Értem én, hogy mit írtok, és belátom, igazatok is van. De azért csak kíváncsi lennék, milyen felméréseket végeztek Gyűrű és Indy ügyben, mert engem biza a kutya nem kérdezett. Anno előbb megvettem a mozis, utána a bővített verziókat a Gyűrűből, de most már nem venném meg a mozis BD-t, mert egész egyszerűen, hiányosnak érezném a filmet...
De mondok még valami mást, csak úgy zárásként: Stapanul Inelelor: Fratia Inelului. Ez románul egy film címe, ahol a teljes trilógia megjelent BD-n, bővített kiadásban (2 BD + 3 DVD/rész), sőt, a 15 lemezes összkiadás is megjelent náluk, bár úgy látom, csak román felirattal.
Még eszembe jutott két cím: Mephisto és A nyomozó. Előbbire hány évet is kellett várnunk, mire megjelent itthon? Utóbbiból pedig ha az ember BD kiadásra vágyik, nevetség, de külföldről kell megvennie... Néha én sem értem, igaz nem hatalmas összegekkel, miért gazdagítom a kiadókat, mikor hatalmas kínszenvedés árán képesek csak egy-egy címet megjelentetni. Tudnék írni egy pár oldalas listát, mi hiányzik BD-ből itthon. Ezért sem veszem őket tucatjával, mert azért még dvd-n több címet meg tudok szerezni, mint BD-n, holott ha nem is fordítva, de nagyjából egálban kellene állnia a két hordozón való megjelenések számának.