Keresés

Megjelenések

2011. január 17., hétfő 2:37
Ha van sok megjelenés...
ha nincs megjelenés...

képzelje ide mindenki azt a bizonyos Belga-klasszikust. :)
0
2011. január 17., hétfő 1:36
Szerintem a kiadóknak azon kellene inkább elgondolkodni, hogy van-e értelme a piacra önteni 32 címet BD-n (lásd Intercom, tavaly szeptemberben), nomeg októberben és novemberben sem voltak fukarok. Aztán meg pánik van, hogy nem fogy. Ezt még a "mindent azonnal" vásárlók jelentős része sem bírja követni...

Itthon egyszerűen nem volna szabad ennyire gyorsan kiadni a katalóguscímeket, vagy ha mégis, hát el kell fogadni, hogy áll benne a pénz.
0
2011. január 16., vasárnap 23:18
Ugye fel sem merül, hogy ami most is kapható, az még mindig az első szállítmány, ami 10 hónapja érkezett? Örülök, hogy mindenki jobban tud mindent.
0
2011. január 16., vasárnap 22:23
Hát igen! Ezektől a kamudumáktól én is rosszul vagyok, hogy azt mondják, hogy csak 1 szállítmány érkezik majd a filmből, aztán még fél évvel később is lesz. Ilyen pl a Mad Max trilógia is. Ott is azt mondták, hogy mindenki, aki szeretné, az rendelje meg előre, mert nem lesz több, aztán most még olcsóban lehet kapni, mint akkor. És többször is megírtam ezt a film saját oldalán, de rögtön törölték is a véleményemet!
0
2011. január 16., vasárnap 15:29
Jó, hát reméljük nem lesz gond a későbbiekben sem. A kedvenceket szeretném még megvenni.
0
2011. január 16., vasárnap 15:22
Rosszul gondolod, mi, vásárlók diktálunk most is - meglehet, hogy személy szerint nem mi, mindenesetre a többség kifejezte, hogy nincs igény nívós kiadványokra, csak az értéktelen szarra, óccsón, és a kiadók ehhez alkalmazkodtak, most éppen olyan döntéssel, mellyel valamilyen szinten épphogy ki tudnak minket szolgálni, de ne menjenek véglegesen tönkre. Mindig is a többség akaratához alkalmazkodtak és mi diktáltunk. Ha pedig mi - személy szerint mi - nem voltunk elég hangosak a diktálásban, nos, az már nem a kiadó hibája.
0
2011. január 16., vasárnap 15:17
Nem tudom ki hogy van vele, de vannak filmek, amiket megjelenésük után fél évvel/évvel látok először és akkor gondolok rá, hogy szeretném megvenni, mert tetszenek... és akkor itt buktam a megjelenéskori vásárlást. Mert azért lássuk be, úgy, hogy kb. havonta 1-1,5-szer eljárok moziba (ennyire van idő a többi program mellett), nem a mozi lesz az elsődleges filmforrás és filmet trailer alapján nagyon ritka esetben vásárolok meg. Legális értelemben marad a televízió (azon belül is HBO a leginkább - még csak mostanában kezdték vetíteni a Másnaposokat!!). Ergo most azt mondja a kiadó, hogy töltsem le ingyen a filmet megjelenés előtt, nézzem meg és döntsek? Vagy mi? :) És itt most egyáltalán nem az ár a lényeg és nem is ez a problémám, hanem az, hogy adott esetben nem tudnám megvásárolni azt a filmet, amit szeretnék, mert valakik elbénázták a piaci helyzetüket a sok logikátlan és bárgyú döntéssel. De fogadni mernék, hogy a legtöbb bóvli szar, amiket a jobb produkciók mellett nyomatnak, még évekkel később is ott fognak tornyosulni offline.

Nekem abból van elegem igazából, hogy a kiadók hozzáállása a vásárlókhoz nem túl korrekt. Unalmas, hogy azt hiszik, hogy ők diktálnak. Ettől nem fognak több filmet vásárolni az emberek, csak magukat ássák el még mélyebbre. Kereslet-kínálat... kínálat felmérése; piacgazdaságtan alapfokon. Hol látunk ebből bármit is? A vásárlók le vannak szarva. Köznapi dolgot mondok, de anyám megcsinálta: bement a henteshez, mondta, hogy neki ez és ez kell. Hentes sokat szórakozott, volt, hogy nem azt akarta adni, amit anyám kért, anyám megunta, otthagyta, keresett más hentest. Ennyi. Attól, hogy a kiadók monopolhelyzetben vannak (abban, mert a jogot mindig egy kiadó birtokolja) talán nem kéne ennyire elszállniuk. Ezzel semmit nem érnek el. Talán átgondolhatnák üzleti stratégiájukat...

Mindegy, most nem akarok vég nélküli csontig lerágott vitába belemenni, tényleg csak ez a limitáltság a problémám, mert mi van ha később jut eszembe megvenni egy jó filmet? A kiadó elesik a pénzemtől, én pedig egy élménnyel kevesebb vagyok - vagy letöltöm és mégse károsulok, hoppá! Gyakorlatilag kulturális kárt okoz a kiadók ilyetén tevékenysége a népesség körében.
0
2011. január 16., vasárnap 15:17
Na és a limitált "nem tudjuk cseréni" Vissza a jövőbe trilógia?
0
2011. január 16., vasárnap 14:54
Azzal az InterComos "joglejárat miatti végkiárusítással" nagyon nem volt valami rendben, örülök, hogy Te is emlékszel rá. Nemrég én is szóvá tettem, hogy is volt/van ez, Brown próbált a legjobb tudása szerint magyarázni valamit a dologról, de a reakciónak abszolút nem volt lényegi köze ahhoz, hogyan hirdethet egy kiadó akciót még bő fél évvel is ugyanazon címekből, melyeknek hónapokkal ezelőtt lejárt joga, vagy ha mégis megújította közben, akkor senki nem érzi-e ízléstelennek azt, hogy nemrég joglejáratot ajvékolva próbáltak minket félrevezetni és megtéveszteni.
0
2011. január 16., vasárnap 14:32
Én tökéletesen megértem az okát, és igazat is adok nekik. Hogy miért?

Egyrészt pl. Döminek (és a Dómi-elgondolásúaknak) nagyon hálás vagyok, amiért rengeteget vásárol várakozás nélkül, örülök, hogy megengedheti magának, és meg is teszi saját magának a hobbijáért gondolkodás nélkül, amiről úgy érzi, jár neki, és akár helyettem, helyettünk is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a piac életben maradjon.
Mégis, a kiadók sosem abból indultak ki, hogy mindenkinek mindent azonnal meg kéne vennie, dehogy is, ez nem életszerű.
Hanem arra építenek - és érzésem szerint jelen lépéssel is ezt hangsúlyozzák ki - hogy azt az egy vagy két, esetleg urambocsá néhány címet, ami tényleg, úgy istenigazából, mellkasrepesztő lelkesedéssel érdekli az egy szem vásárlót, vásárolja meg megjelenéskor. Na most ha ezt minden filmrajongó megteszi, akkor rendben vagyunk - senki nem megy tönkre, közben mindenkinek érték kerül a polcára, nincs mit akciózni, ezáltal nincs miben csalódni, hisz "nem kerül harmadáron a turiba az, amiért egy hónapja adtam teljes árat". De még a hardcore-rajongók közül is kevesen teszik ezt meg saját maguknak. Mára már az a közfelfogás még itt is- vagy netán tévedek? - hogy ááh, keresek valami hiányosságot a kiadványon (nincs extra - az mellékes, hogy a külföldi kiadáson is használhatatlan, ami van -, vagy a menüben el lett írva a film eredeti címe, háhá! máris nem ér kétezret, stb.), és mellemet döngölve mondhatom büszkén, hogy majd féláron/harmadáron esetleg megveszem. Arról már nem is beszélek, hogy a rajongó már a moziba sem fizet be, letölti helyette, és ha átmegy a teszten a dolog, akkor megveszi. Talán. De azért követeli a legfullosabb kiadást. Miből? Mára, jellemzően, így bánik a saját szórakozásával egy rajongó is!. Már nem rajong, helyette olcsón akarja megúszni a dolgot.

Nem kell tehát kétségbeesni, nem kívánja itt az észveszejtő, kontroll nélküli bezsákolás-pánik gondolatát senki sem lenyomni a torkunkon, csak innentől kezdve azt az egyet kell megtenni saját magunknak, amit eddig is érdemeltünk volna - nem várni a csodára, és elhitetni magunkkal, hogy azzal mozdítok előre bármit is, ha sok akcijósat veszek a turiból, hanem ugyanezt a pénzt (és nem többet) arra fordítom, hogy az igazi kedvenceimet választom, de megjelenéskor - ennyi az egész, és minden rendben lesz.
0
2011. január 16., vasárnap 14:05
valamilyen szempontból én is úgy érzem túl van ez a dolog lihegve, de 100%-ig nem merném kijelenteni. abból a szempontból megértem a dolgot, hogy még ma is hegyekben állnak pl a Star Wars filmek (nem is értem miért kellett belőlük annyit megjelentetni mivel szinkron sincs csak 1 részen) és ennek így nincs értelme, hogy kiadnak valamit 9000Ft-os áron fél-egy éven belül meg 3000Ft-ért is ott áll hegyekben. viszont az számomra érdekes, hogy pl 2009 áprilisában (vagy a környékén), nagy "végkiárusítás" volt egy csomó IC-s filmből, pl Nílus gyöngye, Tolvajtempó, A fülke, A leghosszabb nap, Szüzet szüntess, Mint a villám, stb. és ezek még a mai napig kaphatóak, nem csak itt, de offline is. most vagy az van hogy irreálisan nagy raktárkészletet halmozott fel az IC amitől a mai napig nem tud megszabadulni, vagy jó nagy parasztvakítás volt az egész. csakúgy mint hogy nincs több Predator fejük...na mondjuk azzal is jobban járnának ha e-bay-re feltennék, mert biztos hamarabb megvennék, mint idehaza.

és akkor a Mokép meg ilyen szöveggel jön, hogy az éven 80-100 BD-t kiadnak? :O na ne röhögtessenek már. valami nagyon nincs rendben valahol...
0
2011. január 16., vasárnap 13:37
Ez csak a szokásos év eleji marketing. Eddig kivonultak, csődbe mentek (majd új céget alapítottak), most már limitált darabszámmal fenyegetőznek.

F*szom, én most mondom azt, hogy felőlem rájuk rohadhat az egész. Akkor veszek filmet, amikor akarok, nem akkor, amikor a kiadó úgy gondolja, hogy "akkor most megjelentetjük", mivel nincs annyi pénzem, hogy annyi filmet vegyek, amennyit meg is szeretnék venni.

Gratulálok a kiadónak a végkonzekvenciához, úgy gondolom, hogy offline továbbra is hegyekben fog állni minden kiadványuk - ezzel csak az online vásárlás alatt vágják a fát.
0
2011. január 16., vasárnap 12:47
Biztos, hogy nem! Én nem tudom elképzelni, hogy egy Gagyi mami 2-ből mondjuk több menjen el, mint a Tarantino vagy Rodriguez filmekből! Ha meg igen, akkor tényleg ne csodálkozzunk semmin, de szerintem ez nem így van!
0
2011. január 16., vasárnap 10:52
Na igen. De sajnos a hülyeségre ezek szerint nagyobb az igény.
0
2011. január 16., vasárnap 10:49
Ez így van. így meg mégannyira se fognak vásárolni az emberek ha fel viszik még jobban az árakat. Talán inkább azt kéne meggondolni mit adnak ki. Mert a sok hülyeség helyett inkább kevesebbett,de normális filmeket kéne kiadni.
0
2011. január 16., vasárnap 10:11
nekem ezzel csak az a bajom, hogy ha kevesebbet rendelnek be egy DVD-ből vagy BD-ből, akkor nyilván a drágábbak is lesznek a kiadványok az alacsony rendelési szám miatt.
0
2011. január 16., vasárnap 10:09
én ezt a levelet (amit xpress küldött) egy kicsit túlspilázotnak vélem. szerintem biztos lesz utánpótlás és megfelelő mennyiség is mert nem merik azt megtenni a kiadók,hisz ők is pénzből élnek.
0
2011. január 16., vasárnap 10:01
Nem eszik azért olyan forrón ezt a kását. Nyilván az ember azt veszi meg, amit meg tud vásárolni, a másik oldal pedig nyilván ehhez a kereslethez igazítja kínálatát. Megváltoztak a dolgok (talán piackutatást kellene végezni a kiadóknak. Ja, hogy az is drága...): az eddigi vásárlók kevesebbet tudnak költeni a hobbijukra (vagy ugyanannyit, de azt inkább külföldi piacokon költik el nívósabb kiadványokra, ahol még számít a vevő), ehhez kéne igazítani a kínálatot. A kínálat az ehhez is igazodik (fapados, sok esetben gagyi), de persze az árakat azért a legtöbb esetben szépen fölé lövik (pl. mindenhol olcsóbb a BD, csak nálunk van egekben az ára. Persze, nyilván a honosítás kerül ennyibe, meg az, hogy nálunk csak pár száz darabot tudnak eladni... persze.).

De azért nem elfelejteni azt az ámokfutást, amit a másik oldal végzett (megjelenik, teljes áron, majd pár hét, és turkálókosár). Ezek után nyilván megéri kivárni, és azok a filmbarátok is kivárnak, akik egyébként teljes áron vették meg a kiadványokat. Mindenki pénzből él, és senki sem a saját pénztárcájának az ellensége.

Meg a másik dolog: az ember megveszi teljes áron a kiadványt, kiderül, hogy hibás (csúszik a felirat, nincs felirat, szmötyis a kép stb.). Vagy lesz javítva vagy nem. Ha nem, akkor így járt a kedves vevő. Ez is nyilván elfogadható magatartás, hogy a kiadó hanyagsága miatt megszívja a vevő, csere meg nem lesz, mert jaj de drága az a kiadónak. Talán többször kéne átnézni, mielőtt sokszorosítják.

Egyébként amit Xpress írt a hírlevelében, miszerint rövidebb ideig lesz beszerezhető a kiadvány, mert kevesebb darabszám kerül piacra, és utána már nem lesz elérhető, ez egy várható pont volt a történetben.

Ha meg kevesebb példányszám kerül forgalomba? Lesz, aki megveszi kintről (pl. én), és lesz egy másik nagyobb rész, aki beszerzi egyéb úton.
0
2011. január 16., vasárnap 1:46
nem hiszem hogy a kisembereket kellene hibáztatni azért mert nincs pénzük drágább kiadványokra, én is szeretem a steelbookokat meg a digipackeket de én sem veszem meg mindig a drágábbat, ez pusztán anyagi kérdés, ha végtelen zsém lenne mindet megvenném de nem végtelen, kiadóknak kéne jobban felmérni a piacot, illetve picit barátibb áron adhatnák a termékeiket, akkor talán többen vennék meg, több eladott lemez alacsonyabb áron szerintem több profitot termel mint nagyon kevés de magas áron.
0
2011. január 16., vasárnap 1:32
Állatira örülnék, ha egy ilyen hírből ezt az ideális állapotot lehetne leszűrni, de az egyetlen dolog, amit a kiadók le tudnak szűrni, az, hogy mennyire nem fogynak a jelenlegiek sem. Amíg egy egészséges piacon azért akcióznak, mert "már szarrá kerestük magunkat ebből a címből, hát legyen neked is belőle, bazz", addig nálunk azért, hogy "ne bukjunk még ennél is nagyobbat a nyakunkon maradt raktárkészlettel, bazz".
0
2011. január 16., vasárnap 1:30
de a lényeg hogy a "válságnak" vége, hát persze.
és mi lesz az akciókkal, gondolom akkor azok se nagyon lesznek ezek után?
0
2011. január 16., vasárnap 1:13
Ezek szerint mindenből egy limitált példányszám volt rendelkezésünkre állni. Mondjuk ha az elfogy egy kiadványból és érkezik majd pár hónap elteltével 100-200 rendelés akkor azt se fogják már teljesíteni???

Egyébként ha tényleg mindenből limitált kiadás lesz akkor nyugodtan beválhatnak több Blu-ray kiadványt hiszen látni fogják mennyire van egy kiadványra igény így nem fognak rajta bebukni.
0
2011. január 16., vasárnap 1:06
Egyébként amikor megláttam, hogy a hozzászólást Te írtad, meg valami az xpresstől és kiemelt szöveg, akkor az volt az első sokk, hogy a tartalma valami olyasmi lesz, hogy csak azonnal szállítható terméket tudnak már szállítani, és azt is csak mittomén január 31-ig.
0
2011. január 16., vasárnap 0:59
Van egy olyan rossz érzésem, hogy közel a végső crack! :(
0
2011. január 16., vasárnap 0:56
Megírtam egy hsz-t, de semmi értelme elküldeni, hisz tudjátok, mit írnék.
A hazai vásárlóközönség túlnyomórésze nem más, mint egy igénytelen, sötétagyú, földhözragadt zombicsorda (ide nem értve az alacsonyabb jövedelmű, de igényes vásárlókat), innentől kezdve képviselhet bármilyen értéket a filmforgalmazó, ha nincs kinek.
0