Keresés

Dallas - A teljes második évad (4 DVD)

2007. január 24., szerda 17:46
A fizetős letöltésben én sem hiszek, azzal a kiegészítő kérdéssel, hogy ha csak egy százas lenne egy album hivatalos online beszerzése, és mellette ingyen is letölthető lenne ugyanaz - bizonyos oldalakról - akkor vajon száz magyarból hányan választanák a legális beszerzést?
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 17:42
Azt írtad, hogy lehet választani, ha nem tetszik az ár, letöltik ingyenesen.
Ez - pátoszosan - választás a jó út és a rossz út között. Nem értem, hol van ebben a most említett "alku", vagy egyáltalán az "üzlet" fogalma. Ez inkább afféle dacos, "nekem akkor is kell!" jelenség.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 17:39
"kb. 10 éve fel kellett volna ismerniük a fizetős (legális) letöltés nyújtotta lehetőségeket, de nem, ők inkább elintéztették, hogy az írható cd-k után kapjanak aprópénzt (az sem oda megy, ahova kellene)."

Ez így van, bár ez elsősorban a zenei kiadókra vonatkozik! Senki nem hitte volna akkor, hogy az MP3 ilyen nagy durranás lesz! És az lett...

Ami a legális letöltéseket illeti... nem akarok csúnyán fogalmazni, inkább nem írom le, mit gondolok erről, de addig, amíg egy albumot digitális formában (ráadásul mindeféle restrikciókkal) uannyiért fognak adni, mint egy fizikai CD-t, rám ne számítsanak! Inkább megveszem CD-n (ahogy most is). Bár töltök le én is, de azt is leginkább azért, hogy a megvétel előtt nyugodtan meg tudjam hallgatni az egyes albumokat, amire vásárlás közben nincs időm! És az ilyenfajta letöltéséert nem vagyok és nem is leszek hajlandó fizetni!
0
2007. január 24., szerda 17:29
"Akkor itt visszakanyarodunk egy korábbi gondolatmenethez, miszerint, ha nem teszik a Rollse Royce ára a szalonban, akkor egyszerűen ellopom?"

Nem, megpróbálok alkudni. Egy ilyen kaliberű kocsinál ez szerintem természetes... Végülis az alku is az üzlethez tartozik!
0
2007. január 24., szerda 16:38
Ja, aztán rájöttek ők is, bár a különbség csak annyi, hogy ezután jókedvvel töltik az emberek a filmeket, nem káromkodva. :-)
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 16:35
van alternatíva: a moziban játszott börtönös verzió. vicces, szellemes és nem oktatófilm jellegű.
0
2007. január 24., szerda 16:32
Na jó, de szerencsétlen Galambot a szerencsétlen spotjával mégsem rakhatták volna fel fájlcserélős oldalakra, azok ugyanis úgy jönnek-mennek, mint Arséne Lupin az ékszerekkel. A gyári dvd-n közétett felvilágosítás (nem gyanúsítás!) még mindig jobb módszer volt, mintha mondjuk a hentestél plakátolták volna ki, hogy a filmek, zenék döntő hányadát letölteni jogszabályba ütköző cselekedet! Egyébként meg eléggé túlspilázták a felháborodást emiatt a reklám miatt idehaza, a morgás sokszorosa volt annak, amekkora haszonnal járt ez az egész (már ha egyáltalán volt valami értelme).
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 16:27
az egy eleve elhibázott reklám: azt sugallja, hogy az internetezők egy legalja réteg, és még azokat is megsérti, akik beülnek a moziba, megveszik a dvd-t és a cd-t. sajnos a kiadók is dilettáns módon álltak hozzá, mert nem láttak lehetőséget az internetes letöltésben (pontosabban nem akartak). tudom, az mp3 minősége sokaknak egy szemét (bár ez nem feltétlenül igaz), ezért a kiadók azt mondták, hogy letöltés zéró tollerancia. kb. 10 éve fel kellett volna ismerniük a fizetős (legális) letöltés nyújtotta lehetőségeket, de nem, ők inkább elintéztették, hogy az írható cd-k után kapjanak aprópénzt (az sem oda megy, ahova kellene).
0
2007. január 24., szerda 16:16
Akkor itt visszakanyarodunk egy korábbi gondolatmenethez, miszerint, ha nem teszik a Rollse Royce ára a szalonban, akkor egyszerűen ellopom?
Ez nem így van! Úgy látszik, Galamb hiába beszélt annyi dvd-ről, hogy a letöltés is bűn, lám nem rögzült a fejekben.
De ez nem a Dallas-topik témaköre.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 16:07
Ezzel sajnos nem értek egyet. Inkább úgy fogalmaznék, hogy most látszik igazán, a vevők mit szeretnének. Idáig volt egy ár, és ha meg akartad szerezni a filmet/zenét, nem nagyon volt más alternatívád, megvetted. Most viszont... ha az az ár, amin kínálnak vmit neked elfogadhatalan (márpedig a többségnek az - MOST NEM MAGAMRÓL BESZÉLEK), akkor letöltöd ingyenesen. Amíg a kiadók nem térnek magukhoz, addig ez lesz... Ebből viszont az következik, mivel egyre kevesebb eredeti dolog fog fogyni, egyre kevesebb is fog megjelenni, és ami megjelenik, az is egyre drágább lesz :(

Bocs, az OFF-ért!
0
2007. január 24., szerda 15:51
Valószínüleg igazad van, de akkor is dühítő hogy ez lett belőle.
A kiadók pedig ha olyan filmeket adnának ki amire igény van és igényes kivitelben akkor más lenne a helyzet lsd. GITS.
0
2007. január 24., szerda 15:44
A film(és zene)iparnak nem nagyon tett jót a számítógép megjelenése...
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 15:42
Igen, mert töredékéért adták a jogot a külföldiek. Egy hónapban megjelent, kb. 30 film, amit 5 ezer+áfáért megkapott a tékás, ezt kölcsönözhette. Ezekből a kölcsönzői kazettákból LEGÁLISAN! eladtak akár tízezer darabot is, mert rengeteg volt a téka, és van ahol több kópia is kellett. Ma nem igazán fogynak tízezres tételben a dvd-k...
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 15:40
Ebben igazad van, de a videók kezdetben is felvevősek voltak, tehát adott volt a másolás lehetősége, úgyhogy másolták azt is dögivel. Ja és a régi jó alámondásos másolt kazettákat még szóba sem hoztam. Azon felül a régi értelemben vett videókazetta gyűjtemény elnevezés ritkán fedett eredeti kazettákat. Szerintem max a terjedési sebesség volt különb.
0
2007. január 24., szerda 15:34
tényleg világhírűek a magyar szinkronok. legalábbis a Frédi&Béni az biztos, hogy az: a szövege legalábbis... :D
0
2007. január 24., szerda 15:34
csak akkor még lassaban terjedt. akkoriban egy kikölcsönzött kazetta x emberhez jutott el - és akkoriban jól működtek a tékák. ma, ha valaki kivesz egy dvd-t, már írja is ki és tesz fel vmilyen torrent oldalra. + másolja havernak, stb. a terjedési sebesség hatványozódott.
0
2007. január 24., szerda 15:29
Miért érte meg jobban? A vidókazettákat úgyanúgy másolták, ha nem jobban és ha csak a tékák éltették akkor szerinted több tékás volt mint most lakossági vásárló? Akkor a kiadónak csak a tékától volt bevétele mert rajtunk már a tékás fogott hasznot nem a kiadó. Mégis megérte a magyar tékák részére szinkronos filmeket kiadni?
0
2007. január 24., szerda 15:26
A kiadók megérik a pénzüket, úgyhogy nem kell sajnálni őket, sem szentként tisztelni és fényezni. Szerintem....

szerintem is
0
2007. január 24., szerda 15:24
De ha csak alapul vesszük a Ford Fairlane-t, akkor látható hogy a zseniális magyar szinkron mennyit tud javítani egy eredeti hanggal élvezhetetlen középszerű, amerikában óriásit bukott filmen....
0
2007. január 24., szerda 15:19
Ha összehasonlítasz egy régi jó magyar szinkront egy német hangsávval meghallod a különbséget. Nekem pl. a német szinkronoknál általában nem passzol a hang a karakterhez/színészhez és az egész számomra olyan mintha csak ledarálá a szövegét a színész, semmi beleélés. Lehet, hogy ez nyelvi sajátosság? Nem tudok németül, de számomra rossz hallgatni.
0
2007. január 24., szerda 15:17
Úgy kell érteni, hogy a világon az egyik legjobb volt. Összegyűltek a mi nagy Kossuth-díjas színészeink a szinkronrendezővel, közösen megnézték az egész filmet(!!!) eredeti nyelven, majd megbeszélték karakterekre lebontva a szereplők motivációit, jellem fejlődéseit, és szépen, együtt felmondták a komplett szöveget. Na ez veszett el, ezért nincs már "világszínvonalú" szinkronunk, szimplán csak "jó", .
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 15:13
A videokazettákat itthon sokszorosították, az még egy egész más kor volt, és igen, jobban megérte.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 15:12
tudom. de akkor nem a többi ország szinkronja lehet esetleg magyarországi színvonalú. magyarországcentrikus világkép, jee! :)
0
2007. január 24., szerda 15:10
Szerintem régen tényleg nagyon jó szinkronok készültek.
Engem fiatalon mindig azzal etettek, hogy " világhírű ". És bevettem...
De ha belegondolsz régen tényleg jobbak voltak a szinkronok, valahogy több beleéléssel szinkronizáltak lsd. BTTF.
A lényeg az hogy mi hozzászoktunk ehhez, vagy hozzászoktattak. Ez van. Piaci sajátosság. Ha a videokorszakban ezt belátták most miért van ezen mindenki kiakadva? Hány feliratos vdeókazettát láttál? Akkor megérte?
0
2007. január 24., szerda 15:09
világszínvonalú - ezt úgy kell érteni, hogy jobbak (voltak) a nálunk készült szinkronok, mint a más országokban készültek, ugyanis máshol is szinkronizálnak, még a nagy USÁ-ban is.
most posts by TM
0