bocs, de akárhányszor előkerül ez a kérdés, a felforr az agyvizem! Ezen még az sem változtat, hogy nekem speciel pont nem hiányzik a Chapter 1, mert már azelőtt megvettem kintről, mielőtt a második rész egyáltalán felmerült volna, viszont szívesen raknám a magyar 2. rész mellé a magyar 1. részt... vagy legfeljebb tartok egy kinemszarjale-bojkottot, és keresek jobb partnert az angol 1. rész mellé...