Megdöbbentően nyer, erős képek, jelenetek (szex, jég), de néhol átment hollywoodi megoldásba. Egy éven belül a 2. tolókocsis francia tolerancia film, hát már kissé szájbarágósnak érzem, mint az amerikai néger rendőrfőnököket. Tudom nem bevándorló a férfi főszereplő, akit mellesleg végig a mi v.v. szereplőnknek Majkának azonosítottam, de nekem valahogy nem őshonos franciának tűnt. Szóval az az érzésem mintha azt rágnák a szájamba, amit a szociológusok és demográfiával foglalkozók már régóta közölnek, hogy az őshonos lakosság kezd kiöregedni, magatehetetlenné válni és segítségére a bevándorlók lesznek, akik nyersek, tanulatlanok, de erősek és frissek. Együtt kell! élni velük. Ők a jövő záloga. Hát kb. ez az érzésem a témáról immár a 2. ilyen film kapcsán. Furcsa érzés, hogy gyerekkoromban mikor kevés volt a környékünkön a "bevándorló" akkor próbáltak beilleszkedni és átvenni a mi dolgainkat, most meg már nekünk a még többségnek kell őket integrálnunk, hogy el kell fogadnunk az ő viselkedés"kultúrájukat" és ők csak a kényelmes számukra kedvező dolgokat vennék át.
Amúgy a láb elvesztése oka nekem nem derült ki pontosan. Az orca harapta le vagy a baleset miatt valami technológiai elem szakította le?
0
2013. április 26., péntek 13:27
52685
Engem jobban érdekelne az, hogy a Rozsda és csont mint film, mennyire tetszett. :)
most posts by TM
0
2013. április 26., péntek 13:14
6403
A képminőséghez. A Rozsda és csont dvd például az alábbiakban néz ki (bocs de különféle problémák miatt csak ilyen képet tudok most)
5 db 5.1-es han és egy 2.0-ás, a film 107 perces és vannak még extrák is a lemezen ami így sincs tele, szóval szerintem annyira nem lesz gond a képminőséggel.
0
2013. április 26., péntek 11:57
14599
Nem igazán.
0
2013. április 26., péntek 11:51
197
Tudsz csinálni screenshotot, hogy összehasonlítsuk a DVDBeaveren lévőkkel?
0
2013. április 26., péntek 11:31
52685
Majd átrakjuk normálisba, nem gond.
most posts by TM
0
2013. április 26., péntek 11:29
14599
Megvettem tegnap, a borító hátoldalán ez szerepel pirossal kiemelve a tartalomleírás alatt:
"Az eredeti 206 perces japán változat. A korábbi magyar változatban nem szereplő jelenetek magyar felirattal tekinthetők meg."
A speckóknál meg ez van írva:
"A magyar hangú változat japán hangú, magyar feliratos jeleneteket is tartalmaz."
Egy lemezen van a film, kíváncsi leszek a képminőségére. Magyar és japán 2.0 hang és magyar felirat van rajta, extraként előzetesek. A képarány 4:3-as, de ezzel nincs baj, mivel eredetileg is így forgatták. A kiadvány maga slimtokban van.
0
2013. április 25., csütörtök 21:15
7926
Van kétlemezes slim is. A Péntek 13 gyűjtemény 4db kétlemezes slimből áll. Való igaz, hogy a helyhiányt élből oldaná!
0
2013. április 25., csütörtök 21:13
7926
A Mirax áprilisi megjelenési hírlevelében volt. Tegnap jött. 899,- Forintért árulják, javarészt Legendák klubja újrák ismeretterjesztő és természetfilmek szerepelnek benne.
0
2013. április 25., csütörtök 21:08
7926
Örülök neki! A megjelenésnek szintén, mert én is nagyon rég vártam már.
0
2013. április 25., csütörtök 19:50
6925
Jó,hogy még vannak "kis" kiadók...:) Ők hozzák ki a nagy filmeket.Korábban pl.Coppola:Magánbeszélgetés,szintén MIRAX.
0
2013. április 25., csütörtök 19:46
6925
Ha egy normál tokba 5 filmet be lehet passzírozni,a slimben is elférhet kettő...:)
Ha meggondolod,kezdetben volt a Warner papírtok,és a Columbia nagy CD-tok.Mindkettő kevesebb helyet foglalt,mint a mostaniak.A Columbia által használt tok alig volt szélesebb,mint a slim,de sokkal jobban nézett ki.Volt éle!
0
2013. április 25., csütörtök 17:05
4078
Én örülnék a Derszunak extra mentesen, slimtokosan is (feltéve, ha az egyéb paraméterek rendben vannak, mivel lemaradtam róla, de egy Vihar kapujában vagy Véres trón esetében nem kérdés, hogy inkább ezek jöjjenek előbb, ha jönnek :)
0
2013. április 25., csütörtök 15:17
52685
Én is arra célzok, hogy inkább valami eddig nem volt jöjjön slimtokban, mint mondjuk a Derszu Uzala vékonyítva, extramentesítve, mert ugyan biztos annak is örülne még valaki, de önző módon inkább A vihar kapujában, vagy A testőr megjelenésének örülnék jobban.
most posts by TM
0
2013. április 25., csütörtök 14:45
4078
Én se szeretem a slimtokot, de éppen a napokban gondolkoztam azon, hogy ha a kiadók eleve ilyenekkel hozták volna ki a filmeket már annak idején is, akkor jobban kedvelném-e. Bár gondolom a 2 lemezeseknél nem megoldható a slimtok, és a normális tok így lett szabvány anno. Vagy a fene tudja, lényeg, hogy nekem önmagában a slimtok nagyon furán fest a normális tokú filmjeim mellett, de ettől függetlenül inkább jöjjön egy film slimtokban, mint sehogy se, bár szerintem egy ilyen kaliberű film megérdemelt volna egy normális tokot. De lehet, hogy a Miraxnál ez abszolút szabvánnyá válik és ezentúl, minden így jön ki. Érdekes lenne, ha a gyűjteményem csak slimtokokból állna, mennyivel kevesebb helyet foglalna, bár kevésbé mutatna szépen :)
0
2013. április 25., csütörtök 14:39
52685
Jó lenne ha még adnának mást is, főleg olyat, amit korábban más hazai cég még nem jelentetett meg, mert ez a slimtok-fapad ilyen összevetésben nem ínycsiklandó.
most posts by TM
0
2013. április 25., csütörtök 13:31
4078
Egy online boltban feltüntették a rendelhetőséget, erre utaltam "itt" alatt. Azt hittem mindenki erről a lentebb meg nem nevezett online boltról beszél.
Egyébként lehet, hogy a Miraxnál több Kurosawa film jogai is vannak?
0
2013. április 25., csütörtök 12:56
52685
"Itt" alatt gondolom a Mirax oldalára gondolsz, mivel "itt" az Xpressen hiába ütöttem be a címet a keresőbe.
Viszont a megrendelés lehetősége még nem jelent megjelenést is, hogy megint "helyi" példával jöjjek, május végi megjelenést is már lehet most rendelni.
Persze az is tény, hogy már április végében vagyunk, ugyanakkor más online boltokban sincs még feltüntetve a termékek között.
most posts by TM
0
2013. április 25., csütörtök 12:22
4078
Én úgy veszem ki, hogy itt már meg lehet rendelni.
0
2013. április 25., csütörtök 12:06
52685
Csak annyit írnak megjelenésként, hogy 2013 április.
most posts by TM
0
2013. április 25., csütörtök 12:01
4078
Ez már megjelent vagy még csak meg fog?
0
2013. április 25., csütörtök 11:59
4078
Mennyit vártam erre a filmre! Nagyon feldobtad a napomat :)
0
2013. április 25., csütörtök 2:17
52685
Ha mégsem, akkor meg adják ki két lemezen. Négy szamurájt az egyikre, hármat a másikra. :)