nem tudom, meddig fog még érdekelni a magyar kiadók siráma arról, hogy mennyi fogy vagy éppen nem fogy egy dvd-ből. kezdek arra a szintre jutni, hogy mindent megveszek külföldön, mert ott - nagyon kevés kivételtől eltekintve - a dvd-k minden téren igényesebb formában látnak napvilágot. türelmes vagyok pedig, csak éppen úgy gondolom, hogy vettem már éppen elég kiadványt ahhoz, hogy a véleményemet legalább egy picit tartsák szem előtt, amikor újabb termékkel jelennek meg a piacon. állandóan csalódnom kell a kiadványok színvonalát illetően: vagy a kép pocsék (és ez akkor fog igazán zavarni, ha megveszem a bazi nagy plazmát), vagy a hang szutyok sz@r, vagy eleve lespórolják a magyar hangot, vagy a dts hangot hagyják le, vagy nincs rajta az istenadtán egy fia extra sem, vagy van rajta extra, csak nem feliratozzák, vagy a csomagolást teszik tönkre - vagy mindez egyszerre. múltkor vettem meg a Kill Bill 2.-t, nahát, még véletlenül sem ugyanolyan a gerince, mint az első résznek. kíváncsi lennék, mennyivel drágította volna meg a gyártást, ha igazodtak volna a vol. 1. gerincéhez. mert sztem semennyivel. ez szimpla igénytelenség, semmi más. én meg, birka módjára, mindennek örüljek, amit kiadnak, vegyem meg, mert jaj de kicsi piac vagyunk, meg még a hülye fejemmel próbáljak rábeszélni mindenkit, hogy ne másolgasson, hanem vegye meg - legalább leárazva, ha máshogy nem. na, nekem kezd betelni a pohár. és lehet, hogy ezzel nem vagyok egyedül: talán nem úgy kéne meghódítani a nagy magyar piacot, hogy közben elveszítjük a már jól bevált vásárlóinkat. és ezzel az egésszel nem azt akarom mondani, hogy a borító a kiadvány legfontosabb része, és mivel csúnya, én ezeket nem fogom megvenni, csakhát lehet, hogy egyszer elkezdek "alternatív" megoldásokat keresni a filmszeretetem kielégítésére.
addig is: "nyitok" egy új polcot, és azon gyűjtögetem a warner legyélteisszinkronbakiadványait; jól fog kinézni, első polcon a díszdobozok, alatta a sorozatok, alatta meg a warner újraszinkronosai ;)