Keresés

Megjelenések

2013. február 27., szerda 12:51
Pont a hétvégén csaptam össze egy barátommal aki szerint nem hogy az eredeti filmvásárlás hülyeség, de már az írott lemez is idejétmúlt, mikor minden ott van a neten.Ő egyébként Orbánt is legszívesebben a pöcegödörben látná (igyekeztem finoman fogalmazni). Szerintem ebben az országban lehet, hogy Orbánnak van 2/3-a, de a letöltésnek ennél biztosan több "szavazója" van. A letöltők, ha a szocikra szavaznak többségben akkor magyarázhatják, hogy ők már a kommunizmust építik ahol minden az államé, nincsenek jogdíjak ezért legyen ingyenesen elérhető minden, ha meg a jobbik nyer akkor azért tölt le mindenki, hogy nehogy már egypár zsidó hollywoody cápa járjon jól.
0
2013. február 27., szerda 12:39
Komolyra fordítva a szót, szerintem semmi összefüggés nincs, talán csak annyi, hogy a letöltésen kívül Orbánt sem bírod. A két téma teljesen más tőről fakad, de erről inkább beszélnék máshol, mint egy filmes portálon.
most posts by TM
0
2013. február 27., szerda 12:35
Lottószámokat is tudsz jósolni? Adnék privát elérhetőséget! ;-)
most posts by TM
0
2013. február 27., szerda 12:10
Nem, egyáltalán nem őt tettem felelőssé. A magyarok egy nagy részét tettem felelőssé azért, mert egy torzult értékrend miatt ma megvetendő dolog legálisan filmet vásárolni. Ugyanez a torzult értékrend felelős azért, hogy ma az ennek az országnak a miniszterelnöke, aki, mi több, valószínűleg az is marad még néhány évtizedig.
0
2013. február 27., szerda 12:06
Tudtommal a cseheknél sincsenek szigorúbb szabályok, ráadásul világszerte megoldhatatlan probléma a kalózkodás kérdése. Amíg nem születik valamilyen technikai megoldás az illegális tartalmak szűrésére, addig megállíthatatlan a dolog.
Valószínűleg a cseheknél is többen néznek ingyen letöltött filmet, mint amennyien DVD-t vesznek, de az arány biztos, hogy nem olyan rémes, mint nálunk. És ez nem magyarázható anyagi okokkal. Ezért mondom, hogy komoly mentalitási deficit van ebben az országban, az agyakban valami nagyon nincs a helyén. A politikát csak azért hoztam ide, mert ez is mutatja, hogy milyen komoly problémák vannak nálunk a fejekben. Varázsszavakkal, hókusz-pókuszokkal, bűnbakok kikiáltásával simán el lehet érni az emberek többségénél azt, hogy szemet húnyjanak a korrupció, az arrogancia, a köpönyegforgatás és a szabad rablás felett.
0
2013. február 27., szerda 11:57
A reagálásom oka leginkább az volt, hogy Magyarország miniszterelnökét tetted felelőssé a letöltések miatt, ami azért eléggé "fantáziadús" eszmefuttatás.
most posts by TM
0
2013. február 27., szerda 11:55
Igazad lehet. De ennek az az oka, hogy nincs eléggé szigorítva az "alternatív" filmbeszerzés, túlkínálat van az "ingyen-szektorban". Hogy lélekszám függvényében mekkora az arány a legális vásárlók és az illegális filmnézők között, azt nem tudom, ahogy azt sem, hogy nálunk nagyobb és gazdagabb államokban mindez mennyire ugyanolyan vagy eltérő. Viszont azt gondolom, hogy amíg nem történik bármilyen komolyabb kényszerítő intézkedés, s itt nem két-három film premierjének minimális arrébb tolására, vagy néhány moziban premierkor éjjellátóval bohóckodásra gondolok, addig ezen a téren nem lesz változás. A filmnézési szokások régóta átalakultak, egyre inkább a fiatalok felé terelődik az ágazat, mondjuk ez meg is látszik a filmek kínálatából. Faramuci módon a fiatalok viszont értenek a technikához is, így nem feltétlen költenek mozilátogatásra, mert az nem annyira menő, mint például a legújabb generációs mobiltelefon, vagy a legújabb sportruházat, a legtrendibb ruha. Márpedig erre képesek előteremteni súlyos tízezreket. A film az meg megvan úgy, ahogy. Itt kellene belenyúlni a történetbe, hogy ne legyen az "úgy, ahogy". Politikába nem szívesen belemenve csak annyit biggyesztenék ide, hogy szerintem az ebbe való belepiszkálás nem igazán kormányérdek. Mindaddig nem, amíg külföldről nem szólnak nekik. A külföldnek meg annyira kicsi piac vagyunk, hogy talán már a fáradságot sem veszik arra, hogy szankcionáljanak. Persze letöltés máshol is van, csak ott a legális bevétel sokkal nagyobb, így könnyebb szemet hunyni, könnyebb visszaforgatni a pénzt több és nívósabb kiadvány helyi megjelentetésébe. Nálunk kisebb összeg kerül a "nagy zsákba", így az onnan érkező "csomagok" száma is kevesebb, ami jön, annak a tartalma meg gyérebb.
Viszont erről az egészről már sokszor volt szó, legutóbb talán két hete beszélgettünk Creeperrel hasonlóról.
most posts by TM
0
2013. február 27., szerda 11:35
És akkor itt jogos feltenni a kérdést, hogy miért vannak többen tőlünk északra, nyugatra, keletre és délre azok, akik érdeklődnek is a filmek után és fizetni is hajlandók érte? Ráadásul a csehek kevesebben vannak, mégis többet vesznek ezek szerint. Ennyivel szegényebbek lennénk, vagy mentalitásbeli probléma van? Én azt gondolom, hogy ez utóbbiról van szó. Ha pedig így van, akkor vajon jogos-e, hogy szapulom ezt a mentalitást és azokat, akik ilyenek?
0
2013. február 27., szerda 11:31
Nem járok sűrűn moziba (a kínálatból csak néhány film érdekel), azon filmeket, amik érdekelnek, azokat megnézem moziban, és ha tetszett, megveszem DVD-n. Ha meg nem adják a mozik, akkor marad a DVD-s megtekintés.

Most is kinéztem pár filmet, amit megnéznék moziban (pl. Mama), de nem tudom, hogy ezek egyáltalán lesznek-e itthon. A Sinisterről sajnos lemaradtam, de DVD-n szeretném megnézni. Így ha itthon nem jelenik meg, akkor kénytelen leszek megvenni kintről.
0
2013. február 27., szerda 11:26

ez pontosan az a fórum ahol (szinte) mindenki közkinccsé teszi a frusztrációját, akkor ő miért ne?
0
2013. február 27., szerda 11:25

igazából valamilyen szinten ez is az érdeklődés hiánya. érdekli őket annyira, hogy ingyen megnézzék, de annyira már nem, hogy fizessenek is érte.
0
2013. február 27., szerda 11:23
Nem az a gond, hogy itt nem érdeklődnek a filmkultúra iránt, hanem hogy nem hajlandóak fizetni érte, és inkább letöltik.
0
2013. február 27., szerda 11:17
Akkor újrafogalmazom a mondandómat.
Sajnos szeretett hazánk nagyrabecsült népe kevésbé érdeklődik a filmkultúra iránt, mint északi szomszédaink. Ez meglátszik mind a mozik, mind a DVD-forgalmazás területén is. Valószínűleg ezért jelenhet meg náluk sok olyan kiadvány, amire mi néhányan hiába várunk.
0
2013. február 27., szerda 11:09
Szerintem Vape hozzászólásának megerőszakolását használod fel arra, hogy egy nem arra szakosodott fórumon kéretlen politikai szócsőként funkcionálj.
Ha itt végeztél, ajánlom például a Nók Lapja Cafét, biztos tudsz valami jó összefüggést Orbán és a hüvelygomba között is.
most posts by TM
0
2013. február 27., szerda 11:08
Ez eddig is így volt, nem az utóbbi néhány év eredménye.
0
2013. február 27., szerda 11:02
Szerinted nincs összefüggés a mentalitásunk és a piac helyzete között? Vagy véletlen, hogy közel-távol nálunk a legszarabb a helyzet DVD-ügyben, gazdaságilag, vagy akár jogállami szempontból?
0
2013. február 27., szerda 10:59
Elvesztette az értelmét a "csehül áll" kifejezés.:)
Az angol és német borítószövegekkel még tudok valamit kezdeni, de biztos nem mostanában fogok elkezdeni tőlük is rendelgetni.Jó nekik és kész, nem kell ezen pörögni.
0
2013. február 27., szerda 10:56
Ez viszont nem az a fórum, ahol a frusztrációdat közkinccsé kell tenni.
most posts by TM
0
2013. február 27., szerda 10:54
Ez nem politikai, hanem mentalitásbeli kérdés. Ez az az ország, ahol hülyének nézik azt, aki nem tölt le, hanem eredetit vásárol, ez az az ország, ahol tapsolnak egy olyan embernek, aki szidja a komcsikat miközben ő maga lett a legnagyobb komcsi, ez az az ország, ahol milliárdos támogatások jutnak focistadionokra, fociklubbokra miközben azt szajkózzák, hogy a felsőoktatásnak önfenntartónak kell lennie, ez az az ország, ahol senkiházi gombnyomó-automaták nulla élettapasztalattal, nulla munkával és felelősséggel néhány év alatt százmilliós vagyonokat halmoznak fel miközben vagyonukat kockáztató, évtizedek óta güriző vállalkozások és cégek tízezrei jutnak a tönk szélére, ez az az ország, ahol utcára tehetnek egyetemi oktatókat mert nincs pénz a fizetésükre ugyanakkor milliárdokat költenek a közösből hazug pártpropagandára és mégsem látni tömegeket, akik elzavarnák őket a francba. Csak a sírás megy, hogy nálunk miért nem jelenik meg annyi film, mint a cseheknél. Szerintem van összefüggés, bármennyire távolinak tűnik a dolog.
0
2013. február 27., szerda 10:46
Mit vársz egy olyan fórumozótól, akinek a káposztalepkék párzási szokásairól is könnyedén megy a témaváltás a saját országának, a saját népének (egyben saját magának) pocskondiázása felé?
most posts by TM
0
2013. február 27., szerda 10:40
Ne, a politikát ne keverjük ide, ha lehet.
0
2013. február 27., szerda 10:26
Most hallgatok az Origo Filmklubbon egy interjút Kerekes Vicával, aki mostanában cseh filmekben szerepel. Vannak olyan filmjei, amiket 800.000-1.000.000 ember látott moziban, és meséli, hogy a cseh forgalmazók kikészültek, amikor az egyik filmet "csak" 250.000-en nézték meg. Gondolom a DVD-forgalmazás is más számokat produkál a szomszédunkban.
Nálunk meg megy a torrent ezerrel és csodálkozunk, hogy semmi nem jelenik meg, nem jönnek új sorozatok, nem folytatódnak a régiek. Ótvar egy ország ez minden szempontból. De mit várunk egy olyan néptől, amelyik ezt a köpönyegforgató focibuzi diktátort választotta meg kétharmaddal és még most is tapsolnak neki milliók, akiknek naponta a hátára szarik és a pofájukba hazudik.
0
2013. február 27., szerda 9:17
Csak kapkodom a fejemet: a "szomszédban", a cseheknél jön a Született Feleségek díszdoboz, a napokban jelenik meg a Sinister, 1 hét múlva jön DVD-n: a "The Tall Man", a Démoni Doboz (The Possession), 2 hét múlva a Gyilkos Joe (ami most megy nálunk a mozikban). Dexterből van 6 évadjuk, rengeteg jó sorozat jelenik meg náluk, persze magyar vonatkozás nélkül.

Nálunk meg nyári uborkaszezont megszégyenítő a lista, sorozatok szinte egyáltalán nem jönnek...

0
2013. február 25., hétfő 18:52
A magyar piacon ezek esélytelek.... csak úgy működik, hogy néha egy-egy feltörekvő kiadó majd kiad néhányat, hisz neki nagy megjelenések, studiók nem jutnak, kiad néhány ilyet, majd csődbe megy.... és ilyen szedett vedett módon szerezhetőek ezek a filmek be....
0
2013. február 25., hétfő 17:40
Igen,ez is nagy baj.
Ezért volt nagy öröm,mikor a Fantasy kiadott egy olyan régi filmet,mint a VIII.Henrik magánélete.

Korábban a lebecsült Caesar sok jó és régi klasszikust forgalomba hozott.PL.

Lenni vagy nem lenni
Ködös utak
Betörő az albérlőm
Az alvilág királya stb
0