Keresés

Megjelenések

2014. január 22., szerda 12:28
pedig eredeti Indy BD sehol nincs a világon!!! hidd el!
0
2014. január 22., szerda 12:22
Házi barkács levetítését nem engedélyezné a stúdió (pont ezért nem lehetett a Vissza a jövő trilógiát sem eredeti szinkronnal levetíteni).
0
2014. január 22., szerda 12:07
Köszönöm a válaszokat :) Kár, hogy sok más mellett már ez sem jött ki, pedig szerintem nagyon jó film.
0
2014. január 22., szerda 12:04
biztos h nincs. az házi barkács lesz!
0
2014. január 22., szerda 12:01
Nem jelent meg hanem a filmánia adta le szinkronosan .
0
2014. január 22., szerda 11:56
Ezt erősen kétlem.
0
2014. január 22., szerda 11:51
Az Ip Man (vagy Yip man) című 2008-as film megjelent nálunk DVD-n? Mert azt tudom, hogy a neten van belőle szinkronos verzió, de eredeti DVD-t sehol se találok belőle. Szóval valószínű, hogy nem jelent meg, de gondoltam rákérdezek hátha tud valaki valamit ez ügyben.
0
2014. január 22., szerda 11:18
Fiatalok!!! :))

Most jövök a Corvin mozi FB oldaláról. Indy maraton lesz februárban és BD-ről, MAGYARUL fogják vetíteni. Mikor rákérdeztem, hogy hogyan, akkor azt a választ kaptam, hogy VAN valahol a világban BD, magyar szinkronnal... Beszarok. Aki tud valamit, az ne sajnálja, ossza meg velem :)
0
2014. január 22., szerda 10:12
Ha tudnák, hogy mik vannak még Romániában és milyen áron... Magyar vonatkozás, miegymás...
0
2014. január 22., szerda 9:30
Értem én, hogy mit írtok, és belátom, igazatok is van. De azért csak kíváncsi lennék, milyen felméréseket végeztek Gyűrű és Indy ügyben, mert engem biza a kutya nem kérdezett. Anno előbb megvettem a mozis, utána a bővített verziókat a Gyűrűből, de most már nem venném meg a mozis BD-t, mert egész egyszerűen, hiányosnak érezném a filmet...

De mondok még valami mást, csak úgy zárásként: Stapanul Inelelor: Fratia Inelului. Ez románul egy film címe, ahol a teljes trilógia megjelent BD-n, bővített kiadásban (2 BD + 3 DVD/rész), sőt, a 15 lemezes összkiadás is megjelent náluk, bár úgy látom, csak román felirattal.

Még eszembe jutott két cím: Mephisto és A nyomozó. Előbbire hány évet is kellett várnunk, mire megjelent itthon? Utóbbiból pedig ha az ember BD kiadásra vágyik, nevetség, de külföldről kell megvennie... Néha én sem értem, igaz nem hatalmas összegekkel, miért gazdagítom a kiadókat, mikor hatalmas kínszenvedés árán képesek csak egy-egy címet megjelentetni. Tudnék írni egy pár oldalas listát, mi hiányzik BD-ből itthon. Ezért sem veszem őket tucatjával, mert azért még dvd-n több címet meg tudok szerezni, mint BD-n, holott ha nem is fordítva, de nagyjából egálban kellene állnia a két hordozón való megjelenések számának.
0
2014. január 22., szerda 8:45
Nem azért, de a horpadt fémdobozok, karcos lemezek, fa- helyett lakkdobozok, összecserélt és félreszitázott lemezek korában én nem várnám gyakorlatilag senkitől, hogy előre fizessen.
0
2014. január 22., szerda 1:18
Bocsi, az első mondatban stúdió helyett kiadó akart lenni. :D
0
2014. január 22., szerda 1:16
Tiszta lappal kellene nyitnia minden hazai stúdiónak.

Ha saját maga költségén is legyárthatja a lemezt, lehet, hogy drágább lenne, de elő kéne hozakodni azokkal a féltve őrzött kibeb@szott titokzatos számokkal, hogy mekkora mennyiségnél érdemes lenne legyártani egy LOTR bővített SZINKRONOS bd-t vagy az Indy-trilógiát.

Egy oldalon meg lehetne regisztrálni, hogy ki szeretné megvenni és, ha összejön annyi "szavazat", akkor elkezdik gyártani a cuccot.

A durvább verzió, amikor előre fizetsz (mint mondjuk a kickstarter esetében) és utána látod a végterméket. (Persze előzetesen azért lennének artworkök, h mégis h nézne ki a kiadvány).

Valamelyik verzió nem lenne rossz, mert az örökös várakozásnál minden jobb. Annak meg megint nincs értelme, hogy 10 évre rá adunk ki valamit, amikor meg már egyre kevésbé számít, plusz elkopik a rajongótábor is.
0
2014. január 21., kedd 19:42
hát ez az h nincs rajta és nem is lesz semmi magyar vonatkozás. erről beszélünk.
0
2014. január 21., kedd 17:15
Nem baj,majd jön külföldről.
Csak nehogy a külföldi kiadáson legyen magyar szinkron.
A kedves kiadó meg elmehet a ...
0
2014. január 21., kedd 16:50
...ami szerintem nem (sokkal) gyengébb.
0
2014. január 21., kedd 16:24
Bár az a szutyok bővített is jönne. :D
Minden új külföldi megjelenéskor előjön a téma általam vagy más veti fel. Előrébb sosem jutunk. Bár a kis mérgelődésem után legalább kicsit jobban érzem magam.  :)
0
2014. január 21., kedd 16:15
Gondolom, a "szutykokra" egyszerűbb feltételek között is fel lehet kerülni. Ebből meg már ugye megjelent a moziverzió.
0
2014. január 21., kedd 16:02
Persze, igazad van, most nem is ezen stresszelek ez a legkisebb gondom.
Nekem is odaadhatná valaki a Two Towers complete recordings-ot. :D
De a Hobbit megjelenésének örülök, legalább azt kiadják. :)
0
2014. január 21., kedd 15:56
Szerintem ennek nincs köze az összelopkodáshoz. Aki letölti, az úgyse venné meg, tehát nem csökken a letöltés miatt a kereslet, főleg egy ekkora filmnél olyan mértékben... Az, hogy te mit vársz el a kiadótól, szintén álomvilág, ugye nem kell magyarázni... Ráadásul szerintem nem is a ProVideó tehet róla. Bármennyire is nehéz megérteni, szerintem totál meg van kötve a kezük. Egyszer van az amit szeretnének (mondjuk szinkronos LOTR), egyszer meg vannak a számok, a tények, amiket a döntéshozók orra alá lehet dugni. Képzelem mennyire fedi egymást a kettő. Persze az is kérdés, hogy valami régiós megoldást nem lehetett volna kitalálni erre, de már mindegy, ez a hajó 100% hogy elment Szürkevérbe LOTR és Indy ügyben is. Kétlem, hogy valaha kijönne szinkronnal mindkettő csak nekünk...

Csinálni meg érdemes, hidd el, ha lefosnád a LOTR-t, akkor nem lennének ilyen gondjaid. Venni kell a szebbnél szebb kiadványokat, gyönyörködni bennük (most tervezek steelbook tartó állványokat venni, ahhoz a hatalmas 20db-os gyűjteményhez :)) és nem görcsölni ha valami hiányzik, nincs meg. El kell fogadni és kész. Ott a The Two Towers Complete. Oké, megkaptam ajándékba, de míg nem volt meg, addig lefostam, hiába hiányzott a másik két kiadvány közé, egyszerűen, ha valami mondjuk a fizetésem fele, vagy kétharmada, akkor képtelen vagyok bánkódni, mert rajtam kívülálló okok miatt nincs meg. Akkor meg mit bánkódjak? Tehetek róla? Nem. Szépen ment tovább minden és hopp, megoldódott, úgymond... :D

Tudom, hogy nem vigasz, de azért ez mégis csak hobbi, örülni kéne neki, ki kéne, hogy kapcsoljon, nem pedig újabb, nagyobb stresszforrás kéne hogy legyen, higgyél nekem...
0
2014. január 21., kedd 15:44
Elnézést kicsit ma szét vagyok esve pedig nem is ittam.

Persze álomvilág amit kérek. Viszont rengeteg pénzt már beleöltem a gyűjtésbe, elég tetemes részét a pro video tette el. Jogosan vagy sem elvárnám, hogy a kedvencem méltó BD kiadásban, magyarul megjelenjen.
Ezek miatt szoktam elgondolkodni, hogy érdemes e még csinálni az egészet.
Nem érdekel, hogy a többiek összelopkodják a filmeket, az nem én vagyok.
0
2014. január 21., kedd 14:20
"Meg szerintem ha ki is adták volna ilyen feltételek közt, kicsi a piacban veszteség sem lett volna hatalmas."

A mondat második fele nem igazán érthető, de körülbelül sejtem mire akarsz kilyukadni :)

Amúgy én azt mondom, hogy manapság meglehetősen delíriumos álomvilágban él az, aki azt feltételezi, hogy ülnek LA-ben, vagy akárhol a világon azok akik mondjuk eldöntik egy LOTR BD megjelenésének a sorsát és kinézik belőlük azt, hogy tegyük rá a magyarokat, végül is egy kis veszteség belefér nekünk is, csak legyenek boldogok.

Azt kéne belátni, hogy a fing kellemes illatanyagot tartalmazó részénél is elenyészőbb kis, picsányi szardarabkák vagyok ezen a piacon. Ez nem szeretetszolgálat, a stúdió se azért gyártja a filmeket, hogy akinek van pénze megveszi, ahol nincs elég kereslet oda meg eljuttatja jótékonyságból. ILYEN A VILÁGON NINCS ebben biztos vagyok. Arról nem is beszélve, hogy ha csak felirattal is, de jött volna, lett volna itt köpködés higgyétek el...
0
2014. január 21., kedd 14:09
Ezt pontosan így képzeltem el én is. Köszi a bizonyosságot!

Mindazonáltal természetesen szomorú és vérlázító.
0
2014. január 21., kedd 14:08
Bezzeg rengeteg szutyok megjelenik bd-n, pont a kedvencem meg kimarad. Értem, hogy kicsi a piac, de valami kompromisszum árán csak sikerült volna rá legalább feliratot kérni. Meg szerintem ha ki is adták volna ilyen feltételek közt, kicsi a piacban veszteség sem lett volna hatalmas. Nekünk meg marad a sóvárgás.
0
2014. január 21., kedd 13:46
Mikor a bővített változatok megjelentek, azt megelőzően a kiadó beküldött egy tervezett eladható mennyiséget, melyet a jelenlegi piaci viszonyoknak megfelelően állítottak össze. Ezt a stúdió nem tartotta elégségesnek ahhoz, hogy akár szinkronnal, akár felirattal rárakjon minket a régióban megjelenő kiadványra. Azóta a helyzet még inkább ellehetetlenült, ugyanis a piac csak kisebb lett, és ha magyar feliratos/szinkronos BD-t akarnánk, ahhoz direkt nekünk le kéne gyártani egy új transzfert, melynek a fentinél még nagyobb előrendelési mennyiség lenne az alapfeltétele.

Valami hasonló zajlott le az Indiana Jones-filmek esetében is.
0