Keresés

Megjelenések

2009. október 4., vasárnap 11:11
"Feliratfordítások is legalább ennyire idegesítőek.......összecsapottak,hanyag munkák szoktak lenni.Szinkronnál ugyanez mehet gondolom a pénzhiány miatt."

A feliratfordítók megkapják a pénzüket, a szégyen az, hogy sokszor gagyi, vállalhatatlan munkát végeznek.

A megbízó helyett biztos olyat választanék, aki tud angolul, és persze magyarul. Az, hogy valaki azt hiszi, hogy tud fordítani, az még nem jelenti azt, hogy tényleg így van. Nem hiába vannak fordítóirodák, fordítóképzések, ez egy szakma. Csak mint mindenben, itt is vannak kontárok. Köszönet nekik...

Ezért írtam korábban azt, hogy érdekes, hogy a "rajongói" felirat készítői egy fillért sem kapnak, mégis megdöbbentően színvonalas munkát végez a legtöbbjük. Nem csak fordítanak, hanem a poénokat is átültetik, valami hatalmas, én nagyon sokszor csak dicsérni tudom őket! (Persze gyatra felirat ott is akad, de ingyen munkát nem kritizálunk). A Monk, az Odaát magyar rajongói felirata tökéletes (előbbinek a szinkronja is).

Az meg, hogy pénzhiány, abból a keretből, amit kapnak, meg kéne próbálni kihozni a maximumot.

Minden szakma felhígult, tele van az ország kontárokkal, önjelölt polihisztorokkal, hozzá nem értő emberekkel, akik mert böfögnek 2 szót angolul már tolmácsnak, fordítónak, egyéb csodalénynek hiszik magukat.
0
2009. október 4., vasárnap 3:06
Szerencsére nekem szinkron-gondom mostmár nincsen, mert gyakorlatilag mindent felirattal nézek. Ha meg beindul a román ipar, akkor legfeljebb mások is leszoknak a szinkronról a környezetemben (kivétel persze a mozi-szinkronos filmek). :)))
0
2009. október 3., szombat 23:37
Én nem ásítozom,pedig mai közönség vagyok.
A barátok közt azért nem jó téma,mert abban (is) simán átvágható vagyok.
Öt évvel ezelőtt láttam három darab pénteki részt belőle.(mindig akkor értem haza valamiért.Ennyi elég is volt,hogy eldöntsem a további sorsát.....kuka.Le vagyok én is butítva, nem gondolom,hogy kivétel lennék.Csak nevelésemből adódóan mást jelent nekem az a bizonyos színvonal.Régen is készültek hatalmas baromságok,csak nem ilyen mértékben,sűrűségben.Ezért is húzok abba az irányba.
0
2009. október 3., szombat 23:29
Abban biztos vagyok,hogy nem fognak ezzel törődni.
Halottnak a csókot én is sajnálnám/sajnálom.
Feliratfordítások is legalább ennyire idegesítőek.......összecsapottak,hanyag munkák szoktak lenni.Szinkronnál ugyanez mehet gondolom a pénzhiány miatt.
Erről mondjuk én is tehetek(meg mindenki),nincs pénzük abból a kevés eladott példányszámból, valami minőséget összedobni a következő megjelenésre.
De majd a pro-video kiad valami eszméletlen "izaurás cuccot" és mindenki elégedett(len) lesz.
Csomó helyen írják,hogy a magyarok sokat kérnek(pl. sportban),biztos a szinkronnal is ez van.Az összes színész, aki erről nyilatkozott visszasírja a nézőkkel együtt a szakmai felhígulás előtti időket.
0
2009. október 3., szombat 23:27
Egyezünk! Csakhogy a régi színdarabok, tévéjátékok még fehérebb hollók a tévékínálatban, mint a külföldi klasszikusok a lemezpiacon. A mai közönség nagy része biztos szétásítaná magát egy Bulgakovon, Tolsztojon, de egy Molnár Ferencen is. Lám, már a Vágó-féle kvíz sem ment (a klasszikus Legyen Ön is milliomosra gondolok) A nézettség csökkenése miatt kezdték pihentetni. Mivel elbutították a nézőket, így azok nem tudják hová tenni a milliós nehézségű kérdéseket, gőzük sincs már arról sem, hogy mit tartalmaz a kérdés. Nekik csak az a műveltségi kérdés, hogy vajon Szőke Zoltán játssza e Magdi anyust a barátok köztben, ennél többet nem fog az agyhelyük. Ebből kifolyólag nincs értéke a valódi tudásnak. Pedig ez még a valaha legizgalmasabb vetélkedő volt, hol van ez egy Csehovhoz képest, amiben oly ráérősen zajlik a cselekmény, mint a nyolcórás Sátántangóban. :) Na de ez már elég nagy vargabetű a proakármi beindulásához képest.
most posts by TM
0
2009. október 3., szombat 23:18
s ugyebár egy "ismertebb" hang azért "ismertebb", mert sok szinkron áll már mögötte, ergó jobban is teszi a dolgát a stúdióban, nagyobb a gyakorlata, s ezzel együtt nyilván a gázsija is több egy "utcán összeszedetthez" képest. Márpedig költségkímélés miatt megesik, hogy inkább az utóbbi csoportból halásznak hangot. Összességében elmondható, hogy a jó szinkron attól IS jó, hogy mennyi időt fordítanak rá, kikkel dolgoztatnak, megbízható céggel, vagy kicsivel, ismeretlenebbel, magyarul, hogy mennyi zsét dobnak fel rá. Na én látatlanban (hallatlanban) itt érzem a problémát. Nyilván ez az újabb, moziban is már szinkronnal futott filmeknél nem fog problémát okozni, a régebbieknél meg majd meglátjuk. Azért a "Halottnak a csók 2" vagy a Sarah Connor krónikák 2" kiadására nem fogadnék túl nagy tétben, pláne hogy utóbbinak tán nem is lett már készítve szinkron, hála az rtl közönségének. Na nem olyan nagy kár érte, csak a félbemaradt sorozatok legújabb generációjából e kettő ugrott be most elsőre. Na meg az is igaz, hogy az eladási példányszámaink is gyászosak és ezt még egy magyar kiadó úgy ahogy benyeli, mi mást tehet (mondjuk megszűnik) de egy külföldi cég "szivességből" nem biztos, hogy fog velünk pöcsölni, még annyira se, mint a FHE.
Ha mégis, akor majd fogunk örülni.
most posts by TM
0
2009. október 3., szombat 23:14
Akkor ez senkinek sem hiányzik.
Az a baj,hogy odaát ez nem lesz szempont.
Hófehérke új(ra) megjelenése kapcsán beszéltek erről az új, de még "minőségibb" szinkronokról.
Az a baj,hogy én már megszoktam az eredeti nyelv+magyar(vagy angol)felirat használatát.Nosztalgiázni meg nem szoktam,inkább a régi színészeket, színdarabokban,tv-játékokban nézném meg újra.Csomó filmet nem is volt alkalmam eredeti szinkronnal megismerni,ezért ragaszkodni sem igen tudok hozzá.
De felfogom pl.Rainbow, és ezek szerint a te álláspontodat ebben az ügyben.
0
2009. október 3., szombat 23:04
Az MGM-re szült szinkronokra jellemző, hogy jórészt ismeretlenebb színészekkel mondatják fel a szöveget, ami egy dolog, de ha ehhez még "futószalag szag" is társul, az már bosszantó. Márpedig több esetben is érezhető, hogy lélektelenül végzett munkát hallani, amiben a szereplők ki-be estek a stúdió ajtaján, s a fő motiváció nem a film hangulatának, a magyarítandó karakternek, vagy a szinkronrendezőnek való megfelelés, hanem az, hogy mihamarabb legyen már túl a hangfelvételeken. Mondjuk a nosztalgia is nagy úr, de például a Disney rajzfilmeknél megkövetelt profizmus okán az azokhoz készített újabb szinkronok is tökéletes munkák, még ha urambocsá Oroszlán Szonja is a főszereplő, s nem Csákányi Lászlóék adják a törpéket. Maga a munka minőséginek mondható. Na ez nincs meg az MGM-nél.
most posts by TM
0
2009. október 3., szombat 22:56
A Warner húzása valóban nem szép.
Amíg nem láttam a pro-video egyetlen kiadását sem,addig bizakodom.
Szinkronkedvelőknek nem olyan jó ez a váltás,de legalább valami lesz.
0
2009. október 3., szombat 22:52
Hazai szinkronstúdióban dolgoznak román segédmunkások(szerintem ez a hihető variáció)Valószínűleg mgm-nívó lesz.(bár nincs mgm-csatornám,de az csak valami szar lehet.....eddig csak rosszat hallottam róla)
0
2009. október 3., szombat 22:46
Klasszik filmhez klasszik szinkron is kéne, mert ha csupán MGM-nívó lesz, megette a fene. A dologról meg az a határozott véleményem, hogy egy másik ország filmkiadójának másik nemzetiségű dolgozói messze nem tudják produkálni a számukra idegen kultúrával való foglalkozást, már csak azért sem, mert egyrészt a hazai viszonyokat sem ismerik, másrészt nem ismerik a fellelhető forrásokat, lásd klasszikus szinkron. Ha angolul akarnám nézni a filmeket, persze eddig is rendelhettem volna kintről, csakhogy az a lehetőség nálam nagyon nem gömbölyű. Szóval a Warner húzása számomra egyáltalán nem szimpatikus. Inkább lenne érdekeltségük az FHE-ben és mi csöpögtetnénk megjelenéseket keletre. :)
most posts by TM
0
2009. október 3., szombat 22:29
:)) szeretem/szerettem ezt a rajzfilmsorozatot :)
0
2009. október 3., szombat 22:26
Hiába a halom szmájli, azért érezni,hogy ez neked még mindig fáj egy kicsit(nem lehetett túl régen az a fiatalság).:))

És ezzel abba is hagytam az offolást.
0
2009. október 3., szombat 22:23
Ja,értem:))
török hang angol felirat kombóval egy teljesen új élmény lehet a kicsiknek
0
2009. október 3., szombat 22:21
nem :P
ekkor még fiatal voltam...
0
2009. október 3., szombat 22:15
Ezekről a maradandó filmekről beszéltél vape?:)
0
2009. október 3., szombat 22:14
Nem hiszem,hogy érdekli őket pl.egy pannóniás szinkron.
Igazság szerint én sem igénylem annyira(bár maximálisan megértem a többséget)
Rengeteg mesteri szinkron készült régebben.

0
2009. október 3., szombat 22:11
:))) A Pokémon: Mewtwo visszatér-nek nem tudom, hogy hol készült a szinkronja, de angol hang+angol felirattal néztem végig, ugyanis nincs (!) magyar felirat... bődületesen rossz szinkron (a megszokott szinkronhangokat lecserélték) viszont van.
0
2009. október 3., szombat 22:09
A kérdés csak az, hogy hol csinálják ezeket a bizonyos szinkronokat, mert ha odakint, akkor a jóisten mentsen meg minket tőlük...
0
2009. október 3., szombat 22:05
Szinkronstúdiók már javában dolgoznak (egy 20címből álló klasszikus film listán)a pro-s megjelenéseken.Nem tudom mikor kezdődik a román megszállás,de "klasszik" filmekkel kilóra megvehetnek.
Azt remélem, hogy minél hamarabb lerohannak minket.
.....és semmilyen takarítónőt nem ismerek....
Én örülök a változásnak,mert az fhe rendesen elhanyagolta az ilyen jellegű filmek szerelmeseit.
0
2009. október 3., szombat 21:48
Nekem, külföldellenesnek viszont csak ez marad(na). Ami azt illeti, már Románia is külföld. .)
most posts by TM
0
2009. október 3., szombat 21:43
Hát kiderül. Ritka, de most pozitívan állok a dolgokhoz, mert itt nem lehetek vesztes :D Ha jók lesznek, azért, ha meg rosszak, akkor még tudok rendelni külföldről :)
0
2009. október 3., szombat 21:38
Ennél azért többről van szó, a takarítónők már dolgoznak, de persze én sem drukkolok, hogy igaz legyen.
most posts by TM
0
2009. október 3., szombat 21:31
Köszönöm :)
0
2009. október 3., szombat 21:06
egyelőre csak annyit lehet tudni a pro-videóról, hogy elkezdett partnereket keresni itthon. semmi többet. ráérnek, végtére is még van két és fél hónap karácsonyig.
0