Keresés

Megjelenések

2008. április 3., csütörtök 19:09
Gianni Moranditól nekem egy sorozat rémlik a 80-as évekből: a címére nem emlékszem, csak arra, hogy pilótát játszott, aki egyedül nevelte a lányát.
0
2008. április 3., csütörtök 19:00
Á, tutira nem...valami domina típusú nő szerepelt benne, aki folyton lopott, csalt meg hazudott, persze soha nem kapták el. És volt egy érdekes anyajegy a hasán, vagy kicsit feljebb. Ez az anyajegy az egyik első filmes emlékem.:)
0
2008. április 3., csütörtök 18:53
Én is.:)

Olvastam könyvben is de a "FILM" a "mélyebb" nyomott hagyott bennem, pedig szeretem Irwin Shaw regényeit.
Amire emlékszem: pék , szőke fater kemény csávó, boksz. Na ennyi :))
Nick Nolte? én abban a hitben éltem, hogy Robert Redford.
Sz.r dolog ez az öregség.
De ezt tényleg megnézném újra.
0
2008. április 3., csütörtök 18:17
Te is? Én is! :)
0
2008. április 3., csütörtök 18:17
Már végigolvasni is jó.Ugyan akkor csak egy adónk volt,de az adott is valamit.
0
2008. április 3., csütörtök 18:12
Telesírtam a kisdobosnyakkendőmet, amikor a végén tengerbe szórták Nolte hamvait.
most posts by TM
0
2008. április 3., csütörtök 18:11
Nekem nem rémlik, hacsak...nem Gianni Morandi sorozata volt?
0
2008. április 3., csütörtök 18:10
Nem semmi kis sorozat volt anno, 1977-78 körül ment itthon Richard Strauss-al és a még kezdő Nick Nolté-val a Jordache testvérek szerepében. :)
0
2008. április 3., csütörtök 18:06
Nekem csak az maradt meg arról a sorozatról, hogy ez volt az első százvalahány részes sorozat az mtv-n, még a Dallas elött.

De ha már Tövismadarak, akkor Shogun is, ami pedig péntek este 8-kor ment anno az mtv-n.
0
2008. április 3., csütörtök 18:06
Gazdag
Ügye, hogy remegek, mellé ütötem.:)))
0
2008. április 3., csütörtök 18:04
Csendesen somolyogtam a bajszom alatt, mivel megfogadtam, hogy semmilyen sorozatot sem fogok megvenni, mivel tuti, hogy nem nézem meg.
Kivéve a Benyovszkyt amint Xpress ad üres Csengetett, ? díszdobozt, akkor azzal veszem tele.
De most megláttam a Dazdag ember , szegény ember címet, megremegtem,
Azt AKAROM!
0
2008. április 3., csütörtök 17:54
Ha már sorozatokról van szó:Ártatlan kék szemek rémlik valakinek? 70-es évek vége felé ment...
0
2008. április 3., csütörtök 17:44
Jut eszembe: a Tövismadarak is keddi sorozat volt.
De nálam a "Nap sorozata" a Chataeuvallon. Egyértelműen. És a zenéje a nap dala.
0
2008. április 3., csütörtök 17:28
No várj csak TM barátom, ezek nem mind kedd esti sorozatok voltak, hiszen, ha jól emlékszem, a Belgrádi fiúk szombat délutánonként ment a Támadás egy idegen bolygóról pedig péntek éjjel(értsd:22 óra körül, a fiatalabbak kedvéért).
Viszont, ha már jugó sorozat, akkor ki kell még emelnem például Ljubisa Samardzic(Surda)egyik korai sorozatát, az Amerre a vaddisznók járnak címűt, amiben Fekete Rok-ot, a csempészt alakította.
És ha már kedd esti sorozat, akkor megemlíteném az egyik legelsőt, amire emlékszem(bár voltam vagy 3-4 éves),a Hosszú, forró nyár-t, amiben Roy Thinnes játszotta Ben Quick-et.
De ha már sorozatok, megemlíteném még a következőket a teljesség igénye nélkül:

Gazdag ember, szegény ember(amerikai)
Washington zárt ajtók mögött(amerikai)
Alfa holdbázis (angol)
Az Orion űrhajó fantasztikus kalandjai (NSZK)
A bűvész (amerikai)
Háború és béke-Ian Holm, mint Napoleon és Billie Whitelaw, mint Josephine (angol)
Gruntoveci emberek (jugoszláv)
Zéman őrnagy (csehszlovák)
Fekete felhő (lengyel)
Csapdában(NSZK)
Kockázat(Kloss kapitány) (lengyel)
A hugenották kincse(francia)
A marseille-i fiú (francia)
Arsene Lupin (francia)
Vidocq (francia)
Tengerre! (NDK)
Utak és kalandok(lengyel)
A fekete macska bandája (szovjet)

0
2008. április 3., csütörtök 16:21
Nád és mocsár
Az isztambuli vonat
A halál archívuma
A belgrádi fiúk
Kurtizánok tündöklése és nyomorúsága
Támadás egy idegen bolygóról
Lagardère lovag kalandjai
...
most posts by TM
0
2008. április 3., csütörtök 16:05
Szeptemberben jön a THE MIST DVD-n, Frank Darabont horrorja Stephen King novellájából, kiadó a BuFi.
Forrás:http://sk.fps-hq.hu/, azaz a Magyar Stephen King H.Q.(Dohi website-ja).

0
2008. április 3., csütörtök 13:08
Csak "Nyolc évszak"-unk lenne már! Béla Úr! Az idei tervekben még nem láttam felsorolva! (Na, jó helyen kiabálok, a Dotkomban kellene!) ;-)
0
2008. április 3., csütörtök 13:04
Ugye-ugye!!! :)))
0
2008. április 3., csütörtök 13:04
Már ott a főcímdal, hála Joxer-nek. Igen, a lapkiadók. Meg akkor biztosan emlékszel, hogy Chantal Nobel vagyis Florence Berg összeszűrte a levet a polgármesterrel. Meg aztán volt benne törvénytelen gyerek, ha jól rémlik. És konkurrens lap is. Enyhén régi a sorozat (1985-ben készült), így azért ár kopottabbak az emlékek, de a dalt rettenet jó hallgatni.
Esetleg a Filmmúzeum előszedhetné és leadhatná újra, szívesen megnézném megint.
0
2008. április 3., csütörtök 13:01
Ez a zene! Hát... szaladgálnak a borsók a hátamon. Ezt nem lehet elfelejteni...
0
2008. április 3., csütörtök 13:01
Látom, nagyjából ugyanazok az emlékeink. :)
A Gyökerek is rémlik, de azt hiszem, én azt nem láttam. Az Offenbach-ban volt előszőr a Nemdebár-dedebár? Biztos vagy benne? Csak mert szerintem az egyértelműen Funés-es beszólás és ha jól rémlik, a Jákob Rabbi-ban van.
0
2008. április 3., csütörtök 12:59
Tényleg, az lapkiadó família, ugye? Úgy emlékszem, nem akármilyen zenéje volt Vladimir Cosma révén. "Sántál Nóbel" neve azóta is itt kering a fejemben, jól hangzik, na! ;-)
0
2008. április 3., csütörtök 12:56
Ige-igen, a kaviáros sorozat szlogenje valóban a mindennapok része volt akkoriban!

Aztán volt egy rövidebb sorozat Petőfi Sándor életéről is, talán "Petőfi" címmel, de ez a cím nem 100%. Amire emlékszem belőle, hogy 1823. január 1-jén, éjszaka kezdődik az első jelenet, amikor nagy emberünk éppen születik. A "Lisztes" és a Wagner-sorozat nekem is agyban van még. Sokan biztosan halálra unták magukat ezeken, én fiatal gyerekként mindet érdeklődéssel néztem. Úgy emlékszem, Lisztet többen játszották (ahogyan öregedett). Nem tudom, Hegedűs D. Géza köztük volt-e, de talán igen, az idős Liszt pedig Darvas Iván volt.
"Az Onedin család" kiadása - a Miraxtól kapott nemrégi információm szerint - már valóságosan a célegyenesben van. Kíváncsi leszek a célfotó dátumára, mennyire közeli tényleg. ;-)
A felsorolásból a "Mentők"-et kihagytad, de gondolom, csak a momentary lapse of reason volt.
És még az "Offenbach"-ra, sőt a "Verdi"-re is emlékszem. Előbbiből a következő párbeszédre:
"- Nemdebár?
- Dedebár!"
Ugye, az akkor is zseniális szinkronunk! Wagnert meg a nagy Ricsárd Börtün testesítette meg. A Verdi életéről szóló sorozat is jó volt. Ami megmaradt belőle az a "libretto" szó gyakori emlegetése, és az a tény, hogy már talán csak percek voltak hátra a sorozat egészéből, amikor "végre" meghalt a nagy zeneszerző, azt hittem e nélkül ér véget.
A Széchenyi-film nekem nagyon halvány, de Tordy Géza mintha tényleg játszotta volna. Nem tudom.
Amit egészen kis iskolásként (vagy már felsőben?) kivételsen nem volt szabad néznem, azt kedd esténként adták, és nem kisebb dologról van szó, mint a "Gyökerek" sorozatról, amely cím nem eredendően tapló embereket takart (bár akadt benne rendesen), hanem a néger rabszolga, Kunta Kinte szenvedéseiről szólt. Valószínűleg (az olvasott könyv alapján gondolom) elég naturális lehetett, ezért nem ülhettem le nézni este nyolctól. Azóta sem láttam. De Derricket mindig nézhettemm. Ki érti ezt? ;-)
0
2008. április 3., csütörtök 11:57
Pedig kerestem youtube-on....
Nagyon szépen ksözönöm, párszor még meghallgatom. Azt hiszem, örgeszem...:)
0
2008. április 3., csütörtök 11:46
Rainbow!

Íme a főcímdal:

0