Keresés

Megjelenések

2007. október 23., kedd 16:22
Végre egy film, amit az amik is értenek. Gyorsak bespájzoltak belőle. Ennyi a titok. :-)
0
2007. október 23., kedd 16:12
Amerikában rekodott döntött a Transformers DVD eladási száma. Hozzánk mikör jön? :)
December 3. itt is, esetleg 4.? Azt kapjuk, amit az angolok? Mert azon lesznek kimaradt jelenetek és easter egg-ek.
0
2007. október 23., kedd 15:19
Jó, megértem. Akkor kellemes fórumozást!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. október 23., kedd 15:18
a te fejedben lehet, de mi itten alapvetően nem erről beszélgettünk...
0
2007. október 23., kedd 15:16
Nem az, mert mióta felröppentek a slim tokos DVD-k, feje tetjére állt a világ.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. október 23., kedd 15:16
Neked csak ennyit tudok mondani! :-))))
0
2007. október 23., kedd 15:15
ez egy teljesen felesleges hozzászólás, nem a világot akarjuk megváltani, csak beszélgetünk valamiről, ami érdekel bennünket, azaz funkciójának megfelelően használjuk a fórumot...
0
2007. október 23., kedd 15:15
Nem is kellett volna idejönnöd, ha csak ennyit tudsz hozzászólni! :-)))
most posts by TM
0
2007. október 23., kedd 15:14
Az is vagyok, hogy egyáltalán ilyen hülye, értelmetlen, barom témában hozzászólok. Viszlát.
0
2007. október 23., kedd 15:13
Egyébként 2005. nyarán-őszén vettem a két említett Universal-kiadványt, természetes, hogy nem a kivonulások utáni megmaradt készletdömpingről beszéltem, az nem mérvadó.
0
2007. október 23., kedd 15:12
ez hát. nem a dvd volt az első, ugyanez ment (megy) a zenei cédékkel meg a játékokkal. abból se tanultak...
0
2007. október 23., kedd 15:11
Ha nem vetted volna észre, itt már rég nem(csak) a slimtokról van szó, egyedül te erőlteted sokadszorra ezt a témát, így - a te szóhasználatoddal élve - te kezdesz nevetséges lenni. :-)
most posts by TM
0
2007. október 23., kedd 15:07
ha nem luxuscikk-ként vezetik be a dvd-t, akkor az első néhány évben sokkal kisebb (de nem kicsi!) lett volna a profit, viszont hosszú távon sokkal jobban jártak volna, ezt meg azért a nagyobb kiadók bőven kibírták volna. amelyik meg nem, azért nem is kár...
A vicc az egészben, hogy semmit nem tanultak ebből a kiadók , mert a BR-el szerintem megint ez lessz idehaza (márha elterjed).
0
2007. október 23., kedd 15:06
Benne vagyok. :)
0
2007. október 23., kedd 15:02
Azért a világhíres Vertex Plan nevű kiadóról se feledkezzünk meg:)
Meg aztán mostanság is vannak ilyen kis szörnyetegek (pl. RNR média, Elite kiadó - mondjuk velük elfogult vagyok, mert örökké hálás leszek nekik a A szamuráj útja című alapvetésért)
0
2007. október 23., kedd 15:01
Írjatok egy petíciót, melyben közlitek, hogy csakis Amaray tokos filmet vagytok hajlandóak megvenni. Akkot biztos kapva kapnak és visszavonják az összes slimtokos kiadvány, majd újra megjelenik Amarayben. Nem akarok beleszólni, de kezd mindenki ebben a témában nevetséges lenni.
0
2007. október 23., kedd 14:58
nem néhány kiadó néhány címéről volt szó, egy időben kifejezetten jellemző volt az idióta leárazgatás, aminek persze annak idején csendben vagy hangosan örült az ember, de már akkor is látható volt, hogy a végén kínos lesz a mosoly. rászoktatták az embereket a leárazásokra, aztán csodálkoznak, hogy teljes áron senki nem akar filmet venni... ahelyett, hogy az induló és a kedvezményes árat közelítették volna egymáshoz (és lefele), mint ahogy ez ma már azért előfordul, csak kissé késtek vele.
ha nem luxuscikk-ként vezetik be a dvd-t, akkor az első néhány évben sokkal kisebb (de nem kicsi!) lett volna a profit, viszont hosszú távon sokkal jobban jártak volna, ezt meg azért a nagyobb kiadók bőven kibírták volna. amelyik meg nem, azért nem is kár...
az meg, hogy ezt az egészet kinek is köszönhetem, még mindig nem érdekel. csak az eredmény.
0
2007. október 23., kedd 14:54
Az 1490 Ft talán már akkor volt, amikor a Universal eladta a készletét a Rockynak(?) nem Stallonéra gondolok, s aztán az idő múlásával, elérte az árszint a béka seggét. De egy ilyen filmet 1990 Ft árultak akkor, amikor még itt volt és működött az említett cég, pedig annak megszűnése immár két éve történt. Két évvel ezelőtt ugyan melyik cég adott még duplalemezes filmet kétezer alatt? Nem lehettek sokan. De mondhatjuk a sokszor citált Hitchcock dobozokat is, melyeket 2004 év vége felé adott ki ugyanez a cég, s aztán egy-két hét után karácsonyi akció, vagy Mikulás-napi jócselekedet gyanánt, kishíján felére árazta le, arcul csapva azokat, akik rajongásuk okán az elsők között gyüjtötték be a fekete és a fehér digit.
Szóval nem volt olyan makulátlan a Universal sem, de hát ugye halottról jót vagy semmit. A mai viszonyok tükrében azért így is visszasírom őket, s még annyit tennék hozzá, hogy egy ilyen sovány piacon megengedhetetlen, hogy egy cég - InterCom - birtokoljon számos külföldi stúdió filmkiadási jogát, mert képtelen arra, hogy normális tálalásban tegye ezt meg. A cég vízfejéhez sovány, ingatag lábak párosulnak, s úgy gondolom, ez senkinek sem jó, legfőképp a rajongóknak nem.
Tisztelt IC! Tessék végre oszlásnak indulni!
most posts by TM
0
2007. október 23., kedd 14:50
A Universal Hungary (hiába vagyok hálás a rengeteg klasszikusért nekik) saját maguknak is köszönhették a bukásukat. Egyszerűen gusztustalan volt, hogy kijöttek pl. a "Western kollekcióval" meg sok más értékes filmmel (eredetileg baromira baráti 1990Ft-os áron) azt kb. a megjelenés után max 1 hónapal (!!!) szinte az összes Auchanan hegyekben álltak már ezek a filmek 799Ft-ért. Na akkor döntöttem úgy, hogy soha többet Universal filmet nem veszek eredeti áron mégha olcsó se mert nincs értelme.
Aztán ezek után nem sokkal a kiadó kivonult, mert úgy érezte itt nincs normális piac, de az hogy ez így alakult abban szerintem vastagon benne voltak ők is.
0
2007. október 23., kedd 14:42

de emellett az universal pazar kiadásokat hozott be hazánkba, amik ma már szinte kincset érnek
de a fhe és az ic nem ezt csinálja, egyedül a kis kiadókban lehet bízni és a bufiban
0
2007. október 23., kedd 14:41
Renegeteg kellemes élményt hallgattam végig, miszerint kinek mennyire olcsón sikerült valami klasszat vennie, és természetesen én sem vagyok kivétel ezalól. Ám egy idő után azt gondoltam, ezek a "szerencsék" elvezetnek valami kevésbé szerencsés felé. :(
0
2007. október 23., kedd 14:39
Milyen címekre gondolsz?
Mert emlékszem, a Vörös sárkány c. filmet 1490.-ért vettem (pedig egy nagyon szép, duplalemezes, páratlan minőségű kiadványról van szó), Az átok c. filmet pedig 1190.-ért.
0
2007. október 23., kedd 14:36
Ne hagyjuk ki a felsorolásból a sokak által nosztalgikusan emlegetett Universal Hungary kiadót sem, akik először jöttek rá, hogy nem a minőség fontos (filmcím), hanem a mennyiség (mennyibe kerül), s ők voltak az élharcosai annak, hogy az általuk - korábban rendes áron - kiadott ismert filmek pl. a Pólusban kétezer alatt menjenek, s így nem kétezret adtak el belőle, hanem mondjuk tizenkétezret, s lehet, hogy egy filmen nem kerestek annyit, viszont mivel hatszoros volt az eladás, mégis vígan röhögtek a markukba. Az értelmetlen leárazásokat is ők kezdték, a Best és az SPI csak továbbfejlesztette ezt a nagyszerű ötletet.
Ez a fajta kiadói szemlélet is jelentett pár hurkot a "magyar dvd-kiadás" feliratú hullazsákon.
most posts by TM
0
2007. október 23., kedd 14:21
Azt én is támogatom, hogy egyszerre jelenjen meg egy extra és egy fapados változat. Így legalább lehet garantálni, hogy az extra változattal nem találkozunk negyedáron fél évvel később.

Tény, hogy néhány nagyobb kiadó néhány címével előfordult leárazás. Az is tény, hogy az SPI és Best Hollywood által kiadott filmek néhány hónappal a megjelenés után negyedáron a turikosarakban landoltak.
Ám ne felejtsük el, mindez kényszerű válasz volt néhány kifejezetten turis kiadó azon húzására, amit lent írtam. Ha ez a húzás nem esik meg, a normális kiadók későbbi kapkodó leárazása sem történt volna meg, vagy nem ilyen mértékben.

Ha nem luxuscikk gyanánt vezették volna be a DVD-t, akkor szerintem a kiadóknak sem lett volna pénze további kiadványok megjelentetésére, vagy legalábbis kevesebb cím jöhetett volna.

Én sem tudom, ki Laura Palmer gyilkosa, ezt pedig néhány mocskos hiénacégnek és a "sokszartóccsón" vásárlói magatartást tanúsító vevőknek köszönhetem.
0
2007. október 23., kedd 14:02
barteroljunk? :)
0