Keresés

Megjelenések

2008. április 3., csütörtök 11:39
Fejem verem a falba, hogy a Chateauvalloni polgárok nem jutott eszembe, bár tény, én a kedd estékre koncentráltam. Azt a sorozatot nagyon - nagyon szerettem, imádtam a főcímdalt és az egészet úgy, ahogy volt.
Szerintem ez sokunknak mond valamit:
Jean Davy : Antonin Berg
Chantal Nobel : Florence Berg
Pierre Hatet : Jean-Jacques Berg
Georges Marchal : Gilbert Bossis
Luc Merenda : André Travers
Raymond Pellegrin : Albertas Kovalic
Philippe Rouleau : Philippe Berg
Denis Savignat : Armand Berg
Évelyne Dandry : Maryse
Sylvie Fennec : Thérèse
Legalábbis nekem a fülemben van a felsorolás a film elejéről.
Sajnos, a zenéjét nem találtam meg...:(
0
2008. április 3., csütörtök 11:36
Volt egy nem túl sok részből álló francia sorozat is, A messziről jött ember, amiben folyton André szelleme bukkant fel. Többre nem is nagyon emlékszem belőle, de annak idején minden részét néztem. No és persze ne feledkezzünk meg Surdáról és a Forró szél című sorozatról sem!
0
2008. április 3., csütörtök 11:18
Én még ezekre emlékszem, bár nem mindegyiket kedden adták: Chateauvalloni polgárok, Forma-1, Ki fizeti a révészt, Tetthely, Két férfi egy eset, Peter Strohm, Az Öreg, Boldog család, Testestül-lelkestül, A bábu (lengyel sorozat).
0
2008. április 3., csütörtök 10:56
Ááááá megvan, pont ilyen volt:
Azért ez a megjelenés még mai is tökéletes.:)))
Bocs az off-ért.
0
2008. április 3., csütörtök 10:52
Nagyon köszönet az emlékeztetőért a Nem kell mindig kaviár-ra! Imádtam, én azt hiszem, alsó - és felsőtagozat határán lehettem. Annyira emlékszem, hogy azt szerettem benne nagyon, hogy sok helyen játszódik, és ez akkor, kis hazánkba bezárt úttörőként felettébb érdekessé tette a sorozatot számomra.
No meg a szlogen, anno totálisan a hétköznapi élet része volt.

Most aztán bogarat tettél a fülembe és elkezdtem töprengeni, milyen sorozatok voltak még keddenként anno. Eddig azt hiszem emlegettük a Klinikát a Kórház a város szélént, a Nők a pult mögött-et, a Nyolc Évszakot, a Guldenburgot, az Onedint és most a Nem kell mindig kaviárt. Nekem még rémlik az Offenbach, a Wagner életéről szóló sorozat, a Liszt - sorozat - volt egy ilyen életrajzos időszak -,tán kedd esti volt a Széchenyi is ( Tordi Gézával??) de több hirtelen nem. Mi volt még akkoriban??
0
2008. április 3., csütörtök 10:30
Nekem  Guldenburg sorozatról az ugrik be, hogy az intéző fia kapott egy VW bogarat.Azt marhára irigyeltem.Nekünk volt egy VW Bulli buszunk 20 éves db.Rengeteg  filmben kiszúrom, még a mai amerikai utcaképhez is szervesen hozzátatozik.Terveztem egy topikban összegyűjteni a filmekből kifotózott VW buszokat filmcímmel összegyűjteni, meglepően sok- sok filmben benne van. ( A család kicsi kincse nem versenyző).Íme a minek ilyen volt, csak kukás narancssárgában:
0
2008. április 3., csütörtök 1:16
Nekem is ez jutott eszembe, inkább a keletiek érdekelnek. A Guldenburgok ökörségéből (bocs minden fantól) soha egyetlen részt sem láttam, a feketeerdei bohóságokat többnyire néztem, de nem vonz, hogy újra megtehetném, viszont igaz: inkább a "Kórház a város szélén" és társai jöjjenek pultostól, boltostól, mentőstől!

De hogy a nyugatiak közül is sírjak valami után: kinek ugrik be a Sigfried Rauch által megszemélyesített "nyugatnémet James Bond", vagyis Thomas Lieven a "Nem kell mindig kaviár" (Es muß nicht immer Kaviar sein) sorozatból? Imádtam, pedig legfeljebb felsős lehettem, erre már nem emlékszem. De arra igen, hogy néztem! És az epizódok végén a felejthetetlen mondata: "Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem..." Na, piacra ezzel, eredeti szinkronnal! Rauchnak itthon akkora sikere volt, hogy még a "Főzőcske, de okosan" című műsorban is vendég volt egyszer.
0
2008. április 2., szerda 23:08
A legutóbbi Cobra 11 is kihúzta a gyufát. Már azon sincs német hang, csak magyar. Felirat persze nincs. Vagyok olyan őrült, hogy németül nézzem magyar felirattal - ha lenne.
A nyelvtanulásban igazad van... én is szerintem jobban értem a beszédet, mióta angolul nézegetem a sorozatokat...
0
2008. április 2., szerda 20:15
Persze, igazad van. Csak még mindig nem értem a miértet. No, sebaj. Örülni kell annak, ami van. :)
0
2008. április 2., szerda 20:13
Rainbow!
Ha megnézed a Fabio Montale tv-sorozat adatlapját (ettől a kiadótól), vagy a Bestes Én vagyok a fegyver-ét, ugyanez a helyzet. Én úgy vagyok vele, hogy a semminél még mindig jobb, hogy egyáltalán megjelentek.
0
2008. április 2., szerda 20:09
Vagy 2 oldalas lemezek lesznek?
0
2008. április 2., szerda 20:08
A Klinikával kapcsolatban:

Az imdb szerinti 1. évad 25 rész. EZ 4 DVD-n?????
Vagy csak a  85-ös 13 részre gondolnak?
0
2008. április 2., szerda 20:00
Nem vagyok nagy szakértője a dvd-kiadás bizniszének, de könyörgöm, annyival megnöveli a költséget az eredeti hang és felirat? Eddig csak az eredeti nyelv feliratai tünedeztek el a dvd-kről, mostmár majd jön az, amit Ausztriában látok olykor-olykor, hogy baromi olcsó kiadás, csak német (vagyis a szinkronnal) hanggal??
Persze, gondolom, az átlag "Klinika" vásárló nem feltétlen óhajtja eredetiben nézni a filmet, de legalább az esélyt meg kellene hagyni, könyörgöm! Persze, hogy ott tartunk nyelvtudás terén, ahol...
0
2008. április 2., szerda 19:58
Nem úgy volt,hogy március vége felé valamelyik kiadó(IC,BuFi,FHE)kiadja a Hamlet-et(2000,Ethan Hawke)??:(
0
2008. április 2., szerda 19:50
Ennyi erővel VHS-en is megjelenhetett volna. :((
0
2008. április 2., szerda 19:50
Ilyen fontot szerintem bármilyen gyűjteményben lehet találni.
0
2008. április 2., szerda 19:49
Az eddigi infók szerint igen.
0
2008. április 2., szerda 19:48
Pusztán kíváncsiságból érdekelne/érdekelt volna, sajnos, nem sajnos, nem vagyok a cseh nyelv szakértője. Azt hiszem, egyelőre simán, magyarul is örülnék, ha felnőtt fejjel újra láthatnám Sova doki(k) és a többiek történetét.
A lenti sorozatok annyira nem érdekelnek mostmár, kamasz fejjel nagy durranások voltak, szerintem nem volt lány az osztályban, aki nem volt szerelmes Udo Brinkmann-ba ...:) A Guldenburg-ban pedig anno Lauritzen volt a kedvencem, ritka egy gonosz alak volt, de mégis neki szurkoltam... Bár azért, a Balbeck srác sem volt rossz, főként, hogy Kaszás Attila volt a magyar hangja. Ezeket a sorozatokat nem hiszem, hogy olyan lelkesen tudnám újranézni, pedig ezek a "nagy nyugati" sorozatok akkor, a 80-as évek végén mekkora felüdülést jelentettek a sok cseh és egyéb keleti sorozat között. Mégis szívesebben emlékszem akár a Kórház a város szélén-re, akár a Nők a pult mögött-re. :)))
0
2008. április 2., szerda 19:46
Elképzelhető, hogy az eredeti tipográfia jogdíjas.
0
2008. április 2., szerda 19:43
Joxer: csak magyar hang lesz a Klinikán?
0
2008. április 2., szerda 19:41
Rainbow!
Az eredeti hangra várhatnál, mivel az eddigi infók szerint a lenti sorozatokon sem lesz. :((
0
2008. április 2., szerda 19:35
Azt hiszem, a mai nap arról szól, hogy - majdnem - minden topikban veled értek egyet. Mit van mit tenni, ez egy ilyen nap. :) Ha ez a számomra ismeretlen kiadó bevállalja a Kórház a város szélén-t, biztos vevőjük leszek. Már csak azért is, mert rettentően kíváncsi vagyok/lennék a cseh eredeti hangra. Úgy érzem, bele tudnék veszni ..... : :))
0
2008. április 2., szerda 19:34
Jön a Klinika? :) Jaj, de szerettem azt a sorozatot.

Viszont nem tudok elmenni szó nélkül a következő dolog mellett: egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ha van a sorozatnak egy megszokott arculata, betűtípusa, akkor a grafikus minek nyúl bele (ráadásul teljesen rosszul!!!), minek kell azt lecserélni??

Ez egy későbbi borító, de a címen látszik, hogy teljesen más betűtípussal van írva:

0
2008. április 2., szerda 19:26
Ó! A Schwarzwaldklinik! :) Brinkmann professzorról anno még az Első Emelet is költött egy nótát.
Na, majd ha még a Kórház a város szélén (Nemocnice na kraji mesta) is begyűrűzik, akkor rámozdulok, elvégre Strosmajer doki nélkül nem élet az élet. :))
most posts by TM
0
2008. április 2., szerda 19:03
Die hard 3. nekem már majdnem egy éve megjelent szinkronnnal és felirattal (igaz írott verzióban)
Persze megvenném én gyáriban is,na de ......
0