Keresés

Megjelenések

2005. február 24., csütörtök 13:23
Remélem, mindehhez a Fantasy Film is hozzácsapja a MAMMA RÓMÁ-t, aminek a megjelenését még tavalyra ígérték. Nem bánnám, ha a Criterion dupla lemezes kiadását vennék át, melyen extraként szerepel a rendezőnek A TÚRÓ című nagy vihart kavart szkeccsfilmje. Ez  az alkotása a ROGOPAG (1963) egyik epizódjaként készült, s Pasolini négy (?) hónapi felfüggesztett börtönbüntetést kapott érte, mert a vád szerint kigúnyolta benne az államvallást.

Amire nagyon fenem a fogam, az a Carlotta Films tavaly októberben kiadott MÉDEA dupla DVD-je. Pasolini egyik méltánytalanul kevéssé ismert alkotásáról van szó (mostanság az Európa tévécsatorna is vetítgeti), amely mellesleg a világhírű operadíva, Maria Callas egyetlen (prózai) filmszerepe. Természetesen a kópiát felújították, s a korong tele van extrákkal: a legérdekesebb alighanem a több mint fél óra (!) kimaradt jelenet. Pasolini DVD eddig csak egy jelent meg kihagyott jelenetekkel: ugyancsak a Carlotta Films adta ki Franciaországban AZ EZEREGYÉJSZAKA VIRÁGAI-t, s azon a DVD-n extraként szerepel az a két jelenet, amit az eredetileg kb. 145 perces filmből a nemzetközileg forgalmazott változat (kb. 125 perc) elkészítése érdekében kivágtak.

0
2005. február 24., csütörtök 13:08
:))
0
2005. február 24., csütörtök 10:16
Pasolini március 17-én? Még az idén? El sem tudom hinni! Bizonyára csoda történt, vagy adminisztratív hiba csúszott a késleltetést okozó adminisztrációba.
0
2005. február 23., szerda 17:58
Desi Arnaz ;)
0
2005. február 23., szerda 17:41
Who killed JFK? :)
0
2005. február 23., szerda 17:23
Akarod tudni a fejleményeket? ;)
0
2005. február 23., szerda 17:18
Amikor először szóba került a SALO hazai DVD kiadása, Anglia után Magyarország lett volna az első európai ország, amelyik kiadja. (Ha jól tudom.) Aztán a szokásos magyar szüttyögés időtartama alatt szinte már mindenhol kiadták. A legjobb kiadást a franciák produkálták (felújított kép, 7 fölötti bitrátával!), de az olasz Pasolini-dobozban a 4 film mellett volt egy ötödik, Marco Tullio Giordana PASOLINI: EGY OLASZ BŰNTÉNY című, nagy feltűnést keltett alkotása. Giordana filmje állítólag ugyanazt a hatást érte el, mint Oliver Stone JFK-je az USÁ-ban: az illetékesek újra vizsgálódni kezdtek az ügyben. Igaz, azóta se a Kennedy-, se a Pasolini-gyilkosságról nem hallottam új infókat...
0
2005. február 23., szerda 17:14
Az a rohadt DNA(ragadozó 3) persze megjelenik de az első meg a második nem!
0
2005. február 23., szerda 17:06
Elvileg (úgy látszik, a hazai DVD megjelenések esetében már csak így lehet kezdeni egy mondatot) ugyanakkor, de nem a díszdoboz részeként.
0
2005. február 23., szerda 17:02
Imába foglalom a neved, Daemiaen! Hát már jó ideje várok erre a megjelenésre, erre az infóra, s az Odeon se volt képes hetek óta valami időpontot mondani! Pedig ma is tízpercenként vizslattam a honlapjukat! Az, hogy a SALO külön jelenik meg, az azt jelenti, hogy nem március 17-én, vagy azt, hogy 17-én, de nem a díszdobozban?
0
2005. február 23., szerda 16:45
Elvileg március 17-én jelenik meg a Pasolini díszdoboz, amely a Dekameront, a Canterbury meséket és az 1001 éjszakát fogja tartalmazni. A Salo, avagy Sodoma 120 napja külön jelenik meg.
0
2005. február 23., szerda 16:27
Március 24-től kölcsönözhető a Ringu, áprilistól pedig meg is vásárolható.
0
2005. február 22., kedd 11:05
Annak idején a moziban is 4:3-as képarányban vetítették a Sztalkert, és én is úgy tudom, hogy ez az eredeti képarány, nem létezik 16:9-es belőle. Aki csak azért nem veszi meg a filmet, mert úgy véli, a 4:3-as képarány a kiadó végzetes baklövése, az téved.
0
2005. február 22., kedd 10:20
Annak idején a moziban is 4:3-as képarányban vetítették a Sztalkert, és én is úgy tudom, hogy ez az eredeti képarány, nem létezik 16:9-es belőle. Aki csak azért nem veszi meg a filmet, mert úgy véli, a 4:3-as képarány a kiadó végzetes baklövése, az téved.
0
2005. február 22., kedd 8:43
Úgy-úgy. Hú, ennyire értetlen voltam? Szóri... :)
0
2005. február 22., kedd 7:45
csak szerintem néz ki majd  mindenki bénán ezen a borítón?

0
2005. február 21., hétfő 22:20
remélem Al Bundyval nem lesz ez.
0
2005. február 21., hétfő 22:18
A Carnivale 1. évadjának megjelenését megint eltoltátok egy héttel...! :(((( Ugye azért karácsonyig megjelenik? :]
0
2005. február 21., hétfő 21:44
itt van megjent az angol beteg S.E, ahogy Jama ígérte .
0
2005. február 21., hétfő 21:11
Kedves Xpress!

A Sztalker eredeti képaránya 4:3 Full Frame. (az imdb szerint)
0
2005. február 21., hétfő 18:23
A Mokép sajnos nagyon pongyolán közli a DVD-kiadványok technikai specifikációit, ezért nem merjük idejekorán feltenni adatbázisunkba a filmjeiket. A Sztalker kiajánlója szerint 4:3 a film képaránya, ami szerencsére nem jelent semmit - a Solaris megjelenése előtt is három különböző képarányt jelzett a kiadó, ráadásul a Tarkovszkij-sorozat eddigi darabjai felújított, eredeti képpel jelentek meg, úgyhogy biztosnak tűnik, hogy eredeti képarány lesz a Sztalkeren is, de az ördög nem alszik. Azt nem igazán szeretnénk, hogy megjelenéskor derüljön ki: rossz képarányt jelöltünk meg az oldalon, mert a vásárló jogosan érezné becsapva magát.
0
2005. február 21., hétfő 18:16
Kedves Xpress!

Az Önök webhelyén mikor tűnik fel végre előrendehető termékként a február 28-án vagy március 1-én megjelenő Sztalker (Tarkovszkij) és Derszu Uzala (Kuroszava)? Máshol már mód van az előrendelésre, de tegyük fel, hogy én az Xpresst preferálnám. :-)

Köszönöm!
0
2005. február 19., szombat 2:07
és igeeeeeeeeeeen április 27. MAN ON FIRE!!!!!!!!!!!
0
2005. február 19., szombat 0:49
intercom áőrilis
0
2005. február 19., szombat 0:48
intercom áprillis
0