Keresés

Megjelenések

2020. június 14., vasárnap 16:18
A Jerry Maguire 4K UHD-re is felkerültünk:

https://www.blu-ray.com/movies/Jerry-Maguire-4K-Blu-ray/266981/#Review

Hatból négy, nem is rossz arány (bár a Dr. Strangelove csak feliratot kapott). A Becsületből elégtelen és a Gandhi nem kapott magyart a Columbia Classics dobozban. Az utóbbit valamiért nagyon mostohán kezelik a mi régiónkban.
0
2020. június 13., szombat 12:36
Rajta vagyunk a Micsoda csapat! 4K-s kiadásán szinkronnal és felirattal!
0
2020. június 12., péntek 11:38
Lehet, hogy hozzájuk képest túlságosan agresszív volt a tárgyalástechnikája...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2020. június 12., péntek 10:26
"Game over, man! Game over!"

Bár nekem szmeély szerint jó az angol kiadás is, de akkor így marad a streaming meg az iTunes. Ott legalább van Disney/Marvel HD-ben.

Akkor marad a Paramount, de forgalamzó nélkül meg az Universal? Előbbi forgalmazó híján a másik a Cinepix-é, meg a PV bénázik a WB-vel. Meg az ADS, ők független filemket adnak ki? Csak mert azt se értem pl. a John Wick miért került el tőlük.
0
2020. június 10., szerda 8:25
Még itt az Ads, igaz, csak dvd-vel.
0
2020. június 9., kedd 21:39
Mondtam én, hogy ennyi volt a hazai home video-nak... :(
0
2020. június 9., kedd 19:57
https://dvdnews.blog.hu/2020/06/08/helyzetjelentes_a_bontonfilm_haza_tajarol
0
2020. június 9., kedd 15:23
Megspórolom neked:
"Sajnos további késés várható, még nem tudjuk, pontosan mikor tud megjelenni a termék, publikálni fogjuk, ha lesz információnk a dátumról. Elnézést kérünk a kellemetlenségért és köszönjük a megértést! Üdv, BF"
0
2020. június 9., kedd 14:44
Megspórolom neked:
"Sajnos további késés várható, még nem tudjuk, pontosan mikor tud megjelenni a termék, publikálni fogjuk, ha lesz információnk a dátumról. Elnézést kérünk a kellemetlenségért és köszönjük a megértést! Üdv, BF"
0
2020. június 9., kedd 12:05
A Bontontól jönnek még filmek? Az Xpressre felkerült filmek legalább? Rájuk írok már. Bár nem mintha özönlenének a jobbnál jobb filmek, jómagam pár régebbi vagy kimaradt klasszikust vártam. Paramounttól szinte midnen jött csak a Krokodil Dundee 1. nem. :(
0
2020. június 9., kedd 11:13
Köszönöm. Akkor türelemjátékot játszunk. :)
0
2020. június 8., hétfő 15:52
Elvileg minden csúszik. Még az áprilisi megjelenések sincsenek sehol. Ha meg Bonton, akkor az nem is jön.
0
2020. június 8., hétfő 13:47
A 45. évfordulós Cápa úgy volt, hogy júniusban jön nálunk is (legalább erre emlékszem itt fórum társalgásból). Ez most tényleg így van vagy csúszni fog? Tudtok erről valami konkrétabbat srácok? Köszönöm.
0
2020. június 8., hétfő 11:19
Nagy bánatomra. Annyira vártam, hogy ha a  BD-n nem, legalább az UHD-n rajta leszünk felirattal :/
0
2020. június 8., hétfő 10:37
A Mr. Smith Goes to Washingtonon viszont nem vagyunk rajta, úgy tűnik...
0
2020. június 8., hétfő 0:23
A Dr. Strangelove-on is, ha lehet hinni a Digitalbits tesztjének.
0
2020. június 7., vasárnap 13:50
Rajta vagyunk az Arábiai Lawrence 4K-s kiadásán!
0
2020. május 27., szerda 22:38
A sorozatban idén megjelenő filmek:

A csodacsatár (Keleti Márton, 1956)
Éjfélkor (Révész György, 1957)
Szerelem (Makk Károly, 1970)
A ménesgazda (Kovács András, 1978)
Angi Vera (Gábor Pál, 1978)
Egymásra nézve (Makk Károly, 1982)
Te rongyos élet (Bacsó Péter, 1983)
Napló szerelmeimnek (Mészáros Márta, 1987)
Eldorádó (Bereményi Géza, 1988)

A sorozat 2016-ban júniustól decemberig minden hónapban egy lemezzel bővül. Az 1956-os híradóévfolyam várhatóan októberben jelenik meg.

Sajnos a sorozat után a MaNDA nem adott ki több filmet, illetve ahogy írjátok, a tervezett filmek közül a listán szereplő első két film nem jelent meg. A többi film nyomtalanul eltűnt az üzletek polcairól.
A ménesgazda,Egymásra nézve DVD-k egyszerűen elérhetetlenek ma. Nem tudom elhinni, hogy olyan gyorsan elkapkodták volna őket a vásárlók, hisz több MaNDA kiadású lemez még ma is beszerezhető. Lehet túl alacsony példányszámban adták ki.
0
2020. május 23., szombat 15:34
Igazad van. Alaposabban utána olvastam, az alábbi hír 2016. jún. 14-ei keltezésű volt:

"A forradalom és a hozzá vezető út ábrázolása a magyar játékfilm történetében több hullámban jelent meg, mindig tükrözte saját korának közérzetét, valamint a cenzurális viszonyokat is. Az első hullámból többek között megjelenik Keleti Márton A csodacsatár (1957) vagy Révész György Éjfélkor (1957) című alkotása."

Sajnos az utóbbi időben egybefolynak már a napok, az évek.:) Viszont ettől függetlenül az említett két cím ezidáig még nem jelent meg...
0
2020. május 23., szombat 15:18
De hát a MANDA az beolvadt a Filmalapba még 2016-ban vagy megszűnt és beolvadt. Hazai alkotásokkal, restaurálással, kiadással a Filmarchívum foglalkozik egyedül. Lásd: Fábri-életmű sorozat, Moszkva tér, Valahol Európában stb.
0
2020. május 23., szombat 13:50
Viszatérve a listámhoz:

A MANDA kiadóról, tervezett jövőbeni kiadványaikról esetleg tud valaki valamit?

Néhány hónappal /évvel.../ ezelőtt olvastam tőlűk egy tervezetet, amiben szerepelt a "Csodacsatár" és az "Éjfélkor" című magyar klasszikusok megjelentetése.

Azóta se kép, se hang...Egyáltalán működik még a cég?
0
2020. május 22., péntek 10:08
Igen, arra gondoltam, köszönöm az infót.
0
2020. május 22., péntek 6:53
Ha a Stephen Boyd / Raquel Welch-féle Fantasztikus utazásra gondolsz, annak az angol DVD-kiadásán van magyar felirat. Azt nem tudom, hogy itthon kiadták-e annak idején, de tisztán emlékszem, hogy az egyik VOX-újságban ott volt a tesztje, így most megnéztem és tényleg létezik magyarul.
0
2020. május 22., péntek 2:21
Nagyrészt egyetértek a leírtakkal, kivéve, hogy szerintem nem lehet ilyen éles határvonalak mentén tipizálni a filmszerető /és ezért fizikai adathordozón pénzt is kiadni hajlandó/ közönséget. Azért mert mondjuk valaki középorú értelmiségi még nem biztos, hogy más az ízlésvilága, mint egy fiatal egyetemistának. Személy szerint messze vagyok még a nyugdíjtól, de ugyanúgy szeretem pl. a Patyomkin páncélost, mint mondjuk az 50-es évek sematikus, szocreál magyar klaszikusait. Középkorú értelmiséginek sem mondanám magam, mégis az egyik kedvenc rendezőm Woody Allen.

Na mindegy...Amiről most írni szeretnék az az, hogy végső elkeseredésemben, vagy inkább a reménytelen kilátástalanság dac-hangulatától vezérelve összeállítottam egy személyes top 10-es listát a soha semmilyen formában Magyarországon meg nem jelenő kedvenc filjeimmel. Gondolom, mindenkiek van egy ilyen álom-listája filmcímekkel, amiket birtokolni szeretne. Az enyém így néz ki:

Fantasztikus utazás /1966/
Lolka és Bolka a Föld körül /moziváltozat, 1977/
Az erőd /1979/
Utazás a Föld középpontja felé /1959/
Fenyves tábor /1985/
Egy marék dinamit /1971/
Fogd a pénzt és fuss! /1969/
Mentőcsónak /1944/
Átlagemberek /1980/
Tizenkét dühös ember /1957/

Plusz 1:

Csodacsatár /1957/

Illúzióim nincsenek, mégis megkérnék minden /még/ talpon lévő filmforgalmazó céget, hogy ha bármelyik fenti cím magyar kiadásában látnak fantáziát, akkor ne fogják vissza magukat!!! Egy biztos vásárló már van a személyemben. Az ár nem számít.:) Most eszembe jutott, hogy régen volt egy topik "filmek, amiket kiadhatnának" címmel. Ezt oda is írhattam volna. De minek....
0
2020. május 21., csütörtök 13:37
Miért tartunk ott, ahol tartunk? Mi vezetett idáig?
Mohóság, a piac ismeretének hiánya, helytelen árképzés, minőségi kifogás
Mohóság: A kiadók és a vevők egy nagy részére jellemző tulajdonság (pedig nem szép). Annak idején az internet térhódításával rengetegen kezdtek el letölteni mindent, akár legalja minőségben is. Csak legyen meg - címszóval. Moziban felvett kalózfelvétel, agyonhallgatott szalagról konvertált mp3 - és még sorolhatnám. A kiadók pedig... minél nagyobb profit, minél gyorsabban...
A piac ismeretének hiánya: annak idején leírtam a véleményemet erről ide, valamelyik xpress fórumban. Jól le is lettem hurrogva. Pedig szerintem az idő is engem igazolt. A VHS korszakot követő átmeneti korszakban kellett volna felmérni a piacot, a magyar ember is mit is akar vásárolni. Ez nem történt meg, sőt! Az első klasszikus kiadásokat gyatra filmek kiadásai követték. Elkezdődött a rosszabbnál rosszabb mozik DVD-k korszaka, valamikor többfajta/féle csomagolásban (ez kb a mai napig is tart). Pedig akkor kellett volna a fogékony vásárlóerőt feltérképezni és megfogni. A középkorú értelmiséget, a fiatal egyetemistákat, a klasszikus szovjet és magyar mozin edződött nyugdíjasok akik LP-ket, CD-ket gyűjtenek, és komolyabb, igényesebb filmeket néznek. Ők lettek volna az aktív vásárlóerő. Patyomkin páncélos, Metropolis, Tarr Béla, Jancsó Miklós, francia és olasz neorealizmus, magyar cseh új hullám stb. Szerintem ez a réteg elindította volna, és meghonosította volna a gyűjtést, filmvásárlást. Természetesen párhuzamosan azokkal akik egy jó vígjátékot, akciófilmet vagy drámát nem sajnáltak kikölcsönözni a videótékákból (amik anno nagyon jól muzsikáltak.
Árképzés: 16 éves lehettem, álltam a budaörsi "madaras Tescoban" és szó szerint könnybe lábadt a szemem. Stanley Kubrick munkásságával éppen akkoriban ismertetett meg a tanárom, és ott állt előttem a polcon a rendezőzseni fontosabb filmjeit tartalmazó díszdoboz. 78.000Ft-ért!!! Ha jól emlékszem akkor 65.000 forint volt a minimálbér... De a pattintótokos 7.000Ft-os filmek, a KSZ 4.000Ft-os filmek sem voltak semmik. Anno azt is leírtam ide (és azért is le lettem hurrogva), hogy a filmeket nem tudják beárazni. Egy mezei, extráktól mentes, silány minőségű filmért ma sem gondolom, hogy 500 forintnál többet kellene kiadni. És mennyi egy ilyen új film ára? 1990-2990 forint.
Minőségi kifogás: Na ez a legfájóbb. A Best, Szaturn, Black Mirror, Bp film kiadványainak nagy része tűzre való, néhol nézhetetlen. Van amelyik VHS kópiáról lett másolva (és a képek ugrálásai is benne maradtak a kiadványban).
Mindezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy itt tart a magyar filmkiadás, ahol tart. De mindezek ellenére, a békeidőkben akárhányszor megfordultam a Mammutban található MM-ben, mindig volt legalább 3-4 vásárló a CD-k, LP-k, DVD-k, BD-k között (nem üres kosárral). Én gyűjtöm továbbra is a filmeket, ritkán külföldről is rendelek, de a hazai kiadványokat mindenképpen előnyben részesítem. Örülök, hogy a Kultúrbarlang, az MNFA és az Etalon film az utóbbi években minőségi filmeket és kiadványokat adott ki a kezei közül.
0