Keresés

Megjelenések

2005. szeptember 19., hétfő 23:31
Jól elvicceljük a témát! Mondjuk 10-ből 9.9 gyűjtőnél élére állítva vannak "bestokizva" a filmek, tehát "hótmindegy" hogy néz ki a tok, csak arra a kis időre kell tudni elviselni, amíg kivesszük, meg betesszük a lemezt, de azért legyünk esztétikapártiak!
most posts by TM
0
2005. szeptember 19., hétfő 23:22
:D jó az ötlet.
minden alábbi hozzászólásoddal mélyen egyetértek, a borítót nemcsak neked válaszoltam és a szmájlit is láttam:)
0
2005. szeptember 19., hétfő 23:05
Vagy lehetne beszélő díszdoboz, mint a Shrek2-nél! Megfogná a dilettáns vevő, és a doboz felnyerítene: "Szinkronizált vagyok!" :)
most posts by TM
0
2005. szeptember 19., hétfő 23:03
Csak feltűnőbb... :)
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:57
vicceltem, na! :)
most posts by TM
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:56
Sajnos egyre inkább az a tendencia, hogy a film lehetőleg pár hetes legyen, szinkronizált és olcsó! Ezért virágzik a kalózpiac minden eddiginél jobban. Ha már régi film, akkor legyen ezer alatti, lásd turkálóskosár. Szóval szerintem, egy újra kiadott régi film, hiába szinkronos, ha a fentiekhez képest "drága" , igazából a gyűjtők számára szoolgál örömmel! Ők viszont szeretnének a pénzükért szebb borítót! De ne legyen igazam! (inkább dizájnos tokom! ) :)
most posts by TM
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:56
neonpink jobb lett volna? :)
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:55
Biztos, hogy a szürke a figyelmet legjobban felkeltő szín? :)
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:52
Én is aprólékosan megnézem hogy mit veszek, de volt már nem egyszer, hogy a széf miatt nem láttam, hogy a díszdoboz papírtokja meg van gyűrődve...
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:46
" kétségtelen, hogy ez 1-200 ft-tal megdrágítaná a gyártást."

Sajnos ma ez a kulcskérdés a hazai DVD-piacon. A mai magyar piacon egy DVD-film sikerét kb. 90%-ban az ára határozza meg. Túlzásnak tűnik, de nem az. A kiadók kénytelenek minden felesleges költségen faragni, hogy minél alacsonyabhb áron adhassák a filmeket. A celofános megoldás valóban jóval drágább, mint ha egyből a borítóra nyomnák a feliratot.
Egyébként aki látta már a kész borítóterveket (nem csak a kis képet), azok szerint elég cool lett a látvány, és a szürke, egységes gerincek nagyon jól mutatnak a polcon. Szóval lehet, hogy nem annyira gáz az új borító, de úgyis majd a vásárlók döntik el. Szerintem egyébként kevesebben lesznek azok, akik az új borítóterv miatt nem veszik meg a filmet, mint azok, akik az új terv miatt a multikban felfigyelnek a filmekre és esetleg megveszik, és a kiadónak érthető okokból ez az elsődleges célja.
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:45
Nos én aprólékosabb vagyok, úgy látszik, mert inkább helyben ellenőrzöm, hogy mit veszek meg, így nem kell visszavinnem! :) Egyébként meg nyomdász lévén tudom, "hány, a mennyi" mindemellett ez még nem jelenti azt, hogy igazgató szeretnék lenni a Warnernál! Igaz, ha csak ennyit kell hozzá tudni, üsse kő! :)
most posts by TM
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:42
arrébb
most posts by TM
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:42
komolyan mondom, nem értem, hogy mire ez a nagy felhajtás...
azért mert ti itt annyira okosak vagytok, hogy simán elvezetnétek a Warner Home Video-t mint igazgató, attól még nem biztos hogy ez őket érdekli!!!
Sajnos, de ez van! Nekem sem tetszenek ezek a borítók, de azért mert rajtam kívül még negyvennek nem tetszik, semmi sem fog megváltozni! (Legfeljebb ha növeljük a fogyási tendenciát és mindegyikünk vesz minden megjelenésből 30 db-ot...)
Mindent a pénz mozgat, tehát ha a Warner beruház, akkor azt szeretné is viszontlátni triplán. És ők úgy gondolják ez így be is fog jönni.

Egyébként meg a filmek értékéből mit sem vesz le a borító.
És még mielőtt valaki megdobálna, hogy engem nem érdekel mit teszek fel a polcomra, elmondom, hogy állandó visszatérő vendég vagyok a multiknál, mert ha csak a legkisebb hibát is találom a DVD borítóján, már viszem is vissza és kicseréltetem.
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:41
Bár a tömegeknek leginkább egy pálca, vagy egy légycsapó kellene, ami időnként ráverne a kezükre, amikor a turkálós lemezek között tobzódnak, és ilyenkor a döbbenetet kihasználva egy kellemes gépi hang felhívhatná a figyelmet arra, hogy az egy méterrel arréb lévő polcon is dvd-k vannak, mégha nem is az van rájuk írva, hogy "990"!
most posts by TM
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:34
A fóliázás szinte csak fillérekbe kerül, a matrica sem drága, ha nagy tételben gyártják egyenszöveggel, igaz, tudomásom szerint a felragasztását kézzel végzik, de talán még ez sem annyira növelné meg az árat, hogy ne érné meg! Kérdés, hogy érdekel-e ez valakit?
most posts by TM
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:27
már pedig ez vagy a dvdextrás fórumközönség egyáltalán nem reprezentatív. ide többnyire művelt filmbarátok járnak, dvd-t pedig mindenféle ember vásárol. a tömegeknek pedig kell a bazi nagy figyelemfelkeltő eszköz. azzal viszont én is egyetértek, hogy ezt a celofánon is elhelyezhették volna, habár kétségtelen, hogy ez 1-200 ft-tal megdrágítaná a gyártást.
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:24
Bár én is szeretem az igényes DVD tokokat, de nem érdekelnek különösebb képpen(az összes mellékletes és ezer forintos filmünk egy fémdobozban van, és a tokjaik pedig egy szekrényben), de ezek a szinkronos borítok tényleg szörnyűek.
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:22
nem csak a jele, de a tulaja is megváltozott. ez van. :) mostantól sony pictures forgalmazza a filmjeit. a jelenetválasztás funkció pedig világszinten kezd kihullani: az emberek egyszerűen nem tartanak rá igényt.
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:20
A borítós rész nekem szól, természetesen nem komolyan gondoltam, azért raktam smiley-t! Egyébként meg egyetértek mindazzal, amit írtál!
most posts by TM
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:14
" Warnernek nincs lehetősége drága közvéleménykutatást tartani a borítókról"

a dvdextrára kitenni egy iéyen szavazást csak nem kerülne milliókba...

"egyáltalán nem reprezentatív, amit az internetes közönség gondol."

miért nem? valóban, egy kivétellel mindenki csúnyának találta azt a borítótervet, azért ez csak mond valamit.

"ha belefogott egy ilyen költséges és kockázatos vállalkozásba (a döglődő magyar piacon kihozni régi nagy sikereke szinkronos változatát), el kell érnie, hogy az új terméket észrevegyék az üzlethálózatok vásárlói is"

ha a celofán hívná fel magára a figyelmet, kevésbé lenne szembetűnő a dolog?

"Keményen racionális okai vannak az új, nem túl szép, de legalább feltűnő borító-tervnek."

bocs, de nem. valami felkeltheti a figyelmet úgy is, hogy nem lesz közben ízléstelenül ronda. ez a fakó szürke szín csak és kizárólag csúnya.

lehet, hogy valakit nem érdekel, hogy valami hogyan néz ki, de engem igen. igenis legyen szép, mutasson jól a polcomon. az eredeti dvd-t többek között az teszi vonzóvá, hogy szép, igényes tokja van, és bocs, de nem fogok nyomtatni magamnak normális borítót, mert engem meg ez különböztet meg a kalóztól...
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:12
Igazad van. Nen lenne helyes egy újonnan megjelent filmet olcsóbban adni. Első Dvd filmek megjelenése óta vannak filmjeim, elsőként vettem meg annak idején 7500 Ft-ért a Gladiátort is. Csak azért érdekel mert szeretem a filmet és érdekelnek a kibővített jelenetek is. De mivel nincs rajta DTS ezért lehet, hogy ugrik, talán karácsonyra.

Amúgy a 3 film, amit kérdeztem, az mikor jelenik meg?
+
Nem nagyon figyelem a forumot, (de most már be fogok épülni) és lehet hogy írtátok, de miért nincs az utóbbi időben jelenetválasztó papír a filmekben (Warner, Universal)? Ha jól emlékszem a Hulk-kal kezdődőtt, de már a Penge 3-ban sem volt jelenetválasztó papír. Azt hiszem a Twentieth Century Fox-os és a Columbia-s filmeknek van. Tényleg hogyhogy megváltozott a Columbiának a jele? A régebbi jobban tetszett.

Köszi
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:04
Örvendetes hír!!
0
2005. szeptember 19., hétfő 22:01
természetesen 2000 ft. csak azért 5000, mert a &@#! kiadók mesterségesen magasan tartják az árakat. :)
0
2005. szeptember 19., hétfő 21:50
Miért?Mert szar a borító?:D

Jönnek a szinkronos változatok?
jönnek

Lesznek extrák?

lesznek

akkor meg?
0
2005. szeptember 19., hétfő 21:50
A Süsüt lehet kapni, a héten jön belőle új szállítmány.
0