Keresés

Dallas - A teljes második évad (4 DVD)

2007. január 24., szerda 15:07
Egyetértek az xpress.hu-val. Én olyan szinten vagyok a filmekkel, hogy tökmindegy van-e rajta szinkron vagy nem, mert nem az izgat, hanem maga a film. Ha tényleg a szinkron rápakolás miatt nem jön még eddig a Maffiózók köv. évadjai, akkor elég szomorú, mert én akár felirattal is megnézném. De akkor gondolom, ugyanez a helyzet a Smallville-lel is. Azt azért sajnálom, hogy sokan vannak, akik még a feliratnak sem tudnak örülni. Speciel én azért szeretem a feliratot, mert az eredeti hang az mindig jobb a különböző más szinkronok minőségénél. Gondolom, hogy a Universal és Paramount is ezért nem hozza be a Magnum, Miami Vice, Columbo, Deadwood, Twin Peaks - 2. évad, és megannyi más sikersorozat vagy régebbi filmeket. Azt elismerem, hogy a Magnum-nak meg a Columbo-nak szinkron nélkül talán nem is lenne esélye. Sajnálatos, hogy ez van, mert szívesen megvenném ezeket DVD-n!
0
2007. január 24., szerda 15:04
a magyar szinkron világszínvonalú - ez egy baromság! :) ki döntötte ezt el? könyörgöm, 15 millió magyar sem beszéli ezt a szép nyelvet.
más: a videokorszakot a tékák éltették, most a tékák megdöglenek, de legalább nem vesz senki dvd-t. :))
0
2007. január 24., szerda 14:59
Kedves xpress!

Nem rossz eszmefuttatás, de néhol azért véleményem szerint sántít a dolog. Az "igényes" magyar közönség sajnos tradícionálisan hozzászokott a jó minőségű szinkronhoz. A módszerváltás előtt nem véletlenül hangoztattuk büszkén, hogy a "magyar szinkron világszínvonalú". Igen hozzászoktunk mert régen igényes szinkronokat kaptunk, nem úgy mint manapság. Érdekes módon az akkori videókazetta korszakban is szinkronosan jöttek ki a filmek nem felirattal. ( Jó, probálkozó volt ha jól emlékszem bizonyos Intervideo, ami nem is élt sokáig) Ha akkor megérte a mi kis ócska piacunkra szinkronos vidókazettát kihozni, akkor most miért nem? Lehet, hogy a finnek máshoz voltak szoktatva, de nálunk ez van. Ilyenek itt a hagyományok. Ha a finnek is mindent finn szinkronnal kaptak volna lehet hogy ott sem fogynának a feliratos filmek...
Azon kívül azért gondolkozzunk el, hogy hol vannak a mi kiadásaink minősége a külföldi kiadásokhoz? Sehol. Ami plusz kiadásba benne van a szinkron azt behozzák a pocsék külcsínnel, a digipak helyett slim tokkal, az egyoldalas 8 lemez helyett a két oldalas 4 lemezzel meg miegymással. Az ár persze külföldi színvonalon van ha más nem is.
Ezen felül gyakran előfordul, hogy a lemez sem makulátlan a gyári csomagolás alatt. Karcos, koszos stb. Ez külföldön elfogadhatatlan. Saját tapasztalataim alapján a sógoroknál csomagolt PS2 játékok közül még egy karcos, koszos példánnyal sem találkoztam, pedig jó néhány volt már a kezemben és hasonló termék a csomagolás szempontjából. Hogy fordulhat elő, hogy a gyári új Elit Alakulatból 6db!-ot bontottam ki a Saturnba mire találtam egy olyat, amiben nem volt karcos a lemez, persze a fémdoboz annál sem volt karcmentes.
Úgy, hogy a magyarok mindenen spórolnak mert itt így is megveszik.
Majd ha a kiadók a sok apró, ám de sokkal idegesítőbb hibákat, különbségeket kiküszöbölik a külföldi kiadáshoz képest akkor sírjanak, hogy nem megy.
Kint miért fémdobozos pl. a Superman díszdoboz, itt meg egy fekni aztán csá..
Ja mielőtt megint azzal jöttök, hogy az drágább lenne, fajlagosan pár ezer Ft az eltérés, több lemez van benne és szebb is.
A kiadók megérik a pénzüket, úgyhogy nem kell sajnálni őket, sem szentként tisztelni és fényezni. Szerintem....
0
2007. január 24., szerda 14:57
"a kalózkodási rátát (na, ebben dobogósok vagyunk világviszonylatban is)."

ez sajnos örök vita marad. :( hiába, azért még mindig balkáni a szemléletünk. nem elsősorban az árak döntik el, hogy mennyi dvd-t tudnak eladni. a szívem megszakad, amikor torrent oldalakon megköszönik a 990 ft-ért árult dvd-ket is. :(
0
2007. január 24., szerda 14:40
mondjuk kétlem, hogy azért mert nem fogyott az elsőből elég. kezdetben 25 ezer forint volt, de gyorsan el is fogyott

Azt azért tudni kell, hogy összesen néhány száz (!) darabról volt szó, és egy ultra-sikeres sorozat szinkronnal, meg az angol árak feléért ma is jó, ha 1-2000 példányban kel el.

Konkrétan tudok olyan sorozatról, amelyik kevesebb nyereséget hozott a hazai forgalmazónak, mint amennyit ki kellett fizetniük a külföldi partnernek a magyar feliratsáv felpakolásáért.
A külföldi árakat sorolva néha két dolgot is tegyetek még mellé: 1 - az eladott mennyiséget (még a legkisebb nyugati piac is 50-60x akkora, mint a miénk) 2 - a kalózkodási rátát (na, ebben dobogósok vagyunk világviszonylatban is).
0
2007. január 24., szerda 14:31
természetesen a második évadra gondoltam. a francnak sincs most kedve guglizni, van épp elég bajom. :)
0
2007. január 24., szerda 14:29
elég sok helyen kapható... nézz szét Google barátod segít ;) :D
0
2007. január 24., szerda 14:27
tehát akkor nem került felirat a twin peaksre. mondjuk kétlem, hogy azért mert nem fogyott az elsőből elég. kezdetben 25 ezer forint volt, de gyorsan el is fogyott. utána vagy két évig csak röhögtek bárhol, hogy be akarom szerezni. mondjuk a paramount elég rossz példa, ők eleve előítélettel álltak a magyar piachoz már kezdetekkor. az más kérdés, hogy sajnos igazuk van (lásd: atis84).

még egy kérdés: europában már mindenhol megjelent a twin peaks? mert akkor márciusban, akkor levadászom, ha megyek olaszországba.
0
2007. január 24., szerda 14:23
szerintem ha behoznák a Maffiozókat akinek kell, az úgyis megvenné. ha nem hozzák be, akkor megveszik külföldről, ennyire egyszerű az egész sajnos...
0
2007. január 24., szerda 14:14
A Dallas már rég megjelenhetett volna a szokásos olcsó sorozat-áron, ha a magyar vásáróknak megfelelne az, ami mondjuk a finneknek - vagyis a felirat. Mivel azonban a magyar vásárló "igényes", és eszébe sem jutna bármennyi pénzt kiadni egy holmi eredeti nyelven megjelenő, magyar feliratos sorozatra, a Warner, majd a Fórum nem hozta be a feliratos változatot, hanem úgy döntöttek, hogy a mi vacak kis piacunkra külön legyártatják a sorozatot magyar szinkronnal.
Persze lehet, hogy kiderül: annyira azért nem kell a magyar szinkron, hogy ezért bárki is plussz 2 ezer forintot hajlandó legyen kicsengetni, inkább mindenki elküldi a francba a kiadót és elégedetten dörzsöli a kezét, ha fél/egy év múlva valamilyen akcióban megveheti a kiadványt, csak aztán nehogy kiderüljön, hogy 4 lemezes, csak a mi piacunkra készülő szinkronos kiadványt 5-6000 forintos áron eladni nem is olyan jó üzlet, mert akkor leshetjük a maradék 12 évad megjelenését.
Engem mondjuk annyira nem hoz lázba a sorozat, de attól már én is ideges leszek, hogy a csehek februárban már a Maffiózók 6. évadját vehetik meg (az 1-5-höz hasonlóan magyar felirattal), mert nekik úgy tűnik elég a cseh felirat, míg én például (mint Maffiózók rajongó) vagy megrendelem a csehektől (amit nem szeretnék), vagy várhatok, amíg kiderül, hogy lehet-e, és érdemes-e gyártani a mi piacunkra szinkronos változatokat. Gyanítom, hogy nem, ugyanis az a változat ismét csak nekünk készülne, és ismét mindenki ki lenne akadva, amiért nem a turkálós filmek árához igazítva árazza be a kiadó.
Ugyanígy nem jön be hozzánk a Deadwood, a Star Trek sorozat, és most már fel sem kerülünk felirattal sem az újabb sorozatokra (lásd: Twin Peaks), mert mi A: nem szeretünk (tudunk) olvasni, B: ha nem kell olvasnunk, azt pedig nem szeretnénk megfizetni.
0
2007. január 24., szerda 13:45
Ez azt jelenti, hogy valamit nagy tételben előállítani gazdaságosabb, és így - bizonyos korlátok között persze - a darabonkénti árra is kihatással van.
Magyar hasonlatnál maradva, ha az Odeon százezer db Gits-et el tudna adni idehaza, akkor tuti, hogy nem 6000-ért hozta volna ki, mert a költségei sokkal hamarabb megtérültek volna, és így a nagyobb haszon miatt képes lett volna még faragni az árból.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 13:41
köszi, azzal nem is számoltam!!!!!!!  tudok róla!!!! biztos magas!!!!! ezért került 2000 ft-ba az első évad!!!!!
0
2007. január 24., szerda 13:40
Pedig egyszerű matek:

3dvd-s kétoldalas film  8000
4dvd-s kétoldalas film 10000
Ha a borítót, a tokokat és a dobozt 2000-nek veszem, akkor egy kétoldalas lemez ára éppen 2000-re jön ki, és ez a plusz egy lemez ill. az ára a különbség! :-)
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 13:36
igen, 7500Ft az Invasion, ami odakint digipackben ennyi...
0
jó lenne ha figyelembe vennétek a jogdíjakat is!!!!!!!!
0
Értem a hasonlatot, de...

"ha névjegyet gyártok, akkor egy darab 1000 Ft, ha 100-at , máris csak 10 Ft/db"

Ha jól számolok, 1 darab névjegy helyett kérhetek rögtön 100-at, és árban ugyanott vagyok, mindkét esetben egy ezresem bánja. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. január 24., szerda 13:35
egy-két lemez ide vagy oda, na bumm - nem dobhatja meg többezer forinttal a költséget.
0
2007. január 24., szerda 13:25
Ja? Hogy négy db kétoldalas? Akkor nem értem, mi a gond, a 3db kétoldalas évadok kerülnek 8ezerbe, ez pedig azoknál egy lemezzel több, így érthető.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 13:17
az oké, hogy kétoldalas ez a 4 lemez, de ott van pl. az Invasion 6DVD-s és 7500,- ez meg közel 10e... :( Ennyiér illene legalább digipak; de kizárt, hogy az lesz...
0
2007. január 24., szerda 13:14
Kint a hamburger is olcsóbb. :-) Legyen neked, oké.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 13:11
"...bmatyas rosszul gondolkodik, a kiadó nem kintről importálja a kész cuccot, hanem a kinti céggel szerződést kötve - mely az árat is fixálja - hozza forgalomba idehaza. Ezért annyi, amennyi..."

Lényegtelen, hogy hogy gondolom. Itt 12 eFt, ami kint 21 dollár. Az, hogy "ki miatt" lényegtelen. Túl sok!
(Én a warner sorozatokra jellemző 7990 Ft/évadra számítottam.)
0
2007. január 24., szerda 12:59
Ha ennyi lesz, tuti kivárom míg leárazzák!
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 12:58
Nem mondtam, hogy tetszik a dolog, csak egy kinti cucc ára, meg egy magyar termék ára "csupán" a gyűjtő zsebében összeérő két szál, egyébként pedig rengeteg eltérő dolog alkotja a különbözőséget, a nagyobb piac, a nyelvbéli különbség (nem kell vacakolni a fránya magyar szinkronnal, meg magyar nyelvű borítókkal, feliratokkal stb) Na meg, ha névjegyet gyártok, akkor egy darab 1000 Ft, ha 100-at , máris csak 10 Ft/db. A nálunk megjelent dvd nem olyan, mint pl. egy audio cd, amit behoznak, vám és haszon, aztán hadd szóljon, a magam részéről ennyivel egészítettem ki az előttem elhangzottakat. A kinti ár ezért nem mérvadó.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 12:47
ne legyen igazad: egy gyönge west wing 6.-7. évad már nem biztos, hogy ennyit ér.
0
2007. január 24., szerda 12:45
nem lesajnálás, de ez mégis csak egy 14 éven át hömpölygő családregény igen változó színvonallal. tényleg dobogós helyen van, de a mágnum mindenképp megelőzi. :)
nem hinném, hogy ezért lett magasabb az ára, inkább a forgalmazó az első évad váratlan sikerén felbuzdulva jól megemelte az árat, oszt majd koppannak akkorát... :) de mindegy, kerüljön 10 ezer forintba, csak akkor pihentessék a kétoldalas lemezeket, vagy legalább lenne digiben, vagy... kevesebbel is beérem: tegyék amaraybe, és hanyagolják végre a gusztustalan slimet. :)
0