Keresés

Megjelenések

2013. december 16., hétfő 23:38
ADS
Az Európa-rejtély
A háború császára
0
2013. december 13., péntek 8:38
Itt például jól megkapta a magáét...

http://bluray.highdefdigest.com/9351/upside_down_3d.html
0
2013. december 12., csütörtök 21:20
Nálam meg háromszor megy (menne) le a Fekete hattyú, mint egyszer A pankrátor. Utóbbit egyáltalán nem éreztem különlegesnek, sajnos még csak együttérezni sem tudtam Rourke figurájával, annak ellenére, hogy szerintem is jó alakítást nyújtott. Ellenben a Hattyút érdekesnek tartom, két jó színésznővel, remek fényképezéssel és forgatókönyvvel.
most posts by TM
0
2013. december 12., csütörtök 20:52
Köszi!

Akkor csak ide nem jutott el... No mindegy, levadászom, mert érdekel.
0
2013. december 12., csütörtök 20:50
Upside Down.
0
2013. december 12., csütörtök 20:46
Mi lett azzal a sci-fivel, amiben két, egymásal szembefordított világ szerepelt? Valami előzetes rémlik róla, koncepcióban az Elysiumra hasonlított, da azóta nem hallottam róla...

Eltűnt a süllyesztőben? Már a címére sem emlékszem...
0
2013. december 12., csütörtök 19:05
Nekem se tetszett a Fekete hattyú. A Pankrátor női párfilmjét akarta megcsinálni, de hiányzott belőle valami + SPOILER (ráadásul megint ez az ócska, ezerszer lerágott skizos szál...) SPOILER vége
De A forrás az egyik kedvenc filmem, és nagyon tetszett a PI is. A Rekviem egy álomért is egy figyelemre méltó audiovizuális munka.
Aronofskyt nagyon profi filmesnek tartom, aki szintén nagyon érdekes, izgalmas filmeket készít.
0
2013. december 12., csütörtök 18:49
Hát a Fekete hattyú nekem mérhetetlen csalódás volt.Mind a történet,mind a színészi játék.
A Pankrátort hitelesnek éreztem,ez meg egy felfújt "szenzációhajhászó"semmi lett.

A bombasztikus szó igazi jelentését használnám rá.
0
2013. december 12., csütörtök 18:45
Valóban.
Aztán várhatunk arra a kevés rendezőre, akiknek nagy ritkán sikerül ügyesen lavírozniuk az art és a popcorn filmek világa között (pl.: Del Toro, Aronofsky)
0
2013. december 12., csütörtök 18:35
Art mozik nélkül csak Adam Sandler flmek maradnak meg a popcorn...
0
2013. december 12., csütörtök 17:56
Miyazaki, Haneke, Noé, Refn, Tornatore, Trier, Miike, Herzog stb.

Az a szomorú, hogy más európai országokban ezeknek a rendezőknek akkora presztízsük van, hogy azonnal megjelennek a filmjeik, lévén az aktuális évek legizgalmasabb rendezői (akiknek filmjeit mindig lehet várni, mert nem lehet elmenni mellettük egy vállrándítással, akár tetszenek nekünk a műveik, akár nem) nálunk meg... :(
0
2013. december 12., csütörtök 17:17
Gyakorlatilag már nem létezik a MOKÉP.

Ezért nem jelent meg a Winter s Bone c. film sem.Igaz előtte a szintén Oscar díjra jelölt Egy komoly ember sem jelent meg,Haneke filmjére is várni kel.

Ma már egy Oscar jelölés sem garancia a kiadásra.
0
2013. december 12., csütörtök 12:04
Ezt olvastam én is, de mióta a mozibemutató nem garancia a DVD megjelenésre sajnos örülni se tudok neki igazából. :( Főleg, hogy ahol lakom mozi sincs. Ettől függetlenül remélem, hogy megjelenik DVD-n, és ha akkor még az országban tartózkodom (és ha időm és pénzem engedi, hogy ezért utazgassak), akkor van rá 30 % esély, hogy megnézem a moziban. Idén nem voltam még moziban, de úgy tervezem, hogy a Hobbit 2-re elmegyek (utoljára éppen előző évben a Hobbit miatt mentem el moziba). Főleg, hogy minden kritika örvendezik, hogy végre nem énekelgetnek a filmben :) Remélem Jackson is olvassa ezeket, és a bővített verzióba se pakol ilyeneket bele, ha már ennyien rühellik ezeket a betéteket.

Amúgy én úgy vagyok vele, hogy a DVD megjelenések hiányai számomra sokkal jobban fájnak, mint a mozibemutatók hiánya.
Ennek oka, hogy számomra többet jelent az eredeti film a gyűjteményemben, amit bármikor megnézhetek, mint közel ugyanazért az árért egy egyszer mozizás.
0
2013. december 12., csütörtök 11:51
Állítólag Miyazaki legújabb filmjét, a Kaze tachinu-t nálunk is bemutatják majd moziban, de hogy az otthon mozizóknak lesz-e belőle valami... De rég is volt már a Studio Ghibli díszdoboz. Pedig ahogy elnézem a címeket, megint össze lehetne hozni egyet.
0
2013. december 11., szerda 23:07
A Winter s Bone jogai elvileg a Moképnál vannak, de nem is tudom, hogy egyáltalán létezik-e még a cég.
0
2013. december 11., szerda 22:35
Nekem még nagyobb megdöbbenés ezen meg nem jelent filmek mellett a Winter s Bone dvd hiánya. (BD-ben nem is reménykedem). Azt gondoltam, hogyha Jennifer Lawrence már Oscart nyert, plusz hatalmas kedvenc a Hunger Games miatt, akkor valamelyik kiadó majd előveszi ezt a filmet. De sajnos ez nem az a piac.

Fura, de egy másik film, amit még moziban láttam és szerepel benne ő is, A hódkóros, ez is fájó hiánya a hazai piacnak.
0
2013. december 11., szerda 21:05
Mondjuk amennyit beszélnek benne... jó, ha fél óránként van egy mondat, s az sem barokk körmondatokba bújtatott, nietzschei mélységeket súroló szöveg, egy alap szintű angollal érthető az egész film, szóval a magyar vonatkozás hiánya nem is akkora baj, egyszerűen csak annyi, hogy én szeretem inkább a hazai kiadásokat megvenni.
0
2013. december 11., szerda 20:50
Ha azt veszem alapul, hogy az Only God Forgives hazai mozibemutatása az utolsó pillanatban dőlt el két forgalmazó között, akkor a DVD-kiadásra is kéne, hogy legyen jelentkező, mégha a film nem is váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ahogy persze a dolgok mostanság állnak, az is lehet, hogy legközelebb csak a Cinemax csatornán találkozunk vele magyar vonatkozásban.
0
2013. december 11., szerda 20:06
Főleg, hogy az említett film esetében én BD alá nem adok. Nem vagyok nagy híve a külföldi rendeléseknek, de itt lehet ahhoz fogok folyamodni.
0
2013. december 11., szerda 20:03
Azt vettem észre, ami végtelenül elkeserítő és különös számomra, hogy pár éve már egy mozibemutató egyáltalán nem garancia a DVD megjelenésre.
Ilyen fájdalmam az Enter the Void című Gaspar Noé film, de lehetne még sorolni a filmeket, amik mentek moziban az utóbbi időben, de DVD-n már nem jönnek, jöttek ki :°(  Pl.: Senki többet (Tornatore), Szerelem (Haneke), Melankólia (Trier), + jópár film amiről nem tudom, hogy volt-e nálunk moziban (pl.: Ponyo)

Még szerencse, hogy legalább A vadászat és az új Bertolucci kijött.
0
2013. december 11., szerda 17:07
Nagyon köszönöm a tájékoztatást. Akkor nagyon figyelek majd a februári megjelenésekre.
0
2013. december 11., szerda 11:34
Az Only God Forgives nem jelenik meg idehaza?
0
2013. december 11., szerda 6:41
A Spring Breakers megjelenése jövő év elején, valószínűleg februárban várható.
0
2013. december 10., kedd 13:20
Manapság Magyarországon nem kifizetődő a kultúrával foglalkozni, éppen ezért mindenki előtt emelem a kalapomat, aki ezt a nehezebb utat járva próbál meg boldogulni, és nem a százezres példányban kosarakba ömlesztett zacskós DVD-vel próbálja becsalogatni a vásárlókörét, hanem minőségi filmekkel.
Sajnos annak ára van, ha idehaza tisztességesen akarsz vállalkozni, és ha a hónap közepén ki akarod fizetni a kb. két tucat jogcímen bevasalt járulékokat, adókat, hozzájárulásokat, a dolgozóid bérét, a villanyt, a gázt, a telefont, a benzint, akkor vagy azt választod, mint a multik és milliós tételben adsz el látszólag olcsón szart, vagy minimális tételben adsz el minőséget magasabb árréssel.
Ha lenne idehaza 1-2000 olyan filmrajongó, akire lehetne anyagilag is számítani egy-egy igényesebb rétegfilm, művészfilm megjelenésekor, akkor valószínűleg több kiadó próbálkozna még ezzel a szegmenssel és nem csak a Kultúrbarlang. Ha 1-2000 forint pillanatnyi nyereség miatt nem tízezrek fordultak volna az előző években alternatív beszerzési forrásokhoz (külföldi rendelés, torrent, stb.), akkor nem a Kultúrbarlangnak kellene magánimportban beszerezni kis példányszámban (értsd: fajlagosan méregdrágán) a különlegességeket, filmcsemegéket, hanem azok elérhetőek lennének idehazai is, hazai kiadásban megfizethető (?) áron. A kérdőjel arra vonatkozik, hogy ki mit ért megfizethető alatt. Szerintem egy réteg DVD kiadványért 3-4000 forint nem sok pénz. 8-10 éve ez volt a Bomba ár, az akkori 20%-os áfával és jóval alacsonyabb fizetések mellett, mégis vitték, mint a cukrot. Ezen az áron megoldható a szinkron, a jó alapanyag, az extrák megvásárlása, és még normális haszon is marad a kiadónál és a kereskedőnél. De a z idő bizonyította, hogy a magyar vásárlók számára ez nem megfizethető, mert mindig van alternatív beszerzési forma, és amíg valamit valahonnan egy forinttal olcsóbban leshet beszerezni, addig labdába sem rúghat egy olyan magyar kiadó, aki minőséget szeretne piacra dobni és urambocsá még nyereséget is szeretne látni.
Számoljatok, hogy a beszerzési költségek (szállítással), adók, bér és rezsiköltségek után mennyi marad egy-egy külföldről behozott rétegfilm eladása után a Kultúrbarlangnál, és mennyit kellene eladnia ahhoz, hogy akár csak nullára jöjjön ki a hónap végén. Lehet, hogy az a filmenkénti 4-500 forint, urambocsá 1000 forint haszon járul ahhoz hozzá, hogy más, saját kiadásokra is legyen pénze a cégnek, mert manapság Kubrick klasszikusokat kiadni nem számít túl profitorientált befektetésnek, évek telhetnek el, mire megtérül egy ilyen kezdeményezés, már ha valaha. (6 éve adtuk ki a Cornerrel a Bosszú trilógiát, az utolsó darabok néhány hete fogytak el, és az még az aranykor volt a mai helyzethez képest).
Szóval örülnék, ha legalább a mi oldalunkon nem kezdenétek el kampányolni a hazai piac néhány még lelkes szereplője ellen, mert már így is nagyon kevesen vannak, akik folytatják ezt a kultúr-szélmalomharcot.
Ezek után mindenki döntse el, hogy mekkora szerencse, hogy egyre többen ismerik fel, hogy más forrásokból is be lehet szerezni a filmeket.
0
2013. december 10., kedd 12:30
Elképesztő mi, hogy valaki tisztességesen csinálja amit csinál?
PL: ráteszi azt a elcsalni való áfát ( 27% ) és még fránya hasznot is generál magának, hogy zabálni tudjon, és hogy újabb filmeket adhasson ki. És még hogy itthon fizet személyi jövedelemadót az idióta! Pusztuljon az ilyen!
0