Keresés

Megjelenések

2013. december 10., kedd 12:30
Elképesztő mi, hogy valaki tisztességesen csinálja amit csinál?
PL: ráteszi azt a elcsalni való áfát ( 27% ) és még fránya hasznot is generál magának, hogy zabálni tudjon, és hogy újabb filmeket adhasson ki. És még hogy itthon fizet személyi jövedelemadót az idióta! Pusztuljon az ilyen!
0
2013. december 10., kedd 11:04
Elkeseríő azt is látni, hogy mennyire fáj egyeseknek az, ha valaki szinkronnal akar filmet nézni, akár nyelvtudástól függetlenül is.

Megvan a 13773-ban említett személy.
most posts by TM
0
2013. december 10., kedd 10:13
Virágozzon minél több virág, de egyszerűen elkeserítő azt látni, hogy ennyire nem beszélnek legalább angolul az emberek. (A filmek túlnyomó része angol nyelvű.)

A 35 év alattiak többsége legalább 8 évig tanult angolul. A 35 felettieknek pedig volt (most már) 24 évük arra, hogy legalább megértsék az elhangzó szöveget.

Kbarlang: el nem tudom képzelni, hogy ki vásárol náluk. Olyan drágán adnak mindent, hogy az egyszerűen elképesztő. Mondjuk más boltoknak sem esett még le, hogy nem kellene 7 000 Ft-ért árulni a 3 000 Ft-os filmeket (amazon), vagy 15 000 Ft-ot elkérni egy 6 000 Ft-os filmért (amazon).

Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy más forrásokból is be lehet szerezni a filmeket.
0
2013. december 9., hétfő 18:55
A Dicsőség ösvényeihez még elő lehetett volna ásni egy Duna tévés szinkront,de a másik két filmhez legfeljebb valami MGM változatot esetleg.
Azért meg kár fáradni.

Akkor már fontosabb,hasznosabb,hogy lehet választani a képarányok között.
0
2013. december 8., vasárnap 20:58
Erről van szó, hadd virágozzék minden virág.
most posts by TM
0
2013. december 8., vasárnap 19:10
"Ha választanom kell:szinkron vagy felirat,az utóbbi,mindenképpen."

Ezzel nincs baj, én ugyanúgy melléd állok, ha egy kiadványra nem tesznek magyar feliratot és ez téged zavar. Csak én a mellett vagyok, hogy az a legjobb, ha van szinkron is, felirat is, és válassza meg mindenki magának, ki hogy szeretné nézni.
0
2013. december 8., vasárnap 16:59
Valóban így van,sok ilyen üzlet és filmbarát kellene,mint a tulaj.

Ha "nagy" cégeket ilyen filmbarátok vezetnék,máshol tartanánk.

Egyébként tényleg kialakult egy filmes réteg,akiket nem érdekel a szinkron.
Sok filmhez nincs is klasszikus szinkron.Vagy már elveszett.
Sok régi szinkron sem az igazi.Messze nem az!

Sokszor vágott változathoz készültek,így nem használhatóak.Vagy tele vannak cenzúrával és félrefordítással.

Ha választanom kell:szinkron vagy felirat,az utóbbi,mindenképpen.
0
2013. december 8., vasárnap 16:41
Paul Thomas Anderson kiváló mozija a The Master mikorra várható?
Illetve mi a helyzet a Spring Breakers megjelenésével? Van rá esély?

Köszönöm a segítséget és az információt, ha bárki is tud valami biztatót mondani.
0
2013. december 8., vasárnap 10:18
Én is kedvelem. A boltja egy kisebb menedék a magunkfajtának :)
0
2013. december 7., szombat 22:29
Szerintem se, én bírom a Janit! Már az előző helyén is cimboráltunk, amikor még csak muzikális volt és nem kulturált. :)
most posts by TM
0
2013. december 7., szombat 20:15
Akkor lapozzunk :)
A hosszú, kissé körülményesen megfogalmazott hozzászólásom veleje igazából csak annyi, hogy szerintem semmi baj, ha itt szó esik a Kultúrbarlangról és a kiadványaikról.
0
2013. december 7., szombat 20:09
Köszönöm a szövegértelmezést, örülök, hogy vannak, akiknek ez ilyen könnyen megy.
Még egyszer köszi! Szerintem ezt lapozhatjuk is, még úgy venné ki magát, hogy bajom van a bolttal, holott régebben épp én fogtam a pártjukat egy vitában, amikor két ember bűnös nyerészkedéssel vádolta, amiért valamilyen amerikai filmet drágábban ajánlott beszerzésre, mint amennyiért állítólag valamilyen külföldi online oldalon feltüntették az árát.
most posts by TM
0
2013. december 7., szombat 20:06
"Ez a három film,szinkron nélkül,nem fog kilógni az eddigi Kubrick megjelenések közül.
Szinkronnal csak drágább lenne,és nem fogynának jobban ezek a rétegfilmek.

Ezt a tényt ismerte fel az Etalon is."

Nyilván felirattal is örömteli megjelenések ezek, amiket lentebb írtam, azokat hipotetikus gondolatként fogalmaztam meg.
A "nem fogynának jobban"-t nem tudom megítélni, mivel sokszor felmerült kiadói részről itt az xpressen is, hogy szinkron nélkül filmet kiadni az utóbbi pár évben tuti bukó, mivel kevesebben veszik meg. Vagyis, ha nincs szinkron, akkor szintén emelni kell az árat, hogy a behozza azt a kiesést, amit a szinkron hiánya okozhat. Vagyis ilyen esetben is emelkedhet egyes kiadványok árai nem? Szerintem rétegfilmek esetében is előfordulhat, hogy kevesebb fogy szinkron nélkül. Nem biztos, hogy a rétegfilmekre bukó közönség számára kevésbé fontos a szinkron. Most nem feltétlen a Kubrick filmekre gondolok, mondjuk én csak felirattal is megveszem őket.
0
2013. december 7., szombat 19:50
Távol álljon tőlem, hogy vitát generáljak, de nem értelek.

Ezt írtad: "A Kultúrbarlang közismerten szinkronellenes,úgyhogy ezeken a filmeken sem lesznek."

TM reagálása: "Márpedig a klasszikus filmekhez készült klasszikus szinkronok is a filmkultúra részét képezik."     Ez teljesen igaz, és maximálisan egyetértek vele, mellesleg nincs ebben a mondatban semmi negatív tartalom.

"Persze ennek felkutatása és kifizetése külön költség, úgyhogy ezt megspórolandó jópofaság ez az ideológia."     Én ebben se látok negatív észrevételt, egyszerűen tényként felsorolja, hogy a szinkron felrakása külön költség. Nos az, hogy ezt az "ideológiát" jópofaságnak tartja szerintem semmi durvaságot nem tartalmaz. Ha azért nem rakja rá a kiadó, mert megnövelné a gyártási költségeket, akkor mondják ezt és kész.
De a te hozzászólásodból a "Kultúrbarlang közismerten szinkronellenes, úgyhoyg ezeken a filmeken se lesznek" nekem az következik, hogy szerinted azért nem kerülnek rá a szinkronok, mert a Kultúrbarlang annyira nem szereti a szinkronokat, hogy úgy dönt nem teszi rá őket. Ez ellenőrizhető állítás? Én tudom, hogy szinkronellenes a kiadó vezetője (mondta), de ha valóban ezért nem tette rá eddig egyetlen kiadványára sem (és mondjuk lett volna rá lehetősége, hogy jutányos áron beszerezzen egy minőségi, eredeti szinkront (ahogy most a Nő illata esetében talán rákerül és talán így zajlott)) az szerintem sznobizmus. Nézőként mindenkinek joga van úgy nézni a filmeket, ahogy akarja (a kiadó vezetőjének is természetesen), de ha valaki egy kiadó fejével gondolkodik, akkor szempontnak kellene lennie, hogy mások talán máshogy szeretnék nézni (hallgatni) a filmeket. Nyilván ne gyártassanak külön szinkront, ne vegyenek meg rossz szinkronokat (ezzel is növelve a gyártási költségeket), de amennyibe lehetőség van jó áron hozzájutni jó szinkronokhoz, akkor szerintem igenis tegyék rá, és ne azért maradjon le, mert a kiadó "szinkronellenes". Főleg, ha van az a pár megszállott (jómagamat is beleértve), aki még vesz eredeti DVD-t és örülne neki, ha a kiadványokra klasszikus szinkronok is felkerülnének, amennyiben fellelhetőek (többek között azért, amit TM is leírt).

Visszatérve az eredeti mederben,aztán jött a válaszod: "Szerintem ezt nem itt, hanem a Kultúrbarlangnál kell jelezni.
Ez a fórum nem róluk szól, főleg nem negatív észrevételek formájában.
Nem túl elegáns egy másik cég fórumában célzatosan gúnyos, és ellenőrizhetetlen
állításokat tenni, egy itt nem jelenlévő félről.
Vagy talán ezt azért állítod, mert ezt mondták? De facto?"

Nos amiért nem értelek: te is felhoztad előtte a Kultúrbarlangot, amivel semmi baj sincs, mert ez egy DVD megjelenésekkel foglalkozó topic, ami ezért van, de akkor miért szólsz neki, hogy ez a fórum nem a Kultúrbarlangról szól? Róluk is szólhat. Ez egy DVD bolt DVD filmekkel foglalkozó fóruma, ráadásul a topic címe is "megjelenések" vagyis ennél milyen relevánsabb topicot ismersz? Itt nincs önálló Kultúrbarlang fórum topic, és tudomáson szerint a saját honlapjukon sincs fórum topic. Bár ez nem is lényeges.
0
2013. december 7., szombat 16:42
Ez a három film,szinkron nélkül,nem fog kilógni az eddigi Kubrick megjelenések közül.
Szinkronnal csak drágább lenne,és nem fogynának jobban ezek a rétegfilmek.

Ezt a tényt ismerte fel az Etalon is.
0
2013. december 7., szombat 14:54
Egyébként pedig nem túl elegáns egy másik cég fórumában olyan célzatosan gúnyos, és ellenőrizhetetlen állításokat tenni, hogy a Kultúrbarlang közismerten szinkronellenes, amikor egy hozzászóláson belül is ez ellentmondásba torkollik.
most posts by TM
0
2013. december 7., szombat 14:52
Hogyne, persze.
Kiadványokról, kiadványokat kiadó kiadókról egy kiadványokat forgalmazó bolt fórumának felületén beszélgetni teljesen helyénvaló.
most posts by TM
0
2013. december 7., szombat 14:35
Szerintem ezt nem itt, hanem a Kultúrbarlangnál kell jelezni.
Ez a fórum nem róluk szól, főleg nem negatív észrevételek formájában.
Nem túl elegáns egy másik cég fórumában célzatosan gúnyos, és ellenőrizhetetlen
állításokat tenni, egy itt nem jelenlévő félről.
Vagy talán ezt azért állítod, mert ezt mondták? De facto?
0
2013. december 7., szombat 11:28
Márpedig a klasszikus filmekhez készült klasszikus szinkronok is a filmkultúra részét képezik. Persze ennek felkutatása és kifizetése külön költség, úgyhogy ezt megspórolandó jópofaság ez az ideológia.
most posts by TM
0
2013. december 7., szombat 11:24
A Kultúrbarlang közismerten szinkronellenes,úgyhogy ezeken a filmeken sem lesznek.
Viszont ennek ellentmond, hogy a szintén ebben a sorozatban most megjelenő A NŐ ILLATA c.Gassman remek tartalmaz szinkront!
0
2013. december 7., szombat 11:19
Nekem valamilyen szörnyű szinkronoshoz volt szerencsétlenségem valami hottentotta csatornán (talán MGM),  na azt nem ajánlom senkinek.
most posts by TM
0
2013. december 7., szombat 9:03
Remélem, hogy külön is meg lehet vásárolni a filmeket, mert engem leginkább A dicsőség ösvényei érdekel. Annak egyébként két szinkronja is van, egy rtl klubos azt hiszem Sörös Sándorral és egy Duna tévés Dörner Györggyel. Emlékeim szerint az rtl-es a jobb.
0
2013. december 7., szombat 8:01
Olyan nagyot nem tevedtél. Mi vagyunk a jogtulajdonos, Kulturbarlang a kiadó.
0
2013. december 7., szombat 6:33
bocsánat
0
2013. december 7., szombat 0:41
Helyesbítsünk:
Ezt a három Kubrick filmet a Kultúrbarlang adja ki!
( Ars Longa Mesterfilmek sorozat keretében )
Ráadásul díszdobozban!
0