funtom (resigned) írta:Szerintem ez átmeneti állapot a világon. A streaming elérte teljesítőképessége határát, de legalábbis közel van... Bob Iger ahogy visszakerült a Disney élére első nyilatkozatai között volt, hogy a home videot méltatlanul elhanyagolták utóbbi időben, erre különös figyelmet szentelnek.
Hülyeség lenne eldobni ezt a plusz bevételi forrást a fizikai adathordozót, egy film életciklusában valahol mindig lesz helye, mégha egy rétegiparrá is válik...
Sok trend volt már ami azt ígérte, hogy mindent megváltoztat, eltöröl, újjáír, 3D, streaming, stb... A DVD/BD/4k marad, van piaca és lesz is.
Ez a világhelyzeti meglátásom, az, hogy itthon mi lesz, azt nem tudom.
(csak egy gondolat, amikor elkezdtem DVDzni, innen az Xpressről rendeltem Warner slipcase-es kiadásokat, 4500-5000Ft/db.... Ez 20 éve volt. Most ennyi pénzért BD-t kapunk, akcióban kettőt is, de akár egy akció keretében a 4K se sokkal több... Egész egyszerűen az "ingyen" társadalomban minden drága amiért fizetni kell, számolgatni kell, erőfeszítés kell, lemondás kell.. Az a Warner slipcase-es dvd sokkal drágább volt akkor, mint ma ezek a kiadások, ez olyan, mintha mai árakhoz, fizetésekhez mérve kb 20-30'000-et kérnének egy kiadásért... Szóval nem a kiadványok drágák, mi lettünk kényelmesek, telhetetlenek..)
Én is hasonlóan látom a helyzetet. A streaming nem hozza el a világvégét a fizikai formátum nem lesz az enyészeté.Nem is egy ligában játszik a kettő minőség tekintetében sem. Mindig is lesznek gyűjtők akik fognak pénzt áldozni eme hobbira. A CD sem halt ki, a bakelit pedig újra komoly formátum tényező lett, pedig régen eltemették. Az UHD meg egyre több régi katalógus címmel kecsegtet. Az hogy minálunk lesz e pár éven belül még legális filmkiadás már egy egészen másik kérdés. De sosem hozzánk igazodott ez a piaci szegmens, az ingyen torrentekkel meg baromi nehéz versenyezni itt a "Vadkeleten".