Keresés

Megjelenések

2010. december 27., hétfő 17:27
Hellyel-közzel a 10746-os óta erről van itt szó - de én kérek elnézést! ;-)
Ha esetleg azt tudod, hogy offline kapható-e, inkább megköszönjük.

Szerintem mindig is nagy hiányossága volt ennek a fórumnak a kifejezésre keresés hiánya, és nem én, nem most írom ezt elsőként. Eddig sem a nyuszi, sem a Mikulás, sem a Jézuska nem hozott nekünk ilyesmit... egyik évben sem. Szintén én kérek elnézést!
0
2010. december 27., hétfő 12:50
Lehet készíteni a pénztárcákat és a polcokat:). Amúgy ez tényleg komoly, vagy valaki benézte Karácsonykor április 1.-t? Látta ezt már valaki?:

A Szomszédok DVD-n
0
2010. december 24., péntek 0:27
Ahogy én sem...
0
2010. december 24., péntek 0:11
Scott Pilgrim BD-re én azért nem vennék mérget.
0
2010. december 23., csütörtök 23:50
Az a kiadás ugyanaz az elkúrt DNR-es képű változat...
0
2010. december 23., csütörtök 23:45

kérdés: miért kell annyira harcolni a Gladiátorért, ha már megjelent a cseheknél magyar szinkronnal és felirattal? (vagy rosszul tudom?)
0
2010. december 23., csütörtök 23:20
A Scott Pilgrim-ről tudom, hogy januártól megy a mozikban, de ha már ennyit késett, remélem minél előbb jön DVD-re, BD-re is:)
0
2010. december 23., csütörtök 23:18
Köszi.
...pedig a Gladiátor tuti vétel lenne:S
0
2010. december 23., csütörtök 23:14
Tolvajok városa: hamarosan DVD-n és BD-n
Scott Pilgrim: januártól a mozikban
The Expendables: hamarosan DVD-n (BD is várható, de azt akkor hiszem el, ha hivatalos bejelentés lesz)
Gladiátor remastered: a Szelekt harcol érte, eddig eredménytelenül
0
2010. december 23., csütörtök 20:56
Valaki tud valamit ezen filmek megjelenéséről (DVD,BD)?

Tolvajok városa (The Town)
Scott Pilgrim a világ ellen (Scott Pilgrim vs. the World)
A feláldozhatók (The Expendables)
Gladiator - Remastered
0
2010. december 23., csütörtök 19:51
Az újságos hölggyel én is elbeszélgettem (Nem várt mögöttem, senki.) Ismét mondta, amit már egyszer-kétszer hallottam tőle, hogy hamarabb kap infót tőlem egy-egy megjelenő kiadványról, mint hogy megkapják a kiértesítést.  :)     Ugyanez volt a Retroautók és a Nagy civilizációk kiadványokkal is.
Nagyobb elektronikai és könves boltokba már csak jövőre jutok el, hogy ott is érdeklődjek.
Abban bízok, hogy esetleg úgy lesz, mint a Magyar királyok könyvsorozattal, hogy az újságos nem kapott külön az első kötetből, csak két héttel később, a második kötettel együtt. 30.-án majd megyek megint érdeklődni.
0
2010. december 23., csütörtök 17:49
Újságosnál én is jártam ma, kellemesen elbeszélgettem a kis hölggyel (már megérte) támasztani a pultot nála. :-) Szóval, megrágcsáltuk a témát... ő még nem is hallott a dologról, és amikor vázoltam neki a lemezenkénti árat, szállítást, velem együtt csóválta a fejét. Abban is egyetértettünk, hogy "bezzeg a dzsémszbond jól ki volt találva". Egyébkét előtte a postán is megkérdeztem az újságot, de szintén nem hallott erről, viszont rögtön el is hajtott a szerencsejátékos pulthoz, hogy a DVD-k oda tartoznak, persze megemlítettem neki, hogy én a 007-est, ott, az újságos pultnál vettem párszor, de nincs harag. Ja, és a szerencsejáték-pultnál is nulla az eredmény, vagyis senki nem tud semmit. Viszont ha ennyire nem kapni offline, majdcsak mozdul a kiadó olyan irányba, hogy eladja az így nyakán maradó mennyiséget. ;-)
0
2010. december 23., csütörtök 12:15
Lehessen, könyörgöm, lehessen!!!
0
2010. december 23., csütörtök 12:06
Ezért raktam be a cikket, mert nekem is furcsa volt a gyűjtemény lemezeinek darabszáma. Ha átszámolom, akkor e szerint lemezenként 4.72 epizód lett volna.
Nekem is rémlik valami arról, hogy Palócz László nem szerette a rigolyás öregúr szerepet, ezért finomítottak rajta.
Közben voltam az lakótelepi újságosnál, ő nem is hallott a DVD-ről. Ha esetleges mégis árulják így, akkor lehet, hogy csak Relay, Inmedio, vagy Posta, benzinkút. Mivel kétheti megjelenésről van szó, egy esetleges MM, vagy más bolthálózatot kevésbé tartok valószínűnek.
Én is hiányolok egy listát a lemezek egyéb vásárlási helyéről. Ha Bertram1 nem dobja be a hírt, eszembe se jutott volna a neten utánanézni. Viszont, amikor megtettem, akkor csupa, általam kevésbé ismert honlapon találtam hírt a megjelenésről, tehát a marketing és pr-gépezet nem a legjobb..
0
2010. december 23., csütörtök 11:22
Na, most olvastam el. Ha csak az alábbi idézet adatait vesszük (a 331 részt kivéve), már nem igaz az akkori elképzelésből semmi. Ugye? De hogyhogy nem láttam én ezt a cikket bő 1 év óta?

"A Szomszédok 331, digitális technikával felújított része várhatóan negyven darab DVD-lemezen jelenik meg, díszcsomagolásban. Az ára hetven és nyolcvanezer forint körül fog mozogni..."

Ez úgy tálalja, mintha egyben jönne ki. Nekünk tegnap 55-56 lemezzel sem került ennyibe. Szóval, változhattak azóta a dolgok. De mik? Még több részt gondoltak akkor egyetlen korongra? Amúgy tényleg csinálhattak valamit a képpel, mert amikor mostanában néha megláttam tévében, mindig agyaltam rajta, hogy mitől ilyen jó a kép? De gondoltam arra is, hogy valami videokamerás felvétel, vagy tudom is, én... de ezek szerint fel van újítva.

Azért a cikkben Horváth Ádám kegyetlenül megideologizálja a szereplőit. Ezek tetszettek, én nem így gondolom: "... Lenke néni az érzelmek melegségét hordozza..." és "... Sümegi tökéletesen uralja érzelmeit..." -oké, későbbi részekben már szelídre vette, de mintha olvastam volna valahol, hogy ő kérte, mert nem volt neki szimpatikus az őrjöngő operaénekes karaktere, hogy ő az életben nem olyan. Szóval, valami ilyesmire emlékszem.
0
2010. december 23., csütörtök 11:00
Köszi! Nemsokára útnak is indulok, mert van pár elintézni való dolgom, ebbe a körbe újságos, posta is lesz, "majszolok", hogy van-e eredmény. Tényleg bosszantó, hogy belekezdenek ekkora  vállalatba", közzé tett programterv és elérési helyek nélkül Pusztán kiadótól, ennyi szállítással, nem egy átgondolt, de annál merészebb ötlet. Csak visszakanyarodni tudok a James Bond kivitelezéséhez: szerintem az aztán meg volt tervezve.

A cikket is elolvasom, de még van pár dolgom (Tűzrókát használok!) ;-)
0
2010. december 22., szerda 23:41
Az említett cikk: (a frissített Operával nem megy a linkelés!)

http://tacskomuki.blog.hu/2009/10/31/digitalisan_felujitjak_a_szomszedokat
0
2010. december 22., szerda 23:40
Lacka!

Írtam még egy mailt a kiadónak, hogy említsenek már konkrét helyeket, ahol ofline beszerezhető a sorozat, mert a postaköltséget hosszú távon én is sokallom. Ha kapok újabb infót, majd jelzem, de várom a te infóidat is.
A megjelenést, árusítást illetően nekem is a Kossuth kiadós könyvek jutottak eszembe.
Netes keresés közben találtam a lenti cikket, hogy tavaly hogy tervezték a sorozat kiadását:

0
2010. december 22., szerda 23:23
Kedves Fiatalok!

Erre gondoltam, köszönöm az összelapátolt információkat! Megy ez! ;-)
Az, hogy egy-egy évad melyik országban, melyik film esetében hány epizódot takar, tényleg relatív (lásd "Columbo" USA-beli és hazai megjelenése), úgyhogy ebbe az irányba ne menjünk el. Amire támaszkodni lehet (tudom, régen az OTP volt a megoldás) egy korláton kívül az, hogy ezek szerint 6 részt pakolnak fel lemezenként, így az 55-ös tippemmel nem tévedtem nagyot, persze ennek létfeltétele, hogy végigvigyék, és hogy megérjük! (Rosszul emlékszek-e, hogy idővel hosszabb lett egy-egy rész? Mármint a végére toldott "bölcsességek" miatt is. Csak arra célzok, nem lesz-e olyan, hogy később csak ötösével kerülnek lemezre...)

hooligan: Ha valóban részből áll az 1. évad, az valóban kijöhet mind az idén, nem vitatom. De honlapra dobhattak volna egy teljes részletességű listát az évadok, ahogyan általuk lemezre kerülnek stb. Így a vásárlók anyagilag előre tudnának tervezni. "Köztünk szólva" elég merész vállalkozás ezt a sorozatot DVD-n kitolni ilyen letöltögetős környezetben, nem? Nem is reménykedtem benne, erre tessék...

Joxer: köszi a nyomozást! Ezt tényleg ilyen komolyan ki merték jelenteni, hogy "A honlapon kívül más egyéb helyeken is megvásárolható..."? Legalább tippet adtak volna. Mindegy, ránézek a környezetemben (újságoson, postán kívül másra nem tudok gondolni), mert azt - mint említettem - kicsit sok(koló)nak tartom, hogy kéthetente ennyit költsek egy-egy lemez esetében a szállításra, nem valami emberbarát üzletpolitika. Bár lehet, hogy kényszer szülte helyzet. (Kiadhatnák úgy ezeket a lemezeket, mint a Kossuth Kiadó a könyvsorozatait: pl. kéthetenként kijön egy új kiadvány, aztán az előfizetőknek hármasával ingyen(!) kipostázzák. Persze az ő dolgaik rendesen reklámozva is vannak, vagyis orrba-szájba, nyilván nagyobb tőke van hadrendbe állítva).
Elsőre megrázó a feltételezett  70 ezerhez közeli végösszeg, de 2 év alatt, apránként (és persze így, hogy nincs beleszámolva szállítás) nem vészes. Utána meg nem szabad belegondolni, hogy mennyi volt. ;-) Azt még mindig szeretném tudni, hogy milyen a kiszerelés? Vékony tok? Papírtok? Látta valaki?
"A sorozathoz készült egy exkluzív egyedi gyártású tartó melybe az összes lemez belefér..." A James Bond doboz esetében még logikus volt előre elkészíteni, nem tartott túl sokáig a kiadás. Ha a "Szomszédok" végig megjelenik és tényleg kéthetente, akkor hova a sietség, mire fel a múlt idő? Látatlanba legyártottak valamennyi dobozt (még ha összehajtott is), s addig tárolják? Úgyis csak 13 matrica "megkapása" után lehet igényelni...

Ami a "Nyolc évszak"-ot illeti: annak idején Dotkom Béla lecsúszott az MTV-nél a DVD-kiadás jogáról, azt, írta, hogy elvitték előle. Azóta is emlegetem azt a céget, aki ezt tette és évek óta ül rajta. Vajon ez lehetett? Csak költői kérdés, lehet, hogy akkor még nem is léteztek. Szerintem nem csak Thomas Mannak volt igaza, hogy "Mélységes mély a múltnak kútja. Ne mondjuk inkább feneketlennek?" igaz ez a filmbizniszre is, érdekes események történhetnek a háttérben, amiről mi nem tudunk. Vajon hol keringett ennek a sorozatnak a kiadási joga? Az űrben? Rákaphatnának a "78-as körzet" kiadására is, az nem nagy falat.
0
2010. december 22., szerda 22:34
és tutira kiadják az egész sorozatot? vagy félbe hagyják mint egypár külföldi kollégáját?
0
2010. december 22., szerda 22:31
Írtam a kiadónak, és az alábbi választ kaptam Szomszédok ügyben:

A Szomszédok sorozat hívatalosan kereskedelmi forgalomba megjelnő kiadvány. A honlapon kívül más egyéb helyeken is megvásárolható, természetesen a készletek erejéig, ami annyit jelent, hogy csak bizonyos darabszám került gyártásra és nem lesz utángyártás. A sorozat lemezei ahogyan anno a sorozat minden második héten jelennek meg. A soronkövetkező második lemez -  melyen a 7-12 rész található - december 30.án jelenik meg.
A sorozathoz készült egy exluzív egyedi gyártású tartó melybe az összes lemez belefér, aki a sorozat valamennyi darabját
megvásárolja és összegyűjti a 13db matricát annak ingyen küldjük a fent említett tartót.
0
2010. december 22., szerda 22:24
Ha jol emlekszem, akkor az elso evad csak 12-13 reszes volt, igy meg belefer, hogy decemberben a teljes elso evad megjelenjen. :)
0
2010. december 22., szerda 22:03
bingó :)
0
2010. december 22., szerda 22:02
Gondolom azért, mert annak idején 2 hetente ment, csütörtökönként a sorozat! :D
0
2010. december 22., szerda 21:54
Kéthetente fog megjelenni, csütörtökönként. Egyéb hasznos infó nincs a kiajánlóban. Namost, ha 1 lemezen 6 rész lesz, akkor 56 lemez lesz, két évig jelenik meg és 70 rongyba fog fájni összesen.
0