Keresés

Megjelenések

2020. augusztus 14., péntek 22:47
Ez tipikus földrajzórai beugratós, mert Auckland a legnagyobb város, de mégsem főváros.
most posts by TM
0
2020. augusztus 14., péntek 22:37
Itt egyedül te vagy az, de ezt rajtad kívül bárki látja, ha visszaolvassa az előzményeket, szóval - több - szóra sem érdemes a megjelenésed.
most posts by TM
0
2020. augusztus 14., péntek 22:29
Szó nincsen arról, hogy ciki helyesen írni, de az arroganciádról annál inkább!
0
2020. augusztus 14., péntek 21:56
Igaz. Ha az ember már nem bírja a bunkóságot (mert ez az) és szól érte, akkor pfúj, nyelvtannáci. Ahelyett, hogy megköszönné, hogy tanult valamit, amit nem most kellett volna.
0
2020. augusztus 14., péntek 21:28
Ez számomra egy eléggé áltudományos, mondhatni kattintásvadász képződmény, melyben a címben TÉNYKÉNT tálalt kijelentést a cikk végén már mindössze csak a "könnyen lehet" hamiskás következtetéssel támasztja alá. Rengeteg ilyen moslék van a neten, nem érdemes időt pazarolni rá. Az említett cimboránk egyébként egy kiadóban dolgozott és lektorként naponta rakta rendbe a mások által rosszul leírt szövegeket, szóval legfeljebb "szakmai ártalomról" beszélhetünk vele kapcsolatban, de mivel nem ezzel telt az itteni munkásságának nagy része, sokkal inkább értékes, míves filmes írások közzététele, ezért emberutálatot személyében egyáltalán nem feltételeznék.
Ami az én részemet illeti, hosszú idő után javítottam ki valakinek a hozzászólásában elírt dolgot, azt is csak azért, mert érdekesnek tartottam a szó eredetét és a hozzászóló német nyelvterületen élése miatt plusz érdekességnek éreztem reagálni neki. Utálatról nálam sincs szó, az viszont bosszant, hogy mára nemcsak a mezei felhasználók között vannak beszédhibás, helyesírásból könyörülettel meg nem buktatott fazonok, de a blogolók, csoportgazdák, facebook-oldalkezelők is szórják a hibás szövegeket.
S az általad linkelt cikk alapján idővel az lesz a ciki, aki még tud helyesen írni, úgyhogy majd igyekszem én is néhány ordas szösszenettel álcázni azt, amit még az általánosban megtanítottak nyelvtanórákon. :)
most posts by TM
0
2020. augusztus 14., péntek 18:39
https://liked.hu/erdekesseg/a-tudomany-szerint-azok-az-emberek-akik-kijavitjak-masok-nyelvtani-hibait-utaljak-az-embereket/
0
2020. augusztus 13., csütörtök 17:12
Akkor eddig rosszul tudtam!
0
2020. augusztus 12., szerda 22:42
No, de Új-Zéland fővárosa nem Auckland, hanem Wellington...! :)
0
2020. augusztus 12., szerda 22:40
Köszi az újabb info-t!

Az evidens, hogy keresleti szempontból távolról sem hasonlítható össze a hazi piac a némettel.

Ám sajnálom, hogy nálunk még a kiadói oldalon is ennyire rossz a helyzet!
0
2020. augusztus 12., szerda 21:24
Imádlak, maradj még! :)
most posts by TM
0
2020. augusztus 12., szerda 21:02
Ez az előzőtől is jobb volt! Nevess a saját "poénjaidon", te fogyatékos.
0
2020. augusztus 12., szerda 20:52
Naná, hogy egyetértesz... :)
0
2020. augusztus 12., szerda 11:43
Én is emlékszem fieldre a régi időkből. :)
0
2020. augusztus 12., szerda 2:15
Meg nem becsült és azóta más mezőkön vándorló atyai jóbarátom, field írt nekem és még néhány embernek ilyen megjegyzéseket. Azt is hozzátette néha, hogy akárkire nem pazarolja a végtelen tudását, úgyhogy számomra megtisztelő volt és tanulságos. :)
most posts by TM
0
2020. augusztus 12., szerda 2:08
Köszi!
Ha már itt vagy, a csd pedig helyesen cd, ahogy a bakelit se bakejit. :D
most posts by TM
0
2020. augusztus 12., szerda 0:52
- Mi Új-Zéland fővárosa?
- Auckland.
- A válasz jó, de nem kap pontot, mert az okostónikat senki se szereti. :D
0
2020. augusztus 11., kedd 20:55
Egyetértek. Ráadásul nem személyeskedett (!), hanem segítő jelleggel helyesbített.
0
2020. augusztus 11., kedd 19:19
Nagyon ügyes, és okos vagy...
0
2020. augusztus 10., hétfő 23:14
LIKE! :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2020. augusztus 10., hétfő 4:05
habtába -> haptákba

A hapták német eredetű szó - Habt Acht! vigyázz!
Az osztrák-magyar monarchia közös hadseregének katonai nyelvében elhangzott vezényszó népies eltorzítása.
most posts by TM
0
2020. augusztus 8., szombat 14:02
Sajnos ez nem így működik. Attól, h náluk vannak a jogok, még nem jelenti azt, h a katalógus címek közül bármit is kiadhatnak. Ami már megjelent a régióban, és nem kerültünk fel rá, az már csak akkor lesz, ha esetleg lesz belőle egy remaster. Csak azt adhatnak ki, ami most szerepel a stúdió kínálatában. Nem egy német piac a magyar, ahol ha csettintenek egyet, rögtön habtába vágja magát a stúdió... bár ott a stúdió adja ki a kiadványokat, nincs egy köztes forgalmazó cég, ezért a kiadási stratégia is a saját kezükben van. De ott sincs kívánságlista...
0
2020. augusztus 7., péntek 2:17
Jó, hát nem túl jó filmek, de "guilty pleasure"-nek tökéletesek :D
0
2020. augusztus 7., péntek 1:17
Ebből nekem elég lenne csak az első rész bd-n.
0
2020. augusztus 6., csütörtök 23:51
Úgy tűnik hogy rajta vagyunk az első 5 Resident Evil film UHD lemezén, legalább felirattal.
0
2020. augusztus 5., szerda 23:57
A "Platina Gyűjtemény" sorozatot pl a Filmostrada/Cinemix kezdte el kiadni és ebben egy pár rég nem kapható BD és DVD megjelent, de úgy tűnik, hogy egy pár hónapja ezzel leálltak
0