Keresés

Dallas - A teljes második évad (4 DVD)

2007. január 27., szombat 21:28
úgy értettem, hogy a trianoni tárgyalások módszeresen szétszabdalták magyarország vasútvonalait például, ezért van az, hogy gyakran kell átszállnod. de nem akarok sírni, mert mi, magyarok is hülyék voltunk.
0
2007. január 27., szombat 21:24
egy hat évvel korábban...
0
2007. január 27., szombat 21:18
érdekes amit írsz, mert én meg pont ellenkezően tapasztalom ezeket a dolgokat. OTP-ben velem mindig kedvesek, mosolyognak rám és néha még viccelődünk is :) vagy mondhatnám a polgármesteri hivatalt, amikor a jogsimhoz csináltuk a fotót, a néni teljesen jófej volt és még fel is világosított, hogy ha nem érkezik meg 1 héten belül, akkor az amiatt van, hogy a kollégái sztrájkolnak :) a nagy bevásárlóközpontokban az eladók tényleg durvák tudnak lenni, de a kisboltokban kedves emberek lakoznak. előfordult már velem is, hogy meg kellett kérdezni, hogy mi hol merre, de 99%-ban pozitívan csalódtam az emberekben.
egyébként meg... szervezhetünk Soproni Xpress Fórum Kirándulást :))) aztán meg Fórum Home :P E.T haza! :)
Kecskeméten még sosem jártam. Dallasban sem. De tudom, hogy ott ölték meg John Fitzgerald Kennedy-t 1969-ben.
0
2007. január 27., szombat 21:12
itt most az EU-ra gondolsz? trianon előtt, a XIX. században, ha el akartál jutni Vácra Budapestről, utazhattál 3 órát (bár igaz, nem éltem ott és akkor, de ezt tanultuk töriből vagy valami ilyesmit). ma ez a távolság 30 perc. bár nem tudom, hogy hogyan értetted ezt a távolsági dolgot.
0
2007. január 27., szombat 19:43
nem akarok K lenni, de hidd el, trianon előtt ez az ország kisebb volt, ami kb. annyit tesz, hogy kisebb távolságok voltak. most más a helyzet.
0
2007. január 27., szombat 19:18
Amikor 10 évvel ezelőtt felköltöztem Budapestre, egyetemi tanulmányaim miatt, egészen elkeseredtem, hogy mennyire közönyösek és bunkók itt az emberek. Akár az OTP-be mentem számlát nyitni, akár a sarki kis boltba, ha nem tudtam valamit, vagy kértem egy kis segítséget, hülyének néztek és lekezelően válaszoltak, kioktattak. Azóta rájöttem, hogy nem szabad általánosítani, és őszintén szólva a vidéki lakókkal sincs olyan sok tapasztalatom. Mindenesetre Budapest azóta is meglehetősen közömbös számomra. Kecskemétet jobban szeretem.
0
2007. január 27., szombat 18:59
i like this country :) szerintem ez a trianoni magyarország még jobb is mint a régi nagy magyarország. én elégedett vagyok :) nem tudnék hatalmas országban élni :) idővel az egész ország úgyis egy nagy-nagy budapest lesz :)
0
2007. január 27., szombat 18:55
szó sincs féltékenységről. nem a fővárosban lakom, de attól még ugyanúgy az enyém, mint az ottlakóké. szeretem a várost, gyakran járok arra, viszont tény, hogy létezik egyfajta pesti mentalitás. nem érzem magam vidékinek, már csak azért sem székásfehérvár az első magyar város, ráadásul innen tényleg minden csak egy köpésre van. azt is mondhatnám, hogy bizonyos szempontból ez az ország közepe, de ilyet nem mondog, mert egy ekkora országban elég hülyén venné ki magát. :)
0
2007. január 27., szombat 18:27
Az ilyen sorozatokban mindig a jellemépítés és a tipikusság a jellemző :) Mondhatjuk azt is, hogy a Dallasban az öreglány (nem jut eszembe hogy hívják) maga az Alma Mater :)
0
2007. január 27., szombat 13:22
Fredó mindent megmagyaráz! :-)
most posts by TM
0
2007. január 27., szombat 13:04
már hogy ne tartozna a topikhoz? a dallas is egy ranchon játszódik, amit azért nem mondanék Texas állam fővárosának. a sorozatban jól kiéleződik a vidéki és városi ember képe és ellentétessége. Bobby inkább vidéki srác, míg Jockey igazi városi gonosztevő :) Cliff Burnes pedig az amerikai városi polgárt testesíti meg. a többiekről pedig nem is beszélve... szóval igazából a dallas mindenkihez szól, mint napjaink hétköznapi sorozatai: Barátok közt, Jóban rosszban :) nagyjából egy kategória.
0
2007. január 27., szombat 12:30
En csak azt nem ertem, miert itt kell megbeszelni hogy mi videk es mi nem, sztem aki a dallas-rol vagy a dvd kiadasarol szeretne olvasni, nos azt sztem kicsitse erdekli, hogy ki mit gondol videknek, hogy mi magyaroszag kozepe es hogy kik kit neznek le....
Ennek kene nyitni egy masik topikot sztem, mert 1. soha nem lesz vege 2. mert kicsit se tartozik a topikhoz. 3. a tobbseg (jo esetben) nem gondolkodik ilyesmin.
0
2007. január 26., péntek 22:03
ja és remélem nem sértettem meg senkit az előbbiekkel, nem ez volt a célom. inkább azt akartam kifejezni, hogy nem az a fontos, hogy ki hova való, vidék vagy város, hanem az a fontos, hogy milyen ember. mert jól tudjuk, hogy vidékiek és városiak között is sok a bunkó paraszt.
0
2007. január 26., péntek 22:01
angel és dick laurent is not dead (egybe válaszolok, ha nem gond):
ha nem budapest magyarország közepe, akkor mi?:) de komolyan. szerintem budapest az egyik legszebb város az országban. pesti mentalitás? még szép, budapest a főváros... és mi van a vidéki mentalitással?? én azt vettem észre, hogy aki vidéki egy fokkal féltékenyebb a pestire vagy nemtom. miért hiszik azt a vidékiek, hogy a pestiek lesajnálják őket? nekem semmi bajom a vidékkel, szeretem én is a nyugodt kisvárosokat, falvakat. a vidéki emberek is kedvesebbek, mint a pestiek, de ez így van rendjén. arany jános már megírta a XIX. század közepén-végén. elidegenedés. minél nagyobb egy város, annál közömbösebbek az emberek egymás iránt. ez se jó és az se, amit a pletykás vénasszonyok művelnek. tapasztalataim szerint a vidéki közlekedés nem jobb, más. a vonat mindig hamarabb ért oda a helyre ahova mentem, mint ami ki volt írva neki. és én ezzel elégedett is vagyok. a pesti közlekedés meg dinamikus. aki nem veszi fel az ütemet, annak okozhat és okoz problémát az utazás.
a másik pedig: ha valakinek nem tetszik a vidék vagy nem tetszik a város, ne költözzön oda. magyarok, mint nép: mindig fanyalgunk, mindig panaszkodunk, ahelyett, hogy változtatnánk. legyen az lakhely, rossz szokás vagy bármi.

hogy a témánál maradjunk... dallasból az egész sorozat ki lesz adva? csak azért kérdezem, mert nekem nem kell :)
0
2007. január 26., péntek 11:31
:D :D
0
2007. január 26., péntek 11:24
bobby írja magáról az iwiw-en. :)

"Nagyon jóképű vagyok, van egy feleségem akit Pámelának hívnak. Az egész családommal (Dzsoki és a felesége Szamanta, Eli az anyánk, Lüszi a hugunk, és Réjkrepsz akit nem tudjuk kicsoda) egy nagy Száuszfork nevű rancson élünk, ahol minden megtörténhet. Apám Dzsok már meghalt, viszont rám és Dzsokira hagyta az olajcégét, ami nekünk nagyon jó. A bátyámmal állandóan ellenségeskedünk, ő egy szemétláda. A felesége meg iszik. Lüszinek meg annyira csillog a szája, hogy nem lehet ránézni. Sok whiskey-t iszunk meg családilag, mert nincs jobb dolgunk. A család közös ellensége Klifbánsz aki nagyon megátalkodott, és eltökélt célja, hogy megszerezze vagy tönkretegye a Ewing vállalatot. Dzsoki és Klifbánsz nem szeretik egymást túlságosan. Még régen apáink együtt találtak olajat a pusztában, de Klifbánsz apja Tintásbánsz is már megátalkodott volt és ezért összevesztek. Egyébként egyszer meg is haltam, de hirtelen feléledtem a zuhanyzóban..." "Családi vállalkozásban dolgozom, a bátyám Dzsoki a főnök, aki bunkó velem szemben de én azért szeretem." "Lovagolok a farmon, kántripábba megyek Réjkrepsszel, ahol verekedek. Kergetem a marhacsordát a rancson, stb..."

Állatok: "1600 ló, 68229 szarvasmarha, 19800 ipari munkás, 100-200 egyéb."
0
2007. január 26., péntek 10:33
LOL

Mi a rak van itt? A dallas topikban a bkv es mav utazasi elmenyek megbeszelese?:D
0
2007. január 26., péntek 4:06
én Gödöllőről járok be Pestre dolgozni, igaz, én inkább korábban megyek, hogy ne legyen annyi ember sehol sem, mert utálom, mikor valaki felettem áll a vonatom, és a nyakamba liheg. és mégis, már hajnalban betelik a vonat, van amikor állni kényszerülnek emberek - horribilis áron megvett bérlet mellett -, mikor meg hazafele megyek, nemegyszer közelharc megy a helyekért. helyfoglalás ("a tesóm kőbányán száll fel") nincs, mert egyes emberek képesek beverni egyet...

anno egy nénike foglalta pletykapartnerének a helyet a vonaton, de egy fáradt, munkából hazafelé tartó bkv-s sofőrt - teljesen jogosan - nem hatotta meg, beült a néni mellé, bár a nénike próbálta nem beengedni - gáncsolta, minden cuccát az üres helyre tette -. aztán az öregasszony - figyelitek a szókincsemet? :D - fél órán keresztül szövegelt a sofőrbácsinak, hogy mekkora tapló - a jóságos külső mögött egy boszorkányi belső rejtőzött - én már lecsaptam volna. És a drága nénike INGYEN utazott...

a másik, ami nagyon "jó" dolog: aki vonatozik, az tudja, hogy 1 csepp eső, egy kis szellő, 2 apró hópehely vagy napsütés már félórás késéseket okoz a MÁV-nál, amit "műszaki" vagy "forgalmi" okként tudatják a tisztelt utazóközönséggel. hányszor van olyan, hogy kimarad egy személyvonat, és így a későbbi vonaton 2 vonatnyi ember van, és felfér! igaz, hogy még a kalaptartón is lógnak emberek, de felfér...

tehát nem csak Pesten gáz tömegközlekedni... mindenütt gáz
0
2007. január 25., csütörtök 22:19
erről beszéltem. nem akarlak megbántani, de ez jellegzetesen pesti lesajnálós hozzáállás. nem hasraütésszerűen kell érvelni. például tudod, hogy az országból mennyi diák tanul pécsen? vagy szegeden? de mindegy, ez nem diák kérdés. csak azt szerettem volna mondani, hogy bp nem a világ közepe, de még csak nem is az országé. viszonylag gyakra járok pesten, és azt tapasztaltam, hogy a közlekedés helyzete távolról sem olyan szar, mint azt a többség állítja. pl. nem kell fél órákat várni, hogy elindulhass. na de nem is folytatom tovább, csak egy vidéki senki vagyok. :)
0
2007. január 25., csütörtök 20:36
budapest nem egyenlő magyarországgal, és attól, hogy te nem hiszed, a tömegközlekedés más vonalakon is problémás. máshol is rengetegen vannak, és aki egy faluból reggelente 40 percet buszozik egy városba a munkahelyére úgy, hogy épp háromszor annyian vannak a buszon, mint lehetne, semmivel sem érzi kevésbé problémásnak a tömegközlekedést, mint az, aki a héven ül/áll ugyanennyi időt.
tipikus pesti mentalitás amit most leírtál.
0
2007. január 25., csütörtök 20:15
ha tömegközlekedésről van szó, azt hiszem budapest (és természetesen hatalmas agglomerációja) = magyarország. nem hiszem, hogy olyan hatalmas tumultus van az Orfű-Pécs buszvonalon egész nap... és igen. budapest a világ közepe. budapest egy világváros. de mellette lehet szeretni sopront is, egert is stb. :) ha nem lenne bkv támogatás a diákoknak, nem lenne mit ennünk. ahhoz, hogy felvirágozzon ez az ország a fiataloknak enniük is kell :) erről jut eszembe egy dal: "Úgy szeretem a pudingot, mint olajat a Ewingok, főleg, ha van benne babapiskóta, erről szól e laza kis nóta..." :D

a másik pedig: ha kijön egy film, ami már nagyon hiányzott, persze, hogy megvesszük. ha meg később jön egy jobb verzió, jön a lázongás. csak egyet tudok tanácsolni mindenkinek. ne vásároljatok elhamarkodottan (én sem teszem). nálam úgyis mindig van 2-3 hónapos csúszás, mire eljutok oda, hogy megvegyek valamit. alapos megfontolás, körbejárás... ha meg addig kijön egy jobb kiadás, elkezdek azon gondolkodni és örülök, hogy az előzőt meg nem vettem meg :) viszont ha már megvettem egy filmet, mégegyszer nem veszem meg. bár tettem egy kivételt a Die Hard-dal kapcsolatban :)
0
2007. január 25., csütörtök 14:28
nem találkozhat hanem találkozgat... bocs :D
0
2007. január 25., csütörtök 14:28
vissza a Dallashoz. Jockey tudja már, hogy Samantha Pamelával és Bobbyval találkozhat? :D
0
2007. január 25., csütörtök 13:58
Én is azok közé tartozom, akinek a külső is számít.
0
2007. január 25., csütörtök 13:57
Magamat kiegészítve. Én amióta a TV-ben elkezdődőtt ez a háromszög, sárgas piros kairkázás. Aztán a másik sarokban: Visszaszámlásás a Megatánc/Szombat esti láz miatt - talán egy sarok marad szabadon - azóta én nem veszek fel egy filmet sem. Nah most erre is lehetne mondani, miért nem? A film a lényeg.
0