Keresés

Megjelenések

2003. július 23., szerda 22:44
nem. semmiféle konkrét hátrányom nem lesz tőle. leírom mégegyszer, hátha rosszul fogalmaztam: én attól akadok ki, ha valaki egy itthon, magyar felirattal ellátott dvd-t azért nem vesz meg, mert nincs rajta szinkron. (és elég kevés azon dvd-k száma amit utólag kiadtak szinkronosan)
számomra tök 1értelmű, hogy a FILMÉRT veszem meg a lemezt. ha valaki nem veszi egy magyar hangsáv miatt, akkor én abból indulok ki, hogy az illető nem szereti annyira azt a filmet, hogy feliratosan is megnézze. tehát nem a film, hanem a magyar szinkronsáv a fontos neki.

"De miért fáj az neked, hogy néhány önsanyargató emberke (mint pl én :)) hónapokat, éveket vár a kedvenceire saját fanatizmusa miatt"

ez valóban a te hülyeséged, már bocs :))
0
2003. július 23., szerda 20:48
Egyetértek !!!
0
2003. július 23., szerda 20:29
Már bocs, de mi az, hogy nem igazi filmrajongó az aki a szinkronos filmeket szereti? Akkor énis mondhatnám, hogy aki DTS-el nézi a régebbi filmeket az egy csaló mert újra van keverve a hang, és a képet se újítsák fel mert az az eredeti elfedése, stb... Ez badarság :D
Oké Te nem tartod fontosnak a szinkront, ezért pl sokkal több lehetőséged beszerezni egy filmet, akár külföldről is megrendelheted. Örülj neki. De miért fáj az neked, hogy néhány önsanyargató emberke (mint pl én :)) hónapokat, éveket vár a kedvenceire saját fanatizmusa miatt. Ebből lesz neked valami konkrét hátrányod?
0
2003. július 23., szerda 19:02
Vannak filmek amik eredetiben jók (Ragyogás, Suspiria meg általában a horrorfilmek egy része) ,de egy vígjátékot ki nem álhatom feliratosan. Másrészt egy nagyon pergő akciófilmnél vagy esetleg egy egy oylan filmnél ahol sok a  tömegjelenet vagy többen is beszélnek egyszerre egy feliratos semmit sem tud visszaadni. Egy hirtelen frappáns beszólás (lehet hogy az eredetiben nem pont ez van) meg tudja dobni a filmet. A FOrd Fairlane pl. csak a duma miatt hódít. Ha nem ez lenne a szövege hanem valami átlagos péntek esti film szövegkönyve lenne akkor semmi különleges sem lenne benne. Az arieles szavazásra visszetérva összesen van 7% aki azt mondja hogy az eredeti mindig jobb. A többi nagy része szinkron+felirat míg a maradék meg csak szinkron. Én szeretem a szinrkonos dvd-éket mert akkor látszik is rajta hogy tényleg költöttek rá. Másrészt egy dvd megvásárlásánál nemcsak a film a lényeg. Ha kiadnak egy filmet amit régen láttál szinkronosan és megértetted megvennéd akkor is ha csak japán dts hangsáv lenne rajta holott a film mondjuk olasz? Meg néha már igenis fárasztó olvasni. Ha olvasni van kedvem előkapok mondjuk egy Kinget és azt olvasom. Másrészt igaza volt itt valakinek megszokom a szinkront és megszeretem. Ennyi.
0
2003. július 23., szerda 11:03
ja, elég sok a tré közöttük. daredevil vezet. :DDD
0
2003. július 23., szerda 10:51
na igen, lehet, hogy kicsit túlreagálom a dolgot. sorry, de a mai szinkronokat ki nem állhatom :)
0
2003. július 23., szerda 10:49
ez sem igaz, mert ha az adott filmet nem adták ki sehol dts hangsávval, akkor megveszem sima DD-vel. az igaz, hogy igyekszem mindig a lehető legjobb kiadványt fellelni az adott dvd-ből.
0
2003. július 23., szerda 2:47
ez nem igaz. süti mindenképp megveszi a filmet, csak ha valahol kapható dts hanggal, akkor inkább azt a verziót szerzi be.
0
2003. július 23., szerda 2:46
no, szeritnem megint túlzol. megvan neked a vissza a jövőbe trilógia? tudtommal nincs. [ott figyel nálad az enyém. :] ha jobban megnézed, egy-két extrém kivételtől eltekintve [a régi jó M :] a legtöbb látogató csak 1-2 film esetében ágál a szinkron miatt. ez még talán belefér, nem?
0
2003. július 23., szerda 2:30
"ahol még magyar felirat sincs. mert a lemezen a film a lényeg, nem a szinkron."

No, ebben nincs igazság egyáltalán. Te általában a DTS hangsáv miatt veszel meg egy lemezt, tehát nálad se a film az első.
0
2003. július 23., szerda 2:26
tökéletesen igaz
0
2003. július 23., szerda 2:17
igen, elismerem. nekem is van pár filmkedvencem amit szivesebben nézek szinkronnal, hiszen anno úgy szoktam meg.  van ilyen kb 5-6 film. de akkor is megveszem ha nincs rajta szinkron, sőt külföldről is vásárolok, ahol még magyar felirat sincs. mert a lemezen a film a lényeg, nem a szinkron.

engem csak a hozzállás bőszít fel, amikor ilyeneket olvasok, hogy: nem veszem meg, mert nincs rajta szinkron. Most kérdem én: mi fontos neki? a film, vagy a szinkron. Az ilyen ne merje magát filmrajongó, filmszerető embernek nevezni.
0
2003. július 23., szerda 1:31
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy lesz-e Donnie Darko kapható nálatok, és ha igen, mikor? Sorry, ha már más is kérdezte, de nem volt kedvem visszaolvasni...
0
2003. július 23., szerda 1:16
Az Ariel "közvéleménykutatásán" nem 75%, csak 24% utasítja el a feliratos filmeket. Ez szerintem a reális arány. Már ha azokat nézzük akik amúgy filmeket is vennének. Apósom például meg nem nézne feliratos filmet, de életében még egy VHS filmet sem vett, amit néz azt a TV-ben nézi és el is alszik rajtuk.
Egyben ki is mondtad a szinkronos filmek legnagyobb átkát, azt hogy ragaszkodást alakít ki benned és ezért nem tudod elfogadni a másabb, de jobb minőségű új szinkront vagy esetleg az eredeti hangot. Ha az eredetit szokod meg ez a probléma nem áll fent.
0
2003. július 23., szerda 0:56
lehet, hogy a jól sikerült szinkron nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy az emberek megszeressenek bizonyos filmeket. ezek hiánya idegenszerűvé tenné a filmeket. gondolj csak arra, te milyen kapcsolatban vagy a vissza a jövőbe trilógiával!
0
2003. július 23., szerda 0:36
fura hozzállás ha valaki nem a FILM miatt nézi, hanem, hogy szép magyar hangokat halljon alatta. sose értettem.
0
2003. július 23., szerda 0:17
Köszi XPRESS az infót a NEMESIS-ről
Már alíg várom, hogy ne csak DivX-be legyen meg
0
2003. július 22., kedd 22:40
Xpress: A Haloween 20 évvel későbbet mikortól lehet előrendelni? A mokép fogja kiadni szinkronosan.
0
2003. július 22., kedd 21:36
És nem leeht azt megcsibnálni hogy a régi szinkront felkeverni és kibővíteni (ha az kell). Tényleg igaza van az előttem hozászólóknak ,hoyg eredeti szinkron (még monoban is) megemeli az eladását. Az átlag názők 75 % egyenesen elútasítja a feliratot. Hány olyan ismerősöm van akik azért nem nézik meg a DVd-éimet meg a fleiratos kazijamiat mert nincs szinkron a lemezeken. Sok ismerősöm ezért jár csak tékába mert azt mondják hogy nem vesznek addig dvd-ét amíg nem szinkronos minden lemez...
Az www.ariel.hu -n van egy közvéleméynkutratás a szinkron vagy/és arányáról. Tényleg jó ötlet lenne egy iylen közvéleméynkutatásokat csinálni. Én addig minden nap imádkozom ,hoyg kerüljön szinkron a Volt egysze regy vadnyugatra.
0
2003. július 22., kedd 18:10
Javítom magam,olasz szinkron nincs a lemezen,a feliratok száma 24 , Ízlandtól Törökországig+kommentár feliratok. A 2. lemezen várható egy hosszabb dokumentumfilm, a részletek még bizonytalanok.
Én magam 5 különböző változatban láttam a filmet,de még a leghosszabból is hiányzott olyan jelenet,ami a legrövidebben rajta volt.A VHS felvételem 151 perces,most 159 perc várható.Kiváncsi vagyok kiderül-e,hogy ki ölte meg a vasútépítő spekulánst??
0
2003. július 22., kedd 15:16
Kritikus: A Paramountnak jelenleg nincs hivatalos DVD-forgalmazója idehaza. Állítólag már a tárgyalások végén tartanak, de akkor sem várható, hogy ősz előtt elinduljon újra a Paramount DVD-k forgalmazása. A régi megjelenések közül még néhány kapható, de az új megjelenésekre már csak az új forgalmazó indulása után számíthatunk. A NEMESIS-t is ők hozzák majd.
0
2003. július 22., kedd 15:12
A Vadnyugat szinkronjával asszem az a baj, hogy van egy bővített változat is. Persze nemtom, melyik kerül a DVD-re.
0
2003. július 22., kedd 15:03
Sziasztok!
Csak egy kérdés, Nem tudjátok véletlenül, hogy mikor jelenik meg a STAR TREK NEMESIS Magyarországon?
Köszi
0
2003. július 22., kedd 14:07
Van egy ötletem. Beszélni kellene a magyarországi forgalmazókkal, hogy mielőtt kijönne egy film Mo-n csináljanak egy közvéleménykutatást az xpress.hu oldalon. Akkor aztán mindenki leírhatná hogy mit szeretne kapni. Akkor biztos hogy nem lenne ennyi negatív kritika a filmekkel kapcsolatban. Plussz mindenki jól járna. Ők is, mi is:))) Na ehhez mit szóltok?
0
2003. július 22., kedd 14:06
Fluxus: Nem valószínű, hogy az eredeti szinkronnal a sokszorosára növekedett volna az eladás. Azért nem veszik az emberek, mert a hazai minimálbérből még négy darabot sem kapnának, egy átlag magyar fizetésből pedig jó, ha 8-9 példányt tudnál venni (vagyis 3 napig dolgozik az átlag magyar egy Vissza a jövőbe DVD-ért), miközben nálunk szerencsésebb országokban a fizetett ebédidő alatt megkeresik sokan a napi betevő DVD-jüket.
0