Keresés

Megjelenések

2019. március 19., kedd 16:42
Ez kicsit olyan, hogy minek egyek homárt, ha a párizsis szendviccsel is ugyanúgy jól lakom...nyilván, de az élmény nem ugyanaz.

Érdemes amúgy az UHD-t leválasztani, mert annyira elképesztően körülményes a lejátszásuk/megnézésük, hogy még én is vakarom a fejem.

Az azonban hogy sd vagy fullhd...sosem volt kérdés. Az azonban hozzátartozik a dologhoz, hogy aki buszon telefonon nézi, vagy vonatozás közben laptop-ról ott megértem, hogy miért nem kell, de aki otthon leül egy 42-55-s tv elé, na ott már nem értem...ott azért látszik a különbség.

Ebben az egészben pedig sehol sem jelenik meg a pénz...egyszerűen a felhasználási szokások és eszközök.

Másik oldalról, ha amúgy megkérdeznénk az emberek 97,5%-a nem tudná megmondani, hogy mi mit jelent a fenti fogalmak közül. Semmilyen oktatás nem történt, így honnan is kéne tudnia bárkinek mi mit jelent, ha amúgy nem foglalkozik a témával.

Egyszer megtanulta, hogy van film a cd-n, de hogy cd és cd között különbség van, "hát Mari kutya legyek, ha értem aztat az micsoda, hogy háde. Háde én csak meg akarom néznije azt". :)
0
2019. március 19., kedd 16:36
Pro Video április:

2019. április 3.

A diótörő és a négy birodalom (The Nutcracker and the Four Realms)
Aquaman
BD: Aquaman
BD: Aquaman - steelbook változat
BD3D: Aquaman (BD3D+BD)
4K: Aquaman (UHD+BD)
2019. április 24.

Creed II.
BD: Creed II.
BD: Creed II. - steelbook változat
4K: Creed II. (UHD+BD)

(forrás: dvdnews.blog.hu)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. március 19., kedd 15:48
Nekem olyan 500 megás netem van de életemben nem húztam le SD tartalmon kívül mást... Pontosan amiatt, hogy nagy a file, mire lejön, mire átmásolom, mire visszaseedelem... plusz amit letöltök az a film kb annyit is ér... ha valami váratlan csoda jön szembe megveszem BD-n, de nagyon ritka...
0
2019. március 19., kedd 15:05
Ez... röhejes vagy elszomorító? Én max azzal tudok érvelni hogy az SD videók kisebbek - anno még CD méretűre voltak tömörítve - és így gyorsabban letölthető vagy sokaknak nincs elég gyors netjük hozzá.
Vagy a többségnek fogalma sincs róla, mi a 4K, UHD ,stb. Ettől már csak a műszaki áruházak viccesebbek, ahol csak az UHD TV-t promózzák a "szebb, élesebb képéért", de tartalom nélkül ez hogy érhető el?
0
2019. március 19., kedd 12:09
...és hússzor annyinak, mint amennyinek 4K.
most posts by TM
0
2019. március 19., kedd 12:06
A magyar filmek HD-kiadásának mellőzéséért háborgóknak egy kis statisztika a legnagyobb torrentoldalon megtalálható kasszasiker-filmek letöltési adatairól virágnyelven.

UHD és 3D kb. egyforma arányban népszerű. Ha mondjuk ezeket 100-100 egységnek vesszük, akkor a "sima" 1080p-s verziót választók 300-an vannak. A 720p-sek 600-an. A "mezei" SD-sek pedig az eddig felsoroltak összességének a dupláját teszik ki.
Ez azt jelenti, hogy a magyarnak ott sincs igénye nemhogy UHD-re, de HD-re sem, ahol kvázi ingyen lenne ez - tegyük hozzá, hogy látványfilmekről van szó -  innentől kezdve pedig világosan látszik, hogy az amerikai filmek mellett rétegnek számító magyar alkotásokat miért is nem forszírozzák a gyártói/forgalmazói HD-hordozón való megjelentetésre, másrészt pedig választ kapnak a gúnyolódó kérdéseikre azok, akik csak azt ismételgetik, hogy kinek kell 2019-ben DVD. MINIMUM kétszer annyi embernek, mint amennyinek HD.  

most posts by TM
0
2019. március 19., kedd 9:32
Áprilisi négykről szóljon az ének, vagy Alien május elseje? Nem ugyanaz a nóta!
most posts by TM
0
2019. március 19., kedd 9:15
:D
0
2019. március 18., hétfő 20:30
4K-s maszterből SD formátuban.
0
2019. március 18., hétfő 19:19
Élje át a nyolcadik utas:-P
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2019. március 18., hétfő 18:58
Pedig, de jó is lenne az Alien áprilisi 4K-s kiadását egy jó kis PV-s DVD-n átélni. :)
0
2019. március 17., vasárnap 21:15
Lehet, hogy tévedek, de mintha ezzel a letiltással kapcsolatban az lett volna az info, hogy szó sincs olyasmiről, hogy a Disney en bloc megtiltotta volna nálunk a filmjei forgalmazását BD-n. Elvileg csak annyi van, hogy a stúdió előírt egy bizonyos mennyiséget, amit le kell gyártani (és gondolom kifizetni), és ezt a Pro Video nem hajlandó bevállalni.

Ha ez így van, akkor a kérdés inkább úgy hangzik, hogy a PV a Fox kékjeiről is "letilt" majd bennünket, ha hozzájuk kerülnek. Ebben az esetben pedig egy hasonló mennyiségi előírás nyilván ugyanúgy be fogja tenni a kiskaput...
0
2019. március 17., vasárnap 14:05
Alita esetében sokkal fontosabb, hogy 3D-ben legyen, mivel abban az igazi, ahogyan azt Cameronék megálmodták.
most posts by TM
0
2019. március 17., vasárnap 12:23
Én is ezen töröm a fejem mióta csak felröppent a hír. Létezik, hogy majd a Disney a Fox kékjeiről is letilt?
0
2019. március 17., vasárnap 10:34
És a Disney - Fox vajon mihez csatlakozik?
0
2019. március 16., szombat 20:36
Most akartam beírni, úgy tűnik a Fox is csatlakozik a magyar UHD-k táborához. Előbb kellett volna...
0
2019. március 16., szombat 20:07
Alita jön 4K-ban, júliusban.
0
2019. március 14., csütörtök 12:29
Köszönöm a választ!
0
2019. március 14., csütörtök 12:26
A Valerian független film, itthon soha se lesz UHD-n. A Baywatch-ra pedig anno csak felirattal kerültünk fel, szinkronnal nem, ezért se adták ki itthon.
0
2019. március 14., csütörtök 12:21
Kedves Fórumozók!

Érdeklődni szeretnék két UHD film iránt, hogy mikorra várható a megjelenésük Magyarországon.
Az egyik "Valerian és az ezer bolygó városa", a másik a "Baywatch"! Ha valaki esetleg tudna valami érdemi infót, akkor előre is köszönöm neki!
0
2019. március 5., kedd 5:42
De az.
0
2019. március 4., hétfő 22:40
Jó hír, bár én egy sima BD-nek is örülnék az első mellé. Várj, a 2 nem Universal?
0
2019. március 4., hétfő 22:37
Szuper hír! Köszi Dömi az infót.
0
2019. március 4., hétfő 22:31
Hellboy 2 4k-s kiadáson rajta leszünk magyar szinkronnal és felirattal! Várható megjelenés május/június.
0
2019. március 4., hétfő 14:27
Nálam is!

Egyébként nemrég jött a válasz, hogy a Lánglovagok is esélyes.
0