Én tökéletesen megértem az okát, és igazat is adok nekik. Hogy miért?
Egyrészt pl. Döminek (és a Dómi-elgondolásúaknak) nagyon hálás vagyok, amiért rengeteget vásárol várakozás nélkül, örülök, hogy megengedheti magának, és meg is teszi saját magának a hobbijáért gondolkodás nélkül, amiről úgy érzi, jár neki, és akár helyettem, helyettünk is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a piac életben maradjon.
Mégis, a kiadók sosem abból indultak ki, hogy mindenkinek mindent azonnal meg kéne vennie, dehogy is, ez nem életszerű.
Hanem arra építenek - és érzésem szerint jelen lépéssel is ezt hangsúlyozzák ki - hogy azt az egy vagy két, esetleg urambocsá néhány címet, ami tényleg, úgy istenigazából, mellkasrepesztő lelkesedéssel érdekli az egy szem vásárlót, vásárolja meg megjelenéskor. Na most ha ezt minden filmrajongó megteszi, akkor rendben vagyunk - senki nem megy tönkre, közben mindenkinek érték kerül a polcára, nincs mit akciózni, ezáltal nincs miben csalódni, hisz "nem kerül harmadáron a turiba az, amiért egy hónapja adtam teljes árat". De még a hardcore-rajongók közül is kevesen teszik ezt meg saját maguknak. Mára már az a közfelfogás még itt is- vagy netán tévedek? - hogy ááh, keresek valami hiányosságot a kiadványon (nincs extra - az mellékes, hogy a külföldi kiadáson is használhatatlan, ami van -, vagy a menüben el lett írva a film eredeti címe, háhá! máris nem ér kétezret, stb.), és mellemet döngölve mondhatom büszkén, hogy majd féláron/harmadáron esetleg megveszem. Arról már nem is beszélek, hogy a rajongó már a moziba sem fizet be, letölti helyette, és ha átmegy a teszten a dolog, akkor megveszi. Talán. De azért követeli a legfullosabb kiadást. Miből? Mára, jellemzően, így bánik a saját szórakozásával egy rajongó is!. Már nem rajong, helyette olcsón akarja megúszni a dolgot.
Nem kell tehát kétségbeesni, nem kívánja itt az észveszejtő, kontroll nélküli bezsákolás-pánik gondolatát senki sem lenyomni a torkunkon, csak innentől kezdve azt az egyet kell megtenni saját magunknak, amit eddig is érdemeltünk volna - nem várni a csodára, és elhitetni magunkkal, hogy azzal mozdítok előre bármit is, ha sok akcijósat veszek a turiból, hanem ugyanezt a pénzt (és nem többet) arra fordítom, hogy az igazi kedvenceimet választom, de megjelenéskor - ennyi az egész, és minden rendben lesz.