Keresés

Megjelenések

2020. május 21., csütörtök 8:53
Nem fog senki lehurrogni, sajnos ezek a sziklaszilárd tények, az utolsó szóig egyet tudok érteni a leírtakkal.

Mostanában szembejött velem ex-Xpress Robi egyik 2012-es hozzászólása, ő már akkor csodálkozott, hogy egyáltalán még jön ki magyarul bármi is. Mostanra jutottunk el odáig, hogy realizálódik a sötét jövőképe.

Abban is van valami, hogy a hazai mélyrepülés az InterCom 2014-es házimozis leállásával indult. Ehhez én hozzátenném a Fórum négy évvel korábbi ProVideo-s leváltását is. A stúdiók saját képviseleteinek bezárása volt a kezdet.

Annyi reményünk még lehet, hogy a Gamma átveszi teljesen a hazai terjesztést, de ahogy áll a mostani helyzet, szerintem is az utolsókat rúgja a piac.
0
2020. május 21., csütörtök 3:57
Sajnos szerintem ennyire lehangoló... Gyakorlatilag elhunyt a magyar filmforgalmazás. (Bár remélem, hogy nem, de per pillanat nagyon borúlátó vagyok). Külföldről még el lehet érni azokat a címeket amikre rákerültünk s már vagy nem kaphatóak vagy be se hozták őket.

Per pillanat, számomra úgy tűnik, hogy amit még meg szeretnék venni, azt megveszem a magyar piacon, s utána ebből a hobbiból csak a Criterionok és Arrowk gyűjtése marad meg, plusz az a nem is tudom, hogy hány lemez amelyek most a polcaimon vannak.

Mielőtt még valaki lehurrogna, hogy "Túl borúlátó vagy!" vagy bármi más, csak nyugodtan. Én így látom, mások mondják meg hogy ők hogy látják s legyen legalább egy egészséges párbeszéd a magyar filmpiacról, ha már a filmpiac maga cseppet sem egészséges :D
0
2020. május 20., szerda 21:35
Tényleg ennyire lehangoló a szitu? Pedig én még reméltem magyar felriatos/szinkronos star Trek UHD-t - egyszer majd le is tudom játszani őket. :)
A BF-nek tényeg nincs magyarországi címe, székhelye. Egyértelmű a borítókon is, valamint hogy csupán Facebook oldaluk van. A GHE akkor, mint frogalmazó már nem létezik? Régebben ők is adtak ki filmeket, bár így meg nem mondom mely stúdiók filmjeit.

Szóval a haza forgalmazásnak lőttek, tuti se T2 steelbook, se Bond Craiges gyűjtemény, se Jruassic Park... World 3, nincs Star Wars IX. és a következő Marvel filmről már ne is álmodjunk!
Még kipótlom a hiányos szériákat és utána marad az HBO GO meg a Netflix, és a Disney+ (he lesz). Gazdaságosabb, bár számomr a DVD és BD (no meg VHS) gyűjteésnél azt volt a legfőbb előnye, hogy bármikor megnézhetem kedvenc filmem.
0
2020. május 20., szerda 13:09
Nekem is, ezért is feltételeztem, hogy valamilyen módon Magyarországon tovább folytatják, annak ellenére, hogy eladták a home jogokat.
0
2020. május 20., szerda 12:52
Tegnap én is rákérdeztem náluk, hogy mikorra várható az Átok háza, fél óra múlva már írtak is. Jó, nem bíztattak semmivel, csak hogy további csúszás várható, de azért rendes tőlük :D
0
2020. május 20., szerda 11:33
Nekem eddig mindig korrekt módon válaszoltak.
most posts by TM
0
2020. május 18., hétfő 23:04
A Bontonfilm Magyarország a Facebookon mindig tájékoztatta a tagjait, hogy milyen filmek fognak megjelenni a hazai piacon, míg a Bontonfilm cseh oldal értelemszerűen csak a Cseh piacot.
Amúgy igazad van, nincs bejegyezve ilyen cég Magyarországon, de az alábbi  közlésük alapján feltételezhető volt, hogy valamilyen formában Magyarországon tovább folytatják , de akkor ez így hazugság és valószínűleg a Paramount filmek sem lesznek itthon.

" Addig is dolgozunk a kiadványaink előkészítésén. A megjelenéseinket poszt formájában kommunikálni fogjuk."
0
2020. május 18., hétfő 22:48
Ja és ha valaki a Facebook-on csinál egy oldalt, hogy Warner Home Magyarország akkor már van is itthon ilyen cég. Ne legyél már ilyen naiv. Keress rá a cégjegyzékben, hogy van e ilyen cég Magyarországon regisztrálva. Elmondom: Nincs ilyen cég!
0
2020. május 18., hétfő 22:47
A Te stílusodban válaszolva:
Akkor ott van, hogy GHE kezeli ? NINCS!!!

Amúgy mint korábban írtam, itthon nincs tájékoztatás és minden bizonytalan.
Peace :)
0
2020. május 18., hétfő 22:47
A Te stílusodban válaszolva:
Akkor ott van, hogy GHE kezeli ? NINCS!!!

Amúgy mint korábban írtam, itthon nincs tájékoztatás és minden bizonytalan.
Peace :)
0
2020. május 18., hétfő 22:44
A Bontonfilm Magyarország értesítése alapján :

" A kialakult járványhelyzet miatt bizonytalan a május-júniusi periódus, jelenleg zajlanak az egyeztetések, hogy melyik hónapban mi tud megjelenni. Addig is dolgozunk a kiadványaink előkészítésén. A megjelenéseinket poszt formájában kommunikálni fogjuk.
Köszönjük a türelmet és a megértést!
Üdv,
BF "
0
2020. május 18., hétfő 22:43
Akkor ott van, hogy a Bontonfilm Magyarország forgalmazza? NINCS!!!
Akkor elmondom, hogy itt a GHE kezeli a Bontonfilm filmjeit és ők válaszolnak minden esetben!
0
2020. május 18., hétfő 22:40
:) Te csak tudod :)  
Bontonfilm forgalmazó : a Poříčí 1047/26 Praha 1 , Cseh köztársaság www.bontonfilm.cz

Bonntonfilm Magyarország : és itt nem csehül válaszolnak majd Neked...
https://www.facebook.com/bontonfilmhu

Amúgy szívesen meghallgatná itt az Xpress fórum tagjai, hogy mit tudsz a jövőről :)
0
2020. május 18., hétfő 22:40
Akkor a hazai forgalmazás ennyi volt, béke poraira. Élt 35 évet (1985-2020).

Ez van.
0
2020. május 18., hétfő 22:35
Nincs magyarországi részleg és mivel a Bontonfilm teljesen magvált az összes HomeVideo jogaitól így semmi nem lesz itthon se.
0
2020. május 18., hétfő 22:33
Akkor Te nem tudsz olvasni. Már elnézést.
0
2020. május 18., hétfő 22:19
Amúgy tudom, hogy székhely Csehországban van, de továbbra se tudni, hogy mi lesz a magyarországi résszel.
0
2020. május 18., hétfő 22:18
Bontonfilm Magyarország van!
0
2020. május 18., hétfő 22:14
Hülyeség amit írsz! Olyan nincs, hogy hazai Bontonfilm!!! Nézzél már meg egy Paramount-os kiadványt mi van rá írva!
0
2020. május 18., hétfő 22:12
Szerintem sokan azt gondolták, hogy mivel Csehországban a MAgic Box kezében marad a Disney/MArvel filmek forgalmazása és már a Fox filmeké is, hogy talán Magyarországon is átveszi majd a forgalmazást. Ugyebár a Fox filmek sorsa most már a Disneytől függ, így amennyiben továbbra sem lesz hazai forgalmazója a Disneynek, úgy már a Fox filmek se lesznek elérhetőek nálunk.
0
2020. május 18., hétfő 22:01
Magyarországon nem lesz jelen a Magic Box és így a Disney/Marvel/Fox filmek sem. Sajnos továbbra sincs hazai forgalmazója az említett stúdióknak és a PV már nem is lesz, hisz eljátszották az esélyt a Disneynél.
Amennyiben a közeljövőben nem lesz hazai forgalmazója a fenti stúdió filmeknek, akkor alig fog jönni valami film.
Jelenleg az ADS alig ad ki valamit és BD-n még annyit sem.
Ha a hazai Bontonfilm marad (kis esély van rá sajnos) úgy a Paramount és Sony filmek jönnek. Ha nem, akkor ezek a stúdió filmek is új forgalmazóra várnak :(
Cinemix/ Filmostrada pedig Universal filmeket ad ki. Szintén nem sokat sajnos és a többségük "Platina gyűjtemény" (korábban megjelent Sele_ct/Bontonfilmek) vagy csak limitált steelbook kiadás.
Szóval elég elkeserítő jelenleg a hazai filmforgalmazás és a szomorú még az, hogy nincs hazai Filmforgalmazó, mint anno a Forum Home Entertainment vagy az Intercom, továbbá nincs tájékoztatás a hazai filmvilágban. ( De jó is volt anno a DVDextra is ...)
0
2020. május 18., hétfő 21:52
Amúgy a Magic Box hogy keveredett a magyar helyzetbe?!
0
2020. május 18., hétfő 21:51
A Fox-on kívül a magyar Paramount forgalmazás is a cseh Bontonfilmnél van!

A Sony, ahogy írtad, már évek óta a román Empire Film-nél van. A vicc egyébként az, hogy sem a cseh BF, sem pedig a román Empire közvetlenül nincs jelen a magyar piacon!

Sajnos az egész magyar filmforgalmazás akkor került lejtmenetre, amikor az InterCom kiszállt a buliból! :( Egy ideig jöttek az új cégek “szakemberei”, akik mint tudjuk, minden lehetséges dolgot elb*asztak! Az értékesítési oldalon úgyszintén! Sajnálom h így alakult, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből!!!
0
2020. május 18., hétfő 21:35
A ProVideo senkinek nem adta át a jogokat (sajnos), a Magic Box úgy jön a képbe, hogy a rebrandelt Fox is ott kötött ki a cseheknél, tehát a hazai forgalmazójuk nekik is ugrott, mert ugye a Disney beintett a PV-nek.
0
2020. május 18., hétfő 20:54
Mert Mo.-on nem fognak terjeszteni, asszem.
0