Jaj, de "boldogság", amikor felteszek egy kérdést (mert felteszem valamiért), és nem arra nyerek választ (vagy legalább annyit, hogy én is így látom, illetve én sem értek többet belőle), hanem egy, a végén elpöttyentett, off-közeli téma hátára pattan fel minden lovas! ;-) (Szerintem az anyanyelvi felirat akkor is alapvető.)
Szóval: ez tényleg így néz ki, hogy hetente(?) ennyibe kerül és csak így lehet megrendelni? Látta már valaki a kiadványt? Van ez újságosnál is? Reklámozták valahol? Elvégre december 16-át írnak az első lemezhez. Nem tudom, milyen lehet a kiszerelés, illetve mekkora doboz lesz hozzá, mert ha jól tippelem, kb. 55 korongról van szó. Akkor 55 hétig jelenik meg? Ennek ellent mond, hogy a "Hamarosan" menüpontjukban idén decemberre van írva, hogy I. évad. Akkor mégsem hetente jön? 6 hét már nincs ebből az évből. A II. évad meg januárra jelzett. Tkp. kompletten. Akkor miért nem évadonként van meghirdetve, ha egy évad egy hónap alatt kijön? Ááá... nem értem én ezt, eléggé "alulhirdetettnek" tűnik. "Vicces" lemezenként ennyit (a kiadvány árának több, mint felét) kifizetni szállításért. Tudom, tudom, ezeket a kérdéseket tegyem fel nekik.;-)
0
2010. december 22., szerda 18:29
16458
Ez is igaz ;)
0
2010. december 22., szerda 18:20
52685
Ez mind igaz, csak már tele a padlás azzal, hogy az összes magyar kiadásnál előjön a téma, s felülír minden egyebet, aminek pedig lehetne örülni.
most posts by TM
0
2010. december 22., szerda 18:05
16458
Igazából az ember addig nem érzi ennek a dolognak a fontosságát, amíg saját maga, vagy épp a családjából valaki nem kerül olyan helyzetbe, hogy szüksége legyen ilyen segítségre. Persze lehet ráfogni, hogy költségtakarékosságból marad le a felirat, vagy azért nem lehet még mindig bemenni kerekesszékkel néhány hivatalba, mert így meg úgy. Kifogásokat lehet keresni, de ezzel tele a padlás. Érdemes elmenni az Ability Parkba, hogy az ember meggyőződjön, hogy mennyire nehéz egy fogyatékkal élő ember élete.
Az új ORTT helyében kötelezném a tévéket, hogy a műsoraik nagy részét magyar, halláskárosultaknak készült felirattal sugározzák. Normális felirattal, ne pedig olyan összetákolt borzalommal, amivel néha szokták. Innentől egy lépcső lenne, hogy a DVD-, BD-kiadókat is kötelezzék erre. Érdekes, az Államokban szinte a legtöbb adás halláskárosultak számára felirattal is megtekinthető. Ez nem pénz kérdése. Odafigyelés, ennyi az egész.
0
2010. december 22., szerda 17:00
52685
Lehúzásról éppen nincs szó, mivel 3 órát pakolnak egy korongra, az korrekt (szemben pl. a Magyarország története projekttel). Ez a felirat-mizéria meg kissé erőltetett számomra. Jó, valóban lehetne pötyögni hang alapján a feliratot, de ilyen alapon a televíziókat is ostorozhatnák naponta, amiért a műsoraiknak csak töredékét feliratozzák. Nem mondom, hogy visszafelé kellene fejlődni, vagy stagnálódni a jelenlegi viszonyokban, de azért a Szomszédok jó néhány éven, eévtizeden át forgott már a királyi adón, és időközben felnőtt pár csökkenthalló korosztály, akiknek véleményem szerint kábé a legkisebb problémájuk az, hogy egy 20-30 éves sorozaton van-e felirat vagy nincs.
most posts by TM
0
2010. december 22., szerda 16:55
16458
Csak nem írott lemez lesz... :)
0
2010. december 22., szerda 16:52
1132
Az oldalon limitált példányszámról írnak, most már csak az a kérdés, hogy gyári, vagy írott lemezeken jön ki a sorozat, mert én már az utóbbin sem lepődnék meg.
0
2010. december 22., szerda 16:49
52685
Szomszédok
most posts by TM
0
2010. december 22., szerda 16:35
16458
Eleve nem engednék meg úgy megjelentetni DVD-t, vagy BD-t, hogy nincs rajta magyar felirat.
Ezek szerint ez is lehúzásszagú megjelenés lesz? :S
0
2010. december 22., szerda 16:31
1132
Én is számolgattam, nem kis összegre jönne ki a teljes Szomszédok-gyűjtemény. A Nxolc évszakkal kapcsolatban akartam írni a cégnek, de furcsa mód nem találtam email címet sehol.
Itt ugyan extrákat nem írnak, de ha raknak is a lemezre valamit, remélem nem a Szomszédok Retro-változatot, a képernyő alján olvasható infókkal. Örülök, hogy az a változat nem ment végig.
0
2010. december 22., szerda 16:20
1449
Őszintén szólva én nem értem (vagy értem, de nem hiszek a szememnek): hetente jön ki 1 db lemez, ami 1250 + 690 szállítás? Csak náluk? Semmi újságos? Vagy nem láttam valami fontos információt? Mert 331 részre számítva ez gigantikus összeg. A James Bondnál legalább pontos tájékoztatás volt és fele ekkora ár.
És persze, hogy nincs magyar felirat! Ebben az országban mindenkinek jó a hallása.
Azért jó a kezdeményezés, hajrá! Meg éljen a "Nyolc évszak"! Mondjuk díszdobozban, legalább!
0
2010. december 22., szerda 15:04
16458
Szomszédok! Mennyire jó volt az a sorozat. Egy normális kiadást megérdemelne...
0
2010. december 22., szerda 15:00
1132
Ha hinni lehet az oldalnak, jövőre jön a Nyolc évszak is!
0
2010. december 22., szerda 14:58
1132
Ez ma nem az én napom. :(( Nem ezt a linket akartam berakni, hanem ezt
http://www.tvsorozatabc.hu/
0
2010. december 22., szerda 14:45
1132
Valami van Xpress oldalával, nem lehet direkt linket berakni. :((
Ha nem lenne ezer meg ezer filmalkotás és szemét szar trash, melyre kíváncsi lennék, nem beszélve a kedvencekről, akkor biztosan megvenném, mert rendkívül élveztem és mai fejjel is nagyon kellemes nosztalgiát kínál.
Nem tudom, mennyire igaz a hír, de a mai/heti Pesti Estben olvastam: DVD-N A SZOMSZÉDOK! Megannyi extrával hamarosan megjelenik a sorozat! Lehet tippelni, milyen extrák lesznek és ki az, aki meg is veszi? :-)
0
2010. december 15., szerda 10:39
1597
Nincs mit.
0
2010. december 15., szerda 10:25
1729
köszi remélem hogy karácsonyra be lehet szerezni
0
2010. december 15., szerda 9:19
7721
A hangsávokat tudtam, de én még nem láttam boltban. Köszönöm az információt!