Keresés

Megjelenések

2010. január 21., csütörtök 16:37
nekem ellenben pozitívak a tapasztalataim ebayyel.decemberben is hoztak nekem filmet,4 font volt postával,hibátlan állapot,fólia stb...ja és nem SD anyag. :D

te így jártál. :)

vaterán előbb behintáztatnak a kedves honfitársak ne aggódj.

ha azt látod "akciós film",már lapozz is tovább. :D
0
2010. január 21., csütörtök 16:37
Ezek az emberek ma már vásárolhatnak maguknak 2.35:1 képarányú tévét...:)
Bár a 2.76:1-es Ben Hur azon is fekete csíkos lesz!
0
2010. január 21., csütörtök 16:36
"A kalóz-termékekkel versenyeztetni egy legális terméket nem korrekt dolog. Természetes, hogy tudok jobb kocsit lopni annál, mint amit meg tudok vásárolni. "

Az igazság bizonyára a kettő között van, de szerintem inkább tűnik olyan autónak, ami után az aki összerakta lehet nem fizetett adót, viszont jobbat tákolt össze, mint a gyártó.
0
2010. január 21., csütörtök 16:35
Persze, hogy számít!
Emellett pedig ne csinálj úgy, mintha Te meg bunkó lennél. :)
0
2010. január 21., csütörtök 16:33
nekem a T2 intercom által kiadott magyar felirata tetszett.volt anno a divx változathoz készített feliratban 1-2 helyen félrefordítás.teljesen ugyanott ,ugyanígy megtaláltam ezeket.egyezett a 2 felirat.

ennyit erről. :)
0
2010. január 21., csütörtök 16:33
"a kiadókhoz naponta érkeznek panaszos levelek azért, mert a kedves vevők drágán megvásárolt szélesvásznú tévékészülékén nem tölti ki a teljes képet a film, és fent és lent fekete csík található (nem viccelek)!"

- ez kriminális, de ezen sem vagyok meglepődve. :(

Amit az utolsó bekezdésben írtál, ahhoz van egy kis hozzáfűznivalóm: volt egy-két, számomra igen cím nemrég, melynél el voltam csúszva a vásárlással, és le mertem itt írni, hogy nagyon remélem, a kiadó ezeknél a címeknél nem kezd leárazásokba, mert fontos számomra, hogy én is azok között legyek, akik teljes áron (...) vásárlással jelzik a kiadó számára, hogy "igen, (nekem is) van igényem hasonló filmek kiadására itt Magyarországon, úgyhogy befizetek a következő ilyen filmre is, és szeretettel várok még ilyet!". Ezt leírtam, és többen letámadtak, igen, ezen a fórumon (!), hogy mekkora egy sznob, pénzszaró barom vagyok, aki lenézi az olcsón vásárlókat, és hogy értsem meg, hogy a csekkek, meg a munkanélküliség, meg a mittomén. Hát ez egy nagy szart.

Érdekes, hogy a csekkek meg a munkanélküliség ellenére, ha híre megy egy ötszáz forintos tömeges leárazásnak, érdekes módon ezeknek az embereknek is kinyílik a pénztárcája, és úgy túrnak ezekben a kosarakban (virtuálisan is), hogy abból a pénzből, melyet végül elköltenek, több extra kiadás is kijönne simán. Engem, meglepően sokakkal ellentétben nem igazán vigasztal, ha kedvencemet féláron vehetem meg, cserébe egyúttal becsúszik néhány olcsó bóvli (hsz így arra is marad pénz"), mert nekem a bóvliknál sokkal fontosabb, hogy a kiadó felé jelezhessem, hogy van igényem extra kiadásokra a régi (vagy akár új) kedvenc filmjeimből, mint az, hogy legyen pénzem néhány ötszáz forintos francra, mely már akkor sem érdekelt, amikor háromezer volt, vagy ötezer.

Én ebben a kérdésben nem tudok velem egyetértőre találni, mert úgy veszem észre (megint az ing kérdése), sokkal több itt a gyűjtögető, mint a gyűjtő. Láttam nem egyszer, hogy "a te dvd gyűjteményed" topicban egy-egy, mindössze 100-150 kiadvánnyal rendelkező gyűjtő csak többszöri unszolásra, szégyenkezve szúrja be nem is akármilyen gyűjteményét, és a fotók alatt azonnal magyarázkodásba kezd, hogy "tudom, hogy kevés...". Ugyan már! Valószínűleg mindenért teljes árat fizetett, örült neki, mint az atom, az 1000 ember között van, akiről Te is beszélsz, viszont nincs minden szar a polcán. EZ az ésszerű, gyűjtőhöz méltó pénzköltés, én ehhez gratulálok, nem is akárhogyan!

Ahhoz már nem tudok gratulálni, amikor valaki beszúr egy képet húsz darab most leárazott, ötszáz Ft-os (egykor 3-4 ezerért kapható) filmhez, majd elképedve végignézem, ahogy jönnek a gratulációk. De mihez, könyörgöm, mihez? Ahhoz, hogy felszállt a villamosra, bement a boltba, odament az első fémkosárhoz, és túrt benne egy kicsit? Krisztusom.

Nem leszek ezzel népszerű, no de ha az akarnék lenni, énekelnék, vagy táncolnék, mindenesetre pontosan így gondolom a dolgot, ahogy leírtam.
0
2010. január 21., csütörtök 16:32
Mokép VHS-n annak idején 4:3-ba hozta ki a Suspiriát :D Csak annak idején nem volt, olyan filmnézési lehetőségem, illetve szinte minden így jelent meg így nem tűnt fel. De amióta van DVD ezek a dolgok baromira feltűnnek.
Bizonyára a többség itt a fórumon úgy van vele, én is, hogy a Suspirira DVD-ért kiadtam volna 5000 Ft-t is megjelenéskor, ha egy igényes kiadás. Mert annyira imádom a filmet. A Fulci dobozt is megjelenéskor megvettem azonnal, meg a legtöbb Ultrafilm kiadványt és most mennyi az áruk. Még se zavar annyira, mert a Cannibal Holocaust most is etalon kiadvány és egyik kiadványukra sincs panaszom. A Re-animátor 2-nek volt egy helyen rossz képe, de mivel a filmet nem komáltam, nem vettem meg.
De sok film van, amit kedvelek, de ha nem akciós nem vettem volna meg. És bizonyára itt kezdődnek az akcióval szembeni ellenérzések. Például az Austin Powers filmek olyanok, hogy annyit nem adtam volna ki értük, mint amennyibe megjelenéskor kerültek, mert annyira nem szeretem őket és semmilyen kényszer nem volt bennem, hogy megvegyem őket. Annyi pénzért megvettem, olyat, amit viszont mindenképp a polcon akartam tudni. De így akciósan megvettem őket, mert 990-t megértek nekem. Biztos mindenkinél van olyan film, hogy 3990 vagy 2990 nem venné meg, mert annyira nem szereti, vagy van más fontosabb, amit inkább megvenne, de ha látja akciósan megveszi. Ez bizonyára azon múlik ki mit szeret és kinek mennyi pénze van. Nekem sajnos fel kell állítanom egy rangsort és az alapján begyűjteni a filmeket, így jó pár darabról lemaradtam már és csak futok magam után. Mert egy Akira,  A birodalom, Gyűrűk ura 4 lemezes kiadványt megveszek azonnal, de mondjuk egy kevésbé jelentős filmet már nem biztos. Az akciókra meg sokszor azért csapnak rá sokan, az olcsó áron kívül, mert előrevetíti, hogy "papám ha most nem veszed meg lehet többet nem fogod".
0
2010. január 21., csütörtök 16:31
Mondjuk az egyetlen kalóz-kiadványom az Ebay-ről származik. Az OZ állítólag eredeti teljes sorozatát vettem meg, de kiderült, hogy nagyüzemi kínai hamisítvány :( Szóval ott sem fenékig tejfel minden.
0
2010. január 21., csütörtök 16:28
Egyébként érdemes összevetni a két licitoldal Ebay Uk illetve a Vatera árszabását.

Vegyük a filmeket.

Érdemes megnézni a mostani FHE akciósan kiárusított DVD és BD lemezeit milyen árakon próbálják meg eladni.xpress-en 2190 ott meg valamelyik a duplája.

undorító. :(

ja bocsánat..szabadpiac.el is felejtettem. :D

érdekes az ebayről nem vettem még rossz áron cuccot.amit vettem boltban mindíg drágábban láttam csak(elég sokat mászkáltam HMV-be,ASDA-ba).nem éreztem magam átverve.a filmritkaságokat ott is meg kell fizetni,de ott TÉNYLEG CSAK AZOKAT.

ami minden boltban le van akciózva a vaterán ellenben mindíg kétszer annyiba kerül,hogy van ez ?
0
2010. január 21., csütörtök 16:24
Alapvetően egyetértek abban, hogy a kiadóknak a lehető legjobb paraméterekkel kellene jelentkezniük, de sajnos minden pénzkérdés. A nagy stúdiók nem szokták csonkolni a kiadványaikat, a független piacon pedig ha valaki vesz egy filmjogot a masterrel együtt, akkor vagy abból dolgozik, vagy ha az nem az eredeti képarány, nem a legjobb hang, akkor fizet súlyos dollár ezreket egy másik anyagért. A szinkronokkal is ugyanez a helyzet. A Knight Rider-t például azért tudta csak a jelenlegi magyar árakhoz képest nagyon drágán kiadni anno az InterCom, mert a szinkron tulajdonosa bődületes árat kért a szinkronért.
A kalóz-termékekkel versenyeztetni egy legális terméket nem korrekt dolog. Természetes, hogy tudok jobb kocsit lopni annál, mint amit meg tudok vásárolni.
0
2010. január 21., csütörtök 16:19
A Moképtől nincsenek nagy elvárásaim.

Tekintve hogy még narrátoros kazettáim is vannak tőlük. :)
0
2010. január 21., csütörtök 16:18
Igazad van,de adott esetben szívesebben kifizetek még 6790-et (tehát nem akciósan) is egy Suspiria-ra(főleg mert láttam képeket a transzferről és istenítik a tesztek),mint itthon egy Ananász expresszre ugyanennyit. :)

Tedd a szívedre a kezed,mert tudom hogy Te is.

Különben meg egy dolgot fogadj el: egy BD lemez nem ér meg 7 e Ft-ot.Ezt meg tudom.

Nekem nem kenyerem ez a formátum,elfogadom,hogy van.Azt hogy népszerű sem fogadom el,azt annál inkább látom milyen eszközökkel próbálják meg eladni,amit sokszor nem tartok etikusnak.Mondhatni kényszerből vásárolhatok rá,mert a kedves Sony cég a Toshiba kinyírása után gyakorlatilag ultimátumot adott.Ha akarok HD-t nézni ,veszek BD-t vagy semmit.Persze semmi sem kötelező ,de ha már van egy rohadt LCD-m szeretném némiképp kihasználni,ha már megvettem.

Na mivel ekkora sok választást hagytak így veszek,de 7 ezert Ft-okért na akarják Adam Sandler klasszikusait eladni nekem,mert ez a formátum/ezek a filmek bőven nem érnek meg annyit.

Egy avp requiemet ne tegyenek ki félrevezető vágatlan borítóval 8 ezer ft-ért,mert annyiért drága.kevesebb mint feléért megkapod kintrőla két részt slipcase-ben,szóval sokszor egyértelmű jobb a külföld(ebay főleg,de aamzon is).akciókban,még akciósabb.

elmondanám mennyiért nyertem ebayen liciten az AvP box-ot (2 filmmel) hanyatt dobnád magadat(még én sem hittem el:D).hidd el annyiért még Te is megvetted volna,akár lejátszó nélkül is. :)

Egyébként a kiadók saját magukat is csapdába hajtották,a DVD akciók után már egy csomó vásárló kivár,aki nem akar még egyszer utólag szitkozódni,hogy most miért kerül feleannyiba ugyanaz ?

Elég csak felmenni az amazonra:milyen cuccok fogynak a legjobban ott is.Amiknek brutál módon le van tolva az ára.Megy ám ott is az akciózás ezerrel.
0
2010. január 21., csütörtök 16:16
De az, hogy van, hogy szinte tök ugyanaz, mint a legális?
Ilyen jó grafikusok magyarítják az illegális változatok borítóit, hogy szinte alig tér el az évekkel később megjentektől? Vagy később a kiadó használja fel az illegális változatok borítóit? És ezt csomó kiadásnál tapasztaltam már. Ráadásul ugyanaz a szinkron kerül mindkettőre. Az RTL klubbos (jó tudom az eredeti illegális változathoz készült). A vicc, hogy a legális Die Hard szinkronosra szintén az RTL került, ami hogy hogy nem a már évek óta kapható / beszerezhető illegális változaton is az van. Csomó ilyen példát lehetne felhozni. Ezekkel kellene a kiadóknak tartani a tempót. Nem évekkel később jelenjen meg az, ami fű alatt már elárasztotta az országot több éve és semmivel se rosszabb a kiadás. Mondom ezt úgy, hogy én mindent megveszek eredetiben ami kell, vagy megvételre érdemesnek tartok. Bár sok kiadvány volt, aminek minőségével nem voltak megelégedve (pl: eredeti szinkron hiánya, vágott stb.) és nem vettem meg.

Ha tudom, hogy ilyen a Suspiria meg a Mother of Tears nem érdekelt volna, megszereztem volna illegálisan felirattal. Nevetséges, hogy egy feketén beszerezhető kópiának jobbak legyenek a paraméterei... Szánalmas, hogy az annak idején letöltött divx-s Mother of Tears-öm képe is jobb, nemcsak a csonkolás miatt, hanem eleve tisztább a képe. HA egy kiadó erre nem tud adni, ne csodálkozzon, ha a végén annak is elmegy a kedve a hazai rendeléstől, aki amúgy szeret gyűjteni és megveszi eredetiben a filmeket, amiket szeret. Én csak akkor töltök le, ha egy film nálunk nem beszerezhető, de megszeretném nézni (remélem senki se várja el, hogy mondjuk egy hetvenes években forgatott olasz horrort, ami nálunk sose jelent meg, majd megrendelem látatlanba több ezerért külföldről azt megérkezik és kiderül, hogy nem is tetszik - jó drága "egyszeri megnézési díj  lenne). Vagy azt szerzem be, ami ilyen-olyan okok miatt olyan kiadvány, hogy szintén nem adok rá 1 Ft-t se. Ilyen az Olivér és társai, amire új szinkron került, és nem vagyok hajlandó érte pénzt adni ilyen feltételekkel. HA megvenném a polcon a gerincét látnám mindig, mert sose nézném meg a DVD-t mindig csak a kazettát vagy letöltve nézném.

0
2010. január 21., csütörtök 16:14
Ezen nem is csodálkozom. :-) Anélkül, hogy haverfelvétel gyanújába keverednék, régóta figyelem a velem hasonló gondolkodású, sőt, nálam jóval intelligensebb emberkék egyre bővülő csoportjának tiszteletreméltó hozzászólásait, s creeper testvér, Te már jó ideje ide tartozol. :-)) Már ha ez számít valamit.
0
2010. január 21., csütörtök 16:07
Ez a fajta képcsonkolás még mindig egy fokkal jobb, mint a Moképé, akik az utóbbi időben megjelenő filmjeiknél módszeresen 4:3-as képet tesznek a lemezre. Na, az aztán végképp dühítő!
0
2010. január 21., csütörtök 16:05
:-))))
0
2010. január 21., csütörtök 16:03
Utálom a gesztenyét. :)

Jó, de most érted, miért mondtam. A Blu-raytől nagy előrelépést várunk, mindenki kezd átállni, és büszke arra, hogy költ rá, de ne feledjük, aki átáll, annak csak a töredéke hajlandó teljes árat fizetni a Blu-ray lemezért. Látom a reakciókat: "úúúh, Angliában akciós a mittoménmi, már csak kézeterötszáz, na ennyiért muszáj!". Nem az a szenzáció, ha megjelent, hanem az, ha lemegy az ára!
"Bezzeg nálunk milyen drága a kék korong, wáááh!"

A hajjdeigényes Blu-ray vásárló (akinek inge...) pontosan ugyanabba a hibába esik, mint az előző formátumkor!
Csakis akciós áron vásárlástól várjuk a jövőt, a csodát, a formátum elterjedését, a kínálat szélesedését? Jaj.

Szorozd be kérlek azt a 29-et az aktuális árfolyammal, majd nézz rá a hazai 6790.- Ft-os árra: ugye, hogy nem is olyan drága? Ezért érdemes mindent a helyén kezelni.

Ne érts félre, nem Rólad beszélek, hanem arról, amit nap mint nap olvasok, látok, és nem tartom haszontalannak, ha helyére tesszük a dolgokat.
0
2010. január 21., csütörtök 16:03
Olcsósággal nem lehet visszacsábítani senkit, mert az ingyenesnél minden legális fizetős megoldás drágább. A DVD-k meg nem hinném, hogy drága termékek lennének manapság. Nem tudsz még egy terméket mondani, amelyiknek az ára tíz év alatt ilyen mértékben csökkent volna.
Külföldről szerintem csak a nagyon megszállott rajongók szereznek be filmeket, illetve a nyelvet ismerők, és mint tudjuk, ebben nem állunk olyan jól nemzetközi viszonylatban (mint a kalózkodással), tehát igazából ez sem jelentős tömeg.
Én is utálom, ha valami nem a valódi képaránnyal jelenik meg DVD-n, szerintem a MONK-on kívül nincs is ilyen kiadványom. Azt azonban el kell fogadnom, hogy egy kisebbséghez tartozom, és a vásárlók 99%-a tesz arra, hogy mi az eredeti képarány. A mi oldalunkon többségben vannak azok a fórumhozzászólók között, akiket zavar, ha nem eredeti a képarány, ezzel szemben a kiadókhoz naponta érkeznek panaszos levelek azért, mert a kedves vevők drágán megvásárolt szélesvásznú tévékészülékén nem tölti ki a teljes képet a film, és fent és lent fekete csík található (nem viccelek)!
Ha azt lehetne mondani, hogy van ebben az országban csak 1.000 (ezer!) olyan lelkes filmbarát, aki hajlandó fizetni azért, hogy kedvenc filmjei megfelelő tálalásban jelenjenek meg (és a fizetési hajlandóságot nem úgy értem, hogy hajlandó fizetni 400 forintot egy év múlva, amikor a kiadó kiárusítja a rajta rohadt készleteket), akkor megérné a kiadóknak új, jobb transzfert, DTS-hangsávot, csudás extrákat és díszcsomagolást vásárolni. Az egyetlen bökkenő, hogy nincs 1.000 ilyen ember ebben az országban.
0
2010. január 21., csütörtök 15:56
A Fűrész viszont itt van, és most van, tehát friss az élmény! A Rémálomnál a vásárlók többsége úgy van vele, hogy "ha ennyi évig (évtizedig) kibírtam nélküle, akkor már minek?" Esetleg "fel van véve kazettára az összes rész, de annyira nagy rajongó vagyok, hogy már azt se tudom, megvannak-e még azok a kazetták... ááh, nem is fontos".
0
2010. január 21., csütörtök 15:55
Vigyázz mit mondasz a Fűrészről,creeper mindjárt a fejedet veszi. :D
0
2010. január 21., csütörtök 15:54
Az a lényeg mennyiért kapod meg.

A gesztenyét is ott veszed,ahol olcsóbb. :)
0
2010. január 21., csütörtök 15:53
Többen gyűjtenek azért 50 főnél.

De így eltekintve a 100 fős BD eladást(amit írtál),nem javaslom hogy csapjunk egy HI-DEF fesztivált,valami nagyteremben. :)

Nem tudom ismered-e a Házimozi Hi-fi Show-t ? Elég régóta van már(Westend szálloda midnen évben).

Tavalyelőtt ősszel kimentünk sokadszorra egy haverral.Egy pasi egy bemutatótermeben a Sötét lovag MKV-s változatát prezentálta mint HD anyagot a bemutatóteremben egy médialejátszóról(a DVD,BD verziója akkor nálunk még meg sem jelent).Mikor felvetettük neki még fel volt háborodva,hogy :"hát ez ugyanolyan minőségű semmivel sem rosszabb egy gyári lemeznél".

Úgyhogy az volt az utolsó Hi-fi show-m.A tavalyin már nem votam,pedig régóta járok.A képmutatás fellegvára.

Ha egy hivatalos filmbemutatót ennyire vesznek itt komolyan,akkor mit várnak az emberektől ?
0
2010. január 21., csütörtök 15:51
De itt az lenne a cél, hogy a nagy feketéző tömegeket valahogy visszacsábítani az eredetire. Azt vagy úgy lehet, ha olcsó vagy ha nagyon igényes. Legjobb lenne mindkettő egyszerre, mert akkor az olcsót veszi az, akinek elég úgy, meg arra, hogy egyszer megnézze, meg lenne egy extrább cucc kevés példányban.
De a Rémálom, akinek megvan a full extrás külföldi vagy akinek ugyanígy megvan a sorozat illegálisan mivel győződ meg, hogy vegye a hazai legálisat is meg? Egy magyar felirat szerintem nem győzi meg azt, aki annyira jó angolból, hogy megrendelte Angliából, USÁból. A szinkron meg szar volt az nem érv a hazai mellett. A nagy tömegnek, akinek megvan ezzel az szar szinkronnal (bár nekik aztán mindegy mi van) illegálisan, azt meg nem győződ meg, hogy ugyanazért a kiadványért fizessen csak, mert legális.

Az, hogy a Rémálom sorozatban a 4 és 5 az kritikán aluli az egy dolog. A Fűrész is egyre fosabb mégis el lehet adni:)

BESTre visszatérve: Van pár dolog, amit elvárok egy DVD kiadványtól. És ezt elvárom a 290 Ft-s terméktől a 6 ezresig. A kép legyen eredeti, ne csonkolt. Legyen rajta az eredeti hang és egy korrekt felirat. És amennyiben létezik szinkron (amennyiben nem, akkor nem fontos pl.: Birodalom) akkor azt is rá. Ja és a film legyen vágatlan.
Ezek: eredeti képarány, a film vágatlansága, eredeti hang+felirat, ez a legminimálisabb, de ezt elvárom a legolcsóbb turkálós kiadványtól is.
Erre épül a szinkron, ami bizonyos filmeknél szintén elengedhetetlen, de nem minden esetben.
Én (habár nem örülök, DE) elfogadom, hogy a Suspiria nem kap extra lemezt. Elfogadom, hogy nincs DTS. Elfogadnám, ha nem lenne rajta szinkron se. De azt nem vagyok hajlandó megbocsátani a BESTnek (még ha le se szarják a véleményem), hogy nem eredeti képarányban adták ki a filmet! Tették ezt úgy, hogy tudomásom szerint a világon nem jelent meg ilyen képaránnyal! Szerintem ezt ők maguk fabrikálták ilyenre, hogy kitöltse a 16:9-es TV-ket. Ezért elmehetnek a faszba és én mindenhol csak fikázni fogom őket ezért. És ráadásul ez még csak véletlen se volt, mert a Suspiria megjelenését követő elégedetlenségek után is, kiadták a Mother of Tearst szintén ilyen képaránnyal!!!!!!!!!! Ez már több, mint véletlen. Tudatos képcsonkolás. Inkább adják az Ultrafilmnek vagy a Navigatorfilmnek az ilyen filmek jogait, ők legalább normálisan kiadnák. Ráadásul Argento ebben a filmben úgy kihasználja a teret, hogy bántja a néző szemét, hogy hiányzik a kép széle...
0
2010. január 21., csütörtök 15:49
Azért ne feledjük, annak a korongnak az eredeti ára nem 15 font, hanem 29.
0
2010. január 21., csütörtök 15:47
Kezdelek érteni.
0