Keresés

Megjelenések

2007. március 18., vasárnap 1:40
Igazad van, azt kifelejtettem. :-)
0
2007. március 17., szombat 20:58
A Műkincsrablók a kisbolygón is a Fülesben debűtált - képregényként, évekkel az alapjául szolgáló regény kiadása előtt. Űrkalózok fogságában volt a címe. A kettő között érdekes különbség, hogy a regény egyik szereplője, a néger fiú Ariel itt lány volt és Ariéliának hívták.
0
2007. március 17., szombat 19:22
Rokonlelkek vagyunk..:-) Imádtam Nemerét, meg a Füleses képregényeket. Még saját képregénytáram is volt, úgy, hogy a részeket összeragasztottam meg borítót csináltam nekik.. Egyébként most néztem meg, 71 db Nemerém van, persze mind a régiek.
0
2007. március 14., szerda 16:47
Ejnye, K! Megint a nagy mellény meg a lenéző modor: és megint nincs igazad. "Ez tény, tény, tény" .-)
0
2007. március 14., szerda 16:26
Nemere nekem is nagy kedvencem(volt).Érdekes módon, első, általam olvasott regénye nem könyvben, hanem a Füles újságban jelent meg 1978 november 1-én, a címe Mindennap merénylet volt, 18 részben(írta: Cs.Horváth Tibor,rajzolta:Fazekas Attila).
Könyv alakban ez a regény először 1986-ban jelent meg, a Zrínyi kiadó gondozásában.
Hihetetlenül lebilincselő, feszült atmoszférájú politikai krimi volt, azóta se nagyon olvastam ehhez foghatót senkitől.
A Fülesben egyébként még egy Nemere regény napvilágot látott, a Neutron akció, melyet szintén Cs.Horváth Tibor írt és Fazekas Attila rajzolt.(A Fülesben megjelenő képregények amúgy is fontos szerepet játszottak jellemfejlődésemben.)
Sajnos, egyet kell értenem ama megállapításoddal, hogy Nemerénél a mennyiség a minőség rovására ment, amit nagyon sajnálok, mert Nemere egyébként kitűnő író.
Én is csak a régebben megjelent műveit olvasom újra, némelyiket sokadszorra.
0
2007. március 14., szerda 15:24
Ó, persze! Triton! Valahogy nekem is idegenül csengett a szememben, mikor visszaolvastam. :-) Mentségemre szóljon, hogy egy cimborámmal az Orion űrhajó-sorozat beszerzéséről értekeztünk.
A Triton gyilkosságok egyik negatív figurájának nevére is emlékszem, bizonyos Olaf Gibart. Jó kis izgalmas regény volt, mint az akkori Nemere-regények, úgy általában. Szerettem tőle az ifjúsági sorozatát is, melynek szereolői űrkalandor tinédzserek voltak, az egyik regény címe Műkincsrablók a kisbolygón - ha jól emlékszem. Kár, hogy idővel a mennyiség a minőség rovására ment. Amikor már kéthavonta jelent meg új könyve, akkor csömöröm lett tőle, és nem is tetszettek a későbbi írásai. Nemere egyébként szűkebb pátriám szülötte.
most posts by TM
0
2007. március 14., szerda 14:46
No, akkor egy kis helyesbítés:

Albatroszos Pirxről azért nem hallhattál, mert az Európa könyvkiadó Fekete könyvek sorozatában jelent meg, King A holtsáv című regénye 1986-ban jelent meg az Albatrosz könyvek sorozatban először; és végül, Nemere István regényének címe a Triton gyilkosságok(1977).

(A helyesbítések nem csak TM barátomnak szólnak, hanem zusammen, csak nem volt kedvem több kommentet írni.)
0
2007. március 14., szerda 13:27
Nils Holgersson??????? Jaj, nagyon imádom!!! Az nekem is kellene!!! :-)))))))))))
0
2007. március 14., szerda 10:14
Az Albatroszos Pirxről nem tudtam, King A holtsávja megvan, a Nemere pedig Az Orion gyilkosságok.
most posts by TM
0
2007. március 14., szerda 3:45
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. március 14., szerda 2:00
De bizony haraso! Az Albatrosz sorozatban igen kevés SF látott napviláhot (Garin mérnök hiperboloidja, egy Nemere); A holtsáv pedig 1986-ban vagy  87-ben jelent meg.
0
2007. március 14., szerda 1:50
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. március 14., szerda 0:29
Hú, Boborján ezt benézted! ;-)
Erre speciel még én is emlékeztem, pedig nem tegnap olvastam...
most posts by TM
0
2007. március 13., kedd 22:47
"Nekem is megvan a Lem Pirx pilóta kalandjai abban a madaras könyvsorozatban (sirály, vagy mi)."

Albatrosz. A Pirx-kötet azonban az Európa Fekete Könyvek című sorozatában jelent meg.
0
2007. március 13., kedd 20:53
0
2007. március 13., kedd 20:38
0
2007. március 13., kedd 20:20
hát hunajt tudjam:-) még én se rendeltem meg ezért is kérdeztem, hogy elérhető lesz-e itt is
ja és van még Maja a méhecske is!!!
Amúgy ehez készült másik szinkron is? (leadta a retek klub?)
Mert ha igen akkor sanszos, hogy talán...De a remény hal meg utoljára meg elöttem!!! :-)

0
2007. március 13., kedd 20:04
és melyik szinkron?
0
2007. március 13., kedd 15:54
Tower kiadó - Nils Holgerson 950Ft./db
Elnézést ha már volt jelezve, de nagyon örültem amikor rátaláltam.
Xpress! Itt is elérhető lesz?
0
2007. március 13., kedd 12:28
Hi

Az Alvilági játékok (Lucky Number Slevin) DVD megjelenésről érdeklődnék, már megjelent? (Ha igen itt mikortól lehet majd kapni? - Ha még nem akkor mikor várható a megjelenése?)

Csak azért érdeklődöm, mert sehol nem találkoztam a megjelenéssel kapcsolatos infókkal.
Hátha Ti tudtok segíteni.
Köszi
0
2007. március 12., hétfő 21:42
Ez nekem is rémlik...Lehet, hogy keverem valamivel, de nem az volt a címe, hogy Robotokkal a Szaturnusz körül? Egyébként van néhány Pirx-történetem itt-ott antológiákban, Lem novellás-kötetben: komolyan szórakoztatóak!
0
2007. március 12., hétfő 20:50
Különösen a zene! :-)
És a végén Sunyovszky Szilvi néni wookie-morgása??? :-))))
Zsírsárkány!!!
0
2007. március 12., hétfő 20:45
köszi
0
2007. március 12., hétfő 19:56
0
2007. március 12., hétfő 19:40
A villanyrezsó mindent visz!  :))
0