Keresés

Dallas - A teljes második évad (4 DVD)

2007. január 25., csütörtök 4:25
Cserébe persze elvárnám, hogy az én adómból csak a kisnyugdíjas Mariska néni, meg a négy gyereket nevelő, szarul kereső család kapjon támogatást, és ne mondjuk egy sztárügyvéd szauna-fűtéséhez járuljak hozzá.

én nem értek ehhez az egészhez, de ez nagyon igaz...
0
2007. január 25., csütörtök 2:56
"ha anyanyelve nem is, de ha perfektül beszélnénk, már jó lenne;> kipróbáltam, az utcaseprő svédeknél tényleg beszél angolul."

Ez így igaz! Mert ott nem a nyelvtannal kezdenek el nyelvet tanulni, hanem a beszéddel... és már kiskoruk óta! A nyelvtanra meg majd úgyis rááll az ember szája, ha már tud beszélni. Sztem ez logikus, magamon vettem észre, amikor angolul tanultam! Nincs értelme tudni, mit mikor kell használni, ha úgysem fogod tudni használni beszéd közben :( Inkább spontán használd, ne foglalkoztasson az, hogy miért van ez úgy... :P
0
2007. január 25., csütörtök 2:44
ha anyanyelve nem is, de ha perfektül beszélnénk, már jó lenne;> kipróbáltam, az utcaseprő svédeknél tényleg beszél angolul.

a probléma az, hogy az angol mellé ilyen alapon kéne a japán (ázsiai régió), a spanyol/portugál (dél-amerikai régió) és az orosz (középeurópától ázsiáig régió). meg európában a német se árt.

meg az, hogy nem csak angol filmek vannak ám;> beszélek a magyaron kívül két nyelven, kettőn pötyögök, de ez még mindig bőőven kevés, ha körbenézek a filmjeim között (magyar angol német francia olasz orosz spanyol japán svéd szerb kantoni, tetejébe egyrészük erősen szlenges). de szerintem a fórumon nem akadna ember, aki a picasso kalandjaiból beszéli minden felhasznált nyelvet.
0
2007. január 25., csütörtök 2:15
"kicsi piac vagyunk:("

Felejtsük el a magyar nyelvet. Helyette tanuljunk meg rendesen, anyanyelvi szinten egy világnyelvet, amely aztán a mi gyerekeink anyanyelve is lehet... Ezzel megszünne ez, meg megannyi más probléma is... Na, mit szóltok hozzá?
0
2007. január 25., csütörtök 2:06
na, az idézetből lemaradt egy kitétel, utólag is bocsánat. avagy a kezdeti időszakra értettem, a 6-8ezres lemezekkel. van pár ilyenem itthon, és elég vicces hibák/érdekességek vannak bennük (lemaradt hangsáv, összekevert pár dolog, angol tok, stb).

a vhs árat azért mondtam, mert egy üres hordozó ára tudomásom szerint nagyságrendekkel magasabb a vhsek esetében. ugyanúgy, a kópiakészítés se annyira egyszerű (ahogy tudom a dvdket nyomják, a szalagra meg valahogy fel is kell vinni a cuccot).

a dvdk központi gyártásáról nem tudtam. ill valamit sejtettem:)

"Valójában egy kalózlemez gyártási költsége sokkal magasabb, mint egy gyári lemezé"
ezért mondtam, hogy eléggé érdekes lenne a legális letöltés helyzete, ha lenne. iszonyatosan magasak a járéulékos költségek, amitől a lemez a polcon valahogy ki is fog nézni. innentől kezdve hiába nem lesz szállítási, tárolási és anyagköltség, ha effektíve a kiadvány 4-500forintos ár mellett is 1000-1500 lenne (+szívás és idő). annyiért meg inkább megveszi az ember. vagy ezerrel többért, de akkor már tényleg néz is ki valahogy.

"Ez a dolog a Navigátor Filmnél is felmerült többször, de egyszerűen annyira alacsony a példányszám, hogy nem éri meg két féle verziót csinálni, majdnem dupla áron, csak nagyon indokolt esetben (pl. Bin-Jip)."

kicsi piac vagyunk:(. nagyobb kiadóknál is mondjuk úgy szokott megoldva lenni, hogy az extrák a menüben a második lemezre hivatkozik... ami nincs:)
0
2007. január 25., csütörtök 0:28
"az ár meg megint vicces. avagy extramentes, gyakorlatilag a menüben és minőségben különböző, ámde vhsnél olcsóbban előállítható dvdk 3-4szeres árakon."

Ezt most nem értem. Amennyire emlékszem, a VHS a maga idejében nem nagyon mozgott 2000 ft alatt (mondjuk egy sikeresebb mozifilm). Másrészt VHS-ből sokkal olcsóbban lehetett kevés példányt gyártani, DVD-ből viszont majdnem ugyanannyiba kerül, ha 500 vagy 3000 darabot gyártasz. Mivel a VHS-t itthon gyártották, a nagy stúdiók sem szóltak bele úgy az árba, mint a központilag gyártott DVD-k esetén. Harmadrészt a gyártási költség még egy adott kiadvány összes költségének is csak a kisebbik része, egy forgalmazó cég minden költségét beleszámítva meg még kisebb.
Valójában egy kalózlemez gyártási költsége sokkal magasabb, mint egy gyári lemezé (hacsak nem többezres nagyságrendű kalózgyártásról beszélünk), egyéb költség viszont alig van (max. a kenőpénz a masztert kilopó gyári munkásnak).

"ahogy tudom, máshol az extra és a sima kiadványok egyszerre startolnak. mondjuk a kérdés, hogy ha mindkettőt kihoznák, akkor milyen arányban vennék őket."

Ez a dolog a Navigátor Filmnél is felmerült többször, de egyszerűen annyira alacsony a példányszám, hogy nem éri meg két féle verziót csinálni, majdnem dupla áron, csak nagyon indokolt esetben (pl. Bin-Jip).
0
2007. január 25., csütörtök 0:04
cdk: régóta eléggé ismert tény, hogy egy albumon volt pár sláger, pár rendben lévő, és jópár töltelék. a para az, hogy a sláger menni fog, de a tölteléket meg ki veszi meg...

film letöltés: persze. a dvd9 itthon 700-1200 alatt beszerezhetetlen (és akkor már lehet, hogy szlovákiából hozza a futár a lemezt... nonamek nem számítanak). 2 dvd5ös verzió az már problémásabb a lemezváltás és a menü szerkesztgetése miatt, viszont lényegesen olcsóbb az alapanyagár. mellé még kell tok (duplatokot 14ért láttam egyszer akcióban, de általában 30 körül mozog). olyan 90 percig egy filmet rá lehet dobni egy hangsávval emberi minőségben egy lemezre. menü és extrák nélkül. utánna már csak a dl/kettécsapás a megfelelő. node. számoljunk csak... megás nettel kb 24 óra 8 giga, ezalatt a géppel semmi mást nem fogsz tudni csinálni. de még a megemelt 4 ill 8 megással is 6 illetve 3 óra. + a hely. + a dvdíró. + a számítógép amivel letöltöd (ez mondjuk általában már van, de pár éves laptopoknál a dvdíró nem annyira magától értetődő). erre jön még rá, ha igényesebb vagy és nyomtatható dvd/lightscribe lemezt használsz, ez tovább veri fel az árat (az egekbe). meg kb ezek beszerzése még dvd5 esetén is utánnajárást igényel (gyors körbenézésem a lightscribe piacon nem eredményezett egyikből se találatot). a nyomtathatóhoz az rányomtatós cucc és eszköz szintén probléma, és eléggé drága. jöjjön a borító: jóminőségű színes nyomtató, méregdrága patron. +az utánnajárási idő. + a jó magyar jogvédők lefoglalják e a lemezt, mert másoltnak tűnik, és nem érdekli őket a papír (djk pl vehetnek hologrammot lemezenként... ez netes letöltéskor további költség, hiábba van már egyszer beépítve a lemez árába...). a végső költség lightscibe esetén 2xdvd5tel  számolva olyan 500-600 körül lesz. +a letöltés ára. enyhén szólva sem gazdaságos. műanyagtokkal, nem túl előnyös kiszerelésben. dvd5tel nem számolnék... ugyan ez rövidebb idő alatt jönne le, és kevesebb lenne a járulékos költség, de a filmek nagyrésze egész egyszerűen menüvel extrákkal és két hangsávval nem férne rá nézhető minőségben. ja és persze az írott lemez sokkal de sokkal sérülékenyebb. további probléma a kiírás és lejátszás, avagy az íróprogram támogatja e az eredetiségvizsgálatot.

emiatt szokták azt mondani, hogy 1-2ezerért egy rendes képű/hangú egylemezes (minimális extrával) megéri. de ha azt látja a delikvens, hogy rossz a menü, hibás a lemez, stb, akkor legközelebb inkább letölti. szóval erre is figyelni kéne, hogy a fapados verziók is rendben legyenek. és ha jó a beetetés, akkor

persze, lehetne ezt is beetetésként használni a drágább verziókhoz. aztán csodálkozni, hogy jé, nem veszi senki. mert körülményes (brutális mennyiségű utánnajárást igényel), eladni nem nagyon fogod tudni (mert ugye a tokozás nem túl eredeti), stb. és mert ingyé máshol beszerezhető.

rosszabb minőségben meg nem nagyon vennék.

a divX+stream se megoldás, ronda a képe. nagyon. épeszű ember nem fog érte annyit kiadni, amennyi csak a jogdíjat fedezné. nem is beszélve az autentikációs és lejátszó parákról. figyelembe véve azt is, hogy egyesek nem képesek egy dvdt és egy divxet kép alapján megkülönböztetni.

a méretpara meg sajnos igaz. méretesebb díszdobozoknál ez hatványozottan igaz. de egy digipakk se megy be egy szabvány dvd tartóba. se az LK kiadványok. na ilyenkor jön a könyvespolc... ami hihetetlenül gyorsan be tud tellni:)

hm, kés alatt promot én ajándékba kaptam decemberben:) asszem 10 feletti vásárláskor járt, vagy a fenetudja:)

a hundub fontossága itthoni sajátosság, élni kell vele. főleg az eredeti szinkron esetében. tudom, hogy külföldön is volt már példa újraszinkronra (akira vhs/dvd engdub nem egyezett meg pl), de aki az eredetin nőtt fel, annak a film élményéhez hozzátartozik ez is. én pro7en nőttem fel, szóval ilyen bajom nincs:) svédeknél pl sokkal egyszerűbb a kiadók helyzete, avagy nincs szinkron. ez mondjuk a svédül tanulóknak rossz, egyébként kiadóknak és vásárlóknak jobb.

itt ugye van még egy para, avagy az eredeti szinkron beszerezhetősége. felmerül a kérdés, hogy az mtv az archívum építésére kapott pénzt akkor mire fordítja. a KSZ viszont telitalálat volt, leszámítva a borítót:)

valószínűleg ennek is betudható, hogy bár a gyalog galoppnál mi voltunk az európai kísérleti nyúl, és ebből jelenleg van 4 kiadás, az élet értelme már nem kapható, a sorozatról meg semmi hír. pedig azt mindenki hunsubbal nézte... bár repkednek hírek esetleges szinkronos behozásról.

a kiadom az extranélkülit drágán (megveszik a fanok), aztán kiadom az extrásat drágán (megint megveszik a fanok), meg öntökönrúgás. egy idő után senki nem fogja megvenni az alapverziót, csak amikor már lemegy az ára. vagy kivárja a jobbat. és akkor még nem beszéltünk a kiadom a mozisat, aztán kiadom a bővítettet, aztán kiadom az ultimate pakkot című sort. jó, én egyszer vettem meg már meglévő kiadvány extrábbik verzióját, de annyiért lehetetlen lett volna otthagyni:) (jó, használtan és kishibásan... de repes a szívem hacsak ránézek).

az ár meg megint vicces. avagy extramentes, gyakorlatilag a menüben és minőségben különböző, ámde vhsnél olcsóbban előállítható dvdk  3-4szeres árakon.

ahogy tudom, máshol az extra és a sima kiadványok egyszerre startolnak. mondjuk a kérdés, hogy ha mindkettőt kihoznák, akkor milyen arányban vennék őket.

összességében: a kiadvány ára relatív. ha az ár és a kiadvány összhangban van, akkor minden okés. gondolok itt a sokba kerülő gitsre, ami jó árban volt. a népet meg nevelni kell. ha azt látja, hogy szebb a kiadvány képe, gyönyörű a tok, rajtavannak az extrák és még jók is stb, akkor még az is lehet, hogy megveszi.

a tv meg slágercikk volt idén karácsonykor, azon pedig egy normális dvd (vagy valami brutálisan jó képű, pl terminator 2) után nem fog neki annyira bejönni a divX. mert van különbség. hatalmas a különbség.

bármilyen hihetetlen, nincs hardkór divxfüggő. ha olyan áron látja, akkor meg fogja venni a lemezt. főleg, ha szebb a képe/hangja, ezáltal pedig élvezhetőbb maga a kiadvány.

szóval az esély megvan, remélhetőleg élni is fognak vele. több vásárló, nektek nagyobb profit, nekünk adott esetben kedvezőbb árak, de biztosan jobb utánpótlás a lemezekből. meg olyan kiadványok, amiket jelenleg nem mernének kiadni.
0
2007. január 24., szerda 22:50
Létezik igazságos rendszer, na kapjon támogatást SENKI!!! :P Legtöbb helyen kutyát se érdekel, h ki miből él, miért kell pont a magyarnak (ráadásul a dolgozó ember adójából) jótékonykodnia???? Gondolj bele, ha nem kéne eltartani a csomó ingyenélőt, itt is lehetne csak 20% az szja, amradék pénzt meg mindenki elkölthetné. Virágozna az ország, talán még a DVD piac is fellendülne :P

Btw diákok... Hánynom kell a sok hülye diáktól, akik pont akkor utaznak, amikor a munkaból hazautazó emberek, ráadásul úgy, hogy annyian vannak, hogy fel se férni a vonatra!!! Nem igaz, h nem lehet úgy igazítani az órarendet, h a péntekjük szabad legyen és mehessenek már csütörtökön este v. péntek délelőtt haza...

Na mind1!
0
2007. január 24., szerda 22:44
A politikától én is hányok. Csak az zavar, hogy nem mindig azok sipákolnak, akik amúgy annyira rászorulnának.
0
2007. január 24., szerda 22:41
- az iskola és a lakóhely között továbbra is lesz kedvezmény, igaz kevesebb
- az utazási kedvezménnyel mindenkit egyformán támogatnak, a csórót és a gazdagot is, ergo, más formában kellene támogatást adni, amit lehet utazásra is költeni (persze kérdés, hogy létezik-e igazságos módszer)
0
2007. január 24., szerda 22:38
derceto-nak igaza van: a tékák bukása is tovább rombolja a DVD-piacot (ha lenne minden filmre legalább 2-3000 biztos vevő (kölcsönzők), már akkor gazdagabb lehetne a választék).
Politizálni én sem szeretnék, de ha jól tudom, a diákok utazási kedvezménye megmaradna a lakóhely és az iskola között, csak az általános kedvezményt szüntetnék meg (hétvégi buli a haverokkal a Balcsin), de lehet, hogy rosszul tudom. Mondjuk az általános kedvezményektől úgy alapban rosszul vagyok, mert nekem ne támogassák mások adójából a gázszámlámat meg a gyerekeim se kapjanak ingyen tankönyvcsomagot, hiszen még meg tudom venni, ki tudom fizetni. Cserébe persze elvárnám, hogy az én adómból csak a kisnyugdíjas Mariska néni, meg a négy gyereket nevelő, szarul kereső család kapjon támogatást, és ne mondjuk egy sztárügyvéd szauna-fűtéséhez járuljak hozzá.
A képviselők számla nélküli juttatásától szintén okádnom kell, de engem nem az összeg háborít fel elsősorban. A hátam mögé nézek, és a fél irodát hülye, és nagyrészt felesleges nyomtatványok, bizonylatok, adatlapok, számlák és bevallások foglalják el, az energiánk nagy része papírmunkára megy el, csak azért, hogy ha valamit elfelejtenénk, legyen jogalap büntetni, közben meg a koronás házban bemondásra osztják a millióinkat. Maxigáz.
0
2007. január 24., szerda 22:34
az azért volt akkor 1400 mert akciós termék volt,ez a 6000 ftos ár a "rendes" ára a terméknek.
0
2007. január 24., szerda 22:14
Nem tudom ki a mai fiatal, de az en telefonom is mp3-al csorog, pedig a harmincon innen vagyok meg par evig. Mondjuk meg is szoktak lepodni amikor a Besh O Drom fuvosai vagy a Napra zenekar hegedui csendulnek fel a telefonombol. :)
0
2007. január 24., szerda 22:13
Teljesen egyetértek. Lehet, hogy Budapest nem a legjobb példa, de annak az irgalmatlan mennyiségű autónak, ami itt rontja a levegőt, a kétharmada újnak nevezhető közép- és felsőkategóriás gép. Miből? Nem olyan régen volt, hogy letaposták az emberek egymást a félmillás plazmáért, az egyik multi nyitási akciójában. Idén karácsonykor pedig minden eddiginél többet költöttünk többek között LCD-re. Meg Rúzsa Magdi bejuttatására a Megasztár-döntőbe.
Mert megveszik az emberek a vadiúj klímás járgányt három-négymilláért 5 éves hitelre, a kamerás designmobilt, két éves előfizetésnek álcázott törlesztéssel, az LCD TV-t 12 hónapos személyi hitelre, aztán persze megy a sírás, hogy a havi fizetésből alig marad valami, merthogy elkúrták. Meg hogy szegény diák nem utazhat óccsóé, és alig tudja kinyögni a tizenötezres mobilszámlát, a hétvégi alkoholtúrát, meg a legújabb GeForce-ot a kollégiumi gépébe.
Mint forgalmazónak, a legfájóbb számomra a tékák helyzete. Gyakorlatilag megszűnt/megszűnik egy olyan piac, ami egy olyan stabil bevételt jelentett mostanáig, amivel a legtöbb film még úgy is gazdaságosan kiadható volt, ha kereskedelmi forgalomban egy darabot nem vettek belőle. Mert valamiért sok embernek derogál, hogy neki nincs otthon 500 darabos filmgyűjteménye, és a tékából kell kölcsönöznie. Tehát mit csinál? Tucatjával veszi a 990-es filmeket, amiket aztán egyszer, vagy egyszer sem néz meg. De neki van, mert kell az LCD TV, meg a csúcsmobil mellé.
0
2007. január 24., szerda 21:44
Pedig a multiláncok kezdetben (2001-2-3 körül) rengeteget tettek a formátum elterjesztése érdekében. Aztán előtérbe kerültek a rövid távú szempontok.
0
2007. január 24., szerda 21:42
Szerintem a kiadók túlzottan a Pareto-elv szerint működnek (a piac azon 20%-ára fókuszálnak, ahonnan a forgalmuk 80%-a van, a többit meg hanyagolják). Pedig szerintem egy kis szervezés kérdése lenne csak, hogy egy "nagyobb" szinkronos piachoz (pl. német, francia, olasz) hozzácsapjanak 2-2 kisebbet gyártásilag. Így lenne egy nagyobb példányszám kisebb költséggel, ami a kisebb piacokon is kedvezőbb eladási árat jelentene.
0
2007. január 24., szerda 21:35
"Azt viszont nehezen hiszem, hogy olyan keves fogyna a filmekbol, hiszen a nagy bevasarlokozpontok mindig tele vannak 2-3-4-5e ft-os filmekkel, es azert szepen fogy ranezesre."

Erre ne vegyél mérget... Ma a MM és a Saturn (amit tkp. 1 lánc) az egyetlen, amelyik normálisan fel van szerelve a katalógus címekből. A Cora és az Auchan úgy-ahogy tartják magukat, de ott már sokkal kisebb a választék. A Tesco szinte teljesen ráállt az újdonság+turkáló vonalra. (Az SPI is ezt az üzletpolitikát folytatja: 3 hónapig újdonság, utána turkáló.) Ha egy régebbi megjelenésre vadászok, már csak az Xpress maradt...

Mondjuk a Dallas engem túlzottan nem érdekel (van másik, amit inkább veszek), de meg tudom érteni a kiadót, ha kb. 2-3 év után emeli a sorozatok árait.
0
2007. január 24., szerda 21:31
Részemről a kiadó megítélése abban az esetben nem változna ha villám gyorsan kivonnák a sorozatot a forgalomból.
De ők tudják...
0
2007. január 24., szerda 21:28
azért ez is sántít egy kicsit. dvd-vel is prímán lehet villogni, nézz csak be néhány fórumba!
0
2007. január 24., szerda 21:26
Praedo, dobj meg egy maillel, érdekelne a Dallas 1. évadja... :P
0
2007. január 24., szerda 21:22
Kedves Xpress :)

Nekem most ment tönkre a mobiltelefonom és őszintén bevallom, gyűlölök telefont vásárolni :) de sajnos szükségem is van rá, mert aktív használója vagyok a szolgáltatásnak. Csengőhangot internetről töltök (midi fájlok: legális, szerintem), mert az én telefonom nem mp3-mal csörög, mint a legtöbb fiatalé :) Hogy őszinte legyek, szeretnék kamerás telefont, mert jól jönne néha egy fényképezőgép. És a gimiben is jól jön, mert a diktafon funkcióval fel lehet venni a tanárt, amikor azt üvölti, hogy "Ebbe az osztályba csak gyökerek járnak!" De én sem örülök annak, hogy már lassan az óvodásoknak is mobilja van. TB-t meg adót nem tudok lecsalni, mert nem dolgozok, csp-t már nem kapok, mert felnőttem :)
Filmet viszont nem töltök le több okból kifolyólag:
-túl sok időbe telik
-nem olyan jó a minősége
-számítógépen nem lehet rendesen filmet nézni
-illegális
Szóval én csak támogatni tudom a piacot azzal, ha van valami olyan film ami tetszik és ha van rá pénzem megveszem (mert én se xarom a pénzt). Sajnálom, hogy így áll ez a DVD piac, de ha jól látom azért még vannak páran, akik rendszeres vásárlói ennek a médiumnak.
Csakhogy a végére a Trainspottingból idézzek a mai fiatalokra utalva:
"Változnak a diszkók..." :)
0
2007. január 24., szerda 21:19
-Az első ponttal nem értek egyett nálam is ez volt a pszichológiai határ.
-A második ponttal sem értek egyett (sajnálnám a mi Jockey magyar hangunkat).
-A harmadik ponttal egyetértek a felesleges nyálcsorgatást/termékbemutatót nem szeretem sőt kifejezetten dühít.
Most állhatók neki kérdezősködni az ismerőseim között,hogy kell-e valakinek az első évad ajándékba. :-(
-A negyedik ponthoz csak még azt,hogy gratulálok a kiadónak innen is az illegális letöltések és vagy külhoni megrendelések erősítéséhez.
Hajrá csak így tovább!!!
A pszichológiai határhoz kapcsolódva, most őszintén a kiadó a róla alkotott képpel nem törődik? (lásd az SPI kiadó Ponyvaregény/Kaptár "állítólag" díszdoboza)
A Warner csődjéhez/kivonulásához meg annyit,hogy...kitudja ;-)

0
2007. január 24., szerda 21:18
Itt vagyok en, a vasarlo. Megvennem a Jo reggelt vietnamot, de kell a szinkron. Megvettem a CSI 1 evadot 2x6e-ert mert kell. Meg fogom venni a masodik evadot is 10e-ert, mert kell. Alig varom, hogy a Dort negyedik is legyen lemezen vagy a marciusban erkezo West Wing S6-ot. Soroljam? Ertem en, hogy nem mindenki gondolkodik igy, de nekem meg azzal van tele a hocipom, hogy kifizetnem az arat, de nem kaphato, nem gyartjak le es nem hajlandoak nekem eladni. Azt hiszem engem is meg lehet erteni.

Az atcsomagolasrol pedig mar leirtam a velemenyem, ha a BEST es tarsai nem csomagoljak at, akkor a legnagyobb magyar kiado, az FHE hogy jon ehhez?
Es hogy jon ahhoz, hogy az Elnok emberei evadjaim osszevissza neznek ki, pedig en vegig a teljes arat fizettem ertuk. Vagy hogy jon ahhoz az SPI, hogy kiadja 4-ert a Ponyvaregenyt es az Alkodattol pirkadatigot, majd fel evvel kesobb a turkaloba teszi oket es 4e-ert kiadja diszdobozban? Ezzel vasarloerot riasztanak el a kiadok, aztan meg megy a csodalkozas, hogy nem veszik meg az emberek teljes aron. Hat en sem vasarolok mar SPI kiadvanyt jo nehany honapja 1000Ft feletti aron, mert velem megegyszer nem jatszak el azt amit iden. Nem az a bajom, hogy akcioznak, hanem az, hogy eszetlenul, tul gyorsan es aztan kiadnak egy extra valtozatot, amit en, mint Tarantino fanatikus ismet megveszek. Nekem ez a ket film (3 kiadvanyt) 12.000-be kerult. Masoknak meg 2000 vagy 4000 es egy even belul. Akkor ne legyek felhaborodva es tovabbra is vasaroljak teljes aron toluk? Szo sem lehet rola. Az mar kevesbe erdekel, hogy most volt egy ev vegi akcio a sorozatokrol, hiszen nemelyik ket eve a piacon figyel es csak most lett akcios. Raadasul, most is 7-8-rol 5, ami nem ugyanaz, mint 4-rol 1 fel ev utan. Szoval a kiadoknak is oriasi a felelossege a magyar vasarlasi szokasok alakulasaban. Van egy reteg, amelyik meg mindig hajlando vasarolni es oket szivatjak folyamatosan, hol egy akcioval, hol egy atlephetetlen ne lopj reklammal, hol egy sorozat atcsomagolasaval, stb. Ez igy nincs jol. Azokkal szurnak ki, akikbol elnek.
0
2007. január 24., szerda 21:17
De mér fogy a csengőhang jobban? Mer látszatra olcsó... 5-600 Ft-ja bárkinek van, persze az már más kérdés, hogy többségük nem egyet vesz, hanem többet, de ő egyszerre akkoris csak 5-600 Ft-ot ver el. Ha pl. a DVD-ket is lemezenként lehetne kapni, mondjuk 1000-1500 ft-ért tok és borító nélkül, ez is fogyna... Aztán ha vki többre vágyik, megvehetné a tokot, borítót külön... vagy akár a dszdobozt. Higyjétek el, sokkal jobban fogyna, mint most!
0
2007. január 24., szerda 21:07
Mondok neked én is egy példát: ma családonként átlag kb. 3-4 mobiltelefon van, van olyan ismerősöm, aki negyedévente a legújabb modellre cseréli a telefonját, az ötödikes lányom osztályában ő az egyetlen, aki idén kapott először mobilt és csak neki nincs kamera a telefonjában, pedig egy ilyen kütyü még csomagban, meg akciósan, meg mittoménhogy is több tízezer forintba kerül, ehhez képest néhány száz, 1-2 ezer példányban kelnek el a legális DVD-k és parasztlázadás tör ki, amikor 9990 forintért meri a Fórum kiadni a Dallas 2. évadot - minden bizonnyal (látva a korábbi áraikat) nem jókedvükből.
Ilyen országban élünk. A látszatra költünk, a TB-t, az adót elcsaljuk, a gázártámogatást, a családi pótlékot elvárjuk, a képviselői támogatást számla nélkül maximálisan kihasználjuk, de ha film kell, játék vagy zene, akkor azt inkább letöltjük.
Szerintem csengőhangra többet költ a magyar, mint kultúrára.
0