Keresés

Megjelenések

2013. május 10., péntek 11:29
Nálam a képminőség mindig sokkal fontosabb a csomagolásnál.
0
2013. május 10., péntek 11:12
A Karib tenger kalózaiból nekem is a díszdobozos, extra kiadások voltak meg, de annyival jobb a kép Blu-rayen, hogy azt kell mondjam, maximálisan megérte lecserélni.

Itt egy összehasonlító screenshot:

http://caps-a-holic.com/hd_vergleiche/comparison.php?art=part&action=1&image=5&cID=1324&cap1=15339&cap2=15338&lossless=&x=709&y=210#vergleich
0
2013. május 10., péntek 0:15
Jobb lenne az a verzió, amiről beszéltünk már többször is. Csak ahhoz még mindig elég sok hordozó fogy itthon.
most posts by TM
0
2013. május 9., csütörtök 21:18
Ezt mondom :) Bár épp nemrég szereztem be a fullos Karib dvd-ket, nem is igazán tervezem, hogy meglesznek BD-n. De például a Gladiator is most lett meg BD-n, de marad a 3 lemezes dvd, az extrák miatt, no meg a szép digipack miatt :D A Transformers trilógia kékesítése okán viszont elmentek a dvd-k, az első és harmadik rész fapados kiadásáért nem kár, de a steelbookos 2. részt kicsit sajnáltam, ahogy a Robin Hood steelt is :(  A Jurassic Park trilógiából viszont nem csak a dvd-k maradtak meg, még a VHS-ek is (sőt, égen földön keresem a 3. részt kazettán) :D De én is igyekszek olyan BD-ket venni, amelyek nincsenek meg dvd-n, új filmet meg maximum akkor veszek meg dvd-n ha nem jelennek/jelentek meg BD-n, vagy nem érzem, hogy sokkal több pluszt adna (pl. Vaslady).
0
2013. május 9., csütörtök 20:40
Igen én ezért áldom részben a sorsot, hogy korábban nem volt olyan sok pénzem, jó sok DVD kiadást beszerezni, mert így BDn folytatom anélkül, hogy meg kellene váljak akár egy DVD kiadástól is.
Viszont azért ahogy mondod nem minden DVD-től szabad megválni csak a BD kedvéért. Ott van a Karib-tenger kalózai is, fapados BD mellé jó a full extrás DVD :)
0
2013. május 9., csütörtök 20:34
Hehe :) Hát igen, azoknál a filmeknél, amelyek megvannak mindkét formátumon, nem nagy örömmel, de megválok a dvd kiadásuktól, ha nem köt hozzájuk szentimentális emlék, vagy mondjuk több (és/vagy magyar feliratos) az extra vagy esetleg különleges a dvd kiadás :)
0
2013. május 9., csütörtök 20:28
Utolsó mondathoz. Én is ácsingózok a 2lemezes ST Blu-ray-re. Most rá is néztem egyik aukciós oldalra mi a helyzet és beírtam, a címet gyártási dátummal...
És lám ki hírdeti a 2 lemezes DVD kiadást :D
0
2013. május 9., csütörtök 20:24
Sajnos nagyon úgy néz ki :( A Se1ect oldaláról mondjuk inkább megértem a helyzetet, ők egy hazai vállalkozás, akik lelkesek, de sajnos az ő erejük sem futja mindenre.

Nem úgy a ProVideo, ahogy láttam a cég román honlapját, ott a filmrajongók minden jót megkapnak, tehát a háttér adott lenne, csak hát valamiért mégis mi szívunk :(( A Gyűrűk Ura bővített nagy szívfájdalmam, és így a mozisat biztosan nem veszem meg, mert mióta láttam a bővített változatokat, egyszerűen hiányosnak, "vágottnak" érezném a mozi verziókat. Marad az, hogy lottózók ezerrel és ha úgy lesz egyszer, akkor magam adom ki őket :D
0
2013. május 9., csütörtök 20:14
Szomorú olvasni, de túl sok újdonságot nem tartalmaz. Az várható volt, hogy Indyt nem gyártanak csak nekünk, mint ahogy az is, hogy a két, korábban külföldön megjelent feliratos BD-t sem adják újból ki szinkronnal csak nekünk.

Ez van. Ha valahova első körben nem kerülünk fel, akkor az már nem lesz. S szerintem pont ezért nem lesz Bővített Gyűrűk Ura sem... :(
0
2013. május 9., csütörtök 20:04
Ugyan ez a Megjelenések topik, most inkább a meg nem jelenések ügyében írok. Pár napja írtam a Se1ect-nek akik nagyon udvarias és közvetlen levélben válaszoltak ma (lám, így is lehet kommunikálni a vásárlóval, meg úgy is, hogy, ad1 vagy kissé lekezelő a stílus, ad2 nem is válaszolnak). Az Indiana Jones és a régebbi Star Trek filmek BD-n való megjelentetésére kérdeztem rá. Sajnos, nem várhatóak, mivel túl sokba kerülne csak a magyar piacra legyártatni a lemezeket :( Sajnos, ez várható is volt, de azért egy próbát megért.

Ugyanakkor arra is rákérdeztem, hogy ha egyszer van Iron Man BD magyar felirattal, esetleg megjelenhet-e, de mivel ugye a Marvel Disney lett, így nem hozzájuk (azaz a Paramount-hoz) tartozik már a film. Írok is majd a ProVideo-nak. A másik film, amit felhoztam példának, a Transformers első része, de egyenlőre nem szerepel a megjelenési tervükben (a 2. résszel együtt írták, de ugye azt már kiadták). Illetve még írták, hogy mivel évek teltek el az olyan BD-k külföldi megjelenése óta, amin van magyar vonatkozás, már rizikós lenne megjelentetniük, és ebben van is logika, illetve olyan magas az előállítási költség (és nagy a minimálisan megrendelhető mennyiség) a dvd-hez képest, hogy ugyancsak rizikós a megjelentetés. A Volt egyszer egy vadnyugat is szóba került, más Paramount újrákkal együtt ők szorgalmazták a szinkronos dvd-k kiadását, de sajnos csak ennyire futotta erejükből (ezek szerint még sem lehet magyar vonatkozás valamelyik kelet-európai ország BD-jén). Említették a nyáron megjelenő három Hitchcock filmet is, illetve hogy még legalább ennyi filmet terveznek a rendezőtől. Az egész levél közvetlen volt, jól értelmezhető, és habár ezekkel a dolgokkal eddig is nagyjából tisztában voltam, most még inkább átlátom a helyzetüket, és nagyra becsülöm őket, hogy 27 éve jelen vannak a piacon, és töretlen a lelkesedésük. Őszintén szólva, amióta csak dvd-ket és (és már BD-ket) jelentetnek meg, mindig is szimpatikusak voltak, remélem még sok-sok remek filmet jelentetnek meg :)

A végére még egy kis infó: tervezik a 2009-es Star Trek újra kiadását, új borítóval, igaz csak DVD-n. Mondjuk engem nem érint, mert megvan a pazar 2 lemezes BD :)
0
2013. május 9., csütörtök 15:57
A Tizenkét dühös ember bármelyik verziójának megjelentetésére a Fantasy Film esetében látok esélyt. Az 1997-es változat tévéfilm, ami csökkenti a megjelenés sanszát, de ha a Leckék az életről megjelenhetett...
0
2013. május 9., csütörtök 14:30
Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni abban,hogy várható e a Romeó és Júlia francia musical változatának az újrakiadása? Illetve,hogy arra semmi esélye,hogy a nálunk megjelent Jack Lemmon filmek mellé,megjelenjen az ő főszereplésével készült 12 dühös ember 1997-es reamekje? Akár csak magyar felirattal.
Illetve,hogy lassan felbukkanhat a megjelenések között a Dől a moné című film??
0
2013. május 8., szerda 20:06
A Silent Hill 2 engem is nagyon érdekelne. Már olyan régóta várom, hogy legyen róla egy kis hír. Akár jöhetne VHS-en is, csak jelenne már meg.
0
2013. május 8., szerda 11:47
A Fantasy Filmnek nem is próbáltam meg írni. Többször próbáltam, de soha nem válaszoltak. Egyébként az öt kiadó közül négy egy órán belül válaszolt, gyorsak voltak. Az Intercomnak négy óra kellett a válaszra, de ők is válaszoltak.

Elkezdtem nézni a külföldi webáruházakat. Szerintem majd megveszem ezeket külföldi magyar vonatkozás nélküli BD-ken. Pedig azért jobb lett volna itthonról, ha már egyszer ezek voltak moziban is.
0
2013. május 8., szerda 11:32
Talán még a Fantasy Film jöhet szóba a Fejvadászoknál, de nem lepődnék meg, ha egyáltalán meg se jelennének ezek a filmek.

Az ADS amúgy kiadott pár filmet, ami még nem került fel az Xpress adatbázisába. Egy üzletben meg is vettem a Vissza a jelenbe (Hot Tub Time Machine) c. John Cusack vígjátékot, aminek a borítóján a képarányt tévesen 2.35-ösnek jelölték, de (az eredeti) 1.85-ös képpel szerepel rajta.
0
2013. május 8., szerda 10:03
Rákérdeztem a S_electre, hogy mikor fogják kiadni a Sinister című filmet. Azt hittem, hogy hozzájuk tartozik. De azt a választ adták, hogy ők nem fogják kiadni. A Big Bang Media filmjeiből egy csomót ők adnak ki DVD-n, de nem az összeset. Ennek a DVD-s jogai nem náluk vannak. Megkérdeztem a Big Bang Mediát is. Ők sem tudják, hogy kiadja-e valaki. Ekkor elkezdtem nyomozni. Három olyan film van a kívánságlistámon ami még tavaly volt a mozikban, de még nem jelent meg DVD-n vagy BD-n. Ezek azok:

Sinister
Silent Hill 2
Fejvadászok

Írtam e-mailt a S_electnek, Intercomnak, ProVideonak, GHE-nek, ADS-nek. Egyik cégnél sincsenek ezeknek a filmeknek a jogai. Van valakinek ötlete, hogy ki adhatja ki ezeket? Mert nekem ez az öt jutott eszembe, mint esélyes kiadó, de egyik sem fogja kiadni ezeket.
0
2013. május 7., kedd 13:48
A ProVideo már válaszolt is, sajnos ebben az évben nem lesz Amadeus Bd-n. Ami nem azt jelenti, hogy jövőre nem kerülhet rá sor. Mindenesetre azért a remény jó dolog.
0
2013. május 7., kedd 11:00
Szívesen.
most posts by TM
0
2013. május 7., kedd 10:59
Köszönöm a infót!
0
2013. május 7., kedd 10:24
Nos Tarr Béla nevével megtaláltam.
Ugyanez a kiadás szerepel a Kultúrbarlang oldalán is, mint saját kiadvány. De végeredményben engem sem érdekel ki a kiadó a lényeg, hogy megjelent.
0
2013. május 7., kedd 9:36
Betudnád linkelni? Mert én akár a keresőbe írom be, akár ABC sorrendben nyálazom át, nem találom.

Mondjuk én nagyon nem kedvelem a honlapjukat (de a kiadót azt igen).
0
2013. május 7., kedd 2:30
Nekem is megvan, jövőbelileg kellemes a hír.
most posts by TM
0
2013. május 7., kedd 2:21
Na igen, Fox-os BD-korongok esetében eddig elenyésző számú problémával találkoztam, a Szelekt viszont annál inkább odatette magát ilyen téren sajnos, jobb is hogy forgalmazót váltottak odakint és lassan nálunk is.

Nekem mondjuk nincs bajom az Amerikai szépség-gel, még az IC-s időkben sikerült makulátlan példányt szereznem DVD-n.
0
2013. május 7., kedd 2:15
Hála az égnek, most ezzel a jó hírrel örömet okoztál! :)
most posts by TM
0
2013. május 7., kedd 2:03
Egy kicsit nyugisabb téma a tegnapi csörték után...

Az Amerikai szépség mostanában kissé problémás, mivel a DreamWorks-filmek forgalmazását nemrég a Fox vette át a tengerentúlon, a Lincoln már nálunk is az ő gondozásukban fog megjelenni. Tehát a jogok kissé lógnak a levegőben.
0