Keresés

Megjelenések

2005. március 15., kedd 16:51
Én nem tudom, viszont engem is érdekelne. Különösen a DAGOBERT KIRÁLY című történelmi filmje, amely szerintem nem is volt látható nálunk, vagy az annak idején nálunk is nagy sikert aratott vígjátéka, a FEHÉR TELEFONOK.
0
2005. március 15., kedd 16:00
Gondolom nem sokakat érdekelne ha megjelne (engem spec. nagyon) ezért megkérdem, nem tudja-e valaki, hogy Dino Risi filmek (Előzés, Elveszett lélek, Szörnyetegek, Matador) kiadására van-e remény mostanság?
0
2005. március 15., kedd 15:01
Figyelem!Kapható az elit alakulat díszdoboz a saturnban.
0
2005. március 15., kedd 13:23
Nos, immár személyes tapasztalataimat is megoszthatom a DVD változatot illetően. Sajnálattal kellett tapasztalnom, hogy a Pasolini-filmek kópiáit valóban nem újították fel, bár a Trilógia filmjeinek bitrátája 6 fölött van. Ez úgy általában nem tűnik soknak, de AZ EZEREGYÉJSZAKA brit kiadásának birtokában azt mondhatom, hogy zongorázni lehet a különbséget az angol és francia (magyar) változat között: az előbbi képe ugyanis idegesítően szemcsés, túlszínezett, egy VHS minőségét sem éri el, a francia–magyar változaté viszont lényegesen jobb, részletgazdagabb, bár sajnos képhibáktól nem mentes.
A SALÓ esetében teljesen értetlenül állok az Odeon módszere előtt: szemmel láthatóan megvásárolták a francia kiadás elég jó extráit, maga a film azonban az angol kiadás alapanyagából került a korongra: ez egészen biztos, hiszen az is a birtokomban van, össze tudom hasonlítani a kettőt. Az angol kiadást egyébként attól lehet egyértelműen megkülönböztetni az amerikaitól vagy a franciától, hogy kizárólag az angol tartalmaz egy 14 mp-es jelenetet, amely a mostani magyar kiadáson is rajta van. Hát nem tudom, érdemes volt-e 14 mp-nyi, nem kulcsfontosságú jelenetért feláldozni a képminőséget? Az angol kiadás ugyan jobb, mint a Criterion által kiadott amerikaié, de meg sem közelíti a franciáét: rendkívül sötét tónusú. Ez talán abban a jelenetben a legszembeötlőbb, ahol az egyik testőr (Guido) és a Püspök ágyjelenete látható, melynek végén az ifjú a végső rituáléhoz öltözteti fel a férfit. (A magyar VHS változattal egyáltalán nem voltak ilyen megvilágítási gondok.)
A három kiadás közötti minőségi különbségeket egyébként az alábbi oldalon screenshotok segítségével igen látványosan szemléltetik:

http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCompare/salo.htm
0
2005. március 15., kedd 12:32
LOTR - ROTK
0
2005. március 15., kedd 12:32
0
2005. március 15., kedd 11:55
Amerikában a Kill Bill összevágott verziója előtt még kijön mindkét rész speciális kiadása külön-külön (hogyan húzzuk le minél jobban a vásárlót), így ezeket nekünk is meg kell várnunk.

Innen viszont lehet elég jó replikákat rendelni a Kill Bill kardokból, nem is túl drágán: www.empireswords.com
0
2005. március 15., kedd 9:20
Lehet, hülye kérdés... Nem tudja esetleg valaki, hogy az Azumi kijön-e nálunk?
0
2005. március 15., kedd 1:41
A Kill Bill 1-2 összevágott verziójáról nem tudtok semmit?
Az is napvilágot láthatna már.
0
2005. március 15., kedd 1:16
Most láttam az ezydvd-n hogy ausztráliában megjelent már magyar 5.1es szink+felirattal a Wimbledon cimű film. Meg szintén 5.1+felrat egy régebbi kedvenc a Wong foo,kösz mindent!Julie Newman cimű film is. Nálunk még ezek az áprilisiban sincsenek. Szemétség!!!!!!!!!!!!!
0
2005. március 12., szombat 11:58
én a Vegasi Vakáció c. Chevy Chase filmről érdeklnődnék, hogy megjelenik-e esetleg kis hazánkban szinkronnal?!
0
2005. március 12., szombat 11:51
Helló

Valaki nemtud infót arról, hogy eme filmek valamikor mejelennek-e hazánkban, és ha igen akkor mikor ?
Rémálom az Elm utcában
Gyerekjáték
(Szerintem lenne rá vevő, tudom akinek nagyon kellenek azok már megrendelték küföldről, de sztem akkor is lenne ithon igény ezekre a nagyszerű horrorokra)
hali
0
2005. március 10., csütörtök 14:27
A Solaris lengyel regény, így nem lehetett az echte válasz.
0
2005. március 10., csütörtök 13:53
A Szovjetunió szerintem mindenre mindennel válaszolni akart... :))
0
2005. március 10., csütörtök 13:32
"Tarkovszkij sorozata a SZTALKER-rel bo1vül: a Sztrugackij-fivérek regényébo1l készült sci-fi a mu1faj történetének kiemelkedo1 darabja, "a Szovjetunió válasza a 2001 U1RODÜSSZEIÁ-ra"

csak a tisztan latas vegett, "a Szovjetunió válasza" nem a solaris volt?
http://tinyurl.com/5fc38

0
2005. március 10., csütörtök 9:08
ha már mihalkov: én a CSALÓKA NAPFÉNYre várok régóta. habár elég, ha most kinézek az ablakon. :)
0
2005. március 10., csütörtök 9:01
Mint a DVD Extra közli, a MOKÉP ebben a hónapban igencsak belehúz a szovjet filmek terén. Szerencsére nem heroikus partizánfilmeket, meg olyan kétes értékű alkotásokat mutat be, mint a CSAPAJEV vagy a BERLIN ELESTE, hanem igazi értékeket. Tarkovszkij sorozata a SZTALKER-rel bővül: a Sztrugackij-fivérek regényéből készült sci-fi a műfaj történetének kiemelkedő darabja, "a Szovjetunió válasza a 2001 ŰRODÜSSZEIÁ-ra". A DERSZU UZALA a japán Akira Kuroszava Oscar-díjjal jutalmazott alkotása Arszenyev műve alapján. DODESKADEN című filmjének bukása után Kuroszava súlyos válságba került, nem kapott munkát otthon, öngyilkosságot kísérelt meg. A szovjetek siettek a segítségére a DERSZU UZALÁ-ra szóló felkéréssel. Nyikita Mihalkov munkásságából szintén két film jelenik meg. Csehov PLATONOV című drámájának motívumai alapján készült az ETŰDÖK GÉPZONGORÁRA, a 70-es évek egyik legjelentősebb szovjet filmje. Az OBLOMOV NÉHÁNY NAPJA Goncsarov-mű adaptációja, Oleg Tabakov remek játékával. Grigorij Csuhraj BALLADA A KATONÁRÓL című alkotása a II. világháború utáni szovjet filmművészet egyik gyöngyszeme, amely messze kimagaslik a kor sematikus alkotásai közül. Szergej Bondarcsuk, a rendszer egyik kegyence az EMBERI SORS című Solohov-feldolgozással életműve talán legjelentősebb darabját készítette el. Az utolsó orosz cár, II. Miklós uralmának végső időszakát, a haldokló, "agonizáló" cárizmus végnapjait örökíti meg Elem Klimov AGÓNIÁ-ja, amelynek középpontjában az "ördögi" szerzetes, Raszputyin titokzatos figurája áll.
0
2005. március 10., csütörtök 8:03
Annál jobb. Örömmel várom a megjelenését.
0
2005. március 9., szerda 20:12
Hu hú,ez szuper!Már régóta várom ezt a filmet.
Kössz az információt!
0
2005. március 9., szerda 20:01
Szia!

Legkorábban májusban várható.
0
2005. március 9., szerda 19:53
Szervusztok.
Nem tudtok valamit a Sky Captain and the World of Tomorrow megjelenéséről?
0
2005. március 9., szerda 19:48
Most néztem meg, Amerikában is  94-ben volt a bemutató.
0
2005. március 9., szerda 19:48
Elvileg én is úgy tudtam, de 10-ből 9-szer írják 68-asnak. Meg is nézem.
0
2005. március 9., szerda 19:46
Amúgy a legszebb az egészben az, hogy 1967-es a film (nézzétek meg a főcímet!).
0
2005. március 9., szerda 19:41
Ezt mond a dvdanswer-nek:)
0