Keresés

Superman - Christopher Reeve gyűjtemény (8 DVD)

2006. november 15., szerda 20:08
Ezek szerint nem Te pontoztál le? ;-)
0
2006. november 15., szerda 19:49
Ha nem túl nagy kérés, esetleg tudna valaki feltenni pár képet a dobozról? Kíváncsi lennék milyen a minősége. Előre is kösz!
0
2006. november 15., szerda 16:46
Rémlik a SW-os történet, csak arra nem gondoltam, hogy ott is te voltál az elkövető...

Az új kritikád dícséretét cinikusnak szántam, mint ahogyan maga a kritika is az - süt róla.

Ha lesz kedved, írj egy normális kritikát, és máris adok rá egy pontot. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2006. november 15., szerda 14:25
És hasznosnak ítélted???  ;-)
0
2006. november 15., szerda 14:22
A francba: a "fentebbi" mosmá lentebbi... :-/
0
2006. november 15., szerda 14:21
Oké, bocs a cinikus válaszért, és persze, hogy nem akarok kekeckedni, elvégre itt mindenki a filmek imádata miatt fórumozgat, nem a másikkal akar marakodni. :-)
Amúgy meg azért az adatlapon panaszkodtam előbb, semmint itt, mert arra gondoltam, talán többen elolvassák. Igazából nem akartam ennyire elszállni, de Xpress ott válaszolt, én is oda írtam vissza. Aztán szépen össze is kuszálódott a kritikám. :-)
Ráadásul egy hasonló bakit még a SW Revenge of the Sith-nél is elkövettem tavaly, ott is Te tettél helyre. Emlékszel? :-))
Igyekszem ezután odafigyelni erre, de ha mégsem jön össze, bocs, nem bosszantásból teszem majd.

Köszi a fentebbi tetszésnyilvánításodat. Anno a Sitheknél is így orvosoltam a hozzászólásomat, miután helyretettél. :-)

És persze, hogy érdekelnek a tapasztalataid, picit el is szomorodtam, mivel úgy tűnik, nem egyedi lesz az esetem. :-(

És még egyszer: nincs harag! ;-)
0
2006. november 15., szerda 12:46
Ja, és király az új kritikád az adatlapon. :-D
0
2006. november 15., szerda 12:44
Békesség, testvér. :-)

Ne szívd annyira mellre, nincs veled semmi bajom. Sőt, képzeld, még a lefolytatott chat-elést is sikerült utólag kihámoznom ide-oda olvasgatással - merthogy érdekelt. Csak sokkal jobb lenne, ha mindenki megtanulná rendeltetésszerűen használni az oldalt, és akkor szépen egymás után, kronológiai sorrendben lehetne olvasni az ilyesfajta, egyébként hasznos információkat.

A "BORZASZTÓAN IDEGESÍT" pedig nem - kizárólag - rád vonatkozik, csak sokadjára most borult ki a bili. ;-)

Az én témához kapcsolódó tapasztalataimat pedig lentebb olvashatod. Már ha érdekel még egyáltalán...
0
2006. november 15., szerda 9:51
dehogy = nehogy
0
2006. november 15., szerda 9:45
Külön Gyulus kedvéért átmásolom ide a "kritikámat" a film adatlapjáról, dehogy tovább IDEGESÍTSEM BORZASZTÓAN. Ami az értelmetlenségét ill., aki figyelemmel kísérte a mondandómat, annak talán nem volt az. Mindenesetre elnézését kérem mindazoknak, akiknek kellemetlen perceket okozott a panaszáradatom, és megzavartam a lelki nyugalmukat azzal, hogy nem rendeltetésszerűen alkalmaztam az adatlapot. Értem ezalatt, hogy valódi kritizálás  helyett chatelésre használtam...

"Óóó, be irigykedem... :-(

Spyblat: milyen a minősége? Úgy értem, lemezek, borítók, díszdoboz állapota?

Feared: nagyon köszi előre is. Egyébként én sem vettem volna át, ha a fólia letépése nélkül kiszúrom a gebaszokat. :-(

Feared: az én díszdobimban két különálló slim tok volt az első rész. Másik példányt még nem láttam belőle, de szívesen megtekinték még egyet, mert akkor legalább tudnám, hogy csak az én példányaim vannak-e megrágva.
Lécci, ha megkaptad a rendelésed, írj már egy pár sort az állapotáról. Köszi.

Mivel nem Tőletek szoktam beszerezni a filmjeimet, és nem is dolgozom Nálatok, így erről az infóról még nem volt tudomásom. Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást.

Jajj istenem, elnézést kérek, persze, hogy nem nálatok vettem. (Hogyan is tehettem volna, hisz Nálatok még csak előrendelhető.) Tényleg bocsánat. Amúgy meg nem a kereskedőt akartam gyanúsítani (pedig így visszaolvasva az írásomat, erre lehetne következtetni, rosszul fogalmaztam) mivel nagyon régóta Náluk vásárolok, és eddig ez volt az első ilyen eset. Én a csomagolás körülményeit szerettem volna kritizálni, talán a Fórum úgy csapattal dolgoztatott ennél a filmnél. Nem tudom, nem ismerem a körülményeket. Még egyszer 1000 bocsánat Xpress, nem akartalak Benneteket okolni. Isten őrözzön.

Nnnna, én ma megvettem. Bár ne tettem volna.
Csak a díszdoboz fóliáját fejtettem le, az egyes tokokét érintetlenül hagytam, de így is látszik, hogy a kiadvány minősége iszonyú igénytelen. Össze sem lehet hasonlítani a Batman Antológiájéval. Mondjuk, az is fura volt, hogy az öt tokból (az első rész 4 lemeze két különálló slim tokban van, a többiek a hagyományos szélesebben) az egyik slim ki volt bontva, magán a lemez szitázásán egy k.rva nagy nyomási hiba, a másik slim a megszokott Warneres, igényesebb celofánban, de a többi fóliázás az IC-féle gagyibb minőségű. Határozottan az volt az érzésem, nem én vagyok az első, aki a csomag gyártósorról való lekerülése után láthatja a belsejét.

Mivel csak az első részt láthattam kibontva, a többihez hozzá sem nyúltam az előbbi és az ezután felsorolt okok miatt, így csak arról nyilatkozhatom: a lemezek nem karcosak, de a borítója szörnyű. Csakúgy, mint a többi részé. Ez a fólián keresztül is látszik. Olyan, mintha mindegyiken egy marhacsorda menetellt volna át. Össze-vissza van gyűrve, a második rész borítójának a sarka ráadásul szamárfüles. A két slim tokban lévő borítón meg nyomot hagytak a lemezt tartó karmocskák, mindkét oldalon, ahogy a csomagoláskor beléjük tették a lemezeket. Mr Reeves arca így elég viharverten mered rám. Mindez 12ezer forintért...

Csalódottságom határtalan, annál is inkább, mert eddig a Warnert tartottam a legigényesebb kiadónak. Vagy az van, hogy az átszervezés következménye a minőségromlás (bár ez fura lenne, mert a Fórumos Kerülj szinkronba-filmek meg hozzák a megszokott Warner-minőséget), vagy vki trükközött az én példányommal. Mindenesetre holnap viszem vissza.

Elnézést kérek a terjengős, sokak számára valószínűleg haszontalan hozzászólásomért, de arra kérem azokat, akik megvették vagy megveszik, legyenek kedvesek megírni a tapasztalataikat. Előre is köszönöm.
0
2006. november 15., szerda 9:00
És akkor az érdemi hozzászólásom a témához...

Tegnap én is beszereztem a gyűjteményt. A polcon sorakozó példányok között alaposan elszemezgettem, átnéztem őket egytől-egyig.

Az már a külső celofán alatt is látható volt, hogy egyik példánynál sem volt lefóliázva az első rész korongjait tartalmazó slim tok, csak a többi. Ennek több oka is lehet:

1) a gyártó négy filmhez + gyűjtődobozhoz rendelt csomagolást, és ennek megfelelően 5 csomagolásról szólt a szerződés, tehát egyre nem maradt keret

2) a gyűjtődoboz belső méretébe csak 8 celofán-vastagság volt bekalkulálva, tehát az 5 tok csak úgy fért bele, ha egyet nem fóliáznak le

3) a kiadó a vásárlónak akart azzal kedvezni, hogy a külső celofán lefejtése után ne kelljen mégegyet lebontani a mozizáshoz, ezért az első részt nem fóliázták; annak érdekében azonban, hogy többször is átélhessük az új szerzemény kibontásának örömeit, a többire már került fólia

Ezek persze csak feltételezések... :-D

A minőségről:

A díszdoboz abszolút sértetlen, szerintem jó kivitel. A slim tokokat nagyon nem kedvelem, de az ebben lévő két tok egész jó minőségű. A második rész borítója nekem is szamárfüles volt egy kicsit, gondolom, a tokon lévő hézag (a booklet - ez persze nincs benne - rögzítésére szolgáló karom alatti kivágás) miatt akadt el rendszeresen a borító ennél a résznél. Kivettem, megigazítottam, plusz tokot is cseréltem, mert ezt a fajta ótvar merev pöcökkel ellátott lemezgyilkos tokot nagyon nem komálom. Helyette a másik két tokhoz hasonló kivitelű, de szárnyas tokba raktam át a két lemezt: könnyebben is kezelhető, meg a díszdoboz is súlyosabb lett egy kicsit, és persze most már a borító sem szamárfüles, szóval egész korrekt.

A borítók egyike sem volt gyűrött vagy sérült - leszámítva persze azt a kb. 2x2mm-es apró szamárfület. A lemezek szitázásával sincs gond, csak az furcsa, hogy cizellált címfelirat egyik korongon sincs, csak a lemezek színe, ill. a lemez peremén lévő íves szövegben megbúvó apró címfelirat árulkodik a tartalomról.

Az első rész eredeti változatát néztem meg, amit már iszonyú régen láttam, de szerintem a szinkron eredeti, és a képminőség is teljesen rendben van. A héten megpróbálom sorra venni a többit is.

Összességében szerintem megérte az árát.
0
2006. november 15., szerda 8:39
Most olvastam el én is a "kritikákat", és engem is BORZASZTÓAN IDEGESÍT, hogy egyesek ott chat-elnek. Elég ránézni Dragonslayer "kritikájára"... teljesen átláthatatlan az egész, egyben elolvasva totál értelmetlen is, mert ráadásul mindig felülre írja a friss dolgokat. A szomorú az, hogy még Xpress.hu is ott írt neki - bár ez esetben talán őt még meg lehet érteni...

Talán ha valaki kimoderálná a nem kritikai jellegű hozzászólásokat, átszoknának a fórumra.
0
2006. november 3., péntek 17:41
aha. na majd meglátom. ha így van akkor bocsi a linkért, azt hittem jót mutatok.
0
2006. november 3., péntek 17:34
Ezekhez az előzetesekhez külön szinkront csináltak, ahogy hallom. Tehát biztos, hogy a DVD-ken nem ezek lesznek, hanem az eredetik.
0
2006. november 3., péntek 17:17
Sziasztok, Szia Johnny! Linkelek előzetest mind1ik filmhez és szerintem újak a szinkronok, erős a gyanúm. Örültem volna egy felkevert régi szinkronnak.
Eléggé erőltetett, szürke a szinkron, mintha nem lenne benne semmi színészi játék, monoton az egész.
na a link:
A Superman gyűjtemény
0
2006. október 16., hétfő 16:50
Na ebben már az is van amit én akarok :)
biztos necces egy ára lesz :D
0
2006. október 16., hétfő 16:41
Köszi..hát igen..pedig annyira lelkes voltam, hogy ez lesz az..de így kihagyom, és majd külföldről..nem ér annyit a szinkron ToT
0
2006. október 16., hétfő 16:29
Ez kicsit szuperebb kiadás:-)

Superman Ultimate Collector s Edition
DVD Features:
Available Subtitles: English, Spanish, French
14 disc-set includes:
Superman: The Movie (Four-Disc Collector s Edition)
Original 1978 theatrical version with soundtrack in Dolby Digital 5.1
Commentary by producer Pierre Spengler and executive producer Ilya Salkind
Theatrical trailers and TV spot
2000 expanded edition movie with commentary by director Richard Donner and creative consultant Tom Mankiewicz
Music-only audio track
Three documentaries:
-Taking Flight: The Development of Superman
-Making Superman: Filming the Legend
-The Magic Behind the Cape
Restored scenes
Screen tests
Audio-only bonus: additional music cues
Vintage TV special "The Making of Superman: The Movie"
1951 movie Superman and the Mole-Men, starring George Reeves
Nine Fleischer Studios Superman cartoons mastered from superior vault elements: Superman, The Mechanical Monsters, Billion Dollar Limited, The Arctic Giant, The Bulleteers, The Magnetic Telescope, Electric Earthquake, Volcano, Terror on the Midway
Superman II: The Richard Donner Cut
Richard Donner s cut includes footage shot but never used, including a never-before-seen beginning, a never-before-seen resolution, 15 minutes of restored footage of Marlon Brando as Jor-El, and more
All-new introduction by Richard Donner
Commentary by Donner and creative consultant Tom Mankiewicz
New featurette "Superman II: Restoring the Vision"
Additional scenes
Superman II (Two-Disc Special Edition)
The theatrical cut of the film
Commentary by executive producer Ilya Salkind and producer Pierre Spengler
Theatrical trailer
Vintage TV specials "The Making of Superman II" and "Superman 50th Anniversary"
New featurette "First Flight: The Fleischer Superman Series"
Eight famous studios Superman cartoons mastered from superior vault elements: Japoteurs, Showdown, Eleventh Hour, Destruction Inc., The Mummy Strikes, Jungle Drums, The Underground World, Secret Agent
Superman III (Deluxe Edition)
Commentary by executive producer Ilya Salkind and producer Pierre Spengler
Vintage TV special "The Making of Superman III"
Additional scenes
Theatrical trailer
Superman IV: The Quest for Peace (Deluxe Edition)
Commentary by screenwriter Mark Rosenthal
Additional scenes
Theatrical trailer
Superman Returns (Two-Disc Special Edition)
Bryan Singer s Journals (Extended Edition)
Look, Up in the Sky!: The Amazing Story of Superman
You Will Believe: The Cinematic Saga of Superman
0
2006. október 16., hétfő 16:28
Én megvárom a második részből a Richard Donner féle újravágott és effektezett verziót....
Kivételesen előrelátó vagyok :D
0
2006. október 16., hétfő 15:31
Valaki tett fel képet a külföldi, digipackos kiadásról. Nem tudjátok, hogy a lemezek tartalmában van-e különbség? Kivéve a szinkront persze. Mert az is 8lemezes, és az itthon megjelent kiadványon sincsenek magyar nyelvű extrák. Nekem így úgy tűnik, hogy a különbség csak a csomagolásban mutatkozik meg.
0
2006. október 15., vasárnap 23:52
Nah írtam kritkiát az új Supermanhez, abból azt is ki tudod szűrni,hogy mit szerettem a régiben:))
0
2006. október 15., vasárnap 23:52
az kritika volt, jóóó? írtam egy csomó szép gondolatot a buzifilmről, erre jól lepontoztak, sz al tökmindegy, mennyit írok, nem? :)
0
2006. október 15., vasárnap 23:51
jól van, mostantól bevetem a "válasz a kérdések topicban" formulát: mert az se egészséges, hogy minden filmnek nyílik egy külön fórumtopicja. ejj, vazz, cinkes ez az egész fórum: utálom, na. :)
0
2006. október 15., vasárnap 23:51
És az előbbi egyszavas "Középszer" kezdetű kritikád?

Na húzzál a chat topicba jó? :DDD

0
2006. október 15., vasárnap 23:48
vegye észre a kurva kölke, vagy haljon meg hülyén:D
0