Keresés

Megjelenések

2010. január 21., csütörtök 15:46
Miért gesztenyés bácsi ? Nem jók a papírtokos lemezek ? :D

Ma láttam a Coplandet a tuskóban így,eme szép kiadásban büszkén hírdetve nagybetűkkel a tokon:

"5.1-es szinkronnal".

Igaz ahogy az U-571 érkező új kiadását nézem lassan már az 5.1 is extra lesz. :)
0
2010. január 21., csütörtök 15:40
"Ha a Best kiadta volna a SUSPIRIA dts-es, fullextrás, bónusz-lemezes változatát eredeti képaránnyal, és akár csak 2.990-es áron dobta volna piacra, akkor vajon többet, vagy kevesebbet ad el belőle, mint a mostani, csonkolt képarányú, fapados, 990-es változatból?"

A kérdés jogos.4-5 éve még valószínűleg többet,mint most.De nekem így nem kell,most jelent meg normális BD kiadvány belőle,valószínűleg azon fogom már beszerezni,baromi drága 15 fontos ára van(:D),annyit nekem egy ilyen kaliberű Argento kultuszfilm bőven megér.

Itt megintcsak elkéstek,ahogy mindennel,mindenben.

Mint írtam lent a DVD kaidás nem a tökörészés piaca,az emebrek nem 15 évvel a Hetedik mozibemutatóját követően szeretnék egy olyan adathordozón megvenni a filmet,ami kifelé fut(független hogy megvettem tőletek a kiadványt,de azt hiszem példának elég helytálló).2001-2002-ben ezek a filmke már mind megjelentek DVD-n máshol.

Csak itt nem.

"Egyébként pedig a Warner és a Sony rengeteg presztizskiadványt dobott a piacra 1998-2004 között"

Adtak ki szép kiadványokat az tény,de egy Kubrickot ne tekintsünk presztizsnek könyörgöm ami világszinten egyidőben megjelent.Az lett volna szép,ha azt sem adják ki,mint a Blade Runner-t.Talán az egyetlen ország vagyunk Európában ahol nem jelent meg a Final Cut. :(

Az meg hogy elku*vították a piacot és turkálós filmek országa lettünk sajnos maga után vonta ezeknek az igényesebb kiadóknak a csődjét.

Apropó:Odeonnal mi van? Tudtok róluk valamit ?

Ha már normális kiadók...
0
2010. január 21., csütörtök 15:36
Pesten védik a gesztenyesütők jogait, a rendőr rácsap a kezére annak, aki ki akar lopni egy kis gesztenyét a sütődből, a honatyák törvényt hoznak, hogy aki a te gesztenyésedből lopott gesztenyéből vesz három szemet, annak bevarrják a száját, hogy ne ehessen, és egyébként is a pesti gesztenyefogyasztók fele azért fizet rendesen. Így is kemény meló, de megéri.
Viszont Simontornyán még a rendőr is lop a sütődből, átvágták a kerítést a gesztenyésednél és özönlik be a tömeg, a simontornyai hírharsona közli mindenkivel, hogy állampolgári joga mindenkinek ingyen gesztenyéhez jutni, a simontornyai index pedig a lopott gesztenyét teszteli címoldalon. Közben emelik Simontornyán az adókat, az ÁFÁ-t, a bürokrácia és a korrupció egyre nagyobb és nagyobb, törvénybe foglalják, hogy ha nem mások jóllakatására lopod a gesztenyét, akkor az nem is bűn. A megmaradt néhány vásárló csak akkor hajlandó venni tőled, ha a tíz évvel ezelőtti ár tizedéért adod a gesztenyét, viszont senki nem elégedett a minőséggel, mert mindenki a pesti csomagolást várja el töredék áron.
De persze a Te szívedet melengeti a tudat, hogy Simontornyán is jelen vagy. Hatalmas megtiszteltetés, és micsoda presztizs!
0
2010. január 21., csütörtök 15:27
Megnyugtatlak, rám is nézhetsz. :)
0
2010. január 21., csütörtök 15:27
Üdvözöllek a klubban. Akkor már vagyunk néhányan, akik kalózkodás helyett a vásárlást választják. Majd egyszer tartunk egy összejövetelt, de 50 fő alatt nem érdemes termet bérelni :)
0
2010. január 21., csütörtök 15:26
Értem ezt úgy, hogy az egész országban sütöm a gesztenyét - a pesti forgalom a bevételem 70%-át teszi, a többi település az 1-2%, de Simontornya csak egy-két századszázaléknyit hoz. Ezért most csesszek ki velük, hogy gesztenye nélkül maradjanak?
0
2010. január 21., csütörtök 15:23
Igen, ilyen szempontból nem vizsgáltam meg a dolgot. :-) Az anyagi helyzetnél inkább magamra gondoltam, mert igaz, hogy már nem vagyok gyerek, de még 2-3 évvel ezelőtt is többet költöttem filmekre, mint manapság, mivel az Ősök sok anyagi teher alól mentesítettek. Mióta önálló életet élek (bár még mindig nem 100%-osan), jobban fogom a lét, de mégsem álltam rá a töltögetésre, inkább nem veszek meg mindent ész nélkül. S bár még azért gyereknek érzem magam 30-as éveim ellenére, sokáig szeretném még fizikai valójukban birtokolni a dolgokat. Ez viszont idővel tarthatatlan lesz.
Ilyenkor amolyan féllényként, kívülállóként tekintek magamra. :-)
0
2010. január 21., csütörtök 15:21
Nem presztizskiadványokról meg presztizskiadókról beszélek, hanem arról a jelenségről, hogy "bazzeg, kurvára nem nagy befektetés Simontornyában gesztenyét sütni, de legalább nem bukta, minimális pénzem van belőle, viszont elsősorban leginkább boldog vagyok, mert egész Simontornya az én gesztenyémet zabálja!".
0
2010. január 21., csütörtök 15:21
Szerintem csak egy kérdének van létjogosultsága ebben a vitában:
Ha a Best kiadta volna a SUSPIRIA dts-es, fullextrás, bónusz-lemezes változatát eredeti képaránnyal, és akár csak 2.990-es áron dobta volna piacra, akkor vajon többet, vagy kevesebbet ad el belőle, mint a mostani, csonkolt képarányú, fapados, 990-es változatból?
Hiába tisztelik a kiadók alkalmazottai a filmeket, hiába vannak közöttük filmrajongók, az adót és a villanyszámlát nekik is fizetniük kell, és a presztizskiadványokból erre nem futja. Hogy a horrornál maradjunk: a Hellraiser doboz és a Vámpír-koporsó szerintünk presztizskiadvány, és örültünk, amikor felvehettük a kínálatunkba. A pillanatnyi mérleg szerint mindkét kiadvánnyal több százezer forintot buktunk. Még néhány ilyen presztizs-kiadvány, és becsukhatjuk a boltot. Szerintem a kiadó sem ezekből a filmekből fog meggazdagodni, egyelőre mindenesetre nem hallottam róla, hogy hasonló presztizskiadványokra készülnének.
Egyébként pedig a Warner és a Sony rengeteg presztizskiadványt dobott a piacra 1998-2004 között. Én azokat a kiadványokat tekintem annak, amelyekről lehet tudni, hogy nem fognak anyagi sikert elérni. A mozis sikerek DVD-s nyereségéből futotta minden hónapban arra, hogy megjelenjenek művészfilmek, vagy régi klasszikusok, amelyekért nem tapossák le egymás lábát az emberek a tescóban. (Lásd: Kubrick, Chaplin, Peckinpah, stb.).
0
2010. január 21., csütörtök 15:17
Rosszkor jött a Rémálom, és véleményem szerint a jelen (tavalyi) állapotra nem is nagyon lehetett jól kiadni.

Hét része van. Nemhogy a laikusok, még a rajongók is rögtön megnevezik, melyik a szar rész, a gagyi, az, amelyiket meg nem néznék mégegyszer. Néhányan beszerezték a gyűjtői változatot, de ott voltak az egylemezes verziók, melyeknél, ahogy láttam, sokan megvették az első részt, mert az az alap, néhányan esetleg a második-harmadik részt, és slussz. Szerintem a nagy többség, ahogy mondod, már rendelkezik az ilyen-olyan külföldi kiadással (mint akár pl. én), vagy jó neki a prinkón, de határozottan gondolom, volt egy nagy kör, aki nem tudta eldönteni, mi a fenét kezdjen vele, ezért inkább nem kezdett vele semmit. A gyűjtői változat egy nem hardcore-rajongó számára soknak tűnhet egy exponenciálisan csökkenő színvonalú sorozat esetében, viszont ha már vásárol az egylemezesekből, akkor melyiket vegye? Ha az egyest-hármast-hatost-hetest mondják jónak (vagy ő így emlékszik), akkor vegye meg azokat? De hát hogy néz már ki ez a polcon? Pláne, hogy a kiadó az egységes, "összeolvadó" gerinccel is az összes rész megvásárlására ösztönöz?
A kiárusításban persze már nincs kérdés: szépen el fognak hömpölyögni a részek, mert háromezer-ötszáz forintban nincs nagy kockázat, "ennyiért már a szarabb rész is maradhat a polcon".

Szóval, hiszem, hogy a szokásos kalózkodós történet és szar piac vagyunk nagykönyv mellett fenti körülmények mind szerepet játszottak a megjelentetés bukásában.
Egyúttal megjegyzek egy orbitális baromságot, miszerint - a fentiek alapján - ha nem készült volna három résznél több, akkor sikeres lett volna. :)
0
2010. január 21., csütörtök 15:15
Minél kisebb a példányszám annál magasabb a gyártási költség, ami így magával hozza azt is hogy az eladási ár is jóval magasabb lesz.
0
2010. január 21., csütörtök 15:12
De nem lehetne azt hogy limitált példányszámba adnának ki filmeket. És ha csak azok elfogynak gyártanak le megint egy bizonyos számot! Igy nem kellene attól tartaniuk hogy az egész a nyakukon marad!???
0
2010. január 21., csütörtök 15:09
A presztizs-kiadványokat nem igazán a nagy kiadók adják ki,ők inkább a közönségfilmeket,nagy stúdiófimeket forgalmazzák.

Presztizs-kiadók még most is vannak akár USA-ban gondolok itt az Anchor Bay-re,aki főleg a horrorrajongók igényeit elégítették ki (maradéktalanul) DVD fronton.

Példaként ott a SUSPIRIA remek dts-es fullextrás,bonuszlemezes kiadása.

Na az egy prezstizs-cég,igényes DVD kiadásokkal és ennek ellenére biztos vagyok benne ,hogy van profitjuk is.

Sajnos a hazai BEST-es ellenben csonkolt képű 1 lemezes dts nélküli.

Hiába is várok kultikus filmeket itt,ha még annyira sem tisztelik őket,hogy normális formában küldjék a boltokba(Select,RNR,BEST és társaik).Igaz hogy turis/akciós áron így befoghatjuk a pofánkat. :)

Itthon ez a presztizs jelző legjobban a CORNER ill a NAVIGÁTOR kiadókra illene.Remek kiadványaik vannak.Az hogy a mostani piacon erre már nincs nagy igény elég szomorú,de sajnos eljutottunk ide is.
0
2010. január 21., csütörtök 15:08
:-) Valami ilyesmire gondoltam (tisztelet a kivételnek).
0
2010. január 21., csütörtök 15:07
Ez a róka fogta csuka esete. Azt nem hinném, hogy az anyagi helyzet lenne a döntő, inkább a korosztályok különböző szocializálódása. A középkorú/idősebb fogyasztók jobban ragaszkodnak a fizikailag megfogható termékekhez, tehát inkább vásárolnak meg egy CD-t, egy DVD-t, vagy egy könyvet, minthogy elektronikus formában szerezzék meg (ez olyan országokban is igaz, ahol legális lehetőség van vásárlásra és online letöltésre is). A fiatalok apu pénzén mobiloznak, piát, cigit vesznek, filmet, zenét meg "szereznek" maguknak.
Valóban igaz az is, hogy a hölgyek, illetve az idősebbek kevébé ismerik a letöltési lehetőségeket, szerencsére még nem tartunk ott, hogy az index címlapon közölje a legújabb filmek torrent-elérhetőségeit (bár nem tartunk már messze ettől), ezért a letöltés elsősorban az új technológiákra fogékonyabb fiatal férfiak körében dominál, ott azonban nagyon.
Természetesen ezért van az, hogy egy Mamma Miából tízszer többet lehet eladni, mint egy Terminátorból, és a Szex és New York DVD is jobban fogy, mint a Millenium. Innentől kezdve logikus, hogy a kiadók sem fogják kezüket-lábukat törni azért, hogy kiadhassanak drága, bukásra ítélt fiús sorozatokat (egy TV-sorozat átlagosan 6-szor több lemezre fér rá, mint egy sima film, és több mint 10-szer hosszabb, ami szinkron/felirat/authoring-költségek szempontjából nem mindegy, ugyanakkor legfeljebb egy mozifilm árának 2-3-szorosát lehet kérni egy sorozatért a magyar piacon).
Megjegyzem, hogy az X-akták nem ezért nem jelent meg, és az InterCom is sajnálja ezt. Egyébként az első kiadásra azért nem kerültünk fel, mert emlékeim szerint 2001-ben jelent meg az első évad nyugaton, amikor mi tapsoltunk annak, hogy a 7000 forintos DVD-k egy részére végre került magyar szinkron is. Abban az időben kb. 30.000 forint lett volna egy évad, tehát esélytelen lett volna a keleti piacokon ezzel kísérleteznie a Fox-nak - nem is tette.
A néhány éve megjelent új kiadásra az InterCom sem tudja miért nem kerültünk fel. Évek óta kérik, tudtommal a szinkron és a felirat is évek óta a Fox-nál van, ezért gondolom, hogy a Gizikés elméletnek több köze van a valósághoz, mint annak, hogy a magyar forgalmazó nem akarta eléggé :(
0
2010. január 21., csütörtök 15:04
"A Rémálom sorozatnak is állítólag nagy kultusza volt, ehhez képest giga bukta."

Erre csak azt tudom írni, hogy mire ez a sorozat kijött már mindenki megvette feketén (kis része külföldről). A vicc az, hogy a megjelenés előtt pár évvel már  ugyanilyen (max csak a gerincén nem volt Freddy fej) borítóval, szinkronnal, specifikációkkal az egész sorozatot terjesztették a  fekete piacon. Én megvettem eredetiben a teljes sorozatot, de ezzel, hogy ennyi ideig nem jelent meg, elérték, hogy nagy tömegeknek már rég megvolt ugyanilyen kiadásban. És semmivel se különb max. azzal, hogy ez legális és én megveszem, az nem, és a maradék 10-ből 9-nek jó az, főleg, ha az eredeti nem is kínál többet.
0
2010. január 21., csütörtök 15:00
Olvasom a sorokat, láttuk, hogy úgy történt, történik minden, ahogy leírod, beszéltünk itt sokmindenről, de nem lehet elrejteni előlem a választ: megállapítom, hogy az InterCom nem tett meg mindent, hogy az X Akták korábban kapható legyen nálunk.
0
2010. január 21., csütörtök 14:57
"Ráadásul ha elemeznénk a számokat, kiderülne, hogy az idősebb, középkorú korosztálynak szóló sorozatok fogyása a legjobb."

Nekem is nagyrészt régebbi sorozatok vannak a polcomon, pl: Columbo, Onedin, Miami Vice, de hiába várnék további régi sorozatokat (MASH többi évad, Kojak többi évad, Hazzard megye lordjai, San Francisco utcáin), ha ezekre az esély, a mai DVD piacot nézve, egyenlő a nullával.
0
2010. január 21., csütörtök 14:56
Szerintem jó nyomon keresgélsz: Anyámnak a torrent szó hallatán valószínűleg valami orosz gépfegyver ugrik be, a csajokat meg sokkal jobban leköti a műkörmük, a szoli, a hajuk, a ruhájuk, stb. minthogy torrent klienst telepítsenek a gépükre. :)
0
2010. január 21., csütörtök 14:53
Egyrészt szerintem ez a világ már rég nem a presztizsről szól, hanem kőkemény harc az életbenmaradásért. Másrészt a nagy stúdiók egy része egy időben presztizskérdést is csinált a jelenlétből és a kínálatból - az 1998-2004 között megjelent presztizskiadványok zömét a mostani, meg a korábbi végkiárusításokon árusították ki a kivonuló forgalmazók.
A nagy stúdiók valóban nem buknának a rétegkiadványokon, ezért ezek meg is jelennek ott, ahol saját irodával vannak jelen, de ha csak forgalmazón keresztül van jelen egy cég (mert soha nem látott, vagy már nem lát fantáziát a piacunkban), akkor a forgalmaztól nem lehet elvárni presztizs-kiadványokat, hiszen a stúdió felé kemény költségei vannak, a magyar piacon pedig csak nyomott áron lehet boldogulni, így nem fér már bele a presztizskedés. Másrészt nehéz egy olyan országban presztizs-kiadásról beszélni, ahol a lakosság 95%-a lesajnálja azt, aki pénzt ad zenéért/filmért/szoftverért.
0
2010. január 21., csütörtök 14:51
"Talán érdemes lenne összevetni ezt a megfigyelést egy másik tanulmánnyal, miszerint pont az idősebb korosztályban és a hölgyek táborában jóval alacsonyabb a kalózkodási ráta, mint a fiatalabb férfiak körében..."

Nem szeretnék kötözködni, meg belekotnyeleskedni egy olyan vitába, amelyet nem ismerek maradéktalanul, csupán erre reagálnék:

Nem lehet, hogy ez azért van, mert az idősebb korosztály könnyebben engedhet meg magának olyan luxust, hogy gyári termékeket vásároljon, mint a fiatal, aki már nem anyu-apu pénzén vásárol filmeket, hanem saját életét kell igazgatnia, és sok másra megy a betevő? Nem lehet, hogy az idősebb korosztály nem ismeri annyira a számítógépet meg az internetet? Nem lehet, hogy a női sorozatokat azért veszik jobban, s nem letöltik, mert azok meg is jelennek? Vagy esetleg azért a fiatal férfiak töltenek le többet, mert több fiús film készül?

Persze, ezeket a kérdéseket is jobban ízekre lehetne marcangolni, mivel elég sarkosan tettem fel, a dolog jóval összetettebb, nem csak fekete meg fehér, ahogy én fogalmaztam, de hirtelen ezek ötlöttek fel bennem, olvasva eme tanulmányra vonatkozó hozzászólásodat.
0
Ugyanezt gondolom.

Mikor lehetett volna pénzt csinálni belőle,nem mertek,most meg már minek ?

Amúgy ez a szinkronmánia is kényelem lett és arra fogni valamit,hogy nem kerülhettünk rá szinkronnal ezért nincs ,csak kifogás.

8500-ért a feliratos 2 lemezes Gladiátor DVD-ből elég hamar sikerült kifogyni 2000 év végén.Pedig raklapszám láttam belőle akkor a MM-ban.Harcosok klubja feliratos,Digis dettó (10-ért).

Hogy is van ez ? :)
0
Hello!

Aludj csak, én álmodom! Nincs esély rá???
0
2010. január 21., csütörtök 14:41
Másrészt, és ez már nem annyira kapcsolódik a jelent témához, de azért megjegyezném, nagyon furcsának tartom, hogy odaát ennyire a pénzről szól minden. Pénzről, és semmi másról: meg lennék döbbenve, ha egy stúdió a filmjei forgalmazásában csak pénzt, profitot, kizárólag nagy profitot lát, és szarja le a presztizst, a terjesztést. Én, ha stúdió lennék, örömmel venném, ha minél több produkcióm minél több helyen terjedne, persze csak egészen addig, amíg nem veszteséges. Igaz, hogy csak század- vagy ezredszázaléknyi a bevétel, de legalább elmondhatom, hogy "ott vagyok az egész világon".

Nem hiszem, hogy ez a század- vagy ezredszázalék korábban, "fénykorunkban" még sokszorosa, mondjuk 10-20%, vagy akár csak 2-3% volt, ekkorát azért csak nem estünk vissza. Ha már a kezdetekkor elhanyagolhatók voltunk, miért számoltak velünk egyáltalán már az elején? Miért most kezdenek el csodálkozni, hogy nem éri meg velünk foglalkozni? Ha már az elején tized-, század- vagy ezredszázalékot tudtunk csak behozni, nem tökéletesen mindegy, hogy ez most ötezred százalék, vagy csak háromezred? Ezen a szinten már az egyik olyan, mint a másik. Ő nem bukik vele, hisz a kockázat már évek óta a hazai szerződőé, akkor mi ez a hirtelen jött érdektelenség? Már csak presztizsből illene végigcsinálni, emellé a kis pénz is pénz, a presztizs pedig nem mérhető számmal.
0
2010. január 21., csütörtök 14:31
Ez manapság kétségkívül így van - ahogy beszélgettük egyik-másik kiadó megszűnése kapcsán, nem véletlenül jutottunk arra, hogy mindez még csak a kezdet.

Viszont én visszamennék néhány évvel korábbra, amikor pl. a Jóbarátok-sorozat gond nélkül elért a végéig, vagy még előrendelésben, néhány példány híján kétezer (háromezer?) darab elkelt a Transformers fémdobozból teljesáron: az akkori korabeli X Akták megjelenésen is elfértünk volna a stereo szinkronunkkal. Az a korszak a jelenlegihez képest egyáltalán nem volt még olyan lesajnáló, és elképzelésem sincs, hogy akkor mi akadálya lett volna egy regionális, vagy akár csak szomszéd országbeli kiadásra felkerülnünk.
0