Keresés

Megjelenések

2009. október 8., csütörtök 16:24
jó, hát az általad említett cím egy akciófilmet takar, ráadásul nem is a túlságosan okos fajtából, ebben meg nem csak lűnek mintállat. (viszont a visszajelzések szerint ez sem jó film...)
0
2009. október 8., csütörtök 16:22
én szívesen kiadnám mindkettőt. :) (ott figyelnek a polcon BD-formátumban.)
0
2009. október 8., csütörtök 12:25
Azért nem csak mexikóiak vannak ott bevándorlóként. Konkrétan elkaptam egy jelenetet, ahol egy ausztrál médiás csajszi adja el magát zöldkártyáért, és arra alkudozik egy bürokratával, hogy az a papírokért hány napig töltheti rajta kedvét.

Sajnos ezügyben nekem sincsenek illúzióim. Maximum a BuFi Kultúrsokkjának, vagy a Best Hollywood tetszhalálban levő Modern klasszikusainak keretében látok esélyt én is, másban nagyon nem. Talán még Harrison Ford, mint húzónév jelenthetne vonzerőt, de ha jól sejtem, őt is csak ostorral-kalapban, elnökként vagy egy wuki társaságában hajlamos (f)elismerni a publikum. Végülis a Halálos hajsza is megjelent, igaz, az Klub Publishing kiadvány volt.

Még nagyobb sajnos, hogy Wayne Kramer hiába készíti hasonló koncepcióban a filmeket, mint Richard Kelly vagy Paul Haggis (előbbi távoli, utóbbi nem annyira távoli párhuzam egy laikustól:)), az ő Donnie Darkoja és Ütközése még -úgy tűnik- nem készült el...
0
2009. október 8., csütörtök 11:32
Az Eden Lake és a Martyrs megjelenéséről nincs semmi info? :-(
0
2009. október 8., csütörtök 11:28
sajna ez egy tipikusan olyan film, aminek nem igazán van itthon közönsége (határsértők mexikóból, uncsiiiii), nem eléggé művészi, hogy art támogatást kapjon, EU-s támogatottság sem jár neki, szóval bukó. az amerikai független filmeknek ezért ilyen mostoha a sora nálunk (ráadásul az embereket se nagyon érdeklik), szóval nem csodálom, hogy nem hozta be senki.
0
2009. október 8., csütörtök 11:26
Kösz az infókat. Marad a remény.

A "mosolylistát" magamban kiegészítem Ashley Juddal, aki nyilván időskori szenilitásom áldozatává vált:).
0
2009. október 8., csütörtök 3:13
Amerikai DVD-megjelenés:2009.június 9.
0
2009. október 8., csütörtök 3:06
Hallottam is a filmről, láttam is, tetszett is, moziban nem lesz, esetleg DVD-megjelenése várható, de az is legkorábban csak jövőre.

Mellesleg Ashley Judd-ot elfelejtetted megemlíteni a szereplők között. :)
0
2009. október 8., csütörtök 2:17
Crossing over (2009)

:) Wayne Kramer (a Halálos hajsza számomra remek volt);
:) saját filmjének remake-je (tehát az író/rendezőnek van a témában mondanivalója:));
:) már az előzetes alapján is érdekes;
:) az Ütközések, amihez hasonlítják már négy éves, ideje a vérfrissítésnek;
:) Harrison Ford, Ray Liotta;

:( Magyarországra még a híre se jutott el;

Van olyan itt, aki hallott erről a filmről, esetleg látta is, vagy még inkább infója van a honosításról, leendő megjelenésről, mozis vetítésről?
0
2009. október 7., szerda 22:51
Ezt nem tudom, mert "csak" 1976 májusa óta vettem az akkori aktuális filmsajtót, köztük a FILM, SZÍNHÁZ, MUZSIKÁ-t, a FILMKULTÚRÁ-t és a FILMSZEM-et(tehát akkor már ezen a néven létezett az újság), viszont erről a KÉPES FILM HÍRADÓ-ról csak Tőled hallottam először. :)
0
2009. október 7., szerda 22:35
Nem találtad volna meg benne. A FILMSZEM 1971-ben még nem létezett, éppen a KÉPES FILM HÍRADÓ-t váltotta fel, talán 1976 második felében? (De lehet, hogy már 1975-ben. Ami biztos, hogy 1974-ben még KÉPES FILM HÍRADÓ volt.)
0
2009. október 7., szerda 22:06
Jó, lenne, ha ez így lenne, de sajna, idén már a 40. évemet taposom. :)))

P.S.:Igaz-igaz, én is utánanézhettem volna a régi FILMSZEM aktuális számában. :)
0
2009. október 7., szerda 21:36
Barátom, akkor ez azt jelenti, hogy 2 évvel fiatalabb vagy, mint gondoltad! :))

P. S.: Az én forrásom az aktuális mozibemutatókról akkoriban tájékoztatást nyújtó Képes Film Híradó című havilap 1971. februári száma, melynek információját a Film, Színház, Muzsika 1971-es évfolyamának február eleji számai is alátámasztják.
0
2009. október 7., szerda 21:33
Pedig édesanyám azt mesélte, hogy a VIHAR DÉLEN-t abban az évben nézték meg édesapámmal, mikor én születtem, azaz 1969-ben...
Ezek szerint 2 évet tévedett. :)
0
2009. október 7., szerda 21:33
A művésznő jól fest nemcsak átvitt értelemben ezen a képen, hanem valóságosan is: festményeit az 1980-as évektől kezdve gyakran kiállítják, és állítólag meglehetősen kelendőek.
0
2009. október 7., szerda 21:23
Faye-nek valóban ez volt az első filmje, amelyet Magyarországon bemutattak, de erre a debütálásra két évvel később került sor: a VIHAR DÉLEN magyarországi bemutatója ugyanis 1971. február 4-én volt. A film szinkronizálva került a hazai mozikba, a korábban említett szereposztást pedig kiegészíteném még George Kennedyvel (AIRPORT- és CSUPASZ PISZTOLY-széria) is.
0
2009. október 7., szerda 21:05
Igen, én is 1979-ben láttam először a Vihar Délen-t, ami arról is nevezetes, hogy ez volt Faye Dunaway debütálása a hazai mozikban, 1969-ben.
0
2009. október 7., szerda 20:57
...no, csak azért is:BARBARA CARRERA:
0
2009. október 7., szerda 20:46
0
2009. október 7., szerda 20:38
Teljesen beletrafáltál az ízlésembe, hiszen Barbara Carrera is nagy kedvencem, egész egyszerűen gyönyörű. A sokak által utált SOHASE MONDD, HOGY SOHA című Bond-filmben nálam teljesen háttérbe szorította Kim Basingert: szebb is volt, energikusabb is, izgalmasabb is. Azt már mondani se merem, hogy neki is van kapcsolata Miss Faye-jel: ők az A PUZZLE OF A DOWNFALL CHILD (1970) című drámában játszottak együtt, amelyben Dunaway egy neurotikus modellt alakított, akit Anne Saint Marie alakja ihletett. A filmet Dunaway egyik exszerelme, Jerry Schatzberg rendezte. Egy fotózáson ismerkedtek meg, ahol Jerry e filmtervről mesélt Faye-nek. Az akkor még kezdő színésznőnek annyira tetszett a projekt, hogy amikor a BONNIE ÉS CLYDE-dal befutott, minden befolyását latba vetette, hogy a film elkészüljön. Sajnos nem lett túl sikeres, ám Faye-nek Golden Globe-nevezést hozott. Hogy Ali MacGraw nyert a LOVE STORY-val, az azért meglepő, mert azért olyan színésznők voltak még versenyben, mint Glenda Jackson (SZERELMES ASSZONYOK), Melina Mercouri (PROMISE AT DAWN) és Sarah Miles (RYAN LÁNYA).
0
2009. október 7., szerda 20:37
Köszönöm a reagálást, jama! Miért nem voltak eddig megjelenések? Mi volt a probléma? Mennyire biztos az a "valószínűleg"? Segédkezel a kiadvány összehozásában? Bocs a sok kérdésért! :)
0
2009. október 7., szerda 20:30
:) Akkor tévedtem, de azzal már nagyon nem is tudnék mit kezdeni, nekem digitális sokoldalú lemezen kell a film, minimum magyar felirattal :)
0
2009. október 7., szerda 20:29
...no, akkor még egy egzotikus szépség, Barbara Carrera(1945-)

És, hogy ontopic is legyek kissé, az itthon még kiadatlan I the Jury és a Lone Wolf McQuade is jöhetne már, annál is inkább, mert az elöbbi filmben Carrera kisasszony többet van ruha nélkül, mint ruhában...
0
2009. október 7., szerda 20:23
Dehogy nevetlek, hiszen szerintem is jól nézett ki benne (mint mindegyik korai filmjében), és mélységesen sajnálom, hogy ezt a filmjét sem a tévécsatornák, sem a forgalmazók nem vették még elő újra. (Kb. 30 éve láttam először és utoljára a tévében.) Pedig nem rossz, hiszen olyan sztárok játszanak még benne, mint Jane Fonda, Michael Caine és John-Philippe Law. Fonda és Law a következő évben is együtt szerepeltek a BARBARELLA című csacskaságban, Faye pedig a VIHAR DÉLEN idején éppen Caine-nel folytatott röpke viszonyt. Otto Preminger rendező egyébként könyörtelenül az akkor még kezdőnek számító Dunaway tudomására hozta, hogy szerinte nem elég szép ahhoz, hogy sztár legyen. Faye-t állítólag érzékenyen érintették a direktor szavai, hiszen minden vágya az volt, hogy igazi filmsztár legyen. Neki lett igaza, hiszen mindjárt a VIHAR DÉLEN-ért is Golden Globe-ra jelölték mint legígéretesebb új színésznőt, és bár az elismerést akkor nem kapta meg, az ígéretet beváltotta. Ez azért a kategória díjazottjaival sem mindig történt meg.
0
2009. október 7., szerda 20:23
De, műsoros VHS-en megjelent itthon is a Cujo, nekem meg is van.
0