Rém rendes család: az amerikai harmadik évadra (talán a korábbiakra se?) nem kerülhetett fel az eredeti főcímzene... helyette valami gagyit raktak alá ami eléggé felbosszantotta a rajongókat. Néhány rész ráadásul vágott. Valaki tudja, hogy a mi kiadásunk teljes értékű lesz-e?
0
2005. február 25., péntek 8:45
7151
Ami a Trilógiát és az életörömöt illeti: nekem inkább a keserűség, a gúny, és legfeljebb a zsigeri röhögés fogalmak jutnak eszembe (ez utóbbi tekintetében kétségkívül az amerikai pités, hangyás, gatyás filmek egyik példaképét tisztelhetjük a Dekameronban).
Elég érdekes megközelítés, a legkevésbé sem áll közel az enyémhez, de gondolom egyébként se forgattak még a világon egyetlen olyan filmet sem, amiről mindenkinek egyforma lett volna a véleménye. A következmények sejthetők: én biztosan meg fogom venni a szóban forgó filmeket, Te valószínűleg nem.
0
2005. február 25., péntek 7:39
398
"Fellinit nevezheted annak, aminek gondolod: én őt se kívánom beskatulyázni, de úgy gondolom, a derű, a humor az ő egyes filmjeitől sem volt teljesen idegen." Enyhén szólva. És szemben Pasolinivel. Ami a Trilógiát és az életörömöt illeti: nekem inkább a keserűség, a gúny, és legfeljebb a zsigeri röhögés fogalmak jutnak eszembe (ez utóbbi tekintetében kétségkívül az amerikai pités, hangyás, gatyás filmek egyik példaképét tisztelhetjük a Dekameronban).
0
2005. február 24., csütörtök 23:39
7271
padi, plíz, írj egy mélt!!
dragonslayer@freeweb.hu
thx!!
0
2005. február 24., csütörtök 22:22
1341
Szemtől szemben extra változat A szomszéd nője 1-2 Végre!
0
2005. február 24., csütörtök 22:13
7151
A fene tudja, nekem úgy dereng, hogy inkább kacagtam a Trilógia nézése közben, és nem a depresszió vett erőt rajtam, de ennek a jelek szerint nem az lehetett az oka, hogy a művek az ÉLETÖRÖMÖT, az élet szeretét hirdették. (Tény, hogy AZ EZEREGYÉJSZAKA komorabb, mint a másik kettő, de alapvetően az se tragikus hangvételű.) Egyébként nem Pasolinit neveztem derűsnek, hanem az emlegetett filmjeit, ami azért nem teljesen ugyanaz. Fellinit nevezheted annak, aminek gondolod: én őt se kívánom beskatulyázni, de úgy gondolom, a derű, a humor az ő egyes filmjeitől sem volt teljesen idegen.
A Criterion érdekes színfoltja a nemzetközi DVD piacnak, de például a DVD Beaver (elég igényesnek tűnő oldal) DVD tesztjeiben bizony nem mindig a Criterion kiadványok kerülnek ki győztesen a különböző kiadások összehasonlításából. A SALO esetében egyértelműen a leggyengébb kiadást produkálták: extrát se találtak a lemezre, noha azért az angol és a francia kiadásra is került némi extra. Cineteles gyanúmat az táplálta, hogy pl. az első Bergman-trilógia alig néhány héttel a Criterion kiadása után jelent meg, így arra gyanakodtam, hogy ugyanonnan származik mindkét kiadó alapanyaga.
0
2005. február 24., csütörtök 21:35
2682
WArnER ÁPRILIS !!!VÉGRE MEGJELENIK A SZOMSZŐD NŐJE 1-2. (KIRÁYL) Mennyi jó film és sorozat. Igen innen sok minden köll. böngészétek át
0
2005. február 24., csütörtök 21:13
398
Derűs Pasolini: Hát, minden relatív. De ha a Trilógia derűs, akkor minek nevezzük Fellinit, dévaj kópénak vagy pufók, rózsaszínű koboldnak? Criterion: Az LD-eredet azért nem eleve hátrány, nem? Ők többnyire újradigitalizált mastert használnak, ha ezt tovább is adják, biztos megkérik az árát, nem hiszem, hogy a magyar kis kiadók ilyesmire költenének (egy európai filmnek biztos vannak olcsóbb kópiái is ideát). A Criterion-extrák - a másik lényeges összetevő, amitől Criterion a Criterion - átvételéről nem is beszélve. A Fanny..-t például 5 lemezen adták
0
2005. február 24., csütörtök 19:56
7151
Azért nem tartom reménytelennek a Criterion-kiadások átvételét (bár nagy reményeket se fűzök hozzájuk), mert az a homályos gyanúm, hogy a Cinetel MONTENEGRO DVD-jének, és Bergman-díszdobozainak az eredete is talán a Criterionhoz vezethető vissza. Abban viszont erősen reménykedem, hogy a magyar SALO DVD alapjául a francia, és nem a Criterion-kiadás szolgált. A Criterion ugyanis a legócskább kiadást produkálta a SALO-ból: lézerlemezről dolgoztak, s az egész filmnek zöldes alapárnyalata van a kiadványukon. Viszont az egész világon ők adták ki először azt a filmet. Ráadásul a Criterion-változat ma már kuriózumnak számít, mert a tisztázatlan szerzői jogok miatt kivonták a forgalomból.
Egyébként én nagy Pasolini-fan vagyok, s a Trilógiát is nagyon szeretem (a VHS kiadásokat is megvettem), bár alapvetően derűs hangvételükkel kétségtelenül kilógnak a rendező inkább komorabb, nyomasztó hangulatú életművéből.
0
2005. február 24., csütörtök 19:17
398
A Sztalker a 4:3 mellett még feliratos is volt. Nem vagyok egy nagy Pasolini-fan (a Trilógiát még kazettára sem vettem fel), de a Mamma Róma és a Médea érdekelne, mert ezeket nem túl jó minőségben lehetett felvenni az MTV-ből. A túró tényleg csak egy szkeccs. A Criterion kiadások átvételében (Mamma Róma, Országúton) én nem reménykednék!
0
2005. február 24., csütörtök 13:23
7151
Remélem, mindehhez a Fantasy Film is hozzácsapja a MAMMA RÓMÁ-t, aminek a megjelenését még tavalyra ígérték. Nem bánnám, ha a Criterion dupla lemezes kiadását vennék át, melyen extraként szerepel a rendezőnek A TÚRÓ című nagy vihart kavart szkeccsfilmje. Ez az alkotása a ROGOPAG (1963) egyik epizódjaként készült, s Pasolini négy (?) hónapi felfüggesztett börtönbüntetést kapott érte, mert a vád szerint kigúnyolta benne az államvallást.
Amire nagyon fenem a fogam, az a Carlotta Films tavaly októberben kiadott MÉDEA dupla DVD-je. Pasolini egyik méltánytalanul kevéssé ismert alkotásáról van szó (mostanság az Európa tévécsatorna is vetítgeti), amely mellesleg a világhírű operadíva, Maria Callas egyetlen (prózai) filmszerepe. Természetesen a kópiát felújították, s a korong tele van extrákkal: a legérdekesebb alighanem a több mint fél óra (!) kimaradt jelenet. Pasolini DVD eddig csak egy jelent meg kihagyott jelenetekkel: ugyancsak a Carlotta Films adta ki Franciaországban AZ EZEREGYÉJSZAKA VIRÁGAI-t, s azon a DVD-n extraként szerepel az a két jelenet, amit az eredetileg kb. 145 perces filmből a nemzetközileg forgalmazott változat (kb. 125 perc) elkészítése érdekében kivágtak.
0
2005. február 24., csütörtök 13:08
7151
:))
0
2005. február 24., csütörtök 10:16
113
Pasolini március 17-én? Még az idén? El sem tudom hinni! Bizonyára csoda történt, vagy adminisztratív hiba csúszott a késleltetést okozó adminisztrációba.
0
2005. február 23., szerda 17:58
5
Desi Arnaz ;)
0
2005. február 23., szerda 17:41
7151
Who killed JFK? :)
0
2005. február 23., szerda 17:23
3933
Akarod tudni a fejleményeket? ;)
0
2005. február 23., szerda 17:18
7151
Amikor először szóba került a SALO hazai DVD kiadása, Anglia után Magyarország lett volna az első európai ország, amelyik kiadja. (Ha jól tudom.) Aztán a szokásos magyar szüttyögés időtartama alatt szinte már mindenhol kiadták. A legjobb kiadást a franciák produkálták (felújított kép, 7 fölötti bitrátával!), de az olasz Pasolini-dobozban a 4 film mellett volt egy ötödik, Marco Tullio Giordana PASOLINI: EGY OLASZ BŰNTÉNY című, nagy feltűnést keltett alkotása. Giordana filmje állítólag ugyanazt a hatást érte el, mint Oliver Stone JFK-je az USÁ-ban: az illetékesek újra vizsgálódni kezdtek az ügyben. Igaz, azóta se a Kennedy-, se a Pasolini-gyilkosságról nem hallottam új infókat...
0
2005. február 23., szerda 17:14
1341
Az a rohadt DNA(ragadozó 3) persze megjelenik de az első meg a második nem!
0
2005. február 23., szerda 17:06
3933
Elvileg (úgy látszik, a hazai DVD megjelenések esetében már csak így lehet kezdeni egy mondatot) ugyanakkor, de nem a díszdoboz részeként.
0
2005. február 23., szerda 17:02
7151
Imába foglalom a neved, Daemiaen! Hát már jó ideje várok erre a megjelenésre, erre az infóra, s az Odeon se volt képes hetek óta valami időpontot mondani! Pedig ma is tízpercenként vizslattam a honlapjukat! Az, hogy a SALO külön jelenik meg, az azt jelenti, hogy nem március 17-én, vagy azt, hogy 17-én, de nem a díszdobozban?
0
2005. február 23., szerda 16:45
3933
Elvileg március 17-én jelenik meg a Pasolini díszdoboz, amely a Dekameront, a Canterbury meséket és az 1001 éjszakát fogja tartalmazni. A Salo, avagy Sodoma 120 napja külön jelenik meg.
0
2005. február 23., szerda 16:27
3933
Március 24-től kölcsönözhető a Ringu, áprilistól pedig meg is vásárolható.
0
2005. február 22., kedd 11:05
113
Annak idején a moziban is 4:3-as képarányban vetítették a Sztalkert, és én is úgy tudom, hogy ez az eredeti képarány, nem létezik 16:9-es belőle. Aki csak azért nem veszi meg a filmet, mert úgy véli, a 4:3-as képarány a kiadó végzetes baklövése, az téved.
0
2005. február 22., kedd 10:20
113
Annak idején a moziban is 4:3-as képarányban vetítették a Sztalkert, és én is úgy tudom, hogy ez az eredeti képarány, nem létezik 16:9-es belőle. Aki csak azért nem veszi meg a filmet, mert úgy véli, a 4:3-as képarány a kiadó végzetes baklövése, az téved.