Nem fog senki lehurrogni, sajnos ezek a sziklaszilárd tények, az utolsó szóig egyet tudok érteni a leírtakkal.
Mostanában szembejött velem ex-Xpress Robi egyik 2012-es hozzászólása, ő már akkor csodálkozott, hogy egyáltalán még jön ki magyarul bármi is. Mostanra jutottunk el odáig, hogy realizálódik a sötét jövőképe.
Abban is van valami, hogy a hazai mélyrepülés az InterCom 2014-es házimozis leállásával indult. Ehhez én hozzátenném a Fórum négy évvel korábbi ProVideo-s leváltását is. A stúdiók saját képviseleteinek bezárása volt a kezdet.
Annyi reményünk még lehet, hogy a Gamma átveszi teljesen a hazai terjesztést, de ahogy áll a mostani helyzet, szerintem is az utolsókat rúgja a piac.
0
2020. május 21., csütörtök 3:57
315
Sajnos szerintem ennyire lehangoló... Gyakorlatilag elhunyt a magyar filmforgalmazás. (Bár remélem, hogy nem, de per pillanat nagyon borúlátó vagyok). Külföldről még el lehet érni azokat a címeket amikre rákerültünk s már vagy nem kaphatóak vagy be se hozták őket.
Per pillanat, számomra úgy tűnik, hogy amit még meg szeretnék venni, azt megveszem a magyar piacon, s utána ebből a hobbiból csak a Criterionok és Arrowk gyűjtése marad meg, plusz az a nem is tudom, hogy hány lemez amelyek most a polcaimon vannak.
Mielőtt még valaki lehurrogna, hogy "Túl borúlátó vagy!" vagy bármi más, csak nyugodtan. Én így látom, mások mondják meg hogy ők hogy látják s legyen legalább egy egészséges párbeszéd a magyar filmpiacról, ha már a filmpiac maga cseppet sem egészséges :D
0
2020. május 20., szerda 21:35
2693
Tényleg ennyire lehangoló a szitu? Pedig én még reméltem magyar felriatos/szinkronos star Trek UHD-t - egyszer majd le is tudom játszani őket. :) A BF-nek tényeg nincs magyarországi címe, székhelye. Egyértelmű a borítókon is, valamint hogy csupán Facebook oldaluk van. A GHE akkor, mint frogalmazó már nem létezik? Régebben ők is adtak ki filmeket, bár így meg nem mondom mely stúdiók filmjeit.
Szóval a haza forgalmazásnak lőttek, tuti se T2 steelbook, se Bond Craiges gyűjtemény, se Jruassic Park... World 3, nincs Star Wars IX. és a következő Marvel filmről már ne is álmodjunk! Még kipótlom a hiányos szériákat és utána marad az HBO GO meg a Netflix, és a Disney+ (he lesz). Gazdaságosabb, bár számomr a DVD és BD (no meg VHS) gyűjteésnél azt volt a legfőbb előnye, hogy bármikor megnézhetem kedvenc filmem.
0
2020. május 20., szerda 13:09
157
Nekem is, ezért is feltételeztem, hogy valamilyen módon Magyarországon tovább folytatják, annak ellenére, hogy eladták a home jogokat.
0
2020. május 20., szerda 12:52
976
Tegnap én is rákérdeztem náluk, hogy mikorra várható az Átok háza, fél óra múlva már írtak is. Jó, nem bíztattak semmivel, csak hogy további csúszás várható, de azért rendes tőlük :D
0
2020. május 20., szerda 11:33
52685
Nekem eddig mindig korrekt módon válaszoltak.
most posts by TM
0
2020. május 18., hétfő 23:04
157
A Bontonfilm Magyarország a Facebookon mindig tájékoztatta a tagjait, hogy milyen filmek fognak megjelenni a hazai piacon, míg a Bontonfilm cseh oldal értelemszerűen csak a Cseh piacot. Amúgy igazad van, nincs bejegyezve ilyen cég Magyarországon, de az alábbi közlésük alapján feltételezhető volt, hogy valamilyen formában Magyarországon tovább folytatják , de akkor ez így hazugság és valószínűleg a Paramount filmek sem lesznek itthon.
" Addig is dolgozunk a kiadványaink előkészítésén. A megjelenéseinket poszt formájában kommunikálni fogjuk."
0
2020. május 18., hétfő 22:48
19955
Ja és ha valaki a Facebook-on csinál egy oldalt, hogy Warner Home Magyarország akkor már van is itthon ilyen cég. Ne legyél már ilyen naiv. Keress rá a cégjegyzékben, hogy van e ilyen cég Magyarországon regisztrálva. Elmondom: Nincs ilyen cég!
0
2020. május 18., hétfő 22:47
157
A Te stílusodban válaszolva: Akkor ott van, hogy GHE kezeli ? NINCS!!!
Amúgy mint korábban írtam, itthon nincs tájékoztatás és minden bizonytalan. Peace :)
0
2020. május 18., hétfő 22:47
157
A Te stílusodban válaszolva: Akkor ott van, hogy GHE kezeli ? NINCS!!!
Amúgy mint korábban írtam, itthon nincs tájékoztatás és minden bizonytalan. Peace :)
0
2020. május 18., hétfő 22:44
157
A Bontonfilm Magyarország értesítése alapján :
" A kialakult járványhelyzet miatt bizonytalan a május-júniusi periódus, jelenleg zajlanak az egyeztetések, hogy melyik hónapban mi tud megjelenni. Addig is dolgozunk a kiadványaink előkészítésén. A megjelenéseinket poszt formájában kommunikálni fogjuk. Köszönjük a türelmet és a megértést! Üdv, BF "
0
2020. május 18., hétfő 22:43
19955
Akkor ott van, hogy a Bontonfilm Magyarország forgalmazza? NINCS!!! Akkor elmondom, hogy itt a GHE kezeli a Bontonfilm filmjeit és ők válaszolnak minden esetben!
0
2020. május 18., hétfő 22:40
157
:) Te csak tudod :) Bontonfilm forgalmazó : a Poříčí 1047/26 Praha 1 , Cseh köztársaság www.bontonfilm.cz
Amúgy szívesen meghallgatná itt az Xpress fórum tagjai, hogy mit tudsz a jövőről :)
0
2020. május 18., hétfő 22:40
14599
Akkor a hazai forgalmazás ennyi volt, béke poraira. Élt 35 évet (1985-2020).
Ez van.
0
2020. május 18., hétfő 22:35
19955
Nincs magyarországi részleg és mivel a Bontonfilm teljesen magvált az összes HomeVideo jogaitól így semmi nem lesz itthon se.
0
2020. május 18., hétfő 22:33
19955
Akkor Te nem tudsz olvasni. Már elnézést.
0
2020. május 18., hétfő 22:19
157
Amúgy tudom, hogy székhely Csehországban van, de továbbra se tudni, hogy mi lesz a magyarországi résszel.
0
2020. május 18., hétfő 22:18
157
Bontonfilm Magyarország van!
0
2020. május 18., hétfő 22:14
19955
Hülyeség amit írsz! Olyan nincs, hogy hazai Bontonfilm!!! Nézzél már meg egy Paramount-os kiadványt mi van rá írva!
0
2020. május 18., hétfő 22:12
157
Szerintem sokan azt gondolták, hogy mivel Csehországban a MAgic Box kezében marad a Disney/MArvel filmek forgalmazása és már a Fox filmeké is, hogy talán Magyarországon is átveszi majd a forgalmazást. Ugyebár a Fox filmek sorsa most már a Disneytől függ, így amennyiben továbbra sem lesz hazai forgalmazója a Disneynek, úgy már a Fox filmek se lesznek elérhetőek nálunk.
0
2020. május 18., hétfő 22:01
157
Magyarországon nem lesz jelen a Magic Box és így a Disney/Marvel/Fox filmek sem. Sajnos továbbra sincs hazai forgalmazója az említett stúdióknak és a PV már nem is lesz, hisz eljátszották az esélyt a Disneynél. Amennyiben a közeljövőben nem lesz hazai forgalmazója a fenti stúdió filmeknek, akkor alig fog jönni valami film. Jelenleg az ADS alig ad ki valamit és BD-n még annyit sem. Ha a hazai Bontonfilm marad (kis esély van rá sajnos) úgy a Paramount és Sony filmek jönnek. Ha nem, akkor ezek a stúdió filmek is új forgalmazóra várnak :( Cinemix/ Filmostrada pedig Universal filmeket ad ki. Szintén nem sokat sajnos és a többségük "Platina gyűjtemény" (korábban megjelent Sele_ct/Bontonfilmek) vagy csak limitált steelbook kiadás. Szóval elég elkeserítő jelenleg a hazai filmforgalmazás és a szomorú még az, hogy nincs hazai Filmforgalmazó, mint anno a Forum Home Entertainment vagy az Intercom, továbbá nincs tájékoztatás a hazai filmvilágban. ( De jó is volt anno a DVDextra is ...)
0
2020. május 18., hétfő 21:52
2405
Amúgy a Magic Box hogy keveredett a magyar helyzetbe?!
0
2020. május 18., hétfő 21:51
2405
A Fox-on kívül a magyar Paramount forgalmazás is a cseh Bontonfilmnél van!
A Sony, ahogy írtad, már évek óta a román Empire Film-nél van. A vicc egyébként az, hogy sem a cseh BF, sem pedig a román Empire közvetlenül nincs jelen a magyar piacon!
Sajnos az egész magyar filmforgalmazás akkor került lejtmenetre, amikor az InterCom kiszállt a buliból! :( Egy ideig jöttek az új cégek “szakemberei”, akik mint tudjuk, minden lehetséges dolgot elb*asztak! Az értékesítési oldalon úgyszintén! Sajnálom h így alakult, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből!!!
0
2020. május 18., hétfő 21:35
14599
A ProVideo senkinek nem adta át a jogokat (sajnos), a Magic Box úgy jön a képbe, hogy a rebrandelt Fox is ott kötött ki a cseheknél, tehát a hazai forgalmazójuk nekik is ugrott, mert ugye a Disney beintett a PV-nek.