Ugyan ez a Megjelenések topik, most inkább a meg nem jelenések ügyében írok. Pár napja írtam a Se1ect-nek akik nagyon udvarias és közvetlen levélben válaszoltak ma (lám, így is lehet kommunikálni a vásárlóval, meg úgy is, hogy, ad1 vagy kissé lekezelő a stílus, ad2 nem is válaszolnak). Az Indiana Jones és a régebbi Star Trek filmek BD-n való megjelentetésére kérdeztem rá. Sajnos, nem várhatóak, mivel túl sokba kerülne csak a magyar piacra legyártatni a lemezeket :( Sajnos, ez várható is volt, de azért egy próbát megért.
Ugyanakkor arra is rákérdeztem, hogy ha egyszer van Iron Man BD magyar felirattal, esetleg megjelenhet-e, de mivel ugye a Marvel Disney lett, így nem hozzájuk (azaz a Paramount-hoz) tartozik már a film. Írok is majd a ProVideo-nak. A másik film, amit felhoztam példának, a Transformers első része, de egyenlőre nem szerepel a megjelenési tervükben (a 2. résszel együtt írták, de ugye azt már kiadták). Illetve még írták, hogy mivel évek teltek el az olyan BD-k külföldi megjelenése óta, amin van magyar vonatkozás, már rizikós lenne megjelentetniük, és ebben van is logika, illetve olyan magas az előállítási költség (és nagy a minimálisan megrendelhető mennyiség) a dvd-hez képest, hogy ugyancsak rizikós a megjelentetés. A Volt egyszer egy vadnyugat is szóba került, más Paramount újrákkal együtt ők szorgalmazták a szinkronos dvd-k kiadását, de sajnos csak ennyire futotta erejükből (ezek szerint még sem lehet magyar vonatkozás valamelyik kelet-európai ország BD-jén). Említették a nyáron megjelenő három Hitchcock filmet is, illetve hogy még legalább ennyi filmet terveznek a rendezőtől. Az egész levél közvetlen volt, jól értelmezhető, és habár ezekkel a dolgokkal eddig is nagyjából tisztában voltam, most még inkább átlátom a helyzetüket, és nagyra becsülöm őket, hogy 27 éve jelen vannak a piacon, és töretlen a lelkesedésük. Őszintén szólva, amióta csak dvd-ket és (és már BD-ket) jelentetnek meg, mindig is szimpatikusak voltak, remélem még sok-sok remek filmet jelentetnek meg :)
A végére még egy kis infó: tervezik a 2009-es Star Trek újra kiadását, új borítóval, igaz csak DVD-n. Mondjuk engem nem érint, mert megvan a pazar 2 lemezes BD :)