Keresés

Warner Home Video

2009. szeptember 15., kedd 12:32
Ezekből a hozzászólásokból látszik, hogy szidtok ti már mindenkit, csak valakit szidni lehessen. Először egy véleményen vagytok, majd egymást is leordítjátok....

Xpressnek teljesen igaza van abban, hogy ha egy film 180 millióba kerül, az nagyjából 360 milliós mozibevételnél "nullszaldós". Minden attól függ, hogy kinek a szemszögéből nézed. Mivel most a filmek gyártásáról volt/van szó, nyilván a stúdiók szemszögéből. Ha egy film költsége 180 millió dollár, és a Boxoffice Mojo-n azt látod, hogy USA-n belül az első hétvégén 180 milliót hozott, (tegyük fel hogy még csak ott mutatták be) az egyáltalán nem azt jelenti, hogy megtérültek a gyártó stúdió költségei. A Box Office a jegyeladásokból származő összbevételt nézi. Szerintetek a mozik ingyen dolgoznak? Minimum a jegyek árának felét elviszik ha nem többet. Ők is egy vállalkozás. A mozi berendezéseit egyszer meg kellett venni, villanyszámlát kell fizetni, jegyszedőket kell fizetni.... Maga a gyártó stúdió örülhet ha a jegyár felét látja.

Külföldön, ahol nem is az anyacég forgalmazza az adott filmet, még ennél is furcsább a helyzet, hiszen még egy forgalmazó is a mozi-gyártó stódió közé kerül, ami szintén bevételt von el az anyacégtől. Magyarországon például az Intercom forgalmazza a Warner filmjeit moziban, nyilván nem ingyen...

Ez most nagyon le van egyszerüsítve, még számos költség jelentkezik, de a lényeg az, a 180 vs 180 millió Box Office-nál nem az, aminek látszik...

0
2009. szeptember 15., kedd 11:26
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
most posts by TM
0
2009. szeptember 15., kedd 11:04
Te már megint itt vagy? Nem írták már elegen, hogy unják a örökös, minden fórumon és minden topikban visszatérő kötöszködésedet? Ráadásul funkcionális analfabéta is vagy - bár ne szégyeld (nagyon), Magyarországon az emberek 40% az - mert NEM azt írtam, hogy én jártam MÜTF-re!
0
2009. szeptember 15., kedd 10:39
mint kritizálóim mondanák: "mit vársz egy olyantól akinek The Russian a neve" ;)
0
2009. szeptember 15., kedd 10:17
Én még szerencsére értem, de lejjebb elismerted, hogy "ebben az országban" vagyunk, viszont ezt e topicban most nem érzem. :)
0
2009. szeptember 15., kedd 10:15
Mit nem tetszett érteni? :) az nem baj ha te nem érted, de ha mütfös kollega sem akkor ott vmi baj van.. ;)
0
2009. szeptember 15., kedd 10:08
Az egyik azzal kíván hitelt szerezni a szavának, hogy sértődőzve mutogat, a másik meg azt gondolja, azzal lesz nyerő, hogy olyan nyelven ír, melyet véletlenül se ért senki.

Agyrém. :)
0
2009. szeptember 15., kedd 10:03
még csak annyit, hogy ebben az országban filmezést tanulni felél karrierünk öngyilkosságával...
0
2009. szeptember 15., kedd 10:01
Szép és jó amit írsz, de xpress általánoságokról ír, te pedig a tavalyi év legnagyobb sikeréről... szerinted amikor általánoságban beszélünk akkor abból indulunk ki hogy minden mozi úgy teljesít mint a dark knight? ezt tanítják a mütfön? nézz szét, hogy a filmek hogy teljesítenek, legyen az olyan hiteles forrás, mint a the hollywood reporter, vagy a boxofficemojo és látni fogod, hogy az esetek igen nagy hányadában a filmek örülnek ha worldwide össze tudják hozni a rájuk szánt pénzt...  és itt nem az olyan studio tentpole-okról beszélek mint az iron man vagy dark knight.

annyiban viszont egyetértek, hogy teljes egészében kimondani, hogy a "dvd tartja ela  filmipart" azért kicsit túlzás, inkább úgy fogalmaznék, hogy az olyan filmek mint dark knight, indiana jones, transformers igen nagy, a mozis bevételt gyakran túl is szárnyaló, bevételek születnek a merchandisingból, home videoból, tvs jogokból, másodlagos jogokból stb...  de mondom, ez a ritkább...
0
2009. szeptember 15., kedd 1:22
Hagyd a francba, itt csak nekik lehet igazuk, mert ők a nagy filmkritikus meg viszonteladók.
0
2009. szeptember 15., kedd 1:18
Mivel sejtettem, hogy elő fog jönni, már jó előre megnéztem.

1.) IMdB nem autentikus információ forrás. Egy magyar film adatlapjára egy nagy pecás cimborám beírta saját magát, mint "XY - Horgász" szereplőként. Ennyit arról, mennyire hiteles az IMdB. A felhasználók szerkesztik.

2. Találomra én a Batman Dark Knightot néztem ki. Ennek (becsült) költségvetése 185 millió USD volt. Az USA bevétele 533 millió USD, és akkor még nem beszéltünk a világkörüli bevételeiről.

Na most DVD-d tegyük fel, hogy eladnak belőle az USA-ban 10 millió példányt (de nem adnak el!), az 10 millióx20USD 200 millió USD. Hol van ez a mozis bevételtől? Tényleg ez tartaná el a filmipart? Mikor vannak olyan filmek kint, amire minden harmadik ember jegyet vesz, 100 millió ember. Hol van ez az (általam erősen eltúlzott) 10 millió példányos eladástól?

Szóval nem kellene azt gondolni, hogy csak ti értetek ehhez a dologhoz. Nekem például az egyik - nem középiskolás fokon - tanult szakmám film és moziforgalmazást is magába foglalja. Ráadásul nem is olyan komolytalan helyen tanultam, mint mondjuk a MÜTF.
0
2009. szeptember 15., kedd 0:27
Még csak egy dolog, ami talán érdekes lehet...  Spielberg és Peter Jackson tintin projectje olyan 150 milliós költségvetéssel készülget már régóta, mégis sok stúdió visszautasította őket. miért is? hát azért, mert ketten a bruttó bevétel 30%-át kérik maguknak... 50% megy a mozisoknak... 20% marad a gyártó stúdiónak...  Így egy kis fejszámolás után oda jutunk, hogy a 150 milliós gyártási költség megtérüléséhez kb 600 !!!! millió dolláros bevételt kell produkálnia a filmnek, hogy a stúdió számára nullán legyen és csak ezután termel profitot...  és akkor még a marketing költséget nem is számoltuk... 600 millió felett még pedig a Spielberg filmek sem hoznak garantáltan...  legalábbis olyan mértékben nem, hogy a stúdiónak megérje, mert nem hiszem hogy megelegednének pár tizmilliós bevétellel mikor mások leakasztottak olyan 450 milliót már.. :)
0
2009. szeptember 15., kedd 0:21
Ha Xpress-Robi ezt ilyen részletesen leírta volna, talán nem is kérdeztem volna semmit... ;-)
0
2009. szeptember 15., kedd 0:18
Nem...  Azaz pontosaban igen, csak ehhez nem árt figyelembe venni egy-két dolgot...  Pl itt volt ez a Watchmen amiről váltig állították, hogy blockbuster, meg nyereséges meg stb...  elvileg 130 millió dollárba került (legalábbis ennyit volt pofájuk bevallani, de azon sem lepődnék meg ha több lett volna), ehhez tegyük hozzá az ehhez a kategóriához átlagosnak mondható 40-50 millió dolláros marketing költséget és így van egy kb 180 millió dolláros befektetésünk. A film a moziban világviszonylatban hozott 185 milliót boxofficemojo szerint a mai napig. Ez brutto bevétel, tehát ebből le kell vonni a költségeket.. ami úgy néz ki, hogy a 185 millió fele marad a mozitulajdonosoknál és a maradék megy vissza a stúdióhoz. Ami visszakerül az a kb 90 millió abból szép summa üti a markát a paramount stúdiónak mivel volt egy kis huzavona a jogokkal, így jó esetben kb 50-60 millió megy vissza a warnernek a 180 milliós befektetés után.. Körül-belül így olyan 120-130 millió minuszban van amit home video és egyéb merchandisinggal kell bepótolnia amire nem sok esélye van ilyen mozis eredmény mellett...  tehát ha 180at belefektetsz filmbe és az 360-at hoz akkor nem kell még rögtön örömtáncot lejteni, hisz akkor vagy még csak nullán...
0
2009. szeptember 15., kedd 0:09
Hát, ha én befektetnék 180 millát egy filmbe, ami csak a moziforgalmazásból visszahozna 360-at, az tuti nem szólnék egy szót se! ;-)  Hanem szép csendben elkezdeném számolgatni a későbbi lehetséges plusz bevételeimet (is)... :-O

Most komolyan: "erre" nem érvényes a jó, öreg matek?
0
2009. szeptember 14., hétfő 23:30
De igaz. Ha egy film 180 millióba került, és moziban 360 milliót hoz (ami azért nem rossz), az nem azt jelenti, hogy 180 milliós nyereséggel zárt a film, hanem legfeljebb azt, hogy a moziforgalmazásból már nullszaldós, a későbbi forgalmazásból (DVD, BD, TV) pedig minden bizonnyal szép nyereséget fog majd elérni. De a filmek csak igen kis százalékának sikerül már a mozis forgalmazás során valódi nyereséget termelniük.
Az elmúlt évek szuperprodukcióiról nekem is megvan a véleményem, de most nem ez volt a téma :)
0
2009. szeptember 14., hétfő 23:17
...az pont olyan, mint a magyarországi DVD-piac helyzete! ;-)
0
2009. szeptember 14., hétfő 23:15
ez így ahogy van, nem igaz
0
2009. szeptember 14., hétfő 22:57
Ami pedig az elmúlt évek szuperprodukcióinak színvonalát illeti...
0
2009. szeptember 14., hétfő 22:15
Jelzem, hogy ez így van az esetek 90%-ában. Nézd végig az imdb-n az elmúlt évek sikerfilmjeinek bevételi és kiadási statisztikáit, és kiderül, hogy a legritkább esetben fordul elő, hogy már a mozis forgalmazás során nyereséges lesz egy film. A későbbi DVD-s, fizetős TV-s, kereskedelmi TV-s forgalmazásból várható bevételeket eleve bekalkulálják akkor, amikor egy adott film költségvetéséről döntenek. Ha olyan színvonalú (ár és forgalom) lenne világszerte a DVD-piac, mint Magyarországon, akkor az elmúlt évek szuperprodukcióinak nagy része lényegesen szerényebb kiállításban készülhetett volna el.
0
2009. szeptember 14., hétfő 22:14
:) szerintem nem. de persze minden megeshet.
0
2009. szeptember 14., hétfő 21:56
a borítók azért ugye nem román nyelvűek lesznek?
0
2009. szeptember 14., hétfő 21:47
úgy tudom, ők kintről kapják meg a lemezt, nem itthon nyomják, csak a tokozás itthon művelet.
0
2009. szeptember 13., vasárnap 0:21
Meg kell, hogy írjam, sok ostobaság elhangzik ennek a tahó stílusú Völgyinek a szájából. Hogy a filmgyártás veszteséges, és a DVD üzletág tartja el? Muhaha!
0
2009. szeptember 12., szombat 20:48
sok minden, szerintem hallgsd meg.

http://212.92.28.75/kossuth/MP3/5-Pen/Pen-K15.m3u

a 17-ik perctől indul a beszélgetés
0