Semmi gond, mi sem örülünk, ha nem olajozottan mennek a dolgok, de remélem a költözés tényleg megold néhány problémát. A gond ott van, hogy rengeteg az új megjelenés, és a kiadóknál is fejetlenség van. Sokszor csak a megjelenés napján tudjuk meg, hogy csúszik a megjelenés, más kiadóknál a specifikációk derülnek ki későn stb. Sajnos többnyire ilyen okok miatt marad ki egy-egy film a kínálatunkból. Ezeket amint lehet pótoljuk. A Függőség, Argo ma érkezik a forgalmazótól, már csak fel kell tennünk az adatbázisba.
Az új "olcsó" filmekből is kértünk mintapéldányokat, így amint a kezünkben vannak és a tényleges kiadás alapján tudjuk feltüntetni a paramétereket, azokat a filmeket is kitesszük az oldalra (pl. Baraka)
Van néhány olyan kiadó, amely meglehetősen kiszámíthatatlanul dolgozik (pl: InterSonic), az ő filmjeiket nem nagyon merjük feltenni a kínálatba, mert lehet, hogy mire kikerül az oldalra, már nem is lehet beszerezni a filmeket. Más kiadóknál éppen a kiszámíthatóság miatt nem törjük össze magunkat azért, hogy minden filmjük szerepelje a kínálatunkban. Most őszintén: normális ember az, aki Best Hollywood filmet vásárol újonan? (Én sem lehetek normális, mert megvettem a 7000 forintos Trainspottingot, most meg újságmellékletté degradálták 1490-ért.) Persze, ha lesz egy kis felesleges energiánk, feltesszük a Csajok a csúcson 2.-t is a kínálatba, hacsak addig nem látjuk viszont a Fürge ujjak "mellékleteként".
Nem koncepcióról van szó, tehát nem szándékosan nem tettük fel például a Csajok a csúcson 2.-t, de nem is igazán törtük magunkat, hogy utána járjunk a paramétereknek. Az elmúlt hónapok eszetlen piaci káoszában szerintem mi, "hagyományos" kiskereskedők vesztettünk a legtöbbet. Havi szinten százezres nagyságrendben értéktelenedik el a raktárkészletünk az eszetlen akciók, a multik gátlástalan üzletpolitikája (beszerzési ár alatt árusított filmek - lásd: Hihetetlen család, Harry Potter) és az "újságmellékletes" piacrombolás miatt. Ez a másik oka annak, hogy míg korábban bátran vásároltunk minden új filmből úgy, hogy megjelenés után még hónapokig biztosan raktárról szállíthassunk, addig ma csak a tényleges előrendeléseket hozzuk el a megjelenés napján - és még így is bukunk néha.
Na mindegy, a jövő héten talán már az új irodánkból próbáljuk megváltani a világot, és ott mi is ráfekszünk a hazai trendre: minőség helyett sok olcsó vacakot a népnek! :)