Távol álljon tőlem, hogy vitát generáljak, de nem értelek.
Ezt írtad: "A Kultúrbarlang közismerten szinkronellenes,úgyhogy ezeken a filmeken sem lesznek."
TM reagálása: "Márpedig a klasszikus filmekhez készült klasszikus szinkronok is a filmkultúra részét képezik." Ez teljesen igaz, és maximálisan egyetértek vele, mellesleg nincs ebben a mondatban semmi negatív tartalom.
"Persze ennek felkutatása és kifizetése külön költség, úgyhogy ezt megspórolandó jópofaság ez az ideológia." Én ebben se látok negatív észrevételt, egyszerűen tényként felsorolja, hogy a szinkron felrakása külön költség. Nos az, hogy ezt az "ideológiát" jópofaságnak tartja szerintem semmi durvaságot nem tartalmaz. Ha azért nem rakja rá a kiadó, mert megnövelné a gyártási költségeket, akkor mondják ezt és kész.
De a te hozzászólásodból a "Kultúrbarlang közismerten szinkronellenes, úgyhoyg ezeken a filmeken se lesznek" nekem az következik, hogy szerinted azért nem kerülnek rá a szinkronok, mert a Kultúrbarlang annyira nem szereti a szinkronokat, hogy úgy dönt nem teszi rá őket. Ez ellenőrizhető állítás? Én tudom, hogy szinkronellenes a kiadó vezetője (mondta), de ha valóban ezért nem tette rá eddig egyetlen kiadványára sem (és mondjuk lett volna rá lehetősége, hogy jutányos áron beszerezzen egy minőségi, eredeti szinkront (ahogy most a Nő illata esetében talán rákerül és talán így zajlott)) az szerintem sznobizmus. Nézőként mindenkinek joga van úgy nézni a filmeket, ahogy akarja (a kiadó vezetőjének is természetesen), de ha valaki egy kiadó fejével gondolkodik, akkor szempontnak kellene lennie, hogy mások talán máshogy szeretnék nézni (hallgatni) a filmeket. Nyilván ne gyártassanak külön szinkront, ne vegyenek meg rossz szinkronokat (ezzel is növelve a gyártási költségeket), de amennyibe lehetőség van jó áron hozzájutni jó szinkronokhoz, akkor szerintem igenis tegyék rá, és ne azért maradjon le, mert a kiadó "szinkronellenes". Főleg, ha van az a pár megszállott (jómagamat is beleértve), aki még vesz eredeti DVD-t és örülne neki, ha a kiadványokra klasszikus szinkronok is felkerülnének, amennyiben fellelhetőek (többek között azért, amit TM is leírt).
Visszatérve az eredeti mederben,aztán jött a válaszod: "Szerintem ezt nem itt, hanem a Kultúrbarlangnál kell jelezni.
Ez a fórum nem róluk szól, főleg nem negatív észrevételek formájában.
Nem túl elegáns egy másik cég fórumában célzatosan gúnyos, és ellenőrizhetetlen
állításokat tenni, egy itt nem jelenlévő félről.
Vagy talán ezt azért állítod, mert ezt mondták? De facto?"
Nos amiért nem értelek: te is felhoztad előtte a Kultúrbarlangot, amivel semmi baj sincs, mert ez egy DVD megjelenésekkel foglalkozó topic, ami ezért van, de akkor miért szólsz neki, hogy ez a fórum nem a Kultúrbarlangról szól? Róluk is szólhat. Ez egy DVD bolt DVD filmekkel foglalkozó fóruma, ráadásul a topic címe is "megjelenések" vagyis ennél milyen relevánsabb topicot ismersz? Itt nincs önálló Kultúrbarlang fórum topic, és tudomáson szerint a saját honlapjukon sincs fórum topic. Bár ez nem is lényeges.