Keresés

Megjelenések

2011. január 17., hétfő 21:17
De azért papírtok csak jár hozzá?! Mindjárt nem veszem meg. :-D
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2011. január 17., hétfő 21:15
pedig szerintem az utóbbi!
0
2011. január 17., hétfő 21:14
Jah, én csak a hírlevelet olvastam felületesen. Mindkettő alap.
0
2011. január 17., hétfő 21:13
Jó, jó, tudom... De legalább két slim tok legyen és ne egyben a 2 lemez...
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2011. január 17., hétfő 21:13
Biztos mert stereo!
0
2011. január 17., hétfő 21:12
Most olvastam én is. Node eredetivel? :)
0
Ébresztő!!!!  :D
0
Mennyei királyság BD!!!!! De szerintem csak a mozi verzió!
0
Ez az idei év egyik legjobb híre, még most se akarom elhinni. Digipack esetleg? :)
0
És még mindig nincs X-akták.:( Na majd talán áprilisban
0
2011. január 17., hétfő 21:11
De igaz! 2 lemezes!
0
2011. január 17., hétfő 21:11
Holt költök...  és a Jó reggelt....  végre szinkronnal!!!!!!!
0
2011. január 17., hétfő 21:10
"Family Guy 1.évad"

Ez komoly? Hát ilyen nincs! KIRÁLY!
0
2011. január 17., hétfő 21:09
BD-n a Bújócska esélyes... :)
0
2011. január 17., hétfő 21:08
Márciusi IC DVD

Bambi
Bambi 2
Yentl
Könnyű nőcske
Balu kapitány kalandjai 2/1
Balu kapitány kalandjai 2/2
Hannah Montana 4.évad
Holt költők társasága
Jó reggelt Vietnám
Már megint te
Ramona és Beezus
Family Guy 1.évad
Száguldó bomba
Balu kapitány kalandjai 2/3
Balu kapitány kalandjai 2/4
S.W.A.T. Tűzveszély
A furcsa srác

BD
Bambi
Bambi 2
A kábelbarát
Könnyű nőcske
Bújócska
Esőember
A Biblia (1966)
Már megint te
Száguldó bomba
Thelma és Louise
Anasztázia
Mennyei királyság
Sziklák szeme
0
2011. január 17., hétfő 18:24
Nekem, mint vásárlónak természetesen a minél teljesebb választék a jobb. De ha az adott időszakon belüli címenkénti kevesebb eladás gondot okoz a kiadónak és emiatt a későbbiekben még kisebb lesz a választék, akkor inkább jöjjön ki lassabban.
0
2011. január 17., hétfő 18:02
:DD
0
2011. január 17., hétfő 12:54
Jason Todd tudsz már valami biztató hírrel szolgálni a "Báthory - A legenda másik arca" című filmmel kapcsolatban?
0
2011. január 17., hétfő 11:48
Egyébként, át kellene már gondolni ezt az egész dolgot a magyar forgalmazóknak, jogvédőknek. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy ami a világ értelmesebbik felén működik, az nálunk nem. Például a zenék, filmek online vásárlása. A magyar jogvédők akkora hatalmat kaptak (teljesen indokolatlanul), hogy megakadályoznak minden ilyesféle tevékenységet.
Egy extrém példa: Venni akartam egy magyar lemezt, amelyik régebben jelent meg. Itthon persze már régen nem kapható. Az Amazonon létezik, de mivel régi, már csak letölthetően. Fizikai lemezt lehet vásárolni Magyarországról is, normálisan elküldik. De letölteni nem lehet, a magyar jogvédők miatt. Mi marad: az eBay, vagy a Vatera, ahol jó esetben kapok egy hamisítványt, vagy az illegális letöltés. Mindez az idióta Asva és társai miatt.
Egy olyan degenerált országban élünk, ahol minden eszközzel megakadályozzák, hogy legálisan juss hozzá dolgokhoz.
Hány évtizednek kell még eltelni ahhoz, hogy a szerzők, és a valódi jogtulajdonosok rájöjjenek arra, hogy a magyar jogvédők tulajdonképpen kifosszák őket. Nélkülük sokkal nagyobb jövedelmük volna.
0
2011. január 17., hétfő 11:41
De örülök ennek a "hiba történt blabla... " szövegnek. Frankón elegem van.

Rengeteget nem, de sok kicsi sokra megy. Szerintem. Továbbra is úgy gondolom, hogy ez csak egy felesleges pánikkeltés és a vásárlók egy töredékét, maximum 5 százalékát fogja befolyásolni: ők fogják egymást majd taposni egy-egy kiadvány megjelenésekor. A többieket, köztük engem is, nagyban nem érdekli ez a pr duma.

Nem a vásárlókat kéne azért hibáztatni, mert a nagyobb kiadók irracionális módon széllel szemben pisálnak. (A kicsik is, de ők élvezik. :) Bocs, csak ők tényleg tudják mit csinálnak, és még így is megjelentetnek pár filmet, amiért maximális tisztelet jár nekik.)
A nagyok olyan idióta címekkel telítik a piacot, hogy szóhoz se jutok néha még én sem. Talán egy kis piacfelmérés néha segítene...

De oké, fogadjuk el hogy ez a helyzet. Ha kevesebbet rendelnek be egy-egy címből, akkor nagy valószínűséggel nőnek az árak, tehát kevesebben veszik meg őket. És szerintem bőven annyival kevesebben, hogy ne legyen még nullszaladós se az üzlet. De ha ez kell, akkor legyen. Én biztos hogy nem fogok sorban állni. Ha valamit akarok és nem kapom meg, akkor vagy megveszem külföldről 300 forintos postaköltséggel együtt, a hazai ár töredékéért, vagy ha lesz valami fizetős ÉRTELMES megoldás, akkor onnan, vagy pedig egyszerűen letöltöm ingyé. Most akkor kivel lett kitolva?
0
2011. január 17., hétfő 11:35
A fizetős ftp oldalak már előre dörzsölik a kezüket. Most fognak igazán meggazdagodni. Hiszen valójában mindenből elég egy példány, a többi meg majd letölti. Más választása lassan nem is lesz.
0
2011. január 17., hétfő 11:10
Rengeteg vásárlót nem tudnak veszíteni a kiadók, mert olyan, hogy "rengeteg vásárló" már nem létezik a magyar DVD/BD-piacon.
A helyzet az, hogy eddig a kiadók nagyobb mennyiségeket rendeltek az új megjelenésekből, de az új kiadványok fogyásának drasztikus visszaesése miatt a készletek nagy része a boltokban, illetve a kiadók raktáraiban maradt. Később ezeket a külföldről drágán rendelt példányokat akciózták, nem ritkán beszerzési ár alatt (naivitás azt hinni, hogy az 1000 forint körüli áron kínált 2-lemezes, olykor slipcase-es kiadványokon keresett bármennyit is a kiadó, vagy akár a kereskedők ezekkel az akciókkal inkább a veszteségeket csökkentették).
A kiadók ezzel a mostani lépéssel a kockázataikat szeretnék csökkenteni. Ha egy film néhány nap alatt hiánycikk lesz (értsd: a Tescoban sem porosodik már belőle egy példány sem), és a kereskedők rendelnének, akkor - megfelelő mennyiségű utánrendelés esetén - a kiadó berendel egy újabb szállítmányt a filmből, tehát a sikeresebb filmeknek lesz utánpótlása.
Sajnos a magyar árak és a forgalom drasztikus visszaesése miatt a külföldi jogtulajdonosok az utánrendelések minimumát is magasabbra emelték. Korábban, amíg 4-5000 forintos átlagáron fogytak a kiadványok, 50-100 darabos utánrendeléseket is fogadtak egy-egy címre, de mostantól 500-1000 darabos minimumok lehetnek, tehát a hazai forgalmazónak minimum ennyit kell rendelni egy-egy címből ahhoz, hogy új szállítmányt kapjon. Ez természetesen azt jelenti, hogy lesznek olyan filmek, amelyekből nem lesz utánpótlási probléma (egy Harry Potter, vagy egy Eredet kategóriájú sikerfilmből nem hinném, hogy nem lesz utánpótlás), de sajnos nagyon valószínű, hogy egyre több kiadvány beszerzése lesz reménytelen, hiszen ha a kereskedők nem kérnek legalább 4-500 további kópiát az adott filmből, a forgalmazónak nem éri meg új rendelést leadni a külföldi jogtulajdonosnak. Márpedig amikor ma már sikernek számít újonan egy-egy filmnél a néhány ezer darabos eladás, utánrendelésben félezer darab aligha jön majd össze a legtöbb kiadvány esetében.
0
2011. január 17., hétfő 10:43
A BD-változat februárban megjelenik, talán ma fel is kerül az adatbázisba.
0
2011. január 17., hétfő 10:18
Én ezt a dolgot most nem igazán tudom mire vélni. Nem tudok minden kiadványt ami érdekel a megjelenés napján megvenni... És szerintem ezzel nem csak én vagyok így.
Tehát ha például nem veszem meg a megjelenés napján vagy előtte nem rendelek meg egy filmet, akkor így jártam?? Ezzel rengeteg vásárlót veszítenének a kiadók.
0
2011. január 17., hétfő 3:14
Tisztelt Xpress!

Még 2 hete megrendeltem a Volt egyszer egy Amerika filmet DVD-én. Sajnos 13-án kaptam egy üzenetet hogy nem tudják már beszerezni. Megértem. Viszont olvastam hogy valamikor februárban majd jön a film blu-ray változatban. Még nincs az előrendelhető filmek között.

100% hogy a film megfog jelenni blu-rayen valamikor februárba???

Köszönöm!
0