Keresés

Kompakt házimozi, felvevővel, max .150e Ft-ért

2006. december 12., kedd 0:47
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, tanácsokat.
Ma megszületett az eredmény:

Yamaha RX-V359 erősítő
Panasonic DMR-ES15 DVD író
Magnat Monitor 990 set hangfal
A Digitalplaza.hu -tól lett vásárolva összesen 150e Ft.

Még csak félig raktam össze, de teccik, tecccik, tecccik, tecccik,....
0
2006. december 9., szombat 15:50
Szia Timi! ( már ha jársz még errefelé)

Így kép alapján egész szép kinézete van a cuccosnak.
Én is házimozit szeretnék venni.
Panasonic elég megbízható, nekem a hi-fim az és kifogástalan működésű.

Szerintem érdemes több boltot is végigjárni, már csak a választék és az árak miatt is. Lehet valahol 3-4000 Ft-tal kevesebbért veheted meg és akkor marad pénz egy jó kis DVD filmre is.
Amit ajánlani tudok a Panasonicon kívül: LG ( egy álló hangfalast hallgattam meg a boltban szerintem nagyon jól szólt és eddig nem volt panasz az LG mozikra.)
Érdemes még a Samsungot megvizsgálni.
Sonyra nekem azt mondták, hogy kényes a lejátszója, nem szeret minden DVD lemezt.

Na ez az én hozzáfűzni valóm.
Érdemes kikérni a boltban az eladók véleményét, meg aztán hozzá tenni  a te kis fejedben megszületett gondolatokat és akkor az eerdmény szerintem egy nagyszerű szórakozás a szürke hétköznapokra.

Eredményes vásárlást kívánok, így ismeretlenül.

Üdv.: F430Spider
0
2006. december 8., péntek 22:59
A Panasonicnak még jók a digitális elven működő erősítői is (XR jelzéssel).
0
2006. december 8., péntek 22:34
A jellemzői alapján jónak tűnik, de a Panasonicnak nem a hangszóróit ill. erősítőit dícsérték, hanem a DVD készülékeit. Azokat mindenki mindenhol dícsérte.
0
2006. december 7., csütörtök 23:37
Sziasztok!
Most szeretnék vmi komplett házimozit venni, és ebben kérnék segítséget.Jelenleg kb 100e tudok rászánni, és erre a hangfalszettre gondoltam. Egyenlőre csak 1 sima dvd lejátszót vennék hozzá, jövőre meg felvevőset. Mit gondoltok erről a hangfalszettről? Elég járatlan vagyok a témában......

Panasonic - SC-HT15

5.1 hangfalszett, 700W összteljesítmény  

Funkciók:
Dolby Digital, DTS, Dolby Pro Logic II dekóderek
H.Bass mélyhangzás
Többcsatornás hangzástérvezérlés (S.F.C.)
Digitális szintézeres tuner
Tall-boy frontsugárzók
13 cm-es iker mélynyomó

Hangsugárzó rendszer:
Kimenő teljesítmény (RMS)
Teljes: 700 W (RMS)

Frontsugárzó
Konfiguráció: 2-utas, 2-hangszórós,
Bass-reflex
Teljessávú: 8 cm-es kónuszos
Szupermagas-hangszóró: 6 cm-es kör alakú dóm típusú
60 W x 2 (1kHz, 4 ohm, 10% THD)

Centersugárzó
Konfiguráció: 2-utas, 3-hangszórós,
Bass-reflex
Teljessávú: 6,5 cm-es kónuszos x 2
Magashangszóró: 6 cm-es kónuszos
220 W(1kHz, 4 ohm, 10% THD)

Háttérsugárzó
Konfiguráció: 2-utas, 2-hangszórós,
Bass-reflex
Teljessávú: 8 cm-es kónuszos
Magashangszóró: Piezo type
60 W x 2 (1kHz, 4 ohm, 10% THD)

Mélysugárzó
Konfiguráció: Bass-reflex
Mélyhangszóró: 13 cm-es kónuszos x 2
240 W (100Hz, 4 ohm, 10% THD)

Csatlakozók:
S-Video kimenet
Kompozit kiemenet
Komponens kimenet
Scart csatlakozó
2 Optikai bemenet
1 Koaxiális digitális bemenet

Egyéb:

Központi egység:
Méretek (szél. x mag. x mély.) (mm): 430 x 63 x 260
Tömeg (kg): 1,8

Frontsugárzó
Méretek (szél. x mag. x mély.) (mm): 260 x 1172-1233 x 269
Tömeg (kg): 3,9

Centersugárzó
Méretek (szél. x mag. x mély.) (mm): 320 x 84 x 95,5
Tömeg (kg): 1,4

Háttérsugárzó
Méretek (szél. x mag. x mély.) (mm): 100 x 324 x 111
Tömeg (kg): 0,9

Mélysugárzó
Méretek (szél. x mag. x mély.) (mm): 200 x 367,5 x 492
Tömeg (kg): 11,3  

Köszi
Timi
0
2006. december 6., szerda 19:49
"Nincs egy márka, amelynek minden cucca kifogástalan lenne ?"

De van. Mondjuk a Rotel :)
0
2006. december 6., szerda 17:55
A 359-hez még nagyon Móricka távez. jár. Van márka, ami a legtöbb dologban jó, de nem ebben az árkategóriában. A Sonynak csak a merevlemezes írói jók. A simából elég sok fejhibás van.
0
2006. december 6., szerda 17:00
A 359-hez is ilyen távvezérlő van szerintem.

A Yamaha DVD lejátszó nem valami ász ??   Nincs egy márka, amelynek minden cucca kifogástalan lenne ?

Találtam még valamit:
Sony RDR-GX120: 34e          Ez már felvevő is. Nincs benne progresszív scan, és optikai digitális kimenet. De felvevő és Sony.
0
2006. december 6., szerda 10:31
Én azt javaslom, hogy akkor vedd a 459-et, hidd el megéri az árkülönbséget! A 459-hez már programozható távvez. van, ami kezel mindenféle márkájú DVD-t, TV-t stb... Ezt azért írom, mert a Yamaha DVD lejátszója nem valami ász. Amúgy is gyakorlatilag Philips belsővel rendelkezik, ráadásul hangos a mechanikája. Inkább egy Pionneer vagy Pana DVD lejátszót javasolnék, talán még olcsóbb is, mint a Yamaha. Az árkülönbséget meg betehetnéd a jobb erősítőbe!
0
2006. december 5., kedd 22:06
A Yamaha 457-ről lemondtam, nem lehet kapni, ahol szerepel a kínálatban, ott sincs már készleten.
Helyette RX-V359 vagy 459 van, a kettő között 20e forint a különbség.

A DVD felvevőről lemondtam, a keretbe HDD-s nem fér, inkább várom 1-2 évet, és majd lecserélem a lejátszót.

A jelenleg kinézett konfiguráció:
Yamaha RX-V359 erősítő + Yamaha DVD-S559 lejátszó + Magnat monitor 990 set.
Ez így 133e-143e között beszerezhető kábelek nélkül.

A kábelekről mit kell tudni ?  Milyet igen, vagy milyet nem ?
0
2006. december 5., kedd 11:32
Én is a 457-re beszélnélnélek rá, megéri az árkülöbséget. A Yamaha kezel 4-8 Ohm-ig, így bármilyen hangfal ráköthető. A Magnat hangfal meg úgyis automatikusan kezeli magát 4 és 8 Ohm között.
0
2006. december 4., hétfő 22:51
gondolkozz a 457ben (anno a 350em 8 hónapig volt meg...).

0
2006. december 4., hétfő 21:22
Eddigi választásom: Yamaha RX-V359/ RX-V457 erősítő + Magnat monitor 990 hangfal szet. Az erősítő tutinak néz ki, a hangfal szettől nem találtam jobbat 50e körüli áron.
Még kell hozzá egy dvd felvevő és OK.

Az erősítőnek és a hagfalaknak miben kell passzolniuk ? A Wattok és Ohmok hogyan viszonyulnak egymáshoz a 2 egységben ?
0
2006. december 4., hétfő 10:30
A Magnat szett az árához viszonyítva nem rossz megoldás! A tejfölösdoboz méretű komplett szett hangfalaihoz képest mindenképp nagy ugrás.:)
Ha ennyi kereted van és azonnal akarsz mozit, akkor jó döntés. Viszont felhívom a figyelmedet egy másik útra: építés. Megveszel mondjuk 50 ezerért 1 pár fronthangfalat, majd késöbb, amikor összegyüjtesz egy kis zs-t, hozzáveszel hátteret, centert stb... Így már egész igényes dolgokat is válogathatsz, mondjuk a következő 15 évre.:)
0
2006. december 4., hétfő 1:34
Közben körbenéztem, 110e Ft körül tényleg össze lehet állítani akár Jamaha, Pioneer, ... erősítő + DVD író párosokat, de a legnehezebb a hangszórók összeállítása ennyi pémzből.

Több olyan szetet is találtam, ahol nincsen külön mélyláda, csak többutas, többhangszórós bass-reflex "ládák", 5 db. Pl.  magnat monitor 990 set.
Ezek jók ?
0
2006. december 3., vasárnap 22:36
OK, meggyőztetek, hogy a kompakt nem a legtökéletesebb megoldás.

A Sony HTD-710SF -hez mit szóltok ? Elektro-store vagy muszakishop vagy suranyihifi árulja.
Ez félmegoldás lenne, szerintem. Önálló DVD felvevővel és erősítővel. Talán a hangszórókon lehetne még javítani esetleg.

Ha kölön válagatom össze az egységeket, mire kell figyelnem, mi az, aminek passzolnia kell egymáshoz ? Mi az, amit elszúrhatok ?
0
2006. december 3., vasárnap 19:58
ez is mind igaz, de emellett a valós ok az volt, hogy ebbe a lakásba már nem is akartam mozit venni, csak majd a következőbe (nem optimális az elhelyezés), de ilyen olcsón nem hagyhattam ott :)
0
2006. december 3., vasárnap 18:04
(nem mintha ez lenne a házimozi csúcsa - megközelítőleg sem)

Valahol meg kell húzni a határt és persze valamiből DVDket is kell venni, meg ugye enni is kell valamit, meg hát a számlák... :)
0
2006. december 3., vasárnap 17:51
nekem jelen pillanatban egy 5.0 rendszerem van, pici 6.1es denon erősítővel és wharfedale hangfalakkal (front 8.3, a többi pici), egy akció keretében volt 80e az az egyik multiban. láttam már olyan kompakt rendszert, ami ennek a többszörösébe került, és olyat is, ami kb. ennyibe, de egyik sem közelítette meg hangzásra az enyémet (nem mintha ez lenne a házimozi csúcsa - megközelítőleg sem).
0
2006. december 3., vasárnap 17:35
Azé´ is írtam, hogy majdnem. :)
A különbség, hogy a kompakt rendszerekkel ellentétben itt nem a lejátszóházban van az erősítő, hanem a mélyládában, és két távirányítót kell nyomkodnom. Na meg negatívumként felróható, hogy nincs benne FM tuner.
No de a lényeg, hogy az egydobozos komplett rendszerek az egyszerű összeszerelésen kívül nem nyújtanak semmilyen pluszt.
A minap egy Én a Robotot láttam/hallottam egy 250e Ft-os LG szetten és megdöbbentően gyengébben szólt mint az S750+720SA páros.
0
2006. december 3., vasárnap 17:20
ez így a leírásod alapján nem igazán kompakt rendszer, vagy legalábbis nem az a fajta, amiről most szó van.
0
2006. december 3., vasárnap 16:31
Ha úgy vesszük, nekem is egy kompakt rendszerem van, az árkategória is majdnem stimmel és maximálisan elégedett vagyok vele!
93e volt pont 1 éve a Creative Gigaworks S750 7.1-es szett, melyben Pioneer BASH erölködő dolgozik Cambridge SoundWorks hangszórókkal és mélyládával. Ez a szett csak analóg 7.1-es bemenettel rendelkezik (tehát mellőz mindenféle dekódert), de van egy analóg 5.1-ről illetve 6.1-ről upmix 7.1-re funkció benne.
Ehhez van kötve egy (két éve 45e Ft-ért vásárolt) Philips DVP-720SA, mely rendelkezik a szükséges dekóderekkel és egy 24 bit/192 kHz-es audio DAC-kal, így az analóg 5.1-es kimeneten keresztül minden kiküldhető gyönyörű minőségben! A video DAC pedig 12bit/108MHz-es és káprázatos képe van!
A szett így össz 138e és lealáz minden egydobozos rendszert amit eddig láttam, hallottam!
Ha 150-ből kellene összerakni egy rendszert, akkor ezt a hangfalszettet és egy analóg 5.1-es kimenettel valamint dekóderekkel jól felszerelt felvevőt vennék.
0
2006. december 3., vasárnap 13:34
Én is csak azt tudom hozzáfűzni, hogy aki teheti kerülje a kompakt rendszereket!!
1,5-2 éve vehettem 70e-ért egy samsung kompaktot (600W woa!! - gondoltam), a hangzásával nincs bajom, valószínűleg azért mert nincs összehasonlítási alapom, de az útóbbi időben nagyon megbízhatatlanná vált, és már jópárszor megfordult a fejemben, hogy lehajítom a harmadikról, sőt amint sikerül komponensenként összerakni az utódot, ezt valószínűleg meg is teszem!!! Minőség tekintetében hatalmasat kellett csalódnom, ráadásul a régiófüggetlenítés lehetetlen rajta, ami szerintem egy idő után minden dvd-gyűjtő életében meg kell hogy fogalmazódjon.
0
2006. december 3., vasárnap 13:11
nem akarok senkit megbántani, de 150e egy kompakt moziért az értelmetlen pazarlás kategória. egyszerűen nem ér annyit. annyiból ki lehet hozni egy egész jó mozit különálló komponensekből, ami lealáz egy ilyen kompaktot. kompakt mozit 20e-ért érdemes venni, a klotyóba vagy a gyerekszobába, máshova nem. :)
0
2006. december 3., vasárnap 12:47
Ezek a kompakt házimozik nagyjából egyformán szólnak, és azt nem csinálják valami jól. Vesz az ember ilyet, és ha szerencséje van, csak 2-3 éven belül válik belőle veszélyes hulladék. Közben az embernek esélye sincs megismerni az igényes hangzást, mert ha el is kezdene motoszkálni benne, hogy esetleg az erősítőn, a hangfalakon vagy a képminőségen lehetne javítani, akkor cseréheti az egészet. Eladni nem lehet, mert nincs értéke. Egy jó erősítő, CD-lejátszó 10-15 évesen is jó áron, és tökéletes műszaki állapotban cserélhet gazdát, mert tartja az értékét.

De aki vesz egy ilyet, és otthon azt mondja, hogy neki ez a minőség megfelel, az boldog ember, és legalább ő azt hiszi, hogy egy csomó pénzt megspórolt. De ha valaki látogatóba jön, inkább ne kérdezgesse tőle, hogy "na hogy szól a rendszerem?"

Igen, az is számít, hogy milyen kábelt használsz. Miért ne számítana? Minden komponens számít, amin a kép/hang keresztülmegy. Itt nagyon érzékeny elektromos analóg jelekről beszélünk, amik a legkisebb külső és belső hatásra megváltoznak és ezzel a végeredmény is megváltozik. De nem kell mindjárt százezres kábelekre gondolni. Olyan kábeleket kell venni, amik arányban állnak a rendszerrel, és abból hozzák ki a legtöbbet.

Ahhoz, hogy az ember minőségi hangot és képet kapjon, és azt tudja is értékelni, kell némi tapasztalat, kell a próbálkozás. És ha próbaképpen megveszel mondjuk egy sztereo erősítőt két normális hangfallal, még mindig jobban jársz, mert később emberi áron el tudod adni.
0