én Gödöllőről járok be Pestre dolgozni, igaz, én inkább korábban megyek, hogy ne legyen annyi ember sehol sem, mert utálom, mikor valaki felettem áll a vonatom, és a nyakamba liheg. és mégis, már hajnalban betelik a vonat, van amikor állni kényszerülnek emberek - horribilis áron megvett bérlet mellett -, mikor meg hazafele megyek, nemegyszer közelharc megy a helyekért. helyfoglalás ("a tesóm kőbányán száll fel") nincs, mert egyes emberek képesek beverni egyet...
anno egy nénike foglalta pletykapartnerének a helyet a vonaton, de egy fáradt, munkából hazafelé tartó bkv-s sofőrt - teljesen jogosan - nem hatotta meg, beült a néni mellé, bár a nénike próbálta nem beengedni - gáncsolta, minden cuccát az üres helyre tette -. aztán az öregasszony - figyelitek a szókincsemet? :D - fél órán keresztül szövegelt a sofőrbácsinak, hogy mekkora tapló - a jóságos külső mögött egy boszorkányi belső rejtőzött - én már lecsaptam volna. És a drága nénike INGYEN utazott...
a másik, ami nagyon "jó" dolog: aki vonatozik, az tudja, hogy 1 csepp eső, egy kis szellő, 2 apró hópehely vagy napsütés már félórás késéseket okoz a MÁV-nál, amit "műszaki" vagy "forgalmi" okként tudatják a tisztelt utazóközönséggel. hányszor van olyan, hogy kimarad egy személyvonat, és így a későbbi vonaton 2 vonatnyi ember van, és felfér! igaz, hogy még a kalaptartón is lógnak emberek, de felfér...
tehát nem csak Pesten gáz tömegközlekedni... mindenütt gáz