Keresés

Megjelenések

2020. május 18., hétfő 20:38
A ProVideo román? :O

Egyébként ha ez a "Magic Box" annyira jól végzi a dolgát, akkor miért is vannak sokan elkeseredve, hogy ők vették át a jogokat a PV-től?
0
2020. május 18., hétfő 19:32
Köszönöm a választ. Reméljük hogy minden mihamarább rendbe jön :)
0
2020. május 18., hétfő 17:22
Örüljünk annak ami van. Amíg van.
0
2020. május 18., hétfő 17:21
Még részletesen nem közölték ki hozza csak annyit, hogy 2020-ban kijön. A Francia kiadó szerintem esélyes hogy az lesz, aki a János Vitézt is forgalmazza.

Bár a Koronavírus miatt lehet (esélyes), hogy egy csomó filmkiadás csúszni fog idén.
0
2020. május 18., hétfő 16:58
Tudnál abban segíteni hogy a Macskafogót ki adja ki az USA-ban és a Franciáknál BDn? Nem találtam semmit sem
0
2020. május 18., hétfő 16:29
Szerintem jó dolog, hogy ha már itthon nem éri meg kiadni a hazait, legalább van honnan megvenni. Amerikai filmet sem csak USA-kiadásban veszünk, magyarnál sem létszükséglet, hogy magyar legyen a kiadó. Ahhoz itthon több dolognak is egészségesebbnek kellene lenni.
most posts by TM
0
2020. május 18., hétfő 14:47
Lehet, de mégis a Mi filmörökségünk része,nem a Franciáké. :)

A Filmarchívum így hiába újítgatja fel ezeket a régi film és rajzfilm klasszikusokat 4K transzferekkel ha idehaza maximum moziban fogjuk látni (vagy lassan már ott sem).

A Macskafogó BD (szintén már a 4k szken alapú) is kijön idén (USA és újfent Franciaroszág) egy 2 lemezes gyűjtői kiadás formájában, csak ide nem jön.

0
2020. május 18., hétfő 14:40
A János vitéz franciaországi kiadását mondjuk még megértem - biztos a francia király ragaszkodott hozzá:) Csak az a kár, hogy Kukorica Jancsi soha nem ér haza vele...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2020. május 18., hétfő 11:30
Illetve a hazai filmvásárlási, filmérdeklődési, filmhez jutási szokásokról.
most posts by TM
0
2020. május 18., hétfő 11:04
Mikor már a János vitézt Franciaországban adják ki BD-n szerintem ez elég sok mindent megmagyaráz a hazai filmkiadás helyzetét illetően.
0
2020. május 17., vasárnap 17:00
Ugyanolyan cseh / szlovák forgalmazó, mint a Bonton, kb. a ProVideo hazai megfelelője, már ami a náluk lévő stúdiókat illeti. Csak éppen valószínűleg jobban végzik a dolgukat, mint a román banda.
0
2020. május 17., vasárnap 16:48
No, de mi a helyzet ezzel a "Magic Box"-szal? Mit lehet tudni róluk?

Ott lentebb arról volt szó, hogy a Bonton új tulajdonost kap, ez a "Magic Box" pedig a Disney filmek jogait veszi át...
0
2020. május 16., szombat 0:00
Sok jót nem remélek. Így lassan már egy mozifilm home video-megjelenésére se lehet mérget venni. Eddig legalább lehetett tudni, hogy kb. mi várható, most már azt sem. Fasza...
0
2020. május 15., péntek 23:54
Nem lép senki se a helyükbe? Akkor ennyi volt? Nincs Disney / Marvel, Fox , független filmek és a Warner filmek is csak többnyire feliratosan jönnek. Így az EU-ban csak Magyarországon nem jönnek a filmek fizikai formátumban :(
0
2020. május 15., péntek 23:42
A Bonton gyakorlatilag a Fox-ból élt nálunk, a Sony-t csak névileg forgalmazták, egy ideje az EmpireFilm nevű román céggel kooperálnak az ő kiadványaik esetében. A Universal már korábban kiszállt és vitte magával az MGM-et is.
0
2020. május 15., péntek 23:36
Akkor ennyi volt a hazai filmforgalmazás, azt hiszem...

Még jó, hogy kezdtem leszokni a moziba járásról. Nem jó irányba mennek a dolgok. Nagyon nem...
0
2020. május 15., péntek 22:35
Köszönöm! Ez mindenképpen érdekes.

Mit lehet tudni erről a "Magic Box"-ról? Miért annyira "szörnyűek"?

És ha ők nyernek, akkor a Bontonfilm-nél mi marad?

Hej, 5 éve még mennyire lelkesen kérdezgettük őket ezernyi címről, és mennyire bíztatónak tűnt a távoli jövő is: https://www.xpress.hu/xp/forum.asp?VID=R72916303507148385&FID=9218&TKEZD=24
0
2020. május 15., péntek 21:53
Már megnyerte, azért "lép le" a Bontonfilm!
0
2020. május 15., péntek 21:52
Tudtommal az Árok és a Jojo Nyuszi után már nem lesz több önálló Fox DVD/BD megjelenés.

A Vadon hívó szava már a Disney égisze alatt jelenik meg mindenhol. Ezért is buherálták meg a Fox logóját...
0
2020. május 15., péntek 21:23
Ne adja az ég, hogy a Magic Box nyerje meg a tendert, mert akkor baszhatjuk a Foxot is a Disney mellett...
0
2020. május 15., péntek 21:00
Szívesen!

A "Home video" alatt igen, a DVD, Blu-Rayen kiadott filmeket értettem, úgy tűnik, hogy a Bontonfilm moziforgalmazós ága az náluk marad.

Bővebb infó nincsen, de itt van a Filmarena Collection február 19-ei bejegyzése:

"Dear Collectors,

we have been through the first half of February and we have some news for you connected with Fox/Disney merger.

Allow us a small analysis of what is happening in the world HOME ENTERTAINMENT market as well as our local middle European market. Many of you keep asking questions about the Fox / Disney titles and when they start again to approve some deferred projects from the Fox kitchen. We hope this post helps some of you better understand what is going on here these weeks.

A historic moment is approaching, closing a long, almost 100-year-long chapter called 20th Century Fox, and with this milestone is also connected to an important decision that will be publicly announced soon. It will affect the entire world market of media and all distributors, including the domestic ones, are eagerly awaiting a final decision, who will be the one to whom Disney will offer to continue the contract. The duel that has so far been quietly between the two of our local distributors (Magic Box vs Bontonfilm) during the negotiations will soon be over. And how will it end up? We will have to wait for this a while. We believe that the information will be released to the public in the following days, respectively weeks.

Magic Box company, the local distributor with the largest number of studios he represents, believes he will win the contract since they officially distribute Disney for several years. This fact speaks very strongly for this company. The second example of how Disney prefers long-term partners might be the situation in cinema distribution, where Fox has so far been represented by Cinemart company. But because Falcon distributes Disney in local cinemas, Disney decided to stay with Falcon and entrusted the cinema distribution to him. If it were done in a similar way in Home Entertainment distribution, the contract should get the Magic Box.

The second view is the long-term cooperation of Bontonfilm with Fox, which has had a very good and high standard, especially in terms of financial profits and the number of exclusive editions that we have managed to produce with Fox. Therefore, should Disney decide to prefer these criteria, the continuation of the contract will be offered to Bontonfilm.
You can see that the position of both distributors is very, but really very even, and nobody at this moment will dare to guess in which direction Disney decides to go.

From other pieces of news, we ve found out that the approval team for our editions should change, and we ll probably be aware of any changes to the approval process later.

The projects that are currently postponed due to awaiting new information and a new approval team are X-MEN: DARK PHOENIX, AD ASTRA, TERMINATOR: DARK FATE and FORD vs FERRARI, for which we plan to use generic SteelBooks in the FAC.

Let s keep our fingers crossed for everything to be as good as possible for the entire home entertainment market around the world.

Yours sincerely,
JC for the FA team"

Remélem segítettem ;)
0
2020. május 15., péntek 19:37
Értem. Köszi az info-t!

Kifejtenéd kérlek, az "ugyebár" utáni részt?

"Home video" alatt az írott médián forgalmazott filmekről beszélünk?

Illetve van bővebb info a Disney/Fox jogok adásvételéről? Én a "Magic Box"-ot - bevallom - nem is ismerem.
0
2020. május 15., péntek 19:17
Ok. Mit, hol kellene aláírni, hogy hozzájuk is kerüljenek?:)
0
2020. május 15., péntek 16:48
Félreértés történt szeritem. Nem szapulni akartam őket, gyakorlatilag a legjobb filmkiadók Magyarországon, csupán a mostani időszakban több esemény is történt a portájukon ami miatt jogosnak véltem a b@szakodás szót. Ugyebár úgy tűnik hogy a Cseh anyacég eladja/átadja a home videós ágat egy másik cégnek, illetve a Bontonnak pont most kéne versengenie a Magic Boxszal a Disney/Fox forgalmazói jogokért.
0
2020. május 15., péntek 14:32
Inkább csak arról van szó, hogy már kvázi ők az egyetlen olyan kiadó, akik csinálnak valamit, ezért szapulni lehet őket... Mondjuk éppen azért, mert nem csak a magyar "piacon" vannak jelen, nehogy már pont miattunk menjenek tönkre, ha néha ide is csepegtetnek ezt-azt.
0