Keresés

Megjelenések

2012. január 31., kedd 21:37
Én meg pont most kezdem a műfajt felfedezni magamnak, amiben nagy szerepe volt a Breakheart-szoros című filmnek, azon belül Bronson bának, aki azonnali kedvenccé lépett elő. Azóta a nagy klasszikusokat (Leone és társai) abszolváltam is, a következő a Börtönvonat Yumába lesz valamelyik nap.

John Wayne filmjei eddig kimaradtak, a Rio Grande kivételével, azt sikerült akcióban beszerezni. Az Egy rakomány whiskey jó nagy marhaság, dehát bevallottan paródia, viszont Burt Lancaster-t előtérbe hozta nálam.
0
2012. január 31., kedd 21:30
Westernben nem vagyok túl erős, konkrétan azokat nem igazán gyűjtöm, az ismeretanyagom nagyjából kimerül a hetvenes-nyolcvanas évek tévévetítései emlékében, merthogy kamaszként jobban érdekelt a dolog. Tudok ilyeneket, hogy Hatosfogat, meg Párbaj délidőben, meg emlékszem Wayne-re, aki kendővel a nyakában puffogtatott. Na meg voltak a jugoszláv westernek (Mitie ír a hogyishívják) koprodukcióban a kelet-németekkel, meg egyéb európai országokkal. Ezeket is kajáltam, emlékszem, egyszer a kiadott műsortól eltérően elmaradt a délelőtti és a délutáni sugárzás között akkoriban létező műsorszünet, és áthidalásként A titokzatos Schut című filmet tették be. Erről csak azért nem maradtam le, mert pont ott ültem a tévé előtt, amikor bejelentették. Nem tudom, miért, de erre máig emlékszem. Természeten az olasz westernek sem maradtak ki az életemből, pl a "Vadnyugat" csúcsjelenetét gyerekként látni, hatalmas döbbenet volt. Morricone filmzenéjét hallás után játszottam gitáron. Furcsamód aztán a westernek kimaradoztak az életemből, nagyjából az indiános könyvekkel egy időben. Időnként megnézek egyet-egyet, de nem tartoznak a mániáim közé.
most posts by TM
0
2012. január 31., kedd 20:37
Hú, most hogy így emlegettük Anthony Mann-t, eszembe jutott, milyen brutál nagy volna már, ha sorba kiadnák csodás westernfilmjeit a Universal 100. évfordulóján. Jöhetne a 73-as winchester, A folyó mentén és a Cowboy az aranyásók között szép kis digibook kiadásban.
0
2012. január 31., kedd 20:35
A rendezői hozzáállás, stílus miatt váltottak rendezőt. Douglas nem is annyira azért, mert nem csipázta (hogy mai kifejezéssel éljek) Mann-t, hanem mert az említett Dicsőség ösvényei című filmjéért oda meg vissza volt Kubricktól, ezért javasolta a rendezőcserét.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy Douglasnak igazából semmi baja nem volt Mann-nal, minthogy 1967-ben, a rendező úr egyik utolsó produkciójában, a Telemark hősei című háborús kémfilmben Richard Harrissel játszották a két főszerepet.
0
2012. január 31., kedd 20:31
Mondjuk azt nem vágom, hogy ilyen rövid idő alatt mit lehet annyira elcseszni, hogy lapát a vége.
most posts by TM
0
2012. január 31., kedd 20:29
Igazad van, az azonos főszereplő miatt kevertem a két filmet. Mann állítólag egy hetet töltött a produkcióban.
most posts by TM
0
2012. január 31., kedd 20:22
A dicsőség ösvényeinél tudtommal nem került szóba Anthony Mann neve, mint rendező. A Spartacusnál már inkább.
0
2012. január 31., kedd 19:40
Erről leginkább egy werkfilmet néznék meg, amelyikben Kirk Douglas idegesen harapdálja az ökleit, és hangosan szidja magát, amiért kirúgta Anthony Mann rendezőt. A kép hátterében pedig a fiatal Kubrick lenne, aki mindeközben remekül elszöszöl a panoráma minél tökéletesebb felvételével.
most posts by TM
0
2012. január 31., kedd 19:19
Legyen mind a kettő.:)

Tartok tőle,hogy sansztalanok.Talán a Fantasytól egyszer.
0
2012. január 31., kedd 18:32
Leginkább a Gyilkosság. :)
0
2012. január 31., kedd 18:17
Leginkább a Dicsőség ösvényei.
0
2012. január 30., hétfő 20:47
:-(
0
2012. január 30., hétfő 20:47
A ki nem adott Kubrick filmek. (Acéllövedék, Dr. Strangelove, 2001:Űrodüsszeia filmeken kívül)
0
2012. január 30., hétfő 20:46
Szerintem tavasz.
0
2012. január 30., hétfő 20:46
Az élet fája nem lesz itthon BD-n.
0
2012. január 30., hétfő 20:45
Az Élet fája BD megjelenéséről lehet valami biztosat-bizonytalant tudni? Azzal a válasszal is beérem hogy: Lehet! :-)

Meg a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, meg az Ember gyermeke, meg a..... :-)
0
2012. január 30., hétfő 20:34
Egy megjelenési dátumot tudsz mondani? Csak egy megközelítőt... Tavasz? Nyár?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. január 30., hétfő 20:31
Nem, BD-n nem jön, meg álarcos kiadás se lesz.
0
2012. január 30., hétfő 20:22
Tehát egy qvadrológia Sikoly álarc díszdobozt, esetleg DTS hanggal az utolsó részen? :-)
0
2012. január 30., hétfő 20:22
Na, végre valami hír. Ezek szerint akkor várható, és kapunk valami izmosabb kiadást? BD-n is jön?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. január 30., hétfő 20:19
Kiadhatták volna tavaly monó szinkronnal, extra nélkül. De ők jó kiadványt szeretnének megjelentetni a filmből.
0
2012. január 30., hétfő 20:14
Rohadt GHE! A Sikoly 4.-ről még mindig nem nyilatkoztak, pedig a film lassan 1 éve ment a mozikban. Nem hiszem el, hogy ennyire képtelenek ezzel a filmmel is foglalkozni. Meddig kell még rá várni???
0
2012. január 27., péntek 15:38
:)) Akár.

0
2012. január 27., péntek 15:26
A Cirko DVD kiadásáról mit tudunk? Volt ez a három filmje, ami karácsony körül megjelent, de tud valaki valamit arról, hogy fogják-e folytatni?
Azért is érdekelne, mert nagyon jó filmeket vetítettek a közelmúlt meghatározó alkotásaiból is. Például pár éve Haneke filmeket is vetítettek: Az ismeretlen kód, Furcsa játék, a kastély + Fassbindert: Amikor 13 újhold van egy évben vagy most legutóbb Tarr Bélától a Torinói lovat.
0
2012. január 27., péntek 14:05
És a britek kifizetik a magyar feliratot nekünk. :)
0