Kedves Fiatalok!
Erre gondoltam, köszönöm az összelapátolt információkat! Megy ez! ;-)
Az, hogy egy-egy évad melyik országban, melyik film esetében hány epizódot takar, tényleg relatív (lásd "Columbo" USA-beli és hazai megjelenése), úgyhogy ebbe az irányba ne menjünk el. Amire támaszkodni lehet (tudom, régen az OTP volt a megoldás) egy korláton kívül az, hogy ezek szerint 6 részt pakolnak fel lemezenként, így az 55-ös tippemmel nem tévedtem nagyot, persze ennek létfeltétele, hogy végigvigyék, és hogy megérjük! (Rosszul emlékszek-e, hogy idővel hosszabb lett egy-egy rész? Mármint a végére toldott "bölcsességek" miatt is. Csak arra célzok, nem lesz-e olyan, hogy később csak ötösével kerülnek lemezre...)
hooligan: Ha valóban részből áll az 1. évad, az valóban kijöhet mind az idén, nem vitatom. De honlapra dobhattak volna egy teljes részletességű listát az évadok, ahogyan általuk lemezre kerülnek stb. Így a vásárlók anyagilag előre tudnának tervezni. "Köztünk szólva" elég merész vállalkozás ezt a sorozatot DVD-n kitolni ilyen letöltögetős környezetben, nem? Nem is reménykedtem benne, erre tessék...
Joxer: köszi a nyomozást! Ezt tényleg ilyen komolyan ki merték jelenteni, hogy "A honlapon kívül más egyéb helyeken is megvásárolható..."? Legalább tippet adtak volna. Mindegy, ránézek a környezetemben (újságoson, postán kívül másra nem tudok gondolni), mert azt - mint említettem - kicsit sok(koló)nak tartom, hogy kéthetente ennyit költsek egy-egy lemez esetében a szállításra, nem valami emberbarát üzletpolitika. Bár lehet, hogy kényszer szülte helyzet. (Kiadhatnák úgy ezeket a lemezeket, mint a Kossuth Kiadó a könyvsorozatait: pl. kéthetenként kijön egy új kiadvány, aztán az előfizetőknek hármasával ingyen(!) kipostázzák. Persze az ő dolgaik rendesen reklámozva is vannak, vagyis orrba-szájba, nyilván nagyobb tőke van hadrendbe állítva).
Elsőre megrázó a feltételezett 70 ezerhez közeli végösszeg, de 2 év alatt, apránként (és persze így, hogy nincs beleszámolva szállítás) nem vészes. Utána meg nem szabad belegondolni, hogy mennyi volt. ;-) Azt még mindig szeretném tudni, hogy milyen a kiszerelés? Vékony tok? Papírtok? Látta valaki?
"A sorozathoz készült egy exkluzív egyedi gyártású tartó melybe az összes lemez belefér..." A James Bond doboz esetében még logikus volt előre elkészíteni, nem tartott túl sokáig a kiadás. Ha a "Szomszédok" végig megjelenik és tényleg kéthetente, akkor hova a sietség, mire fel a múlt idő? Látatlanba legyártottak valamennyi dobozt (még ha összehajtott is), s addig tárolják? Úgyis csak 13 matrica "megkapása" után lehet igényelni...
Ami a "Nyolc évszak"-ot illeti: annak idején Dotkom Béla lecsúszott az MTV-nél a DVD-kiadás jogáról, azt, írta, hogy elvitték előle. Azóta is emlegetem azt a céget, aki ezt tette és évek óta ül rajta. Vajon ez lehetett? Csak költői kérdés, lehet, hogy akkor még nem is léteztek. Szerintem nem csak Thomas Mannak volt igaza, hogy "Mélységes mély a múltnak kútja. Ne mondjuk inkább feneketlennek?" igaz ez a filmbizniszre is, érdekes események történhetnek a háttérben, amiről mi nem tudunk. Vajon hol keringett ennek a sorozatnak a kiadási joga? Az űrben? Rákaphatnának a "78-as körzet" kiadására is, az nem nagy falat.