Kinőni? Upsz. Ezek nem mesék és nem gyermekeknek írják. Salvatore sem mai gyerek már. Mondjuk a sci-fi ugyanez, Asimov annyira alap, hogy nagyon. Az sem mese. Ezekből nem lehet kinőni, ezeket el lehet kezdeni érteni. Hogy mennyivel több van leírva egy rendes iró könyvében, mint a tucat fantasy-ban. Hogy van mondanivalója, hogy van tanulsága, hogy a történetek 90%-a bármikor játszodhatna most és lenne ork, tünde, stb. De még király, földesúr és bíró is. Csak most politikus, korrupt rendőr, feketemuinkás, rabló-gyilkos és máltai szeretetszolgálat. No mindegy, nem mennék bele mélyebben mert eléggé off és időm sincs kifejteni rendesen.
0
2007. november 14., szerda 13:48
9368
Hát pont ez a jó benne. Ha a moziverziót akarom nézni, azt nézem. Ha a bővítettet, akkor azt :) Engem boldoggá tenne... lehet ezt kérem Karácsonyra :)
0
2007. november 14., szerda 13:47
52685
Ui:
Na és ne feledkezzünk meg a szobros díszcsomagolásokról sem, hiszen az igazán igazi rajongónak ojannya is van! :-))
most posts by TM
0
2007. november 14., szerda 13:44
52685
Látod milyen jól jársz? Kevesebb, mint felepénzért megkapod majdnem ugyanazt, ráadásul ha elunod magad film közben, egy gombnyomással átválthatsz a moziverzióra, s máris sokkal hamarabb szabadulsz! :-)
most posts by TM
0
2007. november 14., szerda 13:43
25
Valóban hatalmas rajongó lehetsz ha fantasy írók közül pont Salvatore-t tartod a legjobbnak,mivel nem titok hogy Salvatore nem egy klasszikus értelemben vett író, hanem egy közepes iparos aki megrendelésre ír "games literature"-t.... Ha már nagyon emlegetni kéne akkor talán Michael Moorcock,David Gemmel vagy akár George R R Martin neve mellett szerepelhetne a "legjobb" jelző.De persze gondolom te azokra a műveire gondolsz amiket olyan régen olvastál mielött a TSR(ha mond valamit neked ez a név,és mint "fantasy szakértő"nek miért is ne mondana?) alkalmazta volna mint regénygyáros iparost.Az hogy a legismertebb nem vitatkozom,bizonyos körökben talán.... Az meg hogy ki "rajongó" hadd ne az döntse már el ki mikor olvasta a GY.U-t illetve hány Forgotten Realms köteten rágta át magát.
0
2007. november 14., szerda 13:43
2938
Te bolondgomba! Nem oltogatlak, csak más véleményt fogalmazok meg és tökre unom, hogy itt mindenki rajongó mert látta a filmet. Itt nem rád gondoltam. A verziók extrái különböznek, a szerinted arra értendő, hogy kötelező. Szerintem akkor is felesleges itt a szájtépés. LOTR filmbuzi megveszi mindet, okés. Ahogyan az Oldboy is van akinek már 6 verzióban van meg, ámen. Ebben nincs vita. Viszont mindenki fejezze már be a sírást. A mozis verzió tulajok azért mert nekik már mióta meg van és rendes kiadást kaptak a pénzükért, ami akkoriban nem volt drága - a tartalomhoz képest olcsó volt - aztán akcióba is került - 2 pénzért pedig ingyen volt - a bővített verziósok azért halkuljanak el mert az ő kiadásukhoz azért ez fütyi és az is volt akcióban 5 pénz. Akinek meg kell ez a DVD18-as két korongos digi az vegye meg. Akinek meg nem az nem tudom minek magyaráz. Nem kötelező és egyértelműen a két kiadvány közé van pozicionálva. Legyen az, hogy nincs akció, akkor akinek nincs 10e. kaphat szépet 4e-ért. Hurrá. Pont.
0
2007. november 14., szerda 13:39
9368
R.A. Salvatore nekem ismerős, van tőle néhány könyvem, továbbá Jeffrey Stone-t (Éj trilógiája, Hajnal trilógiája) is szeretem. Én is kedvelem a fantasy műfaját, bár lassan kezdek belőle talán kinőni. De Tolkien számomra emészthetetlen írásban és nem vagyok GYU rajongó, de számomra jó megoldás lehet ez a limitált kiadás. Mert nem rossz filmek, bár kicsit rétestészta jellege van a bővített változatnak, de mindenesetre ennyiért nekem megérné, pedig nem vagyok rajongó és nem vágyok a 4 lemezes kiadásokra. Nekem a GYU nem ér meg 4 lemezt, max 2-t. Örülök, hogy jön egy ilyen kiadás... lehet, hogy benevezek rá, ha lesz még belőle mire rászánom magam.
0
2007. november 14., szerda 13:37
52685
Szia Oki! Mikor faragod már ki a cerkádat? :-)
most posts by TM
0
2007. november 14., szerda 13:36
866
Inkább a 3-lemezes digipackos,bővített King Kong-ot adnák volna ki (Karácsonyra),mint ezeket a limitált 2-lemezes digipackos mozis+bővített,új extrákkal kiegészített Gyűrűk Ura-részeket. Ezeket a kiadásokat azoknak éri meg beszerezni ,akik annak idején kihagyták a mozis(2DVD) illetve a bővített(4DVD) kiadásokat.
0
2007. november 14., szerda 13:32
52685
Eltérnek az extrák, ez tény, leellenőrizheted, csak meg kell venned mindkettőt! :-)
most posts by TM
0
2007. november 14., szerda 13:30
52685
Mivel most mi a filmről beszélünk és nem Tolkien nagyszerű könyvéről, (amit én is korábban olvastam, mint a mozibemutató, bár nem tudom, ennek mi köze van mindehhez), ezért a film iránti rajongásról beszéltem, s ha téged nem érdekelnek ennek a hátterei, attól te még lehetsz rajongója a filmnek, de be kell látnod, vannak nálad nagyobb rajongók is, akiket viszont jobban érdekel a dolog. Ha idáig eljutsz agyban, akkor az is tiszta, hogy egy oldalon állsz ezekkel az emberekkel, tehát felesleges oltogatni őket, mert nincs köztetek árok ásva.
most posts by TM
0
2007. november 14., szerda 13:27
1975
Hát én nagyon megnéznék egy LOTR szintű Dragonlance trilógiát is. Abból is sokat ki lehetne hozni. Van olyan a történet, mint a LOTR és látványban sem lehetne piskóta.
0
2007. november 14., szerda 13:25
2938
nál :-)
0
2007. november 14., szerda 13:25
2938
Szerinted.
0
2007. november 14., szerda 13:24
1975
Ha már szóba hoztad sosem értettem mik azok az ablo-filmek. Ha jól tudom akkor ezeket az IC adja ki, de akkor mi az az ablo?
0
2007. november 14., szerda 13:24
2938
Tényleg. Szerintem az itteni "rajongók" 90%-nél korábban _olvastam_ a művet, nem dvd-n láttam először és talán jóval több fantasy könyvet olvastam náluk. Kiváncsi lennék, hogy a sok "rajongó" mennyit tud egyébként a fantasy-ről és miket ismer ezen a művön kívűl. Melyiknek mond bármit is a jelnelegi legismertebb - és szerintem legjobb is - ió neve, R. A. Salvatore. Mégsem érdekelnek a két lemezes extrái, sem az új kiadásé, sem a különbség a két verzió között. Nem a filmért rajongók, hanem a műért, ami alapjaiban határozta meg a fantasy irodalmat. És borzasztóan nem érdekelnek az új extrák. Akkor most én nem vagyok rajongó vagy csak egyszerűen nem a kiadásért rajongók hanem a műért?
0
2007. november 14., szerda 13:22
52685
S ha esetleg lenne, aki nem tudná, a korábbi duplalemezes, illetve 4 lemezes kiadványnak is teljesen eltérő volt az extratartalma, ezért is volt kötelező vétel mindkettő az igazi fanoknak..
most posts by TM
0
2007. november 14., szerda 13:19
1975
Kicsit felment a pumpám az ár láttán és egyből ez jutott eszembe. Persze tudom, hogy a kirohanásom egy csepp a tengerbe és nem változik tőle semmi, csak egyel több off hsz. van a topikban, de rögtön felidéztem magamban, hogy milyen szép is lett volna az előbb említett kiadványokból egy digi.
A másik szívfájdalmam a Tökéletes trükk mostohán kezelése, de sajnos tudom, hogy csak szájtépés lenne az újabb panaszkodás ezért inkább befejezem a zsörtölődést.
0
2007. november 14., szerda 13:19
52685
De, éppen a rajongót érdekli, ahogy a rajongót érdekelték a kétlemezes kiadás extrái is (még ki is írta füzetbe, melyik miről szól és hány perces), meg a négylemezeséi is, és igen, kitaláltad, ennek az új kiadásnak az extrái is! A rajongók már csak ilyenek...
most posts by TM
0
2007. november 14., szerda 13:18
17243
5 másodperces különbséggel. :)
0
2007. november 14., szerda 13:16
52685
Mint két tojás!
most posts by TM
0
6697
Akkoriban még nem igen figyeltem oda a filmes hírekre, de ma már képes vagyok türelmesebb, figyelmesebb lenni :) azt hiszem... :)
0
2938
Összehasonlítani minek? A rajongót nem érdekli a rövidebb verzió és a film után átbeszélni, hogy ezek és ezek a jelenetek nem voltak a moziban... No mindegy. Engem nem mozgat ez a kiadás egy kicsit sem.
0
2007. november 14., szerda 13:15
17243
a dolog nem ilyen egyszerű. a warner és sony filmek külalakját, költségvetését nem magyarországon határozzák meg,. az ablo-filmekkel, fórumos megjelenésekkel, new line-os dvd-kkel már többet játszadozhatnak, habár az utóbbi ellenőrzése az egyik legszigorúbb.
0
2007. november 14., szerda 13:14
9368
szerintem nem kell nagy reklám a blogodnak, csak az nem ismeri, akit nem érdekelnek a filmek :) de én is terjesztettem az "igét" :D csak én offline.