Keresés

Megjelenések

2007. október 23., kedd 14:01
legyen igazad, bár nem vagyok túl optimista. ezek profitorientált vállalkozások, ha valami nem jár haszonnal - vagy van, ami nagyobb haszonnal jár -, akkor miért foglalkozna vele? az ultránál (meg úgy általában a kisebb kiadóknál) még belefér az egyéni motiváció, de az ic vagy az fhe túl nagy cég ehhez. tartok tőle, hogy tőlük - a friss mozisikereket kivéve - sok jóra nem számíthatunk.
egyébként meg igenis a nagy cégek tehetnek a minőségi kiadványok háttérbe szorulásáról, pl nem kellett volna luxuscikk-ként bevezetni a dvd-t, utána meg nem kellett volna eszetlenül leárazni a minőségi kiadványokat - nemritkán pár hónappal, vagy alig fél évvel a megjelenés után... még most sem lenne késő (normális irányban) váltani, lehetne össz-(kelet-közép)európai kiadás, vagy egyszerűen másolhatnák a kicsiket: igénytelen+igényes kiadás egyszerre, stb. nem kéne hozzá sok, talán elég lenne meghallgatni a komolyabb kereskedőket (nem, nem a tecsóra gondolok), esetleg beleolvasni néhány nagyobb fórumba... mondjuk addig nagy csodát nem lehet várni, amíg kiadnak egy sorozatot fél évvel a tv-s sugárzás után, oszt ebből vonnak le következtetéseket...
azt egyébként értem, hogy van ennek az egésznek magyarázata, csak éppen engem ez nem érdekel, ettől még mindig nem tudom, hogy ki a faszom ölte meg laura palmert...
0
2007. október 23., kedd 11:47
Ja és angel, ha már van ingyenes jogi képviselet, bedobok a közösbe egy ingyen angoloktatást! :)
0
2007. október 23., kedd 11:46
160 centi csatlakozik.  Már van lassan 600 centi az ügy mellett! :))
0
2007. október 23., kedd 3:09
Azt is leírom, hogy meglátásom szerint a vásárlói szokásokon kívül kinek köszönhetjük a piac ellehetetlenülését. A neve Soundcard, de Jupiterként is ismerik, és hallottam olyanokról, akik ARA Records néven félik a gonoszt. :)
0
2007. október 23., kedd 3:04
csabaga, most is van néhány szép díszdoboz a fesztiválon. Itt az xpressen sok szép kiadványt lehet e pillanatokban is akciósan rendelni. A multik viszont nem a Tennessee Williams-díszdobozt teszik ki a fesztiválos hidegtálas asztalkára, hanem a Félelem.com vagy az Egyenesen át eredeti hang nélküli verzióját 990.-ért, mert egész egyszerűen az említett két címből az említett áron eladják az egész készletet, mire egy 8-10 ezer Ft-os árú díszdoboz elfogyna.

Én úgy látom, az FHE és az InterCom azért száll be a maga módján a turikosarakba, hogy a minőségi kiadások vásárlóit a jövőben is ki tudják elégíteni.
Először furcsálltam a leginkább klasszikus és népszerű horrorfilmekre specializálódott UltraFilm lépését, mely szerint nyáron nem sikeres filmek minőségi, többlemezes, extra változatával rukkoltak elő, hanem ízig-vérig igazi bődületesen ocsmány, értékelhetetlen, nulla színvonalú - leírom - szar filmek 990.-es kiadását dobták a kosarakba.
Miért? Az látszik, hogy a vállalkozás célja minőségi kiadások terjesztése jó filmekből. Ha ez hosszútávon azzal tartható fenn, hogy az igazi profitot (vagy az igényes kiadványoknál termelődött esetleges veszteséget) a hatalmas szarok eladásával realizálják, akkor azt mondom: érthető, és elfogadom.

Ha az az ára, hogy további szép kiadványokat, jó filmeket, korrekt kiadásban vásároljak az FHE-től és az InterComtól, akkor elfogadom, hogy olykor szart árulnak, szar áron, szarí kivitelezésben, szar minőségben. Ha már egyszer megveszik...

Azonban nem az FHE, és nem is az InterCom tehet a minőségi kiadványok háttérbe szorulásáról és a turiskosarak (-árak, -minőség) elterjedéséről.
0
2007. október 23., kedd 2:44
ugyan itt csak 193 centi van, de elfér azon is, ráadásul az ingyen jogi képviselet is megoldott (úgyis ideje lenne valami országos médiában szerepelnem), úgyhogy holnap hívlak:)
0
2007. október 23., kedd 2:36
Ha a keresésed epicentruma, vagy csupán széle felém ér, rám számíthatsz! :-)
Mozifilmekkel sosem bíbelődtem, de tévésorozatok terén leszoktam az erkölcsi aggályokról, az általad fentebb említettek miatt. Most nem kívánok senkivel vitába bonyolódni, hogy mennyiben illegális egy olyan műsort nézni nem dvd-ről, ami egy másik ország tévéjében bárki számára hozzáférhető, mert, bár kevésbé tűnik jogsértőnek, mint egy gyári dvd másolása, vagy egy mozifilm lekamerázása, valószínűleg mégsem frankó. Ugyanakkor unom, hogy a tévéadók, s a filmkiadók ide oda tologatják a kezdési időpontokat, a megjelenési dátumokat, s igen, valamit meg ki sem adnak. Mióta ráhasaltam a témára, sikerült több, korábban kedvelt sorozatot összegyűjtenem, olyat is, amit ha ki is adtak, csak felirattal, de nekem szinkronos változatban van meg, ahogy anno a királyi tévé adta. Szándékosan nem említek címeket, mert nem reklámozni akarom a dolgot, s ha valamikor változik bármelyik dvd-kiadatlansága, akkor legalizálni fogom azon nyomban. Az élményről viszont addig sem kívánok lemaradni. Ha ez is megkérdőjelezhető vásárlói magatartás, legyen, vállalom, a 204 centimen elfér. :-)
most posts by TM
0
2007. október 23., kedd 1:16
abszolút egyetértek veled. az ilyen szemét kiadványok+elsősorban a sorozatok ki nem adása miatt én a magam részéről 600 körüli eredeti dvd-vel (nem 990,- forintos kiadványok...) a polcomon eljutottam oda, hogy próbálok intenzívebben angolul tanulni, ill. elkezdtem felkutatni az ismerősök között azokat, akiktől kölcsön lehetne kéregetni - az eredetiség nem feltétel... igaz, hogy konkrét beszerzés még nem történt, de nem sok választ el tőle.
unom ugyanis a dumát az igénytelen tecsós vásárlóerőről, utálom a slimtokot a polcomon, bosszant hogy egy adott sorozat különböző évadai többféle kiadásban jelennek meg, bosszant hogy mások két évaddal előrébb járnak olyan sorozatokkal, amik engem is érdekelnek, bosszant hogy mások olyan sorozatokat néznek - többnyire hd-ben -, amik engem is érdekelnének, bosszant hogy évek óta nem tudom, ki ölte meg laura palmert, bosszant hogy max aviban, szar minőségben nézhetném meg kenny haláltusáit, soroljam tovább?
lehet magyarázkodni, de nem nagyon érdekel. a normális kiadványokat - ugyanis csodák-csodája, azért valahogy ki lehet hozni ebben az igénytelen országban is egy akirát, az idő urait vagy a grindhouse-t digiben - szépen megveszem, a szutykot meg egyék meg a malacok. én meg majd kölcsönkérem vagy megrendelem kintről, és reménykedem, hogy valaki végre feltalálja a spanyolviaszt, és csinál egy közép-kelet európai régiót, ahol nem kell gondolkodni azon, hogy mit érdemes korrektül kiadni...
0
2007. október 22., hétfő 22:32
Lehet tudni miért?
0
2007. október 22., hétfő 22:31
intercomnál vannak/voltak a jogok,de nem adják ki.
0
2007. október 22., hétfő 22:28
Volt pár éve egy Max című film, ami Hitler korai-művész- éveit mutatta be és a lassú felismerést ami azzá tette ami. John Cusak főszerepben játszott és még hazai vonatkozása is van a mozinak. Hol van???
0
2007. október 22., hétfő 20:16
Szerintem mindenki a film miatt vesz DVD-t.Csak sokan egy jó csomagolást is szeretnének mellé.Egy normál tok igazán nem egy nagy kivánság.Vagy áruljanak külön egy hagyományos tokba passzoló borítót(+ fél centi papír az élén),hiszen ez okozza a gondot.
0
2007. október 22., hétfő 20:09
Nem, dehogy. Ezért is írtam, hogy ha olyan film lenne, megvenném így is. De attól még nem örülök ennek a tendenciának, és bízom benne, hogy egy "nagy meg akarom venni" filmem sem fog ilyen köntösben újrázni.
0
2007. október 22., hétfő 19:22
Az a baj, hogy most nem a slim tokról van szó, hanem éppen egy aktuális filmről. Te a tok miatt vagy a film miatt veszel DVD-t?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. október 22., hétfő 19:20
Semmi gond. Slimtok-ügyben nem értünk egyet, evvan. Amúgyis jól megosztotta a fórumozókat a kérdés.
0
2007. október 22., hétfő 19:17
Akkor elnézést.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. október 22., hétfő 19:12
Ténymegállapítottam, nem hőzöngtem.
0
2007. október 22., hétfő 18:59
Hiába nem tetszik, de jobb nem lesz... Lehet sokáig hőzöngeni!
0
2007. október 22., hétfő 18:10

Sajna a már régóta publikus novemberi listában sem szerepeltek ezek a Universal filmek.Mintha a kiadó is szégyellené,hogy csatlakozott a turkálós bizniszhez.
0
2007. október 22., hétfő 18:06

A Hitchcockos slimek nálam is máshol vannak.Persze maradhattak volna a felül(!) nyitott díszdobozban is,de semmi kedvem nem volt mindig kirázni az egész társaságot,ha egy filmbe bele akarok kukkantani.
0
2007. október 22., hétfő 18:03
mikor lesz publikus az InterCom decemberi megjelenési listája?
milyen Universl klasszikusok jönnek (filmek,nem sorozatok)?
0
2007. október 22., hétfő 17:52
Az imént szerencséltettem a kezemben fogni egy boltban az ominózus slimeket. Nem, nem és nem! Nyilván, ha "nagyon szeretném megvenni" film lenne, lenyelném a békát, de biztos valahova messzebb tenném a slim-bandát a polcomtól. Egyszerűen nem tetszik ez a fajta kiszeerlés.
0
2007. október 22., hétfő 13:24
Valahol nehéz a slim tok - nem slim tok dolog, megértem mintkét oldalt, vagyis hát itt nincsenek is tulajdonképpeni oldalak. A probléma gyökere bennünk van, vagyis a vásárlói szokásokat mi alakítottuk úgy, hogy most ez a helyzet van, amin már igen nehéz bármit is változtatni. Egyszerűen a kiadóknak tök mind1, hogy az a kiadvány miben van, a profit a lényeg: minél kisebb költséggel, minél nagyobb profitot elérni, minden áron... Ez is vezethetett a kialakult slimes megjelenésekhez, hiszen kétségtelenül olcsóbb. A másik, hogy az igényes és eredeti filmvásárlókat bosszantja, hová süllyedt a kiadások külső körítése. :( Engem is bosszant, de mivel nem jelenik meg rendes dvd tokban így megveszed a másikat, kénytelen vagy ha eredetit szeretnél, akkor igénytelent is megveszed. Ha a valagunkat verjük a flaszterhez nem fog megváltozni egy maréknyi ember miatt a kiadók gondolkodása. TM és Tadam érvei mind helytállóak, mindkettőtöknek igaza van, ez a szomorú helyzet. A megnemjelenésnél pedig minden jobb, még a slimes megoldás is, legörbülő szájjal :((
0
2007. október 22., hétfő 1:06
Van, leírom mailban.
0
2007. október 22., hétfő 1:05
MSN-ed van?
0