Keresés

Megjelenések

2005. szeptember 19., hétfő 21:49
Az információid egy része helyes csak.
Charlie és a csokigyár legjobb tudomásunk szerint csak jövőre jelenik meg, Mr. és Mrs Smith talán már novemberben, akárcsak a Polar Express és a Christmas with the Kranks.

A DVD ünnep alatt NEM lesznek olcsóbbak a most megjelent újdonságok, mint azt többször is megírtuk. Lesznek akciós filmek, és a nagyközönség figyelmébe ajánlják az egyébként is elérhető áron megjelent újdonságokat. Mennyiért lenne szerinted reális egy 3-lemezes, magyar szinkronos, digipack csomagolásban megjelent Gladiátor?
0
2005. szeptember 19., hétfő 21:49
A kislányom nemrégen született és arra gondoltam, hogy lassan beszereznék neki színvonalas meséket. Döbbenten tapasztaltam, hogy például a Süsü a sárkányt nem lehet kapni. Nem értem, mi gátolja a kiadót, hogy évente megjelentesse a lemezt, hiszen egyre több embernek van dvd-je és szívesen vennék a gyermeküknek inkább a Süsü-t, minthogy a Minimax előtt bámuljanak valami szörnyű amerikai vagy japán förmedvényt... Biztos vagyok benne, hogy egy süsü féle kiadvánnyal hosszú távon nem lehet ráfizetni és abban is biztos vagyok, hogy szinte senki nem várja el a Süsü-től az 5.1-es hangot meg a "mittudomén mlyen"  tökéletesen digitalizált  képi látványvilágot...
0
2005. szeptember 19., hétfő 21:46
Aki pedig végképp nem tud belenyugodni az új design-ba, annak azt ajánlom, hogy szerezze be a netről a régi borítót! Ez még mindig jobb, mintha a filmet töltené onnan! :)
most posts by TM
0
2005. szeptember 19., hétfő 21:44
Azért nem igy van rendjén,és túlzásnak tartom a meghallgattak minket kijelentést.
De ez van ezt kell szeretni.Engem jobban érdekelne egy- két huzos cim az ismerteken kivül.
0
2005. szeptember 19., hétfő 21:44
Most olvastam a neten hogy a:

Világok harca November 22-én
Mr. és Mrs. Smith Decemberben
Charlie és a csokigyár December elején
Batman: Kezdődik November közepén
Polar Express November végén December elején
A titkok kulcsa Decemberben
Madagaszkár November végén
A csontdaráló November végén
Christmas with the Kranks December elején

jelenik meg (körülbelül).

Megtudná nekem mondani valaki, hogy A DVD ünnep alatt mennyibe fog kerülni egy új film (Gladiátor 3 lemezes)?
Mikor jelenik meg A Sziget, A holtak földje és a Lopakodó című film? Lopakodó talán december de nem vagyok biztos.
0
2005. szeptember 19., hétfő 21:36
Örüljünk,hogy jönnek újra szinkronizált változatban a régi klasszikusok.
Eddig azt firtattuk miért nem kerülhet szinkron a lemezekre?
Ha kaptunk,miért új szinkront tettek rá???
Most elvileg klasszikus, régi szinkronnal jön 1 rakat film,erre miért ilyen szar a borító???
Dvdextra.hu-n is leírtam,hogy a filmet szeretném nézni,magyar hanggal hallgatni,tehát a filmért adom ki a pénzt.
Borítón nyávogni olyan,mint amikor fehér belsőn fakadtunk ki,majd szépen lenyugszanak a kedélyek.
Xpress,Dvdextra,Jamamura is leírták miért döntött így a kiadó.Ez így van rendjén!
Ha most új borítókért kezd siránkozni a nép,nem csodálnám,ha visszamondaná az tervezetet a kiadó.
1x már meghallgattak minket a kiadónál...
0
2005. szeptember 19., hétfő 20:48
zebi: egyetlen különbség van az amerikai és a magyar példa között. Méghozzá az, hogy Amerikában százezres, milliós darabszámokról beszélünk, idehaza pedig lassan elérjük a százas nagyságrendet filmenként. A Warnernek nincs lehetősége drága közvéleménykutatást tartani a borítókról, az pedig egyáltalán nem reprezentatív, amit az internetes közönség gondol. Sajnos a Warnernek egyetlen dolgot kell szem előtt tartania: ha belefogott egy ilyen költséges és kockázatos vállalkozásba (a döglődő magyar piacon kihozni régi nagy sikereke szinkronos változatát), el kell érnie, hogy az új terméket észrevegyék az üzlethálózatok vásárlói is.
Mi szívesen kiteszünk egy szép bannert, hogy reklámozzuk az új, szinkronos kiadásokat, akár megkér erre minket a Warner, akár nem, a multikban azonban nem így működnek a dolgok.
Aki ismeri a multik működését, az tudja, hogy szép szóval nem sok mindent lehet elérni náluk. Hiába van valóban igény a Warner szinkronos újra-kiadásaira, a kiadó két szép szeméért egyetlen multi sem teszi feltűnő helyre, külön polcra a sorozat filmjeit, egyik sem teszi bele a katalógusba - legalábbis ingyen nem. Ha pedig még a borító sem jelzi nagyon harsányan és markánsan azt, hogy valamiért oda kell figyelni az adott kiadványra, akár meg se jelenjenek ezek a filmek, hiszen kinek tűnne fel a multik polcán, hogy a IDÉTLEN IDŐKIG nem ugyanaz a feliratos változat, amelyik már évek óta ott porosodott a polcon. Sajnos amíg a magyar piacon a DVD-forgalom 95%-a a multiknál csapódik le, addig nem érdemes esztétikai kérdésekkel foglalkozni. Keményen racionális okai vannak az új, nem túl szép, de legalább feltűnő borító-tervnek.
0
2005. szeptember 19., hétfő 20:21
Úgy látom, borító ügyben vagy tucatnyian szóltak hozzá itt és a dvdextra.hu oldalon, és egy kivétellel senkinek sem tetszik a dizájn. Ezzel kapcsolatban a következőt szeretném mondani:
Amikor az amazon.com-on sport-DVD-ket keresgéltem, a hazai viszonyokhoz szokott egyénként eléggé meglepődtem, hogy a Red Wingsről szóló kiadvány 5 komplett meccsét a szurkolók szavazatai alapján választották ki. Én ezt nevezem vásárlóbarát magatartásnak. (És egyben jól felfogott üzleti érdeknek is, persze.)
Bár a borító ügy jelentéktelen, és a (nem)tetszésindex mintája sem reprezentatív, viszont a WB Magyarország ezúttal nyilván szabadon dönthet a kérdésben, ezért talán figyelembe vehetné a leendő vásárlók véleményét is, ha másként nem megy, legalább úgy, hogy többféle - a cég szerint szükséges információkat is tartalmazó - dizájn közül azt fogja felhasználni, amelyik előzetesen a legnépszerűbbnek bizonyult.

Nem egy nagy etvasz. Sem a probléma, sem a megoldása.
0
2005. szeptember 19., hétfő 20:14
Tud valaki valamit Az évszázad vihara és a The Dead Zone sorozatok megjelenéséről?
0
2005. szeptember 19., hétfő 19:14
"minden olyan információ, amelyre legfeljebb csak a vásárláskor van szükség (akciós, most szinkronos stb.), ne közvetlenül a dobozra vagy borítóra, hanem az eltávolítható celofánra kerüljön rá."

egyetértek. elég volt eddig is az, hogy a celofánon egy nagy matrica volt, ami hirdette, hogy szinkronos az adott kiadvány. sorozat? csak az fűzi össze ezeket a filmeket, hogy szerencsétlenségükre első körben kerültek kiadásra - szinkron nélkül, semmi más.
már a legendák klubján is folyamatos háborgás volt, pedig az negyedennyire sem volt ízléstelen...
ezek így kifejezetten randák.
0
2005. szeptember 19., hétfő 19:10
Szerintem vannak sikerültebbek (épp a Madarak), de pl. a Vertigo elég gyengének tűnik így az interneten keresztül. Összességében a szenzációhajhász amerikai változatok nekem jobban tetszenek.
0
2005. szeptember 19., hétfő 18:33
a régi searchers borító se túl impozáns, meg a film is overrated, de ez más lapra tartozik, az új design egy csöppet se ront rajta. az új hitchcock borítók pedig durvajók, saul basst idézik.
0
2005. szeptember 19., hétfő 18:18
Persze a mostani probléma abból fakad, hogy a kiadni szándékozott filmek egyetlen közös jellemzője, hogy végre lesz rajtuk szinkron.
0
2005. szeptember 19., hétfő 18:14
Az egységesített dizájn önmagában nem baj.
Nekem pl. tetszik a Bond-sorozat (és nagyon nem tetszik az eltérő, nyilvánvalóan  magyarított Bond-20).

Tetszenek ezek a Paramount-westernek:
http://xpress.hu/dvd/cover/nagy/1269.jpg

A Universal J. Stewart-westernjei:
http://xpress.hu/dvd/cover/nagy/3023.jpg

Kétségtelen, a WB-nek lehet valami (ferde) hajlama a borítók elbaltázásához:
Régi:
http://images-eu.amazon.com/images/P/6304696566.01.LZZZZZZZ.jpg
Új:
http://images-eu.amazon.com/images/P/B00004TXGX.02.LZZZZZZZ.jpg

Pl. Universal - Birds:
2003, USA:
http://images.amazon.com/images/P/0783240236.01._SCLZZZZZZZ_.jpg
2005, UK:
http://images-eu.amazon.com/images/P/B00005N6RU.02.LZZZZZZZ.jpg (még elmegy)

0
2005. szeptember 19., hétfő 17:30
és az mennyiben segít az ügyön, hogy itt toporzékolsz?
0
2005. szeptember 19., hétfő 17:19
Az imént leteszteltem a DVD Extrán a borítóterveket. Hát tényleg elég rondák. Én tutira felmondanék a dízájnernek...
0
2005. szeptember 19., hétfő 17:03
Nézd, a WB-t én is a jobb cégek közé sorolom, de a vásárlóbarátság kapcsán azért ne felejtsük el, hogy ezeket a filmeket korábban dupla áron, felirattal adták ki.  Tehát esetünkben mindössze arról van szó, hogy végre talán szinkronba kerülnek a dolgok.
Remélhetőleg.

A borító pocsék.
Ráadásul 200 filmet óhajtanak így kiadni.
0
2005. szeptember 19., hétfő 16:38
.... hátha leszarják (bocsi) a fejünket.

Én már nem egyszer kerestem öket igy is ugy is és semmi.
Amióta átalakult a cég és elköltöztek azota egy kalap s..r.
Tojnak a vásárló észrevételére,kérésrére,kivánságára nagy ívben.
0
2005. szeptember 19., hétfő 16:37
Erről a tegezősdiről eszembe jutott a régi Móricka-vicc:

Móricka az iskolában éppen felel. A tanító néni kérdése így hangzik:
– Móricka, mi a neve annak a tárgynak, amelyben elődeink a nyílvesszőket tartották?
Nagy csend, Móricka nem tudja a választ. A tanító néni:
– Na, gondolkodjál! Biztos eszedbe fog jutni!
Móricka: – Nem, tanító néni, sajnos nem tudom.
A tanító néni: – Nem baj, Móricka. És ha azt mondom, "tegez"?
Mire Móricka: – B@szd meg, akkor se tudom!

Hogy ON is legyek: privát véleményem az, hogy minden olyan információ, amelyre legfeljebb csak a vásárláskor van szükség (akciós, most szinkronos stb.), ne közvetlenül a dobozra vagy borítóra, hanem az eltávolítható celofánra kerüljön rá.
0
2005. szeptember 19., hétfő 16:03
oké, én megértem az aggályaid, habár nekem se a tegezéssel, se a kivitelezéssel, a warner vásárlóbarát hozzáállásával pedig FŐLEG nincs gondom. szerintem keressétek meg őket levélben és/vagy telefonon a panaszaitokkal, hátha...
0
2005. szeptember 19., hétfő 15:58
Pár dolog ehhez a "Kerülj szinkronba!" WB-grafikához:

1. Ez a csendőrpertu jellegű tegeződés már az Ikea esetében sem nyerő.

2. Szerintem nem én, hanem inkább a WB (és a többiek) vannak (de főleg voltak) aszinkronban. A vásárlók igényeivel. Mind minőség, mind ár tekintetében.

3. "Extra változat", "Szélesvásznú változat", Kerülj szinkronba" változat.
Lemaradt, hogy "Színes", meg "Hangos".
Meg még mozog is.
Hátha nem tudja az az egyszerű elme, aki megveszi!

4. A megkülönböztetés nem gond. Ez a kivitel viszont igen. A tervezőnek (és az elfogadónak) kicsit rossz az ízlése ezzel a fajta szürkével, ezenkívül némileg el van tévedve, amikor azt hiszi, hogy szerencsétlen kuncsaft vásárlás után is holmi böhöm ferde (mégha ez a Lesz ez még így se! című filmhez van is) reklámcsíkot óhajt nézegetni.

0
2005. szeptember 19., hétfő 15:51
szerintem annyira nem vészesek. nem akarok hazabeszélni, de kellett vmi szignifikáns megkülönböztető jelzés, hogy az egyszeri vevő tudja, hogy ez már egy új, szinkronos kiadás.
0
2005. szeptember 19., hétfő 14:10
Egyet értek veled még ha nem is mondtad ki.

OCSMÁNYAK EZEK/AZOK A BORITOK!!!!!!!!!

ÉBRESTŐ WARNER!!!!!!!!
0
2005. szeptember 19., hétfő 12:42
1. A WB szinkronizált újrakiadásainál a vásárlók igénylistáját is figyelembe tudják venni valamennyire?

2. Azt a borítót komolyan gondolják?
Vagy ezzel csak vizuálisan óhajtják kommunikálni a kiadványok korábbinál magyarosabb jellegét? (Elvégre a "Kitaláltunk valamit okosat, de utána némileg elbaltázzuk" technika kifejezetten hazai specialitás.)
0
2005. szeptember 19., hétfő 0:06
na ez az ami kell!!!
0