Keresés

Megjelenések

2007. október 25., csütörtök 20:33
Igen, ám az a két Universal-doboz, nem a Warner.
0
2007. október 25., csütörtök 20:33
Az a Universal-os. Az más.
0
2007. október 25., csütörtök 20:31
Az már rég kint van és slim tokos...
0
2007. október 25., csütörtök 20:28
Na, mit láttam ma? Hitchcock-dobozt, mégpedig a Warner-est, csak ez már Fórum felirattal lesz! ;-) Igaz ugyan, hogy a nyomdafesték épphogy csak megszáradt rajta és rákerült a fólia, de holnap már szerintem összeáll... csak idő kérdése, hogy mikor kerül a boltokba és végre a polcomra!! :-))))Úgyhogy ne szidjátok az FHE-t, mert azért becsülettel újragyártatja a dobozokat - ez már a sokadik!
0
2007. október 25., csütörtök 18:25
Szerintem nem csak én lennék boldog, ha ezek itthon is megjelennének:(bennfentesek szerint van rá esély?)
0
2007. október 24., szerda 23:10

Kössz,már megtaláltam,kénytelen voltam!
0
2007. október 24., szerda 23:07
nyugalom! nézz bele az Intercom Fórumjába!
0
2007. október 24., szerda 22:44

Miről beszélsz te szerencsétlen,hónapok óta nem voltam a fórumon,egy kérdést feltettem,lehet attól függetlenül,hogy 1-2-vagy 3 napja volt téma megkérdeztem én is ennyi!!! Miért kell egyből bunkónak lenni lenni,ti uraljátok itt a fórumot???
0
2007. október 24., szerda 22:41
XD
0
2007. október 24., szerda 22:38
Csak az, hogy megint ezt írta Dömi. Amúgy igaza van. Alig pár napja volt ez a téma, ki is lett dumcsizva, de te megint felteszed ezt a kérdést. Olvasgass egy kicsit mielőtt össze-vissza kérdezel.
0
2007. október 24., szerda 22:36

Nem tudom,hogy mi olyan vicces???
0
2007. október 24., szerda 22:35

Kössz a tájékoztatást!
0
2007. október 24., szerda 14:55
A felirat hiánya már a specifikációk ismertté válásakor kihozott a béketűrésből: miért kell nekem perfekt orosznak lennem, ha eredeti nyelven akarom hallgatni? (De ugyanez a helyzet a Svejk-filmeknél is: a lehetőség nagylelkűen biztosított az eredeti hangsáv "élvezetére", de csak született cseheknek vagy "mazochistáknak, akik alaposan belefeledkeztek Karel Gott ékes nyelvezetébe".) Hozzáteszem: a szinkron profi magyar munka, azzal nincs is baj.

Egyébként a képminőségre vonatkozó kérdésem még áll: milyen? A tévés adásban teljesen kifehéredett és befeketedett részek voltak a képernyőn, abszolút életlen kép mellett. A DVD-n esetleg szép, kontrasztos?
0
2007. október 24., szerda 13:11
Elsősorban a felirat hiányára gondoltam. Ezért nem is vettem meg. És arra, ha kiadnak egy évadot legalább egy gyűjtődobozt lehessen hozzá venni, hogy a most a kisebb kiadóknál fellelhető kedvező gyakorlatot ne is említsem a digipakkok kapcsán. Pl: lefényképeztem a Bors digipakját is, csak ide nem tudom beszúrni. Az is szép, az újlenyomatok nem maradnak meg rajta stb. Viszont az Egy óra múlva... digipakját elszúrták, mert a hátsó részt fejjel lefelé lehet elolvasni.
0
2007. október 24., szerda 13:00
A "remélem jobban adják ki, mint A Tavasz 17 pillanatát" óhajod a slim tokra vonatkozik vagy a képminőségre? Mert a tévében tavaly katasztrofális kópáit adták le. Ugyanakkor a sorozat DVD-borítóinak hátoldalán "gyönyörű" fekete-fehér képek/jelentek vannak a filmből.
0
2007. október 24., szerda 12:40
A debreceni *****ban kapható A Horda című film. Rendezte: John McTiernan, Főszereplő: Pierce Brosnan, Kiadó: Mirax. Kép: 16:9/1:1.85. Hang: magyar 2.0; angol 2.0. Felirat nincs. Ára: 799 HUF. Az ajánlók között szerepel a Regenesis első évada, remélem jobban adják ki, mint A Tavasz 17 pillanatát.
+ jelezném, hogy a tokon szereplő információkkal ellentétben A titkok kertje nem dvd10-es, hanem dvd5-ös lemezen található. Tehát nem kell a lemezt forgatni, és található rajta magyar szinkron és felirat és eredeti hang is.
0
2007. október 24., szerda 12:17
Tudjátok, ilyenkor válnak egyszerre röhejessé és elkeserítővé a "Miért nincs ennyi meg annyi extra a DVD-n?", meg az "Autobot lőjje be az ablakon a Transformers DVD-met!" jellegű viták. A DVD-piac meglátásom szerint kettős szorításban van most: alulról nyomja a 60Ftos-turis-másolós szekció, felülről meg az, hogy a kiadványok eligénytelenedésével (ami "csak" annyit jelent, hogy a paramétereket a kereslethez igazítják) a kereslet (ami jelen pillanatban közgazdasági értelemben szerepel, vagyis vannak szükségletek, amiért az ember hajlandó és képes fizetni) átpártol az új technológiához, amit most a BD meg a HD-DVD jelent.
Engem sem mindig érdekelnek egy filmen az extrák, de hajlandó vagyok elfogadni, hogy van akinek ez kell, és hajlandó vagyok kifizetni pl.: az audiókommentár lemezre kerülésének költségét, pedig többnyire nincs rá szükségem. Van, aki erre nem hajlandó, és dühöng, mert egy DVD többe kerül, mint amilyen árat ő elképzel érte, és ami természetesen minél közelebb van a nullához. A DVD-kiadás nem svédasztal, hanem a költséghatékonyság miatt egy uniformizált dolog, ami annyit jelent, hogy az átlagnak nagyjából erre van szüksége és ennyit fizet érte. A két szélsőség mindig hőzöngeni fog.
0
2007. október 24., szerda 11:45
Alapvetően nyilván arról is szó van, amit Niwrok kolléga is nagyon jól megfogalmazott, hogy a filmgyártásban ugyanúgy, mint bármilyen más műfajban különbséget kell tenni az igazi kultúrára adó, valamint a "na tegyünk be valamit a lejátszóba, amire el lehet bambulni, netán aludni..." típusú emberek közt. Pont a napokban ért egy ilyen negatív élmény az utóbbi táborba tartozó ismerős révén. Néhány féltve őrzött, igazi mondanivalóval is rendelkező filmem ottmaradt pár napra és rendre meg is nézte azokat. Hozzá kell tenni, olyan emberről van szó, aki a Tesco-ban a 250-es kategóriából válogat, és hangsúlyozom nem a pénz miatt. Az említett filmekről pár nappal később, mikor értük mentem azt az összegzést kaptam, hogy nem tudja miért fizetek értük ennyi pénzt, nem történik bennük semmi, idézem: "egy kalap sz*rt sem érnek" - és ő inkább marad a 250-es kategóriánál, hiszen olcsób is és sokkal jobb is. A tényállás sajnos az, hogy azokat a filmeket, amiket mi - kedves fórumtársak - nagy becsben tarunk, féltve őrizzük, sok pénzért megszerzünk, könnyen lehet, sőt biztos, hogy az átlag fogyasztónak semmivel sem jelentenek többet, de talán még annyit sem, mint a turis kategória, hisz csak felesleges pluszköltséget jelentenek. A nagy számok törvénye alapján pedig azt kell mondani, hogy kis piacunkon nyilván kisebb a műértő, kultúrára valamit is adó egyének száma, mint egy nagyobb piacon, és a turis kategória így a tömegek igényeit elégíti ki, mi pedig be kell hogy érjük a néhány igényesebb kiadvánnyal, vagy a külföldről beszerzett drágaságokkal. És úgy gondolom ez nem teljes egészében pénzfüggő, nagyobb százalékban egyszerűen az elbutultág és igénytelenség eredménye.
Arról pedig már nem is beszélnék, hogy ezek az emberek mennyire nincsenek tisztában azzal, mivel jár egy film elkészítése. Aki kicsit is utánajár, olvas, vagy netalán megadatik az a szerencse, hogy a filmgyártásban dolgozzon (mint ahogy nekem megadatott), teljesen más szemmel tekint egy elkészült alkotásra, hiszen tudja, hogy esetlegesen mi van mögötte és nem csak annyit mond, hogy na ez sz*r volt, vagy na ez jó volt, és ezzel a téma lezárva. Sajnos amíg ilyen kicsi a piacunk, és ez nem fog változni természetesen, addig tudomásul kell venni, hogy a fogyasztók nagyobbik hányada pontosan ennyivel le is zárja a témát. És hogy az előttem szólót idézzem: tényleg " miért lenne a DVD-piac más, mint az összes többi?"
0
2007. október 24., szerda 11:32
Ha már említetted a Gyagyák a gatyában szintű remekműveket, azért tegyük azt is hozzá, hogy abban, hogy az emberek ilyen filmeket vesznek pontosan a tv-nek, jobban mondva a kereskedelmi tv-knek van oroszlánrészük. Sikerült úgy lenyomniuk a magyar átlagnéző értékrendjét, hogy az valami félelmetes. A filmekkel is, és az embereket porig alázó "valóság - show-kkal" is.

Ezekután valóban természetes, hogy a tvben látott filmhez hasonló című, tartalmú ás olcsó lemezt fognak megvenni. A többi meg, már ha túllátnak a 199-es filmeken, jó lesz a netről, nem baj, ha kamerával vették fel, nem baj, ha sistereg a hang, de legalább látta, akár sokkal előbb is, mit más és - ahogy mondtad - max 60 forintba került.

Nem szeretném a letöltés- nem letöltés vitát ezredszer is újraéleszteni, mindössze ez is hozzátartozik a dologhoz, ahogy te is írtad.
0
2007. október 24., szerda 11:17
Volt itt egy érdekes beszélgetés tegnap a turi-nem turi, slim tok-nem slim tok témában, annak a képét szeretném kicsit árnyalni, ha már akkor kimaradtam belőle.
A DVD-filmek megszerzésének alja nem az, amikor az emberek a turis láda körül állnak, aztán a pénztárnál megveszik, hanem amikor még azt is lemásolják! Ez itt Magyarország, és Magyarországon divat mindent mutyiban megszerezni, már a nyolcvanas évek óta. Már eleve az egy előrelépés, hogy egy boltban pénzt adnak egy szellemi termékért. Az én DVD-im egy része is a 990-szekcióból került ki. Néha látatlanban is veszek onnan, mert jónak tűnik egy film (és igen, így néha belefutok egy-egy vacakba), de az agyam tudom eldobni, amikor egyik-másik haverom elkerekedett szemekkel, szinte rosszallóan kérdezi meg: "Miért nem szedted le netről?".
Ha az emberek eddig 60Ft körül vettek egy írható DVD-t (és akkor már nem a legolcsóbbat vették), most meg 199,-ért vesznek egy dobozolt vackot, akkor az több, mint háromszoros költségnövekedés! Tudja ő azt, hogy ennyi pénzért csak Gyagyák a gatyábant (csak hogy maradjunk a klasszikus címeknél:-)) fog kapni? Nem is érdekli, amíg annyit tud róla, hogy a tévében is valami olyasmi címmel ment az esti film, és milyen jót röhögtek rajta az asszonnyal. Mi, Xpress-vásárlók azért tudjuk, hogy melyik filmekben van érték, mert van bizonyos filmes kultúránk, utánaolvasunk a filmeknek, várjuk a megjelenéseket, követjük a régi, nagy kedvenceket, járunk moziba, stb. Aki mindezeket nem teszi, annak lehet, hogy fogalma sincs az egészről, és azt hiszi, hogy a Babewatch már film, nem csak egy celluloidra fingott szardarab. A turis filmek szerintem egyszerűen arról szólnak, hogy ne a tévében szétjátszott filmeket kelljen tizedszer is megnézni, és erre a funkcióra megfelelnek.
Itt a tájékoztatáson van a hangsúly. "Akinek nincs, annak nem hiányzik, akinek van, az nem tud meglenni nélküle.". Az átlagember azért nem lépi át a 990-es "álomhatárt", mert fogalma sincs arról, hogy mi van a másik oldalon, és az már túl nagy költség, hogy kockáztasson. Enélkül a "sávok" között soha nem lesz átjárás. Az erőszakos DVD-butítás és állandó akciózás egy alapvetően hibás marketing eredménye, aminek a végén nemhogy papírtokban fognak kijönni a filmek, hanem csak lesz egy automata, ami ötven forint bedobására elmondja a kiválasztott filmről, hogy miről szólt, és mennyire tetszett nekünk :-). Az meg, hogy minden ember egyként meghasonlik, és undorodva fordulnak el a turiládától, max az oroszlán együtt legel a báránnyal korszakkal együtt jön el.
Tudom, hogy ez DVD-fórum, és nem könyves szekció, de azért csak ajánlanék kettőt: A. Huxley - Szép, új világ és Ray Bradbury - A gyilkos. Az elsőben van egy érdekes beszélgetés Shakespeare Othellojának és a tapiműsoroknak (feltételezem, mindenki el tudja képzelni, hogy ez utóbbi nem éppen a kultúra csúcsa) a szerepéről, az utóbbi egy férfiről szólt, aki diliházba került amiatt, mert szerette a csendet, aminek élvezetére egyébként nem volt lehetősége. A maga korában (a harmincas ill. a hatvanas évek) mindkettő sci-fi volt.
Szükségletek és lehetőségek. Igény és ismeret. Vakítás és kizsákmányolás. Költségek és profit. Miért lenne a DVD-piac más, mint az összes többi?
0
2007. október 24., szerda 0:12
XD
0
2007. október 24., szerda 0:06
jó visszaolvasást!!!!  :)))
0
2007. október 23., kedd 23:18

Üdv!

Biztos volt már róla szó,de nem akarok keresgetni,a lényeg,hogy a Prison Break miért nem jelent még meg itthon,illetve mikorra várható?
0
2007. október 23., kedd 16:31
Akkor Öböl Mihály a dvd-eladásokból is jól megtömi a zsebét :)Jöhet a következő "buta" filmje...
Bár én jobban örülnék egy jól összerakott Bad Boys 3-nak. Martin Lawrence-ra is ráférne már.
0
2007. október 23., kedd 16:22
Gyorsan...
0