Keresés

Megjelenések

2005. június 28., kedd 16:54
Nos amit karácsonyra kértem: Gina G. volt. Egyetlen Cd-t adott ki életében már jó sok éve.. .még a használt Cd-k között sem találtam. Legalábbis ahol kerestem :) És nem titok hogy a numero7-től rendeltem meg, mert ők mondták egyedül a kérdezettek közül, hogy menni fog.
A mostani: NANA-tól a Nana.... Ezt már Music Store beigérte de aggódom hogy nem jön meg időben :( Ha esetleg tudsz segíteni azt megköszönöm :)

Ami pedig a "gonosz kérdést" illeti igazad van :) Soha nem mondtam hogy nem szemét a multi :) Semmilyen érdekeltségem náluk! :))) Csak azt hogy miért népszerűbbek az emberek szemében :)
0
2005. június 28., kedd 16:45
Ha az amerikai cédéket forgalmazó online üzlettől rendelted meg akkor megint csak öngólt rúgtál mert ők meg megfizettetik rendesen veled a dolgokat.Én ugyanúgy dolgozom abból a listából amikből ők és mégis az van kiírva az oldalukon,hogy csak náluk.Ha gondolod szívesen adok egy árajánlatot a szülinapi cédére.Kíváncsivá tettél.Egyébként nem értem miért nem időspórolásból médiában vetted?(ez gonosz kérdés volt)Pontosan azért amit XPress is elmondott.
A multik lefölözik a tejet és a salak az utánajárás marad nekünk kicsiknek.
A nagyáruházakban megkapod a top 40-et és igenis járhatod a várost ha nem éppen Bődli Gusztit akarsz venni.
Egyébként Bebe nagyon becsüllek azért mert eredetit veszel.

(írd meg lécci melyik volt az a lemez emit amerikából kellett megrendelni és melyik az amelyiket most keresel illetve rendeltél meg-nagyon kíváncsi vagyok)
0
2005. június 28., kedd 16:33
Kedves Xpress bár kicsit túl személyes volt a hozzászólásod, nem bántódtam meg (annyira). De azért nem szűrnék le hamar tényeket abból, hogy ez alatt a név alatt sosem rendeltem tőletek akkor biztosan máshogy sem... Eddig a párom volt nálatok regisztrálva és a nevében belépve már volt szerencsénk rendelni tőletek... Ennyit arról hogy milyen jól és milyen hamar tudtok következtetéseket levonni... És bár a ti futárotokat választottuk inkább soha többet, köszönöm mert k.... nem a kért időben jött, még a közelében sem járt annak. Inkább maradtunk a GLS-nél... de én soha tőletek semmit igazad van...
Ami pedig a hozzászólásomra reakciód volt Xpress, úgy látszik nem jól fejeztem ki magam de szerintem érthető és világos amit írtam: "Mivel ugyanennyi a multinál (nem minden esetben de tegyük fel) és mondjuk úgyis valamelyik Plazaban mászkál vagy bevásárol éppen egy hipermarketben, akkor érthető, hogy 1- Nem vár napokat míg megkapja, 2- Nem fizet plusz 1000 Ft-ot hogy kivigyék neki. (990 Ft rögtön 1990 Ft)" Tehát mit is jelent ez.... Azt hogy ha már betette a lábát a multiba az ember vagy a hiperbe, akkor miért menjen haza és rendelje meg gyorsan Xpresstől hogy plusz teljen neki az idő vagy plusz fizessen a kiszállításért???? Remélem most már érthetőbb!!! Nem mondanám hogy az ember emiatt igénytelen ahogy azt már többször is az arcunkba kaptuk más fórumokon is Xpresstől... Sajnállak Titeket - de komolyan - de én sem vagyok jótékonysági intézmény ahogy Ti sem vagytok azok. És ahogy montad így van ez rendjén. Ha le igénytelenezed a vevőidet ("ami szíved joga") valószínű elpártolnak Tőled ennyit még én is tudok. (Mert sokan vesznek Tőletek is, meg keverve a multitól is függően hogy éppen hol tartózkodik) Ha meg ettől nem félsz mert vannak mások, akkor meg miért zavar hogy lemenőben a bevételetek?
0
2005. június 28., kedd 16:14
"Azt senki nem kalkulálja, mennyibe kerül az idő, amíg a multiba eljutsz"
És azt az időt, sem kalkulálja senki, amíg a futár eljutt a megrendelőhöz.
0
2005. június 28., kedd 16:13
Nem vagyok elájulva Tőle, de tény: Az MM előtt nem tudtam sehol az akciókról. Miért? Mert lássuk be a szórólapnak komoly hatalma van (nem feltétlenül kell internet hoy értesülj az akciókról, és házhoz viszik), na meg az is, hogy több helyen van belőle város szerte. Igen ezeket komoly előnyöknek tartom. Korábban lehetséges, sőt valószínű hogy voltak a közelemben lévő boltokban is akciók, de nem tudtam róla, mert csak akkor néztem be sokszor a boltba, egy adott termék miatt ha azt mondták hogy nem sokára várjak... Akkor aztán sokat jártam a anyakukra :) De kedvesek voltak és nem bánták. Vitathatatlan hogy akik a kisboltokban vannak jobban értenek hozzá és kedvesebbek is. Arról nem is beszélve ha kifogynak valamiből esélyed sincs utánrendelésnek...(A MM-ban személytelen minden) De az idő ma már pénz (sajnos) és sokan vannak úgy vele, hogy minél kevesebb utánajárással akarja elintézni. És ez is az ő malmukra hajtja a vizet (nem hiába építkeznek most már Tesco-k és Auschan-ok közelébe).
Azok a kis boltok, akik pedig észbekaptak és az interneten hírdetnek továbbra is azt mondom, nem eléggé harsányan. Órákig keresgéltem a múltkor is az interneten mert a kedvesem oda van egy adott Cd-ért. Esélyem sincs hogy egyből megkapjam első próbálkozásra. Találtam egy megbízható oldalt ahonnan már rendeltem kifogyott CD-t, nekik is Amerikából kellett beszerezni meg is kaptam.. de k... drága volt azt kell hogy mondjam.  De karácsony volt és azt mondtam legyen. Most a szülinapjával vagyok ugyanígy, és megint egy ritka és régi CD... :) Nem panaszként mondtam el, de tény a hozzám hasonló "állatfaj" kihalóban. Mind akiknek elmeséltem ezt a procedúrát, furán néztek rám, mert a netről letölthettem volna... mondták. Mindegy nem egyezik a nézőpontom az ővékével....
0
2005. június 28., kedd 15:52
Igen, így működnek sajnos a multik. A probléma az, hogy nálunk az emberek is másként működnek, mint más országokban, ahol működik a piac. Jó példa Bebe hozzászólása. Ő úgy gondolkodik, hogy rengeteget spórol akkor, ha multiban vásárol, és nem mondjuk nálunk, mert plusz ezer forintba kerül neki az, hogy házhoz viszik a rendelést. Azt senki nem kalkulálja, mennyibe kerül az idő, amíg a multiba eljutsz, vagy amíg az áttekinthetetlen polcok és kosarak erdejében megtalálod amit keresel.
Bebe valószínűleg örül annak, hogy az interneten - például nálunk - megnézheti, hogy milyen megjelenések mikor várhatók, mit érdemes keresni a boltokban, lefut és megveszi ott. (Gondolom, lévén úgy tudom még soha egyetlen filmet sem vett tőlünk, ami szíve joga.) Nem gond.
Az sem gond, ha megszűnik a multik és az ilyen gondolkodás miatt az összes kis DVD, CD bolt, on-line kereskedés. Legalábbis annak nem gond, aki megelégszik a tömegcikkekkel. Azt ugyanis tudni kell, hogy míg sok kis boltos "szerelemből" nyitott üzletet, addig a multiknál csak a racionalitás működhet, és ez így is van jól egy tőzsdei cégnél. Több kis kiadó panaszkodik, hogy nem képesek bevinni a multi-hálózatokba jobbnál jobb filmeket. Mert a Tesco-t, vagy a Médiát nem érdekli, hogy megjelenik egy hiánypótló Fellini alkotás, vagy egy igényes művészfilm, neki az a lényeg, hogy aki beszállít, perkáljon milliókat azért, hogy egyáltalán árusítsák a termékét, és ha már perkált, akkor ezres nagyságrendben eladható terméket hozzon minél olcsóbban. Na ez nem segíti sem az igényes kivitelezésű (drága extrákkal, masterrel, szinkronnal ellátott) rétegfilmek elterjedését, viszont ösztönzi a kiadókat arra, hogy ontsák a sz*rt, mindegy milyen képpel, mindegy milyen hanggal, mindegy milyen csomagolásban, mindegy milyen extrákkal - a lényeg: ÓCSÓN.
Kiadóktól tudom, hogy vannak olyan kiadványok, amelyekből a teljes országos eladásuk negyedét-felét rajtunk keresztül értékesítették, és a maradék nagy részét is a konkurens on-line boltokban. Ezek többnyire értékes, igényes művészfilmek, díszdobozok voltak. Vajon csak az interneten vásárló közönség között találni igényes filmfogyasztót? Kizárt. Egyszerűen arról van szó, hogy a multik nem hajlandók foglalkozni olyasmivel, amivel nem, vagy csak keveset keresnek. Mert ők azért nem hülyék, mi sajnos azok vagyunk :)
Tehát ha eltűnnek a kisboltok és maradnak a multik, marad az igénytelenség. Lásd alább Benő hozzászólását (a kis játékbolt, ahol háromszor nagyobb volt a választék bizonyos játékokból most bezárt, mert a multik kiszorították a piacról.)
0
2005. június 28., kedd 15:24
Hidd el én is emlékszem a MM előtti időkre.Mikor kezdtem 3000 volt egy eredeti küföldi CD.Ezek bejöttek és egycsapásra felment 4-5 ezerre.
Egyébként 90 % -ban még mindig olcsóbb nálam a lemez mint a nemhülyéknél viszont az a 10% elég arra,hogy tömött sorokban járuljanak a vályú elé akik őket választják.Ez a multik fegyvere.Mondok egy példát.Megjelenik egy új TNT lemez.A multi kiteszi nagykerár alatt.Meghirdeti az újságban.Erre a nép azt hiszi ,hogy milyen jó neki és akkor mondjuk a Pink Floyd lemez is biztos olcsóbb.
Az a szomorú,hogy másokkal fizettetik meg amit mondjuk a TNT-n buknak.De valójában hála annak,hogy a kiadók lefekszenek nekik még azon sem buknak csak kiirtják a kicsiket.Én nem tudom meghirdetni,hogy nálam mondjuk most az új Star Wars lemezt DVD-vel megkapod 3500-ért akcióban.Nem tudom miért vagy elájulva a Médiától:)Bocs,hogy összekevertelek Benővel.Pedig őt még személyesen is ismerem:)Csak úgy látszik már nem látok jól mert leszáll a lila köd ha MM kerül szóba:)
0
2005. június 28., kedd 14:40
"Nekem csak az szúrta a szemem,hogy azt írtad a kisker milyen sokat keresett eddig a DVD-n."

Nem én írtam (én lány vagyok, Benő meg szerintem fiú), de gondolom nem is rám gondoltál :)))

Ami a Cd példát illeti, emlékszem még az első Media MArkt előtti időkből, hogy egy darab Cd-t úgy (nem hazai) 4-5000 Ft-ért tudtam megvenni. Egy csomó ideig kellettt spórolnom mint diák, hogy ha érdekelt egy CD meg tudjam szerezni (és az igazi CD-t ez lényeges!) A piacokon minden második pulton karton dobozba gyűjtve ott voltak a hamis CD-k és kazetták emlékszem még azokra az időkre amikor úthengerrel zúzták be ezeket.... Ma már nem olyan vészes egy CD ára, és nem gondolkodom el rajta hogy eredetit vegyek-e vagy ne, mert ha annyira szeretem az adott előadót, akkor persze hogy az igazit veszem meg.
Ma már fű alatt a DVD-kel vannak ugyanígy.
0
2005. június 28., kedd 14:34
Érdekes, hogy pont a Dr. Dolittle kavar fel a legjobban.
0
2005. június 28., kedd 14:27
AZ INTERCOM II.féléves megjelenései nagyvonalakban:

- Gorilla bácsi
- Mennyei királyság
- Sorstalanság
- Walt Disney: Jéghercegnő
- Walt Disney: Lilo és Stitch 2.
- A Főnix útja
- Carter edző
- Csak lazán!
- Robotok
- Galaxis útikalauz stopposoknak
- Walt Disney: Hamupipőke E.V.
- A csajom apja ideges
- Bionicle 3.
- Dr. Dolittle 3. (!!!!!!)   Remélem jön az 1-2 is szinkronnal!!!!
- Világok harca
- Vad galamb (Valiant) animációs film
- Fantasztikus négyes
- Kicsi kocsi: Tele a tank

Hát egyenlőre ennyi.Semmi pontos dátum és speckok,csak egy pár cim.
0
2005. június 28., kedd 14:01
Nem konkrétan az internet kontra normál bolt ellentétre gondoltam:)Nekem csak az szúrta a szemem,hogy azt írtad a kisker milyen sokat keresett eddig a DVD-n.
Egyébként mint gyakorló CD boltos vallom,hogy a multiknak köszönhetjük a relatíve magasabb árakat.Mielőtt ide ette őket a fene normális árak voltak.Aztán amint megjöttek a "nemhülyék" elkezdték zsarolni a kiadókat,hogy mi vagyunk a nem hülyék és ennyi meg ennyi engedményt kérünk.Ezután kénytelenek voltak a kiadók egy magasabb árkategóriába menni,hogy ezeknek engedni tudjanak.Most pedig megnézhetjük,hogy hova jutottunk.Mindenki bele fog dögleni ebbe szerintem és akkor mindent rendelhettek majd az amazonról
0
2005. június 28., kedd 13:22
Erre azért több "esettanulmányt" is lehetne készíteni... :)))

Ha konkrétan a 990 Ft-os filmekre gondolsz akkor szerintem:
Mivel ugyanennyi a multinál (nem minden esetben de tegyük fel) és mondjuk úgyis valamelyik Plazaban mászkál vagy bevásárol éppen egy hipermarketben, akkor érthető, hogy    1- Nem vár napokat míg megkapja,      2- Nem fizet plusz 1000 Ft-ot hogy kivigyék neki. (990 Ft rögtön 1990 Ft)
Így szerintem nem mindig 100 Ft nyer az ember szemében...
0
2005. június 28., kedd 12:28
Benő a kiskereskedéseknek eddig sem volt giganyeresége a DVD-n és az 1000 forintosnál meg szintén nincs.Eddig egy 5000 forintos filmet a kiskereskedő megkapott 4500-ért és 5000-ért nem tudta eladni most megkapja 800-ért és 1000-ért nem tudja eladni:)Mert mindenki a multikhoz jár és ha történetesen 100 forinttal olcsóbban megveszi akkor büszkén veri a mellét,hogy hülye azért nem vagyok:)
0
2005. június 28., kedd 11:19
Én is (mint vásárló) örültem az akcióknak, az eddigi 4-5eFt-ért nem vittem a régi magyar filmek felújításait.
Ugyanakkor aggódom, amikor már az Xpress-en is 1K alatt vannak a filmek - gondoljátok végig, milyen giganyeresége -több ezer forint :) - lehet rajta a forgalmazónak és a kiskereskedéseknek. Együttérzek Robiékkal, valaha nekem is volt (offline) szakboltom, majd először a plázák, utána a mall-ok szétkúrták a piacot - nekem sincs játékboltom már, de olyan hely sincs budapesten, ahol 800 puzzle és 200 társas közül lehetne válogatni, kicsit (!) olcsóbban, de max. harmadekkora választékból kell választani. Bár nekünk legalább az áfacsaló újságkiadásokkal nam kellett megküzdenünk. Valami hasonlótól féltem az Xpresst is.
0
2005. június 28., kedd 11:06
Én is örülök ennek az akciónak: 4 filmet rögtön meg is rendeltem belőle. Kíváncsi lennék, hogy azok, akik rendszeresen és pofátlanul az Xpress oldalain hirdetik a multik akcióit, most vajon propagálják-e a multiknál az Xpress akcióját: ezek a MOKÉP filmek ugyanis – tudomásom szerint – még a multiknál is drágábbak voltak, mint most itt...
0
2005. június 28., kedd 10:56
nem tudtam hogy hova írjam, így most ide írom, hogy régen örültem már akciónak annyira mint a mostani Mokép-nak. Amely magyar klasszisoknak az árát eddig sokaltam, msot reáliasabb árúvű váltak.
thx mokep
0
2005. június 25., szombat 0:58
+t :)
most posts by TM
0
2005. június 25., szombat 0:30
én őszről hallotam
most posts by TM
0
2005. június 24., péntek 23:48
Köszönöm mindkettötöknek a segítséget.
0
2005. június 24., péntek 23:11
Nem tudtok valamit a Batman filmek új kiadásáról?
Nem úgy volt,hogy idén nyáron fog megjelenni,vagy majd csak a Begins-el fogják kiadni jövőre?
0
2005. június 24., péntek 22:55
az, bár az általad mutatott tervek se rosszak:)
0
2005. június 24., péntek 22:16
Bár nálunk nem volt, van, lesz(?) de azért ami igényes és szép, azt ismerjük el! :)
most posts by TM
0
2005. június 24., péntek 22:11
ez nem volt
0
2005. június 24., péntek 15:37
Szép! :)

most posts by TM
0
2005. június 24., péntek 15:31
Erre gondoltam:

http://images-eu.amazon.com/images/P/B0000BZND4.02.LZZZZZZZ.jpg